Kvadratsmart etta med låg månadsavgift!

Södertorp, Malmö

Konsultgatan 28

Utgångspris
795 000 kr
Avgift
1 675 kr
Antal rum
1
Boarea
28,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 8
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 29/11, KL 12:20 - 12:50

  Bokad visning, boka in dig på bjurfors.se

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Kvadratsmart etta med låg månadsavgift!

Inflyttningsklart med fräscha ytskikt på centralt läge. Lågt belånad HSB-förening samt låg månadsavgift.

 • Ansvarig mäklare

  Sara Persson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 80

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Bra planlösning med en stor sovalkov. Konsultgatan 28 - Bjurfors
Bra planlösning med en stor sovalkov
Utsikt mot föreningens välskötta innergård. Konsultgatan 28 - Bjurfors
Utsikt mot föreningens välskötta innergård
Med plats för dubbelsäng och förvaring. Konsultgatan 28 - Bjurfors
Med plats för dubbelsäng och förvaring
Ljust och luftigt vardagsrum. Konsultgatan 28 - Bjurfors
Ljust och luftigt vardagsrum
Gott om förvaring i klädkammaren med hyllsystem. Konsultgatan 28 - Bjurfors
Gott om förvaring i klädkammaren med hyllsystem
Kokvrå med kyl, spis och mikro. Konsultgatan 28 - Bjurfors
Kokvrå med kyl, spis och mikro

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna yteffektiva bostad som bjuder på ljus interiör, gott om förvaring, samt sovalkov med plats för dubbelsäng. Optimal bostad för dig som söker ett billigt boende med låg månadskostnad på centralt läge i Malmö med närhet till det mesta.

Här bor du i ett lugnt område i en välskött HSB-förening med närhet till Emporia/Hyllie Station och promenadavstånd till Mobilias köpcenter, Stadion och Ärtholmens mysiga koloniområde. Omgivningen bjuder även på fina grönområden med Pildammsparken en bit bort och utmärkta kommunikationer i bostadens absoluta närhet. På föreningens fina innergårdar finns flertalet sitt- och grillplatser som får nyttjas av medlemmarna.

Möjlighet till snabb inflytt om så önskas!

Välkommen på visning.

Interiör
Genom en säkerhetsdörr tar vi oss in i hallen där det finns plats för en byrå och avhängningsyta. Här finns också den rymliga klädkammaren med ett hyllsystem (IKEA) som rymmer både kläder och annat. Ljust laminatgolv (i klädkammaren ligger klinkergolv) och vitmålade väggar.

Direkt in i hallen finns också Trinettköket i fint skick som har kyl samt frysfack, mikro och spis med två plattor.

Vidare in kommer vi till vardagsrummet som har ett generöst ljusinsläpp och grönskade utsikt mot föreningens innergård. Även här ligger ljust laminatgolv och väggarna är vitmålade. Här finns plats för både soffgrupp, förvaring och matbord. I anslutning till vardagsrummet finns den rymliga sovalkoven som har plats för dubbelsäng, alternativt enkelsäng och mer förvaring.

Badrummet är helkaklat i duschdelen (övrigt halvkaklat) med vitt kakel och klinker. Stilrent badrumsskåp i svart samt handfat byttes ut 2019.

Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Fastighetsbeteckning

Konstruktören 5

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör ett källarförråd.

TV/bredband

Kabeltv via Sydantenn. Ingår i månadsavgiften.

Bredband via Sydantenn , obligatoriskt tillägg på 56:-/mån.

Parkering

I föreningen finns 324 garageplatser som kan hyras till en kostnad om ca 300 kr/månad och 84 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 100 kr/månad. Kösystem tillämpas. I övrigt fri parkering i området samt 6 timmars gästparkering.

Månadsavgift

Avgift
1 675 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Obligatoriskt tillägg om 56kr/månad tillkommer för bredband.
Föreningen har individuell mätning och debitering av el som tillkommer på månadsfakturan efter förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,09073%
Andel av årsavgiften är
0,09073%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
795 000 kr
Lägenhetsnummer
273
Våningsplan
1 av 8
Hiss
Ja
Rum
1
Boarea
28,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsförening

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1972

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2018-05-31

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Södertorp
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
486
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Södertorp består av 486 bostadsrätter med adresserna Konsultgatan 2-22 samt 5-35. Bostadsrättsföreningen bildades samma år som huset byggdes 1972. Föreningen innehar tomten med tomträtt. Nuvarande avtal gäller från 2013-01-01 till 2022-12-31. HSB Malmö sköter den ekonomiska förvaltningen.

