5:a med stor balkong i söderläge!

Linné, Göteborg

Nordostpassagen 22

Utgångspris
5 750 000 kr
Avgift
7 248 kr
Boarea
126 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4
Hiss
Ja

Visning

 • måndag 1/6, KL 18:00 - 18:30

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

 • tisdag 2/6, KL 16:45 - 17:30

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

5:a med stor balkong i söderläge!

Perfekt planerad 5:a med stor balkong i söderläge med närhet till Slottsskogen, kommunikationer och servicebutiker!

 • Ansvarig mäklare

  Ida Almgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 32

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen med hissen från markplan eller direkt från garaget upp till denna underbara bostad. En mer välplanerad bostad är svår att finna! Tre rum i fil med utgång från ett av dem till den väl tilltagna balkongen i söderläge. Balkongen rymmer både möblemang och odling för den som önskar. Gott om förvaring i form av två klädkammare samt ett förråd i källaren. Elen är dragen samt renoverat kök och ett av badrummet är renoverade. Detta är ett hem att leva i i många år, både för paret som flyttar från villan eller barnfamiljen. Detta är ett trevligt område för barnen att leka i med gräsmattor och en lugn innergård. Ingen kötid för garageplats.

Slottsskogens och Botaniska Trädgårdens prunkande grönska i närheten ger dessutom en utmärkt kontrast till Linnégatans puls med dess utbud av affärer, caféer och restauranger. Bra förening där bredband är inkluderad i avgiften. Mycket trevlig och nybyggd lekplats finns på innergården.

Interiör

Hall
Välkomnande hall med gott om plats för avhängning. Hallen binder samman bostadens alla rum. Här finns massor med förvaring i form av två(!) stora klädkammare, ett linneskåp och ett städskåp. Här ligger en vacker och praktisk parkett och väggarna är tapetserade i en fin blommig tapet.

Kök
Köket är välutrustat och i ett stilrent utförande. Vita luckor och ett snyggt vitt kakel ovanför bänkskivan i massivt trä. Vitvarorna är i en vit design samt inbyggda och integrerade. Här finns allt man kan önska sig; integrerad diskmaskin, inbyggd ugn och mikro, integrerad kyl och frys, fläkt och en induktionshäll. Här finns gott om arbetsytor för den matlagningsintresserade och massor med förvaring. Matplatsen är intill det stora fönsterpartiet i västerläge som släpper in rikligt med ljus. Här finns ett extra rum som används som tvättstuga. Väggarna i köket är ljusa och på golvet är ett mörkt klinkers.

Matsal / Sovrum
I anslutning till köket ligger bostadens matsal. Detta rum kan användas som ett extra sovrum för den stora familjen. I matsalen ryms matsalsbord för många sittande gäster och extra förvaring för den som önskar. Det höga läget skapar en svävande känsla och här kan man öppna dörren och fönstret mot bostadens balkong. Golvet har en vacker holländsk parkett.

