Unik vindslägenhet med vidsträckt utsikt över kända landmärken

Johanneberg, Göteborg

Utlandagatan 35B

Budgivning pågår
Utgångspris
2 500 000 kr
Avgift
3 442 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Boarea
52 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 2 500 000 kr

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Unik vindslägenhet med vidsträckt utsikt över kända landmärken

Fint renoverad vindslägenhet med underbar utsikt. Här bor man i ett charmigt 30-tals hus med kort gångavstånd till Avenyn och parkering intill huset.

 • Ansvarig mäklare

  Sara Alfredsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-487921

 • Extra kontaktperson

  Amanda Öst

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0737-81 78 78
  Telefon: 031-761 79 33

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till denna charmiga vindspärla!. Utlandagatan 35B - Bjurfors
Varmt välkomna till denna charmiga vindspärla!
Här bor man med ett högt och insynsfritt läge med fin utsikt. Utlandagatan 35B - Bjurfors
Här bor man med ett högt och insynsfritt läge med fin utsikt
Åt ena hållet dras blicken till kända landmärkena Gothia Towers och Lisebergstornet.... Utlandagatan 35B - Bjurfors
Åt ena hållet dras blicken till kända landmärkena Gothia Towers och Lisebergstornet...
Åt andra hållet har man en fin vy över villaområdet med Panorama hotell i blickfånget. Utlandagatan 35B - Bjurfors
Åt andra hållet har man en fin vy över villaområdet med Panorama hotell i blickfånget
Vardagsrummet är rymligt och erbjuder plats för både soffgrupp och större matsalsbord. Utlandagatan 35B - Bjurfors
Vardagsrummet är rymligt och erbjuder plats för både soffgrupp och större matsalsbord
Hela bostaden präglas av ett skönt lugn och sin charmiga vindskaraktär. Utlandagatan 35B - Bjurfors
Hela bostaden präglas av ett skönt lugn och sin charmiga vindskaraktär

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till detta charmiga och väldisponerade hem med stora sociala ytor högst upp i huset! Här bor man med bekvämt gångavstånd från stadens puls men med ljuvliga grönområden och charmig villabebyggelse som närmsta granne. Man slås direkt av den fina utsikten när man stiger in i bostaden och hela lägenheten präglas av en varm och ombonad vindskaraktär som skapas av snedtak och charmiga vinklar. Tack vare snedtaket är golvytan större än den registrerade boarean vilket gör att bostaden upplevs mer rymlig. Samtliga rum har renoverats omsorgsfullt under de senaste tre åren med stilrena materialval och moderna bekvämligheter. Det stora vardagsrummet är lägenhetens hjärta där man har en naturlig plats för soffgrupp och man kan samtidigt duka upp långbord för flera sittande gäster intill fönsterpartiet. Härifrån man kan njuta av den fina utsikten med Gothia Towers och Liseberg i blickfånget. I vardagsrummet finns även en alkov som kan användas som arbetshörna eller för annat önskat möblemang. Det mysiga sovrummet har plats för en större dubbelsäng och här erbjuds ypperlig förvaring i en hel garderobsvägg. Köket är välplanerat med modern utrustning och har snygg inredning i form av grå köksluckor med svarta knoppar och mörkgrå bänkskiva. Badrummet totalrenoverades 2020 med vita kaklade väggar och svart klinkers med skön golvvärme.

Här bor man lugnt och skönt i Johannebergs charmiga villaområde med kort gångavstånd till city. Brf Ekoln är en stabil och välskött förening med trevlig gemenskap. Medlemmarna kan njuta av en fin gemensam uteplats med utemöbler och grill. Föreningen har även ett antal parkeringsplatser intill huset. I närområdet finns flera trevliga restauranger och Willys mataffär ligger lite längre ner på gatan. Det är nära till busshållplatsen på Eklandagatan och med bil kommer man snabbt ut på E6an.

Varmt välkomna till ett hem att trivas i!

Interiör

Varmt välkomna till denna charmiga vindspärla i en central och samtidigt rofylld del av populära Johanneberg. Här bor man med ett citynära läge i ett idylliskt villaområde med natur och grönområden som närmsta granne.

Högst upp i huset välkomnas ni in i den rymliga hallen där man direkt slås av tystnaden och den rofyllda känslan som präglar hela lägenheten. I hallen finns gott om plats för avhängning av ytterkläder i en hatthylla och flera garderober. Det ligger ett praktiskt klinkergolv i en terrakotta nyans innanför dörren som sedan övergår i eklaminat och väggarna är genomgående målade i ljusa färger i hela lägenheten.