Ekonomi:
- I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar (kontroll 2020-11-02).
- Enhetsmätning av elförbrukning tillämpas för att få förmånligt elpris. Elförbrukningen faktureras med månadsavgiften. Individuell avläsning sker i november varje år.
- Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Medlemskap:
- Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.
- Föreningen accepterar delat ägande, dvs. att föräldrar köper en lägenhet och låter sitt barn bo i den. Minsta ägarandel är 10%.
- Juridiska personer godkänns ej som medlemmar.
- Föreningen utför tillsyn innan inflyttning av lägenheten. Tillsynen bokas av säljaren med köparen och Robert Schultz, tel: 040-190270.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar
1997 Takomläggning
2006 Balkongerna byggdes ut och glasades in
2009 Utbyte av tvättmaskiner, målning av torkrum. Rötskadade källarfönster utbytta samt vissa ersatta med glasblock. Källardörrar med ingång från gården utbytta i samtliga huskroppar.Rengöring av ventilationsaggregat höghus. OVK- (obligatorisk ventilationskontroll)
2010-2011 Fönsterbyte. I samband fönsterbytet passade föreningen på att byta den el av tegelbalkarna. Värmecentraler byttes.
2012 Värmeanläggning, invändig målning
2016 Byte av hissar, ombyggnad av ventilation. Fasadernas södergavlar har tilläggsisolerats samt putsats. Byte av takbeläggning samt byt av takluckor.
2019 Ombyggnad av plantering Konsultgatan 21-25, oljning av samtliga garage och plank, renovering av aktivitetslokal.
2020 Nya lekplatser och uppfräschning av uteplatser

Kommande renoveringar
I framtiden kommer vatten- och avloppsstammar att renoveras/bytas, när är inte fastställt men preliminärt 2022 om behov finns.
Föreningen uppdaterar årligen underhållsplanen.

Parkering

I föreningen finns 324 garageplatser som kan hyras till en kostnad om ca 300 kr/månad och 84 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 100 kr/månad. Kösystem tillämpas och i dagsläget är det ingen som står i kö (kontroll 2020-11-02). I övrigt fri parkering i området samt 6 timmars gästparkering.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till digital TV och bredband via Sydantenn.. Bredbandet tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 60 kr/mån.

Gårdsplats/innergård

Föreningens lummiga gårdar erbjuder möjligheter till avkopplande stunder. I området finns det goda sällskapsytor, grillar, lekplats samt boulebana. Det sker även löpande aktiviteter för föreningens medlemmar.

Gemensamma utrymmen

I källaren finns cykelförråd, barnvagnsrum. Föreningen har två gemensamma tvättstugor belägna i källaren. Föreningen har också en aktivitetslokal som går att hyra som är belägen i samma byggnad som fastighetskontoret. Det finns dessutom hobbyrum och gym som man får tillgång till för 400kr/år. Till varje lägenhet tillhandahålls ett källarförråd och det finns möjlighet att hyra extra förråd för en summa. Kösystem tillämpas.

Övrigt

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information

För mer information om föreningen kontakta vicevärd Robert Schultz på 040-190270 eller besök föreningens hemsida www.hsb.se/malmo/sodertorp

Området

Att bo i Södra Innerstaden

I Södra Innerstaden i Malmö är pulsen hög. Här möts människor över något gott att äta på krogarna runt Möllevången eller på en konsert i Folkets Park. Men området omfamnar mycket mer än så. Här kan man hitta hem nära Europas största stadsidrottsområde eller i eleganta Rörsjöstaden där inspirationen kommer från Paris.

Det mest kända området i Södra Innerstaden är utan tvekan Möllevången. Det kallas allmänt för ”Möllan” och är hela Malmös matkvarter. Här finns restauranger som serverar rätter från alla världens hörn och butiker som säljer svåråtkomliga ingredienser för den som själv vill laga kvällens middag. Möllevångstorget är hjärtat i stadsdelen med en livlig och populär torghandel som erbjuder allt inom frukt och grönt.

Närliggande Bergsgatan har varit insvept i goda dofter sedan år 1888 då Mazetti etablerade sig där. Idag är det prisade Malmö Chokladfabrik som huserar i kvarteret. Butiken Möllans Ost är himmelriket för den som gillar ost – här finns det alla sorter.

En av Malmös viktigaste mötesplatser är Folkets Park. Den anlades i början av 1800-talet och är Sveriges äldsta. Här bjuds det på konserter, teaterföreställningar och ett intensivt klubbliv men det finns också mer familjevänliga nöjen som karuseller, minibondgård, minigolfbana och en plaskdamm. Den har också en populär lekplats och på vintern är det många som åker skridskor på Folkets Parks isbana.

I det vackra området Rörsjöstaden har husen arkitektonisk inspiration från nationalromantik, jugend och nyklassicism. Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar, puts och studs, är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Här tronar S:t Pauli Kyrka.

Rådmansvången ger ett boende mitt i city med utmärkt läge ovanför Pildammsparkens grönska, shoppinggator utanför porten och Triangelns tågstation under fötterna. Precis bortom Pildammsparken ligger Stadionområdet som är ett av Europas största stadsidrottsområden. Mellan Pildammsparken och Stadiongatan ligger Borgmästaregården, som uppfördes i mitten av 1960-talet.

Nobelvägen löper från Malmös östra infarter genom bostadsområdet Katrinelund. Här bor man nära både cityliv och grönområden. I området Flensburg ligger köpcentret Mobilia som rymmer fler än 100 butiker under sina tak.

Köpa eller sälja bostad i Södra Innerstaden? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Konsultgatan 28

Konsultgatan 28,
215 69 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sara Persson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 80