Två ettor i Johannebergs villastad! Juridisk person får förvärva bostadsrätt i föreningen.

Johanneberg, Göteborg

Hjulmakaregatan 18A

Utgångspris
2 490 000 kr
Avgift
8 568 kr
Antal rum
1
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Boarea
66 kvm

Två ettor i Johannebergs villastad! Juridisk person får förvärva bostadsrätt i föreningen.

Välkomna till pittoreska Hjulmakaregatan och möjligheten att förvärva två stycken ettor där en kan användas till uthyrning eller omprojektering!

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 54

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Hjulmakaregatan 18!. Hjulmakaregatan 18A - Bjurfors
Välkomna till Hjulmakaregatan 18!
Nu saluförs två stycken ettor i Johannebergs lugna villastad. Hjulmakaregatan 18A - Bjurfors
Nu saluförs två stycken ettor i Johannebergs lugna villastad
Lägenheterna producerades 2017 i stilrena och välmedvetna materialval. Hjulmakaregatan 18A - Bjurfors
Lägenheterna producerades 2017 i stilrena och välmedvetna materialval
Charmigt brädgolv på entréplan. Hjulmakaregatan 18A - Bjurfors
Charmigt brädgolv på entréplan
Juridisk person är välkommen att förvärva bostadsrätten. Hjulmakaregatan 18A - Bjurfors
Juridisk person är välkommen att förvärva bostadsrätten
Snygg bänkskiva i marmor. Hjulmakaregatan 18A - Bjurfors
Snygg bänkskiva i marmor

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Johannebergs villastad är ett idylliskt område en kort sparkcykelfärd från Göteborgs innerstad. Här bor ni på en lugn avstickare till Hjulmakaregatan med fågelkvitter istället för spårvagnsgnissel utanför fönstret. Nu saluförs två stycken ettor på 32 respektive 34 kvm, registrerade som samma lägenhetsnummer. I dagsläget hyrs en av lägenheterna ut till ett företag för 10.000 kr/mån men det är även möjligt att utforska möjligheterna till att dela upp bostäderna till två lägenhetsnummer. Juridisk person tillåts förvärva bostadsrätt i föreningen. Kontakta mäklaren för mer information.

Här bor ni i ett lugnt kvarter med närhet till innerstadens serviceutbud, högskolor och universitet samt Johannebergs rika parkliv- och friluftsliv. Bostäderna ligger på entréplan och källar/sutterrängplan, skapades 2017 och är stilfullt utformade med medvetna materialval, charmiga detaljer från husets byggår och dekorativ kakelugn (entréplan). Lägenheten är registrerad som en 3:a men marknadsförs som ett rum och kök eftersom att det utifrån sett är två stycken separata ettor.

Välkomna på visning!

Interiör

Entréplan:
Hallen går ihop med köksdelen. Avhängning finns det plats åt till höger. Köket håller hög standard med maskiner från Siemens och fläkt från Thermex. Utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, diskho, spishäll och ugn. Gott om plats finns för köksbord. Bänkskivorna är i marmor och på golvet ligger ett charmigt brädgolv från husets byggår 1895. Förvaring finns i garderob och städskåp.

Rummet är enkelt att möblera med plats för sovplats, soffgrupp och övriga möbler. Ena hörnet smyckas av en kakelugn som dock inte är i bruk. Stora fönster med tidstypisk hasp ut mot den lugna trädgården.

Badrummet är stilfullt renoverat med klinker i schackmönster och vita väggar. Utrustningen består av handfat med kommod, wc, dusch och golvvärme.

En trappa ned:
Källarlägenheten är trivsam i sin disponering med en social planlösning mellan kök och vardagsrum. Ljuset flödar in från fyra stycken enhetliga fönster och i hela lägenheten ligger ett klinkergolv med vattenburen golvvärme. Köket är i samma design som lägenheten på entréplan med bänkskivor i marmor och välutrustat med diskmaskin, kyl/frys, ugn och spishäll.

Innanför köket och förbi badrummet finns en rymlig sovalkov med plats för dubbelsäng och tillhörande möbler. Breda fönsterbänkar ut mot trädgården gör att ni även här kan skapa en läshörna eller bara ytterligare förvaring.

Badrummet är i samma stil som entréplan med schackmönster på golv, vita väggar, dusch, wc, golvvärme och handfat med kommod.

* Lägenheten är registrerad som en 3:a på 66 kvm men ettorna sitter inte ihop med varandra.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Hojen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Ja
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Hojen bildades 2016 och en totalrenovering av byggnaden påbörjades som innebar att sju stycken bostadsrätter skapades 2017, varav en består av två separata lägenheter och föreningen kommer därför på sikt eventuellt bestå av åtta st bostadsrätter. Totalrenoveringen innebar förnyelse av fastigheten med stambyten, takbyte, dränering, nytt uppvärmningssystem, helt ny tvättstuga, genomgående nya ytskikt och mycket mer. Därför har föreningen inget större underhåll planerat de kommande åren. Fastigheten anses vara i synnerligt gott skick. Man äger sin fastighet vilket innebär att man inte påverkas av höjda tomträttsavgälder.

Föreningen har två stycken uteplatser, på bakgården samt på framsidan av huset, vilket gör att det alltid finns plats för grill och umgänge med vänner. Det finns parkeringsplatser för föreningsmedlemmar. I dagsläget är samtliga uthyrda men kön är dagsläget tom till dessa.

Juridisk person godkänns som köpare, se stadgarna och kontakta mäklare för mer information gällande det. Förvaltningen sköts av SBC. Totalarea är ca 350 kvm.

