Oerhört välplanerade 63,5 kvm med inglasad balkong!

Centrum - Heden, Göteborg

Bohusgatan 10

Utgångspris
3 250 000 kr
Avgift
3 643 kr
Antal rum
2
Boarea
63,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja

Visning

 • måndag 19/4, KL 16:30 - 17:30

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Oerhört välplanerade 63,5 kvm med inglasad balkong!

På eftertraktade Bohusgatan erbjuds nu denna generösa tvåa (möjliga trea!) med social planlösning. Brf med spa-avdelning, gym och garage!

 • Ansvarig mäklare

  Angelica Stenvold

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0733-73 74 84

 • Extra kontaktperson

  Sandra Stals

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Hjärtligt välkommen till Bohusgatan 10 och denna tvåa i oerhört fint skick!. Bohusgatan 10 - Bjurfors
Hjärtligt välkommen till Bohusgatan 10 och denna tvåa i oerhört fint skick!
Du slås direkt av den fria vyn och den sociala planlösningen. Bohusgatan 10 - Bjurfors
Du slås direkt av den fria vyn och den sociala planlösningen
Kök och vardagsrum samsas i en halvöppen disposition. Bohusgatan 10 - Bjurfors
Kök och vardagsrum samsas i en halvöppen disposition
Interiörbild. Bohusgatan 10 - Bjurfors
... vilket skapar goda möjligheter för socialt umgänge. Bohusgatan 10 - Bjurfors
... vilket skapar goda möjligheter för socialt umgänge
Här bor du högt upp från alléns folkliv. Bohusgatan 10 - Bjurfors
Här bor du högt upp från alléns folkliv

Planskiss

Planlösning
Nuvarande planlösning
Planlösning
Alternativ planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I ett perfekt cityläge, en kort promenad från Avenyns restaurang- och nöjesliv välkomnas denna välplanerade bostad. Här bor du i en stor och eftertraktad förening med flertalet uppskattade gemensamhetslokaler som gästlägenhet, festlokal, bastu och gym. Hiss och möjlighet till garage finns likväl.

Välkommen till Bohusgatan 10 och denna optimalt planerade tvåa om 63,5 kvm. Du slås direkt av den fria vyn och den sociala planlösningen där kök och vardagsrum ligger i en halvöppen disposition, vilket skapar goda möjligheter för socialt umgänge. De stora fönsterpartierna släpper in rikligt med dagsljus och skapar en mycket trivsam känsla. Köket är givetvis utrustat med allt som behövs och det stilfulla badrummet som renoverades 2015 innehar tvättmaskin som förenklar vardagen. Sovrummet är väl tilltaget och erbjuder god plats för kläder och skor i garderoberna. Balkongen som vetter i ett härligt söderläge är hemmets självklara favoritplats! Tack vare inglasningen är det ett perfekt rum året om. Härifrån kan du njuta den ljuvliga vyn över allén bort mot Heden.

Läget runt Bohusgatan är perfekt! En attraktiv adress nära Avenyns sprudlande nöjesliv. Via Hedens grönskande allé nås stadens puls med dess utbud av restauranger, caféer och butiker. Evengemangsstråket med Liseberg, Scandinavium och Ullevi ligger endast ett stenkast bort. Avkopplande grönska, som gjort för promenader och picknickstunder finner du i Trädgårdsföreningen eller nere vid Kungsparken och kanalen. Även Näckrosdammen finns nära tillhands. Bra kommunikationer är en självklarhet när du bor såhär centralt!

Vi ses på visningen!

Interiör

Rumsbeskrivning: Bekvämt via husets entré, på samma våningsplan kliver ni in i hallen. Från Bohusgatan är läget högt. Ni möts omedelbart av ljuset som flödar in från vardagsrummets och kökets stora fönsterpartier. Gott om utrymme för avhängning finns. Bostaden erbjuder även en rymlig klädkammare. Väggarna är genomgående vitmålade och på golv ligger en ekparkett som löper vidare in i vardagsrum, kök och sovrum. Från hallen nås bostadens samtliga rum.

Rakt fram från hallen är kök och vardagsrum belägna. Det väl tilltagna vardagsrummet är lätt att möblera och är mycket ljust tack vare flera fönster på rad. Här ryms både soffgrupp och matsalsbord med enkelhet. I taket finns en list med spotlights för stämningsljus. Den breda öppna planlösningen mot kökets matplats skapar rymd och en trevlig hemkänsla infinner sig direkt.

Köket är stilfullt renoverat 2008 och är inrett med många vita skåpsluckor och arbetsbänkar i valnötston. Ovanför arbetsbänkarna sitter ett mörkt kakel vilket skapar en fin kontrast mot kökets vita skåpsluckor. Den maskinella utrustningen består av spishäll från Bosch, inbyggd ugn från Bosch, rostfri fläktkåpa från Franke, inbyggd micro i arbetshöjd från OBH Nordica, rostfri kyl och frys i kombination från Bosch samt rostfri diskmaskin från Bosch. Två diskhoar finns. Naturlig plats för matbord blir invid fina fönsterpartier åt två väderstreck. Notera att ytan kan nyttjas som kontor/sovrum vid önskemål (se alternativ planlösning).

