Magnifik trerummare med generösa rumsvolymer, välbevarade tjugotalsdetaljer och öppen spis.

Kungshöjd, Göteborg

Hvitfeldtsgatan 2A

På förhand
Utgångspris
6 900 000 kr
Avgift
5 731 kr
Antal rum
3
Boarea
117 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 6
Hiss
Ja

Magnifik trerummare med generösa rumsvolymer, välbevarade tjugotalsdetaljer och öppen spis.

Stor, charmfull trea med ljuvlig utsikt över hamninloppet. Stort, renoverat kök och massvis av bevarad charm. Tillgång till uteplats på innergården!

 • Ansvarig mäklare

  Josefin Liedholm

  Fastighetsmäklare / Partner
  Föräldraledig

  :
  Telefon: 031-761 79 43

 • Extra kontaktperson

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkommen till Hvitfeldtsgatan 2A och en generös trea med utsikt. Hvitfeldtsgatan 2A - Bjurfors
Varmt välkommen till Hvitfeldtsgatan 2A och en generös trea med utsikt
Närliggande Esperantoplatsen med nyöppnade Zamenhof blir snabbt ett favoritställe för lunch & aw. Hvitfeldtsgatan 2A - Bjurfors
Närliggande Esperantoplatsen med nyöppnade Zamenhof blir snabbt ett favoritställe för lunch & aw
Fiskekyrka ligger ett stenkast från lägenheten. Hvitfeldtsgatan 2A - Bjurfors
Fiskekyrka ligger ett stenkast från lägenheten
Närliggande Stenpiren är en knytpunkt för kollektivtrafiken. Hvitfeldtsgatan 2A - Bjurfors
Närliggande Stenpiren är en knytpunkt för kollektivtrafiken
Ta med cykeln på båten över till Lindholmen. Hvitfeldtsgatan 2A - Bjurfors
Ta med cykeln på båten över till Lindholmen

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Vi har nu nöjet att presentera en extraordinärt välbevarad och generös trerummare med ett strålande läge högst upp på Kungshöjd. På Hvitfeldtsgatan 2A bor ni lugnt & ostört i en stabil förening med låg omsättning på lägenheterna. Bostaden ligger i en fastighet från 1929 och många av de vackra detaljerna från byggåret finns bevarade här; djupa fönsternischer med vackra stenbänkar, generös takhöjd och flertalet serveringsskåp och förvaring i original. Därtill finner vi en öppen spis som är i bruk och som en kulen höstkväll lyser upp hela den inre hallen och vardagsrummet med värme och ljus. Tre magnifika rum i fil följer husets vinkel och öppnar upp en fantastisk utsikt mot hamninloppet. Från de båda sovrummen njuter ni av den pampiga utsikten och den insynsfria läget ner mot hamninloppet, utsikten är få förunnad att ha som vardagsfond utanför fönstret. Bostaden är helrenoverad med nya ytskikt, delvis nylagda golv i kombination med bevarade originalgolv och ett renoverat badrum med golvvärme, inredning från Ballingslöv, kombinerad tvättmaskin/torktumlare och takdusch. Vidare bjuder lägenheten på ett stort, smakfullt renoverat kök signerat Marbodal (2017) med en stor spis, fläkt och ugn från Lofra, kyl & frys i fullhöjd och en bänkskiva i Carraramarmor. En ljummen sommarkväll låter ni dörren mot innergården stå öppen och kanske kilar ni ner och tänder grillen på gården och umgås med vänner på den uteplats som säljarna nyttjar här. För dig som söker ett hem som kombinerar äldre charm och praktiska lösningar är det här helt rätt, här finns två klädkammare, gott om originalförvaring och generösa ytor att möblera upp. Ska upplevas på plats! Välkommen med intresse.

Föreningen har nyligen installerat vackra säkerhetsdörrar med speglar till alla lägenheter och har vidare en låg belåningsgrad.

Läget är ett kapitel för sig. Dessa vackra sekelskifteskvarter, fyllda av kultur- och militärhistoria, är både fridfulla och gröna med flera parker och utsiktsplatser. Trots detta är du faktiskt bara ett par minuter från folklivet på Magasinsgatan med sina trendiga butiker, caféer och restauranger. Samt närheten till Avenyn, Linnéstaden eller Haga. Kungsgatan ligger runt hörnet och området är känt för sitt trendiga restaurang- och nöjesliv. Hem från den kontinentala atmosfären vid Skeppsbrokajen har du bara några hundra meter.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Nonus
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
16
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Nonus förvärvade den pampiga fastigheten Inom Vallgraven 43:6 år 2009. Fastigheten uppfördes år 1929.

Föreningen upplåter 16 lägenheter med bostadsrätt. Lägenhetsfördelningen är 4 st 1 rok, 3 st 2 rok, 7 st 3 rok och 2 st 4 rok. Den totala ytan är 1420 kvm lägenhetsyta. Föreningen har en stabil och god ekonomi med låg belåning (4200kr/kvm) och är fullvärdesförsäkrad via IF.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan år 2012 - 2029. Planen reviderades under 2019.

Exempel på utfört underhåll de senaste åren:

2019 Installation postboxar i entrén samt byte till säkerhetsdörrar
2018 Byte av cirkulationspump och samtliga termostater på element, montage av 10 balkonger, omfogning fasad åt sydväst
2017 Målning av hiss och entré, underhåll av ventilation samt spolning av avloppsstammar
2015 Ny ytterdörr

För ytterligare information om utfört underhåll se senaste årsredovisning.

