På högt läge med renoverat kök och badrum.

Segevång, Malmö

Kronetorpsgatan 68A

Utgångspris
950 000 kr
Avgift
2 482 kr
Antal rum
2
Boarea
38 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 9
Hiss
Ja

På högt läge med renoverat kök och badrum.

På våning 6 finns denna inflyttningsklara tvårummare med väldisponerad planlösning och ljuvlig balkong.

 • Ansvarig mäklare

  Sara Persson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 80

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Härlig balkong på våning 6. Kronetorpsgatan 68A - Bjurfors
Härlig balkong på våning 6
På högt läge!. Kronetorpsgatan 68A - Bjurfors
På högt läge!
Köket renoverades 2017. Kronetorpsgatan 68A - Bjurfors
Köket renoverades 2017
Ljust och rymligt vardasgrum. Kronetorpsgatan 68A - Bjurfors
Ljust och rymligt vardasgrum
. Kronetorpsgatan 68A - Bjurfors
. Kronetorpsgatan 68A - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På våning 6 finner du denna inflyttningsklara tvårummare som fördelar sig över 38 väldisponerade kvadratmeter. Bostaden är belägen i en välskött HSB-förening på trevliga Segevång med grönskande omgivningar och närhet till goda kommunikationer. Här bor du på insynsskyddat läge i en ljus och trivsam bostad med kvadratmeterna på rätt ställe. Bostaden erbjuder ett trivsamt vardagsrum och kök (renoverat 2017) med utgång till en härlig balkong. I det rymliga sovrummet finns det gott om plats för dubbelsäng samt en stor garderob med skjutdörrar. Badrummet renoverades 2017 och är utrustat med badkar.

HSB Brf Almedal är en solid förening med låg belåningsgrad och god ekonomi. De låga avgifterna gör föreningen till en av de mest attraktiva bostadsrättsföreningarna på Segevång. Detta är ett optimalt boende för den som önskar bo i en trygg miljö till en blygsam boendekostnad. I närområdet ligger Malmö Golfklubb, Beijers Park och flera andra härliga grönområden. Ringleden gör läget utmärkt för pendlare och man tar sig snabbt till både Lund och Köpenhamn.

Välkommen på visning!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Almedal
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
397
Antal lokaler
6
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Almedal är en välskött förening med en långsiktig ekonomisk plan. Föreningen har låg belåningsgrad med låga avgifter som följd. Föreningens fastigheter byggdes 1961 och består av 397 bostadsrätter och 6 lokaler (1 hyresrättslokal och 5 bostadsrättslokaler). Lägenheterna är fördelade på sex hus varav två av husen är niovåningshus. Föreningens adresser är Kronetorpsgatan 60A-B, 62A-C, 64A-L, 66A-C, 68A-B samt Segevångsgatan 13-21B. Fastigheterna innehas med tomträtt, nuvarande tomträttsavgäld löper till och med 2024. Den ekonomiska förvaltningen sköts genom HSB. I samband med inträde tar HSB ut en medlemsavgift på 500 kr/medlem. Denna återbetalas i samband med utträde ur HSB.

Försäkring:
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. I föreningens försäkring tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för alla medlemmars lägenheter.

Medlemskap:
- Föreningen godkänner delat ägande mellan förälder och barn. Den som ska bo i lägenheten måste äga minst 51%.
- Juridisk person godkänns inte som medlem i föreningen.

Ekonomi:
Föreningen höjde månadsavgifterna med 6% fr o m januari 2020.

I samband med överlåtelse önskar föreningen utföra en tillsyn.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen. Slutgiltig köpare uppmanas att själva kontrollera ovanstående information. Besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/almedal/om-foreningen/

Föreningens ekonomi

Föreningen höjde senast avgifterna med 6% i Januari 2020. Inga andra höjningar är planerade. Kontrollerat med fastighetskontoret (2020-02-20).

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2003 - Renovering av tvättstugor och innergårdar.
2007 - Installation av taggsystem där även tvättstugan bokas genom en personlig tagg.
2015 - Ombyggnation av butiken 'Sege Livs' till 7 nya lägenheter.
2016 - Nya miljöhus.
2017 - Fasadrenovering på Kronetorpsgatan 64. Införande av kollektivt bredband via Bredband2.
2018 - Byggnation av tre farthinder.
2020 - Införande av gemensam el.

Pågående renoveringar (kontrollerat med fastighetskontoret 2020-03-05):
- Byte av tappvattenstammar på Kronetorpsgatan 62C.

Planerade renoveringar (hämtat från årsredovisningen):
Tappvatten 2019/2020
Relining av avlopp 2020/2021
Hissar 2021/2022
Utbyte av elledningar 2022/2023
Trapphus 2023/2024

Parkering

Föreningen tillhandahåller 75 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 290 kr/mån och 150 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om 174 kr/mån. Separat kösystem tillämpas. Uppskattad kötid är flera år för garageplatserna och ca tio månader för parkeringsplatserna. I området råder kommunal boendeparkering. Det finns även del fria parkeringsplatser i närområdet.

