Ljuvligt renoverad landshövdingetvåa om 47 väldisponerade kvadratmeter. Låg avgift!
På förhand
Avgift
2 720 kr
Antal rum
2
Boarea
47 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3

Ljuvligt renoverad landshövdingetvåa om 47 väldisponerade kvadratmeter. Låg avgift!

Landshövdingedröm med bevarade originaldetaljer såsom brädgolv, takrosetter, höga fotlister och generösa fönsterpartier!

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 08

 • Extra kontaktperson

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

I ett vackert landshövdingehus från 1931, en trappa upp ligger denna ljuvliga tvåa.. Bomgatan 10C - Bjurfors
I ett vackert landshövdingehus från 1931, en trappa upp ligger denna ljuvliga tvåa.
Med en modern och stilren touch har denna 47 kvadratare omsorgsfullt renoverats. Bomgatan 10C - Bjurfors
Med en modern och stilren touch har denna 47 kvadratare omsorgsfullt renoverats
. Bomgatan 10C - Bjurfors

Köket ligger mot den idylliska innergården

Praktiskt utformat med gott om arbetsytor och förvaring. Bomgatan 10C - Bjurfors
Praktiskt utformat med gott om arbetsytor och förvaring
. Bomgatan 10C - Bjurfors
. Bomgatan 10C - Bjurfors

Vackert bevarat skafferi

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I ett vackert landshövdingehus från 1931, en trappa upp ligger denna ljuvliga tvåa. Framtagen takhöjd, genomgående brädgolv, höga fotlister, generösa fönsterpartier och vackra takrosetter är bara några fantastiska detaljer att nämna i detta charmiga hem. Planlösningen är väldigt tilltalande, fönsterpartier i två väderstreck, två rum i fil och ett renoverat kök med matplats. Större delen av lägenheten har renoverats och är i ett utmärkt skick - här är det bara att flytta in!

Almedal är ett område som tilltalar de flesta. Ett namn som till en början förknippades med en linnefabrik i Skår, vilken troligen har gett namnet åt området. Området bjuder på allt du kan tänkas behöva och de som väl satt sin fot här blir lätt kvar för en längre tid. Närheten till såväl avenyn, Chalmers och Liseberg samlar många olika målgrupper och de grönskande omgivningarna gör detta område till en härlig oas. Kvarteret präglas av vackra och oerhört välbevarade fastigheter uppförda under tidigt 1900-tal.

Här bor du nära både grönområden och all tänkbar service som bland annat Willys, ICA Maxi och ett av Nordic Wellness största anläggningar. Elisedals spårvagnshållplats ligger alldeles intill där linje 2 och 4 tar dig till Korsvägen på bara några få minuter. Knappa 10 minuters promenad till Liseberg, Avenyn och Chalmers inom behagligt promenadavstånd. Från Korsvägen kör flygbussen till Landvetter flygplats på bara cirka 20 minuter. Närhet till grönområden och du är inte beroende av bil då citypulsen som nämnt ligger nära till hands!

Interiör

I populära Almedal, i ett vackert hus från 1931, presenteras nu denna ljuvliga tvåa. Med en modern och stilren touch har denna 47 kvadratare omsorgsfullt renoverats med fokus på att bibehålla alla vackra originalattribut. Ett hem med alla rätt. Generös takhöjd, slipade ljusa brädgolv som löper tröskellöst, vackra snickerier fint bevarade och flertalet takrosetter. Tillsammans med ett modernt kök är detta ett spännande och iögonfallande hem.

Almedal är ett lugnt område som är inbäddad bland grönskande omgivningar. Det centrala läget och föreningens innergård blir en skön oas sommartid. En promenad bort erbjuder Avenyn ett stort utbud av restauranger, gallerier och butiker.

Kliv in genom porten och följ trapporna en våningar upp och kliv på. Från hallen möts ni av en inbjudande öppen känsla där hall möter vardagsrum och kök. Här erbjuds gott om förvaring i en inbyggd skjutdörrsgarderob med stor yta bakom samt möjlighet att hänga av sig jackan. Spegeldörrarna på garderoben gör hallen luftig och trivsam. Det ljusa brädgolvet löper vidare in i lägenheten och väggarna här är målade i en ljus kulör.

Vardagsrummet är välplanerat och öppet med gott om plats för soffgrupp och övrigt möblemang som gör hemmet trivsamt. Här finns ytorna för socialt umgänge med flertalet möbleringsalternativ. På golvet ligger det massiva plankgolvet och väggarna är målade i vitt. Låter du blicken vandra neråt slås du av de vackra fotlisterna som karaktäristiskt ramar in rummet. Lampan hänger fritt i den vackra takrosetten.