Bostadens sovrum rymmer med enkelhet en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Här finns även två nya garderober från 2015. Rummet är stillsamt beläget mot bostadens inglasade balkong.

Den mysiga inglasade balkongen i söderläge (som nås från sovrummet) blir som ett extra rum från tidig vår till sen höst. Här finns en praktisk och fin platsbyggd möbel. Glasrutorna kan skjutas åt sidan och här kan ni njuta av solen och det fria läget. Under ljuva vår- och sommarkvällar får ni även med fördel följa rörelsen kring Ullevis evenemang.

Badrummet renoverades 2015 med noga utvalda material. Grått klinker på golv och vitt kakel på väggar samt grått i dusch. Badrummet är generöst till storlek och erbjuder tvättmaskin (AEG från 2013), golvvärme samt infällda spotlights i tak. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, duschhörna med vridningsbara glasdörrar och takdusch, högskåp, två hyllor samt handdukstork. Kvalitetsdokument för tätskikt finns.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Heden 39:15

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Beryllen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen äger fastigheten Heden 39:15 med adresserna Bohusgatan 6-26 samt Västgötagatan 4. På fastigheten har under åren 1987-1988 uppförts två bostadshus med 240 lägenheter samt två lokaler (ett kontor och ett garage).

2003: 6 nya bostadsrätter tillkom med en sammanlagd yta av 472 kvm då en del av lokalyta byggdes om till lägenheter. En kontorslokal på Bohusgatan 14 har under 2005 byggts om till gemensamhetsytor omfattande styrelserum, festlokal samt gästlägenhet. En tvättstuga byggdes om till fastighetsexpedition på Bohusgatan 8. Under
2005-2006: Ombyggnation av två tvättstugor, styrelserum och föreningslokal samt fastighetsexpedition till fyra lägenheter på 173 kvm och lokal omfattande butik byggdes om till en lägenhet på 117 kvm.
2014: Takbesiktning samt en lagstadgad besiktning av brand-, lekplats, hissar samt garageportar. Under samma år gjordes en statusbesiktning av fastigheten samt genomfördes en ombyggnation av miljörummet. Dessutom utfördes en ombyggnation av samtliga stuprör för att underlätta rensning och spolning av dagvattenledningar och byttes samtliga brandsläckare samt torkaggregat i föreningens tvättstugor.
2015: Byte av samtliga hissar. En kontorslokal byggdes om till lägenhet samt att föreningen moderniserades gårdsbelysningen. Under samma år byttes passagesystem och porttelefoner.
2016: Besiktning av taket samt rensning av takrännor. OVK gjordes också. Kall- och varmvattensventiler utbytta. Ny lekplats på gården samt service och underhåll av automatiska dörröppnare och maskiner i tvättstugan.
2018: Spolning och filmning av stammarna. Styrelsen tar efter utredning beslut. Relining kommer med största sannolikhet att ske.
2019: Underhåll/renovering av vissa tegelfasader skett.
2020: Renovering av bastu och spa-avdelningen.
2021 och framåt: OVK-besiktning planeras. Tak kommer att behöva läggas om inom fem år och då planeras att installera solceller på taket. Relining kan komma att ske de närmsta åren.

Föreningens ekonomi är mycket stabil och månadsavgifterna har tidigare varit oförändrade under många år, sedan 1998. Inför 2020 gjordes en mindre avgiftshöjning. Ingen planerad avgiftshöjning i dagsläget (2021-04-08). Ett gemensamt avtal gällande bredband har precis upphandlats. Föreningen har genom aktiva låneomläggningar sänkt sina räntekostnader väsentligt de senaste 10 åren. Därmed har föreningen utan att ta nya lån eller höja avgifterna kunnat genomföra ett flertal stora fastighetsförbättringar såsom hissmodernisering, byte av porttelefoner, fläktaggregat och termostater med mera. Investering i nya tekniker har sänkt elkostnaderna med mer än 30 %. Likviditeten i denna förening är mycket god.

För ytterligare information hänvisas till styrelsen, senaste årsredovisningar alternativt föreningens välinformerade hemsida: http://www.brfberyllen.se/.

På den gamla Brandstationstomten på Bohusgatan planeras en byggnation av cirka 275 bostadsrätter. Huskropparna planeras bli 4 våningar, 8 våningar samt två torn på 12 respektive 16 våningar. För mer information gällande byggnationer i området kontakta Stadsbyggnadskontoret i Göteborg.

Parkering

Föreningen har bilplatser i garage, cirka 111 stycken. En bilplats kostar cirka 700 kr/månad. För garageplats gäller separat kö. Föreningen har även fyra motorcykelplatser.

Det finns också några fristående garage med kösystem.

