Almedals Terrasser - ett centralt läge med mycket stadskänsla

Johanneberg - Almedal, Göteborg

Mölndalsvägen 63

På förhand
Avgift
4 212 kr
Antal rum
4
Boarea
101 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 7
Hiss
Ja

Almedals Terrasser - ett centralt läge med mycket stadskänsla

Härlig gavelfyra om hela 101 kvm med högt läge på våning fem. Kök från HTH, badrum från Svedbergs samt separat WC. Balkong i väst, välkommen!

 • Ansvarig mäklare

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Detta är en kommande försäljning, för mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare. Mölndalsvägen 63 - Bjurfors
Detta är en kommande försäljning, för mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare
Spårvagn två och fyra tar dig till Korsvägen på fem minuter. Mölndalsvägen 63 - Bjurfors
Spårvagn två och fyra tar dig till Korsvägen på fem minuter
Interiörbild. Mölndalsvägen 63 - Bjurfors
Interiörbild. Mölndalsvägen 63 - Bjurfors
Utsikt från den gemensamma takterrassen. Mölndalsvägen 63 - Bjurfors
Utsikt från den gemensamma takterrassen
Interiörbild. Mölndalsvägen 63 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Nyproduktion från november 2015. Med ett perfekt läge, nära både grönområden och all tänkbar service, ligger denna nyproducerade och optimalt planerade 4:a om hela 101 kvm. För dig som vill ha ett boende med mycket stadskänsla. Denna nyproducerade lägenheten disponerar över en ytterst yteffektiv planlösning med öppna sociala ytor, helkaklat modernt badrum från Svedbergs med egen tvättutrustning från Siemens samt ett stilsäkert kök från HTH. De genomgående ljusa ytskikten och det stora fönsterpartiet gör att lägenheten upplevs som mycket ljus och luftig.

Almedals Terrasser har ett perfekt läge, nära både grönområden och all tänkbar service som bland annat Willys, ICA Maxi, ett av Nordic Wellness största anläggningar om hela 3000 kvm och Elisedals spårvagnshållplats där linje 2 och 4 tar dig till Korsvägen på 4 min. Till Landvetter kör flygbussen på 20 minuter från Korsvägen

Du har nära till grönområden och du är inte beroende av bil. Innerstans kontor, butiker och högskolor ligger på cykelavstånd. . Detta kvalitativa boende erbjuder alla tänkbara bekvämligheter samt med påkostade och väl genomtänkta materialval från golv till tak. Hissen tar dig ner till garaget.

Välkommen till populära Almedals Terrasser!

Fakta

Uteplats/balkong

Till lägenheten hör en balkong i soligt västerläge. På kvällen tar du enkelt hissen från uppgång 69 D upp till föreningens gemensamma takterrass på hela 165 kvadrat. Den är till för alla i huset. En perfekt plats för er som vill stressa av efter en hektisk dag, grilla med vännerna eller bara beskåda solnedgången bakom Krokslättsberget.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd. Det finns även parkeringsgarage, lusthus på innergården, gemensam takterrass om hela 165 kvm, cykel- och barnvagnsförråd samt soprum.

TV/bredband

Fiberteknik. Telia Tripple Play (Tv, internet och ip-telefoni) ingår i avgiften.

Parkering

Parkeringsplats kommer att hyras ut med ett sidoavtal. Kostnaden ingår inte i avgiften utan debiteras separat. Vid överlåtelse av bostadsrätten upphör sidoavtalet att gälla. Det finns 46 parkeringsplatser i parkeringsgaraget. Föreningens andel i garaget är 45 % och motsvarar 21 parkeringsplatser. Hyran för en plats är 1200kr/månad.

I garaget finns en bilpool med två elbilar från Renualt (modell Zoe) tillgängliga. Elbilspoolen administreras av MoveAbout. Medlemskapet är frivilligt och kostar 62 kr/månad samt ytterligare en kostnad för den tid som bilen nyttjas. För en halvdag (fyra timmar) är priset 324 kronor och för en heldag (06:00-23.00) är priset 499 kronor. Det går även att använda bilen från klockan 17:00 på fredagen till 23:00 på söndagen för 499kr. Drivmedel (laddning i form av el) och försäkring ingår i priset.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,1356%
Pantsatt
Ja

Driftskostnad (per månad)

I Brf Almedals Odlingslott har man enhetsmätning på vattenförbrukningen, vilket betyder att varje medlem betalar för sin faktiska förbrukning.