Från hallen öppnar sig direkt det rymliga vardagsrummet som utgör bostadens hjärta och centrala plats. Ett stort fönsterparti släpper in rikligt med ljus och härifrån kan man njuta av en vacker utsikt över takåsarna och blicken dras till kända landmärken som Gothia Towers och Lisebergstornet. Här finns plats för olika möbleringsalternativ och det ryms med lätthet både soffgrupp samt ett matsalsbord för flera sittande gäster. En praktisk alkov ger även möjlighet för den som önskar en ytterligare sovplats eller en bra arbetshörna.

Längst in i bostaden nås det hemtrevliga köket. Den stilrena köksinredningen består av grå köksluckor som kombineras med mörkgrå bänkskiva i laminat med ovansittande vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av rostfria vitvaror i form av: spis med ugn, kolfilterfläkt, kyl/frys och diskmaskin. I köket ryms även ett litet frukostbord för två till tre personer.

I det rofyllda sovrummet ryms en dubbelsäng med tillhörande sängbord och det finns bra plats för förvaring i en hel garderobsvägg för den som önskar det. Det finns även plats för byrå och fåtölj. Ett fönster mot öster släpper in morgonsolen.

Badrummet totalrenoverades 2020. Inredningen består av vita kaklade väggar och mörkgrå klinkers med underliggande skön golvvärme. Utrustningen består av: toalett, handfat i kommod med förvaring, spegelskåp med belysning, duschhörna samt ett högskåp för ytterligare förvaring.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Ekoln i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Ekoln är en trivsam och stabil äkta bostadsrättsförening som bildades år 2000 då man förvärvade fastigheten Krokslätt 93:28 med byggår 1939. Föreningens byggnad består av ett flerfamiljshus med sammanlagt 13 lägenheter fördelat på två trappuppgångar (A och B) med en total bostadsyta på 561 kvm, alla 13 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Styrelsen sköter själva den ekonomiska förvaltningen och medlemmarna hjälps åt enligt ett schema med att städa trapphuset. Man anordnar gemensamma städdagar en gång på våren och en gång på hösten.

Många stora renoveringar är gjorda på senare år och föreningen följer en långsiktig underhållsplan för kommande underhåll.
Utfört underhåll/renoveringar i urval:
1993-1999: Tillbyggnad två nya lägenheter, Renovering gamla delen, två nya vindslägenheter
2010: Ommålning fasad
2011: Ny taktapp gamla delen
2013: OVK-besiktning , Ny uteplats trätrall
2014: Kontroll av el-central, Ommålning södra fasaden, Byte fönsterbleck, Renovering entrétak söder
2015: Takrenovering cykelförråd och soprum, Byte blindbottenbeklädnad krypgrund
2016: Takbesiktning, byte av plåtdetaljer och renovering skorsten (gamla delen), Stuprännor målades invändigt, Installation avfuktare krypgrund, Montering snörasskydd, Ny tvättmaskin och torktumlare, Förbättring av belysning källare och soprum
2017: Fiberinstallation
2018: Installation av lås på soprum
2018: Byte av stuprören på framsidan av fastigheten
2019: Utredning om behov av dränering. Resultat bra och dränering behövde ej genomföras
2019: Översyn obligatoriskt brandskyddsarbete.
2019: Avrinningskanal mot muren på kortsida har grävts och gjutits för att leda bort regnvatten.
2019: Slipning och målning av golv i källare.
2019: Byte av trappa i uppgång B.
2019: Ny energideklaration.
2020: Renovering av röklucka
2020: Spolning och besiktning av stammar
2020: Tak och balkongbesiktning
2020: Nytt grus norra sidan av fastigheten

Renoveringar planerade 2021 (upphandling pågår):
Ommålning av fasad och fönster
Renovering av tre balkonger
Byte av takläkt på norra sidan av tillbyggnad

Ekonomi:
Föreningen har en stabil ekonomi med ett stabilt kassaflöde och en belåning på ca 9 606 kr/kvm. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar och avgiften har varit oförändrad i många år, senaste avgiftshöjningen skedde 2012.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd. Som medlem har man även tillgång till föreningens gemensamma tvättstuga med torkrum som är belägen i källaren. Det finns även cykelförråd.

På föreningens innergård finns en mysig uteplats i form av en altan med grill och utemöbler. På innergården finns även plats för fler små sittgrupper där man kan njuta av solen under större delen av dagen även tidigt på året.

TV/bredband

Föreningen har ett gruppavtal via Telia där följande ingår: TV paket Telia medium, fiberbredband 100/100 Mbit samt bredbandstelefoni. Detta motsvarar ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften på 299 kr/mån.

