Stilsäker sommardröm

Ingarö - Skälsmara, Värmdö

Platåslingan 23

Budgivning pågår
Utgångspris
2 195 000 kr
Antal rum
3
Tomtarea
2843 kvm
Typ
Fritidshus
Boarea
49 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 2 260 000 kr

BudBudgivareDatumTid
2 260 000 krBudgivare 32019-05-2316:33
2 250 000 krBudgivare 22019-05-2212:39
2 200 000 krBudgivare 12019-05-2119:30

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Stilsäker sommardröm

 • Ansvarig mäklare

  Johan Wahlberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 74

 • Extra kontaktperson

  Sophie Palmstierna Eckhéll

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 39

Bilder

Jordnära färgskala som skapar lugn. Platåslingan 23 - Bjurfors
Jordnära färgskala som skapar lugn
Platsbyggt kök i smakfull färgskala. Platåslingan 23 - Bjurfors
Platsbyggt kök i smakfull färgskala
. Platåslingan 23 - Bjurfors
. Platåslingan 23 - Bjurfors

Bänkskiva i terrazzo

Vardagsrumsdelen i vinkel från köket. Platåslingan 23 - Bjurfors
Vardagsrumsdelen i vinkel från köket
Matplats med rikt ljusinsläpp. Platåslingan 23 - Bjurfors
Matplats med rikt ljusinsläpp

Planskiss

Planlösning
Planritning

Beskrivning

Beskrivning

Med avskilt läge på vacker hörntomt återfinns detta stilsäkra fritidshus som fram tills nu fungerat som en välbehövlig motvikt till den många gånger hektiska vardagen inne i city.

Såväl hus som tomt har under senare år genomgått en omfattande förvandling. Renoveringarna har utförts med varsam hand för att på bästa vis uppdatera huset till att uppfylla dagens moderna krav samtidigt som stor vikt lagts på att bevara och framhäva husets originaldetaljer och charm. Resultatet är en stilsäker fullträff av sällan skådat slag.

Tomten är naturskönt belägen utmed en svag södersluttning inkilad mellan bergsknallar i öster och väster. Husets läge, väl inbäddad i natur och grönska, en bra bit in på tomten gör insynen minimal. Hus och tomt sammanlänkas genom en altan som täcker in alla väderstreck med plats för både solstolar, loungemöbler och matgrupp. För den odlingsintresserade finns nästan obegränsade möjligheter medan barnen gärna drar sig tillbaka uppe i trädkojan.

Gällande byggnadsplan reglerar byggrätten till 60 kvm byggnadsyta för huvudbyggnad samt totalt max 40 kvm byggnadsyta för uthus fördelat på max två uthus. Vidare är attefallsreglerna tillämpliga. Med det sagt erbjuder fastigheten ett stort fortsatt utvecklingspotential.

Skälsmara är naturskönt beläget med fina strövområden, bär- och svampskogar samt hav och flertalet badplatser inom bekvämt avstånd. Via Ängsviks Båtsällskap finns det möjlighet att ansöka om båtplats vid Toholmshamnen som är belägen i inloppet till Säbyviken. Med båt har man direktaccess vidare ut till mellersta skärgården med populära utflyktsmål som Sandhamn, Rögrund och Möja. Som alternativ angör Vaxholmsbåtarna Björkvik med god turtäthet sommartid.

Vidare erbjuder Björnöreservatet en sällan skådad naturupplevelse med sin karga natur och populära havsbad. Närmast busshållplats återfinns utmed Östernäsvägen, bussturen till Slussen tar ca 50 min med buss 430X. Motsvarade resa med bil tar ca 30 min. I Brunn, endast ca 10 minuters resväg med bil, finns bland annat en välsorterad mataffär med stort ekologisk och närodlat utbud. Inom närområdet finns flertalet förskolor samt skolor upp till nionde klass för dig som överväger en permanent flytt.

Interiör

Hall med plats för ytterkläder och skor utmed vägg samt i platsbyggd garderob.

Kök, matplats och vardagsrumsdel disponeras i öppen planlösning med ett bra och effektivt nyttjade av ytorna. Rummet badar i ljus tack vare en generös fönstersättning mot främst söder där altandörren öppnar upp mot den angränsande altanen.

Köket är platsbyggt med stommar från IKEA vilka lackerats i en varm matt rosaskimrande nyans, NCS S 3040-Y90R. Bänkskiva i terrazzo med underlimmad diskho. Maskinell utrusning i form av varmluftsugn, induktionshäll samt inbyggd diskmaskin och kyl/frys. Köksön fungerar som en tacksam avlastningsyta samtidigt som den erbjuder bra förvaring. Den angränsande matplatsen är rymlig med möjlighet att duka för större sällskap. Vardagsrumsdelen rymmer soffa och fåtöljer i anslutning till eldstaden.

Föräldrasovrummet erbjuder bra plats för dubbelsäng och sängbord samt klädförvaring i garderobsvägg. Ljusinsläpp via fönster mot väster samt altandörr som öppnar upp mot altanen i söder. I direkt anslutning återfinns husets mindre sovrum vilket idag nyttjas som barnrum.