TV/bredband

TV: Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem. Basutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband: Föreningen har ett gruppanslutningsavtal med Bredband2. För detta utgår en obligatorisk kostnad om 65 kr/mån som tillkommer utöver månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningen erbjuder en välskött innergård med utemöbler och grillplats samt närhet till grönområde med lekplats för de små.

Gemensamma utrymmen

Föreningen erbjuder totalt 12 tvättstugor. I höghusen är tvättstugorna utrustade med fyra tvättmaskiner, två torktumlare och två torkskåp. I låghusen är de utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. I föreningen finns även hobbylokal och samlingsförråd. Det finns möjlighet att hyra cykelförråd av föreningen till en kostnad om 10 kr/mån. Intresseanmälan görs hos förvaltaren (separat kösystem tillämpas).

Parkering

Föreningen tillhandahåller 75 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 290 kr/mån och 150 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om 174 kr/mån. Separat kösystem tillämpas. Uppskattad kötid är flera år för garageplatserna och ca tio månader för parkeringsplatserna. I området råder kommunal boendeparkering. Det finns även del fria parkeringsplatser i närområdet.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 482 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och BR-tilläggsförsäkring. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg för bredband om 65 kr/mån samt fast elnätsavgift om 25kr/mån. Föreningen har individuell mätning av hushållselen som tillkommer utöver månadsavgiften.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,16799%
Andel av årsavgiften är
0,16799%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
950 000 kr
Lägenhetsnummer
230
Våningsplan
6 av 9
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Max antal sovrum
1
Boarea
38 kvm

Byggnadssätt

Byggår
1961

Energideklaration

Utförd
Utförd

Området

Att bo på Kirseberg

Kirseberg ger känslan av att bo på landet och i stan på samma gång. Blandningen av fristående småhus och flerfamiljshus ger Kirsebergs olika områden en unik karaktär där de rullar ut från kullen med kyrkan på toppen. Här konkurrerar koloniområdenas odlingar med omgivande grönska och mångfalden i ett av Malmös biologiska hot spots, nämligen det intressanta landskapet runt Segeå.

På 1600-talet odlade man körsbär på sluttningarna och troligtvis kommer namnet Kirseberg därifrån. Området kallas också ”Backarna” vilket är lätt att förstå, det ligger nämligen högre upp än omgivningen även om skillnaden var större förr i tiden.

Kirseberg är en av Malmös äldsta arbetarförstäder och i området Kirsebergsstaden blandas småhus med de flerfamiljshus som byggdes när landsortsbor flyttade in till Malmö i början av 1900-talet. Kirseberg är idag välbevarat då området i stort undantogs från de rivningsplaner som fanns från 1930 fram till 1980-talet. Man kan även bo i det gamla vattentornet som byggdes redan 1879.

Att bo på kirseberg är lite som att bo på landet men ändå i stan. Det går snabbt att cykla till Centralstationen och in till Malmö city. Närmaste köpcentrum ligger ännu närmre, bara några minuters trampande bort. Det finns klädaffärer, restauranger, biograf, gym och bowlinghall i Malmö Plaza vid Värnhemstorget. Skånetrafiken har också en av sina pendlingsstationer vid torget vilket gör det lätt att pendla till Lund och andra orter.

På det gamla flygfältet i Bulltofta har nya bostadskvarter vuxit fram. För Bulltoftaparken som binder samman området är ambitionen att det ska vara en så kallad miljöskuldfri park. Det gör man bland annat genom att bedriva en ekologiskt uthållig parkskötsel. Varje år släpps till exempel ett antal kor ut på grönbete i parken. Kossorna blir mätta och miljöpåfrestningarna mindre. Bulltoftaparken är lika stor som Slottsparken, Kungsparken och Pildammsparken räknade tillsammans.

Segevång är ett stort bostadsområde i Kirseberg som erbjuder mer än boende. I närheten finns hotell, friluftsbad Segevångsbadet och golfbana på Malmö- Burlöv Golfklubb. Segeå slingrar sig genom landskapet och är ett av Malmö Kommun särskilt utvalt naturområde som visar på ett rikt djur- och naturliv, ett biologiskt hot spot.

Köpa eller sälja bostad på Kirseberg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kirsebergs 3 bästa

3
 • Nostalgisk promenad
  Strosa runt i pittoreska gator bland pastellfärgade gathus som osar av charm.
 • Beijerspark
  En oas för picknick och utomhusaktiviteter.
 • Bulltofta kött
  Vid lunchtid ringlar sig kön efter deras berömda Dallasburgare.

Karta

Kronetorpsgatan 68A

Kronetorpsgatan 68A,
21227 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sara Persson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 80

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Segevång, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kronetorpsgatan 72C
  Pris
  895 000 kr
  Månadsavgift
  3 328 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-08-16 14.45 Boka här