I anslutning till vardagsrummet ligger sovrummet. Här möblerar du enkelt med dubbelsäng och låter fantasin dekorera det inramade fönsterbrädet, ljuset flödar in och när du öppnar upp det stora fönstret hör du fåglarnas ljuvliga kvitter. Rummet är målat i vitt som vardagsrummet och innan du somnar blickar du upp mot taket och finner även här en vacker takrosett.

Vidare möts du av det ljusa köket som snyggt smälter samman mot det i övrigt ljusa hemmet. Praktiskt utformat med gott om arbetsytor och förvaring. Ett vackert skafferi finns bevarat och ger utmärkt extra förvaring i tidstypisk fattning. Här kan du vid en sittplats för 4 personer njuta av frukosten och blicka ut mot det fria läget mot innergården. Köket är utrustat med ugn, häll, fläkt, diskmaskin och kombinerad kyl/frys. Väggarna har vitmålats och ytan ovan arbetsbänken är klädd med rektangulära kakelplattor i vitt.

I direkt anslutning till hallen återfinns det smart planerade och stilfulla badrummet. På golvet ligger ett svart klinker och väggarna är klädda med ljusa kvadratiska kakelplattor med ljusgrå fog. Här finns en duschhörna, wc, handfat med kommod samt överhängande spegel. Taket pryds av infällda spotlights för bästa belysning och på väggen hänger ett skåp för extra förvaring.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 11:8

TV/bredband

Grundutbudet för tv ingår i månadsavgiften

Bredband finns att tillgå för självkostnadspris via Comhem

Parkering

32 st parkeringsplatser. Plats kan hyras för ca 250kr/mån. Det är inte tillåtet att hyra ut sin parkering i andrahand. Gratis parkering finns att tillgå på Bomgatan och intilliggande gator efter kl. 18.00. Finns även betalparkering i området. Det är separat kölista och det är i dagsläget kö.

Månadsavgift

Avgift
2 720 kr

I avgiften ingår värme, vatten samt kabel-tv.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,55%
Andel av årsavgiften är
1,55%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
1001
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
47 kvm*

* Areakälla enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1931
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
F

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
106

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Bommen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
49
Antal hyresrätter
4
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades 2003 och äger fastigheterna Krokslätt 11:1, Krokslätt 11:2, Krokslätt 11:8 och Krokslätt 11:9 i Göteborg kommun med därpå uppförda byggnader med 53 lägenheter och 3 lokaler. Byggnaderna består av 4 flerbostadshus som är uppförda 1931 och har värdeår 1996. Fastigheternas adresser är Bomgatan 6 A-C, 8 A-B och 10 A-C samt Helmutsrogatan 3 A-B i Göteborg. Föreningen upplåter 49 lägenheter med bostadsrätt och 4 lägenheter, 3 lokaler samt 30 parkeringsplatser med hyresrätt.

De 49 stycken lägenheterna disponeras enligt följande:
1 rok 8 stycken
2 rok 23 stycken
3 rok 22 stycken

Föreningens ekonomi är god. Föreningen förändrade årsavgifterna senast den 1:a juli 2019 då avgifterna höjdes med 5 %. Avseende 2020 har styrelsen beslutat att låta årsavgifterna vara oförändrade.

De fyra hyreslägenheterna som finns i föreningen idag utgör en dold tillgång och när de säljs kommer pengarna att tillfalla föreningen. Amortering på föreningens lån sker enligt plan.

Styrelsen följer en underhållsplan som upprättades 2017 av SBC och som sträcker sig fram till och med 2046. Enligt av styrelsen antagen underhållsplan avsattes det 597 083 kr 2019 för kommande års underhåll, vilket motsvarar 182 kr per kvm.

Välskött och stabil förening. För mer information se föreningens årsredovisning och hemsida: www.brfbommen.se eller mail: styrelsen@brfbommen.se.