Tvättrummet är effektivt planerat med handfat och separett. Naturligt ljusinsläpp via vädringsfönster. Vid behov kan rummet med fördel byggas ihop med det mindre sovrummet för att skapa plats för en lösning med dusch och/eller badkar.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Skälsmara 10:164

Ombyggnad, Renoveringar

2019 - Byte av hängrännor och stuprör.
2017-2018 - Nytt kök inkl. ny planlösning, delvis ny el, ny elcentral med jordfelsbrytare och automatsäkringar, ny separett, interiör ommålning, omålning fasad, altanbyggnation, trädfällning samt rensning av sly.
2008 - Nytt BDT-avlopp inkl miljögödkännande.

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Tele Mm

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Skälsmara GA:1 avseende vägar, parkeringsplatser och grönområde som förvaltas via Ängsviks vägförening.

Last: Avtalsservitut: Tele Mm, 01-IM4-70/3048.2
Last: Officialnyttjanderätt Ledning Expr Fullbordad, 01-IM4-40/797.2

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 838 000 kr
Byggnadsvärde
623 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Sotning
1 250 kr
Hushållsström
8 000 kr
Försäkring
2 108 kr
Samfällighetsavgift
650 kr
Renhållning
1 600 kr
Vatten/Avlopp
500 kr
Vägavgift/snö
1 500 kr
Summa
15 608 kr

Kontakta kommun och leverantörer för offert baserad på egna levnadsvanor.

AVGIFTER/STÄMPELSKATT
2019 tas en fastighetsavgift ut om 8 049 kr/år. Den ersätter tidigare fastighetsskatt och regleras, enligt upplupen tid, på tillträdesdagen. Nybyggda hus med värdeår 2005-2011 är skattebefriade i fem år och därefter betalar man halv fastighetsavgift i fem år. Nybyggda bostäder med värdeår 2012 och senare är befriade från fastighetsavgift i 15 år. För obebyggda tomter gäller fortfarande 1% av taxeringsvärdet i fastighetsskatt. Lagfartskostnad: 1.5 % av köpeskillingen för privatperson och 4.25 % för företag samt en avgift om f.n. 825 kr. Pantbrevskostnad: på nya pantbrev 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift om f.n. 375 kr.

Energideklaration

Utförd
Behövs ej

Uteplats/balkong

Huset ramas i av en altan som täcker in alla väderstreck. Här finns gott om yta för både solstolar, lounge möbler samt matbord och stolar. I anslutning till trädkojan finns plana ytor dit den sena kvällssolen hittar ned. Husets läge gör insynen minimal utan insyn från väg eller grannhus.

Övriga byggnader/utrymmen

Trädkoja samt redskapsbod.

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1966-11-25). BP 81 reglerar byggrätten till 60 kvm byggnadsyta för huvudbyggnad samt totalt max 40 kvm byggnadsyta för uthus fördelat på max två uthus. Vidare är Attefallsreglerna tillämpliga.

Parkering

Grusbelagd infart med plats för upp till två bilar. Ytterligare parkeringsmöjligheter utmed gatan en bit bort.

Tillträde

Juli eller enl. ök.

Information

Typ
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
2 195 000 kr
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
49 kvm*
Tomtarea
2843 kvm
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan
Byggår
1973
Fasad
Liggande träpanel
Grund
Betongplintar
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Elradiatorer med understöd av braskamin
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Målad plåt
Fönster
2-glasfönster

Fastigheten ingår i ett PFO-område 2021-2025, vilket går att läsa mer om här: http://www.varmdo.se/byggaboochmiljo/planarbete/prioriteradeforandringsomradenpfo.4.33e80859162ab35bb9e14aec.html. Observera att årtalen gäller det år som man förväntas kunna påbörja planläggning, inte det år som det kommunala VA-nätet kommer vara utbyggt.

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten. Borrad brunn 70 m. Enskilt avlopp. BDT-avlopp. 2-kammarbrunn med slamavskiljare och efterföljande infiltration med biomodulpaket från 2008. Separett.

Området

Att bo på Ingarö

Ingarö räknas som Sveriges 16:e största ö. Ingaröbron över Kolström utgör numera förbindelse till fastlandet vilket markant ökat antalet åretruntboende. Det fanns dock bofast befolkningen på Ingarö redan på bronsåldern. Några av de nuvarande bostadsområdena är Lövhamra, Brunn, Fågelvik, Ingaröstrand, Återvall, Långvik, Björkvik, Fagerholm, Enkärret, Johannesdal, Mörtviken och Lillängsdal.

På Ingarö finns både skolor och förskolor i bland annat Brunn och Fågelvik. I Brunn finns också Ingarö idrottsförening med fotboll och friidrott.

Ingarö erbjuder härlig natur med många strövområden och ett stort utbud av fritidsaktiviteter. Överallt är det nära till vatten med möjlighet till båtliv och sköna bad. Kolströms kanal som delar Ingarö mot Värmdösidan är en populär farled. På den södra delen av Ingarö finns fantastiska fjärdar som Ägnöfjärden, Nämdöfjärden och Ingaröfjärden.

Björviksbrygga och Björviks havsbad ligger längst ut på Ingarö och är populärt bland sportdykare. Här spelade man in delar av Sunes sommar 1993. I närheten ligger också Björnö naturreservat.

Köpa eller sälja bostad på Ingarö? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Värmdö! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Platåslingan 23

Platåslingan 23,
134 65 Ingarö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Johan Wahlberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 74

 • Extra kontaktperson

  Sophie Palmstierna Eckhéll

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 39