Det finns i dagsläget inga beslutade avgiftsändringar i föreningen.

Föreningens ekonomi

Föreningens ekonomi är god med bra soliditet. Det finns inga planer på förändringar av avgiften. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

TV/bredband

Fiber kommer att dras in och vara installerat i augusti månad.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
G
Energiförbrukning per kvm och år
132
Energideklarationsdatum
2016-09-23

Övriga byggnader/utrymmen

Det hör ett källarförråd till respektive lägenhet och det finns en gemensam tvättstuga som är belägen i källaren. På utsidan av huset finns en gräsmatta och två gemensamma uteplatser.

TV/bredband

Fiber via Telia är beställt och ska preliminärt dras in i mitten av augusti.

Månadsavgift

Avgift/hyra
8 568 kr

I avgiften ingår värme, vatten och sophämtning. Nuvarande hyreskontrakt ger intäkter på 10.000 kr/mån.

Ekonomi

Andel i föreningen
22,37%
Andel av årsavgiften är
44,51173%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 490 000 kr
Lägenhetsnummer
3
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
66 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och förvaltaren. 32 respektive 34 kvm.

Byggnadssätt

Byggår
1895/2017
Uppvärmning
Gaspanna, vattenburet system

Området

Mäklaren om Johanneberg

Att bo i Johanneberg är att få det bästa av två världar. Att på några minuters promenad nå Göteborgs absoluta mittpunkt bäddar för spontant aktivt stadsliv men när citypulsen blir för påträngande flyr Johannebergsborna ofta hem till det stillsamma småstadslivet med sina gröna parker, trygga kvarterskrogar och mysiga kaféer.

STJÄRNKRÖGARE OCH JUNKFOOD
Johanneberg är en av Göteborgs mest populära stadsdelar. Många väljer att bo här just för att det är så nära till centrala Göteborg – Korsvägen, Södra vägen, Götaplatsen och Avenyn men ganska snart inser man att det inte finns någon anledning att lämna sin kära stadsdel. Här finns ju allt man behöver: enkla kvarterskrogar och en av landets främsta stjärnkrogar, mysiga kaféer och småbutiker och inte minst en skön och avslappnad atmosfär.

FUNKIS OCH SWEDISH GRACE
Det centrala läget till trots, så upplevdes faktiskt Johanneberg ligga ”i utkanten” när området skapades på 1920-talet. Det stora flertalet av stadsdelens byggnader är från den här tiden, när nordisk klassicism (även kallat Swedish Grace) mötte funktionalism, vilket har satt sin karaktäristiska prägel. Faktum är att Övre Johanneberg är ett av Sveriges mest välbevarade funkisområden och blandningen av stilar, bostäder och affärsverksamheter i samma byggnader skapar den där härliga, levande och trivsamma småstadskänslan.

GRÖNYTOR OCH TRAFIKNAV
Johannebergsborna är verkligen bortskämda med gröna parker. Näckrosdammen är den självklara platsen för grillning eller mys i solen och i Johannebergsparken finns en fin och välbesökt lekplats. Dessutom finns många mindre grönytor mellan bostadshusen, där folk tar spontana pauser och picknickar. Eftersom det är gångavstånd till allt ser man hela tiden människor i rörelse. De som rör sig i snabbare tempo väljer Mossens motionsslinga, eller tränar på Fysiken – den enda anläggningen med bollsport på schemat.

På tal om gångavstånd, är det aldrig långt till någonting om man bor i Johanneberg. Med flera stombusslinjer, gott om hållplatser och med en av lokaltrafikens stora knutpunkter Korsvägen på promenadavstånd, är Johanneberg bästa läget oavsett om du ska till Mölndal, Centralstationen eller ut i vida världen via Landvetter. Men det är egentligen oviktigt – som Johannebergsbo trivs man bäst hemma.

Köpa eller sälja bostad i Johanneberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Johannebergs 3 bästa

3
 • Thörnströms kök
 • Johannebar - stans trevligaste kvarterskrog
 • Johannebergs Glass - glass med genuina råvaror

Karta

Hjulmakaregatan 18A

Hjulmakaregatan 18A,
412 61 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 54

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gibraltargatan 104
  Utgångspris
  3 100 000 kr
  Månadsavgift
  4 079 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Fridkullagatan 18C
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 264 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  66,5 kvm

  Visning: 2020-04-07 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fridkullagatan 17F
  Utgångspris
  2 700 000 kr
  Månadsavgift
  3 364 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Eklandagatan 41B
  Utgångspris
  3 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 294 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  69 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gyllenkrooksgatan 15
  Utgångspris
  3 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 871 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Örnehufvudsgatan 3
  Utgångspris
  2 480 000 kr
  Månadsavgift
  2 636 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Brushanegatan 5A
  Utgångspris
  3 200 000 kr
  Månadsavgift
  2 950 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Olof Rudbecksgatan 13B
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  3 245 kr
  Antal rum
  2
  Boarea / Biarea
  42 kvm / 29 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Frida Hjertbergs gata 14
  Utgångspris
  3 500 000 kr
  Månadsavgift
  2 087 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Buråsliden 7A
  Utgångspris
  3 450 000 kr
  Månadsavgift
  4 589 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Volrat Thamsgatan 7D
  Utgångspris
  3 750 000 kr
  Månadsavgift
  4 346 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  71,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gibraltargatan 21A
  Utgångspris
  2 575 000 kr
  Månadsavgift
  2 420 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  45,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!