Renoveringar - Utförda och planerade

Åtgärder i urval som har utförts:

1977: El- och vattenstambyte
1995: Byte fönster
1996: Byggnation vindslägenheter
1996: Omputsning fasad
1997: Omläggning tak
2004: Installation portlås
2004-05: Renovering badrum (ej vindslägenheter)
2008: Energideklaration
2009-10: Grundförstärkning
2011: Barnvagnsrum på gården
2011: Målning och renovering av tak
2012: Grindar till innergården
2013: Föreningslokal färdigställd
2015/16: Nya tvättmaskiner och torktumlare
2016: Renovering av lokal, omvandling till bostad
2018: OVK genomfördes.
2019: Ny energideklaration upprättades
2019: Fasadtvätt inkl. reperation av träfasad

Kommande underhåll:
2020: Ombyggnad av lokal till lägenhet

De 49 stycken lägenheterna disponeras enligt följande:
1 rok 8 stycken
2 rok 23 stycken
3 rok 22 stycken

Parkering

30 st parkeringsplatser. För närvarande är det kö till dessa. Det är inte tillåtet att hyra ut sin parkering i andrahand. Gratis parkering finns att tillgå på Bomgatan och intilliggande gator efter kl. 18.00. Finns även betalparkering i området. Det är separat kölista och det är i dagsläget kö.

TV/bredband

Grundutbudet för tv ingår i månadsavgiften.
Bredband finns att tillgå för självkostnadspris via Comhem.

Gemensamma utrymmen

Gemensamma tvättstugor i uppgångarna Bomgatan 10B och Helmutsrogatan 3B. Utrustade med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare samt ett torkrum. I 10 B finns även mangel.

Cykelparkering under tak.
Barnvagnsrum på gården.
Återvinningsstation.
Grönskande innergård som om sommaren möbleras för utekvällar. Två fasta grillar finns.

För medlemmar i föreningen finns det möjlighet att hyra en föreningslokal om ca 43 kvm bestående av kök, allrum, toalett och förråd. Lokalen lämpar sig väl för fester, möten samt andra tillställningar och det finns även möjlighet att övernatta i lokalen. Kostnaden för att hyra föreningslokalen är för
närvarande 200 kr per dygn söndag - torsdag och 350 kr per dygn fredag - lördag.

Övrigt

Spårvagn 2 och 4 tar er på 3 minuter till Korsvägen.

Området

Mäklaren om Almedal

I det växande Almedal bor du med närhet till innerstadens utbud, men har samtidigt nära till fina grönområden. Mittemellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls.

STADEN VÄXER OCH EXPANDERAR åt många håll. Ett av de mest spännande, centrala områdena som är under utveckling är Almedal. Här skapas en ny, modern stadsdel med plats för nya idéer, nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. På en kort promenad når du Korsvägen med Världskulturmuséet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket och med cykel eller spårvagn tar du dig smidigt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på ett par minuter. Längre tid tar det inte och du kommer bli förvånad över hur sällan du faktiskt behöver bil. Inte ens för att veckohandla – flera stora matbutiker ligger runt knuten.

DET ÄR INTE HELLER långt till naturupplevelser, som Änggårdsbergen. Eller varför inte ta en promenad genom charmiga Örgrytekolonin, stadens näst äldsta koloniområde? Den som vill vidare ut i världen tar sig smidigt och enkelt till Landvetter på 20 minuter med flygbussen.

NAMNET ALMEDAL KOMMER FRÅN en lantegendom i Skår, som i sin tur fick ge namn åt en linnefabrik i Krokslätt. Grundaren Hans Wesslau lät uppföra arbetarebostäder och skolor längs Mölndalsån och bostadsområdet gavs samma namn som linnefabriken. Området som då låg i stadens ytterkant bestod mest av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.

DE NÄRMASTE ÅREN kommer Almedal knytas ihop med en ny, framväxande stadsdel, kallad Södra Centrum – ett levande kvarter med en skön mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger. Längsmed Mölndalsån planeras ett grönt och lummigt promenadstråk, med små gångbroar och sittplatser. Kort sagt – ett område för en aktiv storstadsmänniska, som prioriterar livskvalitet, harmoni och en enkel vardag.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Almedal? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa tips i Almedal

3
 • Pasta Etc. – enkelt men gott, mysigt och familjärt
 • Crossfit Göta – utmana dig själv
 • Örgryte Koloniträdgårdar – en charmig oas från 1915

Karta

Bomgatan 10C

Bomgatan 10C,
412 64 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 08

 • Extra kontaktperson

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 11
  Månadsavgift
  3 262 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Månadsavgift
  3 580 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 67
  Månadsavgift
  3 099 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16A
  Pris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 488 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  69,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2021-01-24 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16B
  Pris
  2 250 000 kr
  Månadsavgift
  2 439 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  34 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 87D
  Månadsavgift
  2 862 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Framnäsgatan 18B
  Månadsavgift
  3 240 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Månadsavgift
  3 600 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Thorburnsgatan 10
  Månadsavgift
  2 463 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 2A
  Månadsavgift
  2 667 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 63
  Månadsavgift
  2 351 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  39 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!