Parkering

Föreningen förfogar över 9 parkeringsplatser i direkt anslutning till fastigheten som kan hyras av medlemmarna för 370:-/månad. Just nu finns en plats ledig.

Månadsavgift

Avgift
3 442 kr

I avgiften ingår värme och vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 299 kr/mån för ett förmånligt gruppavtal va Telia som inkluderar fiberbredband 100/100, bredbandstelefoni och TV-paket lagom.

Ekonomi

Andel i föreningen
9,04%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 500 000 kr
Lägenhetsnummer
9
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
52 kvm*

* Areauppgift enligt föreningens lägenhetsregister.

Byggnadssätt

Byggår
1939
Uppvärmning
Fjärrvärme

Området

Mäklaren om Johanneberg

SMÅSTADSLIV MITT I CENTRALA GÖTEBORG
När du bor i Johanneberg får du det bästa av två världar. På en kort promenad når du Göteborgs mittpunkt vilket bäddar för spontant aktivt stadsliv och samtidigt har du närheten till ett stillsamt småstadsliv med gröna parker, härliga kvarterskrogar och mysiga kaféer.

SVERIGES FÖRSTA FUNKISOMRÅDE
Johanneberg är en av Göteborgs mest populära stadsdelar. Många väljer att bo här just för att det är så nära till Göteborgs innerstad – Korsvägen, Södra vägen, Götaplatsen och Avenyn. Arkitekturen i Johanneberg är enhetlig då merparten av husen byggdes på 1940-talet i utpräglad funkisstil.

GRÖNA YTOR OCH TRAFIKNAV
I Johanneberg blir du härligt bortskämd med flera gröna parker. Näckrosdammen är den självklara platsen för grillning eller en paus i solen och i Johannebergsparken finns en fin och välbesökt lekplats. Dessutom hittar du många mindre grönytor mellan bostadshusen, där du kan ta en spontan paus. Eftersom det är gångavstånd till allt ser man hela tiden människor i rörelse. Du som rör dig i snabbare tempo väljer Mossens motionsslinga, eller tränar på någon av de många träningsanläggningarna som finns i området.

På tal om gångavstånd, så är det aldrig långt till någonting när du bor i Johanneberg. Med flera stombusslinjer, gott om hållplatser och en av lokaltrafikens stora knutpunkter Korsvägen på promenadavstånd, är Johanneberg bästa läget oavsett om du ska till Mölndal, Centralstationen eller ut i vida världen via Landvetter.

BO MED NÄRHET TILL SKOLOR
Johanneberg tillhör stadsdelen Centrum där förskolorna och skolorna är indelade i två geografiska spår, Guldhedsspåret och Burås-/Johannebergsspåret. Varje spår har verksamhet för barn från 1 till 16 år så barnen behöver alltså inte byta spår under sin förskole- och skoltid. I centrala Göteborg finns också flera alternativa skolor som till exempel Franska förskolan och International School of the Gothenburg Region (ISGR). I området ligger också Chalmers tekniska högskola med studenter från hela världen vilket bidrar till att många unga bor i Johanneberg. Även Göteborgs universitet har flera institutioner i närheten, bland annat ligger Humanisten i anslutning till Näckrosdammen.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Johanneberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Utlandagatan 35B

Utlandagatan 35B,
412 61 GÖTEBORG

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sara Alfredsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-487921

 • Extra kontaktperson

  Amanda Öst

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0737-81 78 78
  Telefon: 031-761 79 33

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Spaldingsgatan 3
  Utgångspris
  3 250 000 kr
  Månadsavgift
  3 104 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Örnehufvudsgatan 3
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 118 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  75 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Adress
  Richertsgatan 12
  Utgångspris
  3 580 000 kr
  Månadsavgift
  4 442 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Visning: 2021-04-25 14.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Eklandagatan 54C
  Utgångspris
  2 890 000 kr
  Månadsavgift
  2 724 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  45 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kristinehöjdsgatan 7
  Utgångspris
  3 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 900 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Framnäsgatan 24D
  Utgångspris
  2 690 000 kr
  Månadsavgift
  3 971 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fridkullagatan 17E
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 743 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  47 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Engdahlsgatan 2
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 282 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Engdahlsgatan 4
  Utgångspris
  2 500 000 kr
  Månadsavgift
  2 507 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fridkullagatan 17E
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 743 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  47 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gyllenkrooksgatan 15
  Utgångspris
  3 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 871 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Brushanegatan 5A
  Utgångspris
  3 200 000 kr
  Månadsavgift
  2 950 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!