Föreningen kommer under 2022 att lägga om taket på fastigheten, man beräknar ta upp ca 1 msek i lån och resterande del ur kassan för detta arbete. Hyran bedöms höjas ca 2% under 2021 inför takomläggningen.

Parkering

I området gäller boendeparkering. För mer information och områdestäckning se www.goteborgstad.se

TV/bredband

Com Hem finns i huset och levererar Internet och Kabel-tv.

Gårdsplats/innergård

Trivsam innergård med plats att parkera cykel.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns tvättstuga (belägen på samma plan som hissen, våning 1) samt källarförråd.

Parkering

I området gäller boendeparkering. För mer information och områdestäckning se www.goteborgstad.se

Månadsavgift

Avgift
5 731 kr

I avgiften ingår värme, vatten och ett grundutbud av tv-kanaler.

Ekonomi

Andel i föreningen
7,9%
Andel av årsavgiften är
7,38329%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
6 900 000 kr
Lägenhetsnummer
2
Våningsplan
1 av 6
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Max antal sovrum
2
Boarea
117 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Driftskostnad (per månad)

Försäkring
100 kr
Summa
100 kr

Som försäkringskostnad redovisar vi endast det så kallade bostadsrättstillägget. Detta kan ingå i er hemförsäkring. Utöver försäkring tillkommer hushållsel.

Byggnadssätt

Byggår
1929

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
119

Området

Mäklaren om Kungshöjd

BO MED STORSLAGEN UTSIKT
När du väljer att bo på Kungshöjd har du alla centrala stadsdelarna inom gångavstånd, men samtidigt bor du i ett lugn. Uppe från höjden har du en vidunderlig utsikt över staden och allt finns inom räckhåll, så nära men ändå sett lite grann från ovan.

BORGEN I STAN
Det upphöjda läget gör att Kungshöjd känns enskilt och ostört, trots att det ligger mitt i Göteborg. Här har du nära till allt, från shopping, kaféer och restauranger till upplevelser, service och myllrande stadsliv. De flesta av husen är byggda runt förra sekelskiftet, däribland det karaktäristiska huset med hörntorn som man kan se från stora delar av stan. Arkitektens tanke var att huset skulle påminna om den gamla arsenalsbyggnaden som tidigare låg här, därav husets borgliknande fasad. Och i folkmun kallas huset för just Borgen.

Nedanför flyter Rosenlundskanalen stilla fram och utgör fonden för restaurangstråket – och givetvis gamla hederliga Feskekôrka, som alltid levererar med sitt fantastiska utbud av fisk och skaldjur. Den klassiska fiskmarknaden byggdes 1874 och bär drag av både norska stavkyrkor och gotiska stenkyrkor. Därför glömdes det ursprungliga namnet Fiskhallen snabbt bort och ersattes av det mer beskrivande Feskekôrka. På bänkarna framför slår man sig gärna ner en stund och ser solen glittra i vattnet.

KULLERSTENAR OCH BUTIKER
Ståtliga Kungshöjd med sina sekelskifteshus och pampiga torn ligger på historisk mark på Lilla och Stora Otterhällan. Att Kungshöjd står stadigt på historisk mark märks på fler sätt. Vid Kungsgatans fot, nere vid Esperantoplatsen ser du resterna av den gamla befästningen, bastionen Carolus Rex, en av tre stadsportar som byggdes för att skydda staden mot inkräktare. Vid bergets norra fot ligger ett annat byggnadshistoriskt hus, det gamla Telegrafhuset vid Kaserntorget. Den bastanta byggnaden i tegel och natursten har fantastiska utsmyckningar och är ett av få hus i Jugendstil som finns bevarade i Göteborg.

Strax intill Kaserntorget lockar Magasinsgatan med alla sina trevliga kaféer, restauranger och några av Göteborgs i särklass bästa inredningsbutiker. En solig vårdag är det underbart att promenera utmed gatan och känna stadslivet med alla sinnen: sorlet från shoppingsugna människor, klappret mot kullerstenarna och dofterna från nyrostade kaffebönor och färska blommor. Det är ingen slump att Kungshöjdsborna är folk med bra koll på de senaste trenderna.

Med sitt upphöjda och centrala läge är Kungshöjd något av ett nav i det centrala stadsnätet. Åt vilket håll du än går så kommer du fram dit du ska och det finns flera knutpunkter att välja mellan, som Grönsakstorget, Järntorget eller resecentrumet Stenpiren. Här nere knyts Södra och Norra Älvstranden ihop och blir inom en snar framtid ett nytt vardagsrum för stadens invånare såväl som ett besöksmål för turister.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Kungshöjd? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kungshöjds 3 bästa

3
 • Tapas på Pinchos eller Mañana
 • Nya Rosenlund restaurangstråk
 • Magasinsgatan med café Da Matteo

Karta

Hvitfeldtsgatan 2A

Hvitfeldtsgatan 2A,
411 20 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Josefin Liedholm

  Fastighetsmäklare / Partner
  Föräldraledig

  :
  Telefon: 031-761 79 43

 • Extra kontaktperson

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14