På förhand
Pris
2 100 000 kr
Avgift
2 869 kr
Antal rum
1
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Boarea
41 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Andin

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0733-737484
  Telefon: 031-7617918

Bilder

. Gustavsplatsen 1N - Bjurfors
. Gustavsplatsen 1N - Bjurfors
Djupet i fönsterna tillsammans med takhöjden ger det lilla extra.. Gustavsplatsen 1N - Bjurfors
Djupet i fönsterna tillsammans med takhöjden ger det lilla extra.
. Gustavsplatsen 1N - Bjurfors
. Gustavsplatsen 1N - Bjurfors

Ifrån köksfönstret kan du stirra dig blind på den fina innergården.

Fastigheten byggdes 1927-1929 och ritades av arkitekten Conny Nyquist. Gustavsplatsen 1N - Bjurfors
Fastigheten byggdes 1927-1929 och ritades av arkitekten Conny Nyquist

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I en av HSB:s äldsta föreningar finns nu möjligheten att köpa denna renoverade landshövdings 1:a om 41 kvm. Lägenheten är genomgående fräsch och har fantastiskt ljusinsläpp från två väderstreck. Med lägenheten ingår självklart utsikt över en av dom finare innergårdar Göteborg samt närhet till kommunikation. Här är det bara att flytta in och trivas!
Låter det intressant?

Tveka inte på att höra av dig!

Interiör

Innanför dörren välkomnas du av en rymlig hall med skjutdörrsgarderober. Ifrån hallen når du samtliga rum i bostaden. Till vänster har du köket som renoverades under 2017. Här finns det gott om förvaring och arbetsyta, maskinparken är komplett med ugn och spis, mikro samt kylskåp. Tillsammans med detta har du ett skafferi och plats för minst två gäster. Tillbaka mot hallen har du förutom ekparkettgolv, badrummet. Det renoverades under 2014-2015' med kakel och klinkers i ljus toner, utrustningen ser ut som följande: wc, dusch med dörrar i glas, vägghängt skåp och handfat. I det stora rummet har du ljusa väggar och laminatgolv, en härlig takhöjd samt ett stort fönsterparti. Det finns gott om plats för en dubbelsäng samt soffgrupp och förvaringsmöbler. Fönsterpartiet har tidstypisk spröjs och fönsterdjup.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Bagaregården 18:1

Övriga byggnader/utrymmen

Två förråd finns till lägenheten. ett på vinden och ett i källaren.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 869 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
0,86311%
Andel av årsavgiften är
0,86311%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 100 000 kr
Lägenhetsnummer
31
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
1
Sovrum
1
Boarea
41 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
10
Energideklarationsdatum
2018-07-17

Om föreningen

Namn
HSB:s Brf Omberg 1
Antal lägenheter
93
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Brf omberg 1 är tillsammans med sina systerföreningar Omberg II och III några av Göteborgs äldsta HSB-föreningar. Fastigheten byggdes 1927 - 1929 och ritades av Conny Nyqvist. Föreningen består av 91 lägenheter.

Gjorda renoveringar:
1979 Stambyte
1982 Tilläggsisolering
1989 Gården återställdes i enlighet med originalutförandet 1929
2006 Uppdaterade stadgar
2006 Fönsterbyte
2007 Fasad- och fönsterommålning
2008 Takrenovering
2008-2009 Elinspektion av samtliga lägenheter
2009 Nytt portlåssystem samt digitalt bokningssystem till tvättstugan
2010/2013 filma & spola bottenplatten i fastigheten.
2013 värmeinjustering.
2014 renovering av tak.

Föreningen följer en underhållsplan.

För mer information se föreningens hemsida www.omberg1.se

Driftskostnad (per månad)

Försäkring
113 kr
Summa
113 kr

Byggnadssätt

Byggår
1927-1929

Området

Mäklaren om Bagaregården

Det hörs nästan på namnet att här ligger ett av Göteborgs allra mysigaste områden, med vacker stadsbild och småskalig bebyggelse. Bagaregården är en liten pärla av klassicistisk och nationalromantisk arkitektur från tidigt 1900-tal. Tryggt undanskymt från stadspulsen som väntar bara några kvarter bort.

STADSRUM OCH ÖPPNA FÄLT
Det första som möter en när man kommer till Bagaregården är landshövdingehusen, ursprungligen byggda som bostäder åt arbetarna på SKF och Gamlestadens Fabriker. Några av dem har sirligt utsmyckade fasader, medan andra är försedda med burspråk, takkupor eller runda gavelfönster. Istället för inneslutna gårdar bildar flera hus en gemensam kvartersgård, med små lekplatser, odlingar och statyer här och var. På var sida om området går spårvagns-spåren, som snabbt tar dig in till centrum, österut mot Gamlestaden eller västerut genom Kålltorp och Örgryte mot Korsvägen. Till Härlanda tjärn är det promenadavstånd och därefter ligger hela Delsjöområdet och väntar på att utforskas.

LYKTSTOLPAR OCH ÄPPELTRÄD
Bagaregården är det första området som stadsingenjören Albert Lilienberg planlade i början av förra seklet. Lilienberg ville skapa en stadsmiljö som var mer anpassad efter terrängen och där huskroppar och svängda gator tillsammans med växtlighet och detaljer som lyktstolpar, räcken och skulpturer skapade ett stadsrum. Samma känsla känns igen i flera andra Lilienbergsområden, som Änggården, Kungsladugård och Kålltorp. Blandningen av radhus, småhus och landshövdingehus är också typiskt för stadsplanen. Egnahemsområdet som ligger i södra delen av Bagaregården är en gemyt-lig trädgårdsstad som började byggas 1911 och sedan fortsatte att byggas ut fram till ca 1940. Detta var tider som föregåtts av flera perioder av matbrist och undernäring i Sverige och det bestämdes därför att det i varje trädgård skulle planteras ett äppelträd, för att säkerställa att familjerna åtminstone skulle få i sig lite näring ifall det blev kristider igen. Många av dessa ”nöd”-äppelträd finns kvar. Gå runt i kvarteren och se efter om trädens placering kan avslöja om de är original eller om träden planterats av senare generationers ägare.

BRÖDKULTUR OCH KULTURFÄNGELSE
Namnet Bagaregården förpliktigar och självklart kan man gärna hitta sitt eget favoritbageri längs huvudstråken Ånäsvägen och Stockholmsgatan, där du också hittar ett antal butiker och caféer. Visst låter det ljuvligt att gå ut och köpa sitt frukostbröd tvärs över gatan, duka upp en kaffebricka och slå sig ner ute på gården en solig sommarmorgon? Och visst är det så att namnet Bagaregården kommer från en bagare, som bodde på Landeriet Bagaregården på 1600-talet. Själva Landeribyggnaden är troligen byggd långt senare och har bland annat varit fritidsgård, bibliotek och kulturhus men sedan Kulturhuset Kåken öppnade har byggnaden fungerat som kontor. Kulturhuset Kåken har förresten gett kultur- och fritidslivet ett uppsving i stadsdelen. Inhyst i det gamla fängelset Härlanda rymmer det både bibliotek, café, konstutställningar och öppen förskola.

Köpa eller sälja bostad i Bagaregården? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Bagaregårdens 3 bästa

3
 • Ostindiska ölkompaniet
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Ekobutiken Ekorätt

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Andin

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0733-737484
  Telefon: 031-7617918