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Almedals Trädgård
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Brf Almedals Trädgård består av 71 lägenheter och 4 lokaler i ett flerbostadshus som nyproducerats av Sverigehuset. Föreningen äger fastigheten Göteborg Krokslätt 184:2 med adress Mölndalsvägen 63-67. Den totala boarean uppgår till 4132 kvm och den totala lokalytan uppgår till 260 kvm.
Våren 2014 byggstartartade Sverigehuset i Almedal. Den exakta placeringen på det nya kvarteret är mellan Helmutsrogatan, Milpålegatan och Mölndalsvägen. I projektet Almedals Terrasser ingår två flerbostadshus med en grönskande terrass på taket. Lägenheterna är ljusa, öppna med smarta planlösningar och byggdes för personer som söker ett riktigt lättskött hem. Förutom takterrassen har även mycket arbete gjorts för att göra innergården till en blommande grön oas. Dessutom är det nära till skog och naturen på Safjället. Blir suget efter en egen täppa för stort, så ligger den idylliska Örgrytekolonin bara hundra meter bort.
Projektet är uppdelat i två etapper. Etapp 1 (Almedals Trädgård) som innehåller 71 lägenheter och etapp 2 (Almedals Odlingslott) innehåller 69 lägenheter. Alla lägenheter har balkong och lägenheterna på översta planet har privata terrasser.
Lägenheterna håller genomgående hög kvalitet med en särskild satsning på kök (HTH) och badrum (Svedbergs). Du kan bekvämt ta dig med hiss till alla lägenheter.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 212 kr
Värme ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

I avgiften ingår uppvärmning och Telia Tripple Play

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
A3-1404
Våningsplan
5 av 7
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
101 kvm

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
2014/2015
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft med återvinning (FTX)
Fönster
3-glasfönster

Området

Mäklaren om Almedal

I det växande Almedal bor du med närhet till innerstadens utbud, men har samtidigt nära till fina grönområden. Mittemellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls.

STADEN VÄXER OCH EXPANDERAR åt många håll. Ett av de mest spännande, centrala områdena som är under utveckling är Almedal. Här skapas en ny, modern stadsdel med plats för nya idéer, nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. På en kort promenad når du Korsvägen med Världskulturmuséet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket och med cykel eller spårvagn tar du dig smidigt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på ett par minuter. Längre tid tar det inte och du kommer bli förvånad över hur sällan du faktiskt behöver bil. Inte ens för att veckohandla – flera stora matbutiker ligger runt knuten.

DET ÄR INTE HELLER långt till naturupplevelser, som Änggårdsbergen. Eller varför inte ta en promenad genom charmiga Örgrytekolonin, stadens näst äldsta koloniområde? Den som vill vidare ut i världen tar sig smidigt och enkelt till Landvetter på 20 minuter med flygbussen.

NAMNET ALMEDAL KOMMER FRÅN en lantegendom i Skår, som i sin tur fick ge namn åt en linnefabrik i Krokslätt. Grundaren Hans Wesslau lät uppföra arbetarebostäder och skolor längs Mölndalsån och bostadsområdet gavs samma namn som linnefabriken. Området som då låg i stadens ytterkant bestod mest av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.

DE NÄRMASTE ÅREN kommer Almedal knytas ihop med en ny, framväxande stadsdel, kallad Södra Centrum – ett levande kvarter med en skön mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger. Längsmed Mölndalsån planeras ett grönt och lummigt promenadstråk, med små gångbroar och sittplatser. Kort sagt – ett område för en aktiv storstadsmänniska, som prioriterar livskvalitet, harmoni och en enkel vardag.

Köpa eller sälja bostad i Almedal? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa tips i Almedal

3
 • Pasta Etc. – enkelt men gott, mysigt och familjärt
 • Crossfit Göta – utmana dig själv
 • Örgryte Koloniträdgårdar – en charmig oas från 1915

Karta

Mölndalsvägen 63

Mölndalsvägen 63,
412 63 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 2A
  Månadsavgift
  2 667 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Månadsavgift
  4 746 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  88 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Månadsavgift
  3 731 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  Adress
  Mölndalsvägen 67
  Pris
  3 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 099 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Visning: 2020-07-14 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16A
  Utgångspris
  4 000 000 kr
  Månadsavgift
  6 147 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  97 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Bomgatan 7
  Månadsavgift
  3 414 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  89 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 59 A
  Utgångspris
  3 450 000 kr
  Månadsavgift
  2 822 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 37
  Antal rum
  3
  Boarea
  81,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Thorburnsgatan 2A
  Utgångspris
  3 750 000 kr
  Månadsavgift
  4 496 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  85 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 89B
  Utgångspris
  5 950 000 kr
  Månadsavgift
  5 441 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  4
  Boarea
  113 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 41
  Utgångspris
  2 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 796 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 39
  Pris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 897 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!