För er som är folkbokförda i området kan tillstånd om boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.
Bredband via ComHem. Ett obligatoriskt tillägg för detta tillkommer.

Gårdsplats/innergård

Trevlig grönskande gård med grillplats, bänkar, bord, en boulebana samt en mindre lekplats.

Gemensamma utrymmen

Det finns flera tvättstugor i föreningen. Den närmsta finns på källarplan. Denna är utrustad med tvättmaskiner, torktumlare samt torkrum.

Flertalet cykelrum finns. Det finns även cykelställ på gården.

Föreningen har en gästlägenhet (Bohusgatan 14) med fyra bäddar vilken kan hyras av medlemmarna för en mindre summa. Förändringar gällande gästlägenheten kan komma att ske. Föreningen har även festlokal (Bohusgatan 14), motionsrum (som nyligen rustats upp med nya maskiner) samt relaxavdelning med bastu. Också återbruksrum, extra förrådsmöjligheter och hobbyrum. Grovsoprum och pappersåtervinning finns likväl.

Uteplats/balkong

Ljuvlig inglasad balkong i söderläge med glasrutor som enkelt kan skjutas åt sidan.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten disponeras ett förråd beläget i källaren. Hissen tar dig direkt ner.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via ComHem. Ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften tillkommer om 39 kr.

Bredband via ComHem. Ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften tillkommer om 181 kr.

Parkering

Föreningen har flera garageplatser. En garageplats kostar cirka 700 kr/månad. För garageplats gäller separat kö. Föreningen har även fem motorcykelplatser.

För er som är folkbokförd i området kan tillstånd om boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad.

Månadsavgift

Avgift
3 643 kr

I månadsavgiften ingår värme och VA.

Obligatoriska tillägg:
39 kr/mån för kabel-TV (basutbud).
181 kr/mån för bredband.
81 kr/mån avseende avsättning till inre reparationsfond.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,363%
Andel av årsavgiften är
0,36%
Reparationsfond
343 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 250 000 kr
Lägenhetsnummer
187
Våningsplan
1 av 5*
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
63,5 kvm**

* Lägenhetens samtliga rum vetter högt mot allén - våning 2 mot gatan.

** Areauppgift enligt lägenhetsförteckning. Observera att den exakta storleken inte är uppmätt

Byggnadssätt

Byggår
1987-88
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
98
Energideklarationsdatum
2018-11-01

Området

Mäklaren om Heden

I händelsernas centrum. Heden är den öppna allmänna ytan som gett namn åt hela stadsdelen som omringar den. Från början betesmark och sedermera övningsplats av Kronan. Nu är Heden på väg att utvecklas till en myllrande idrotts- och kulturaktivitetsplats med något för alla.

SKRIDSKOR OCH PALMER
Det är här det händer. Heden är namnet på både stadsdelen och den stora aktivitetsytan som tar för sig i stadsrummet och sedan många år är en självklar del i Göteborg. Här ryms inte bara idrott i organiserad form: lika självklart ska det vara att ta ett parti boule när andan faller på, eller varför inte en skridskotur vintertid? Heden har en självklar plats i alla göteborgares hjärta och välkomnar ung som gammal med nya aktiviteter som lekplats, kaféer och fotbollsplaner. Korsar man Parkgatan och Nya allén hamnar man rakt framför huvudentrén till Trädgårdsföreningen. En grön pärla mitt i stan och en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker med Palmhuset, Alfons Åbergs kulturhus och vacker grönska. Det är svårslaget att kunna slå sig ner i gräset en varm sommarkväll eller bara strosa runt och lukta på blommorna.

AVSKILT OCH CITYPULS
Vill man inte röra sig själv, utan uppleva sport från åskådarplats, ligger såväl Nya och Gamla Ullevi som Scandinavium på kort promenadavstånd. Det gör även resten av evenemangsstråket. På några minuters promenad nås Göteborgs absoluta mittpunkt som bäddar för spontant aktivt stadsliv men när citypulsen blir för påträngande kunna dra sig tillbaka till hedens lugna kvarter.

AKTIV VARDAG OCH KRAVLÖSHET
För länge sedan benämndes Heden Tegelbruksängen, efter ett tegelbruk som låg här på 1600-talet. De första husen anlades längs Sten Sturegatan på 1880-talet, med stenhus i norr och landshövdingehus i söder. När landshövdingehusen revs på 1970-talet ersattes de med moderna höghus i tegel, som bidrar till den omväxlande stadsbilden i området. Heden kommer med stor sannolikhet att fortsätta utvecklas och ge utrymme för såväl nya bostäder som kultur- och idrottsaktiviteter för alla åldrar.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Heden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Hedens 3 bästa

4
 • :
 • Hedens aktivitetspark
 • Texas Longhorn - äkta amerikanska hamburgare
 • Trädgårdsföreningen

Karta

Bohusgatan 10

Bohusgatan 10,
411 39 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Angelica Stenvold

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0733-73 74 84

 • Extra kontaktperson

  Sandra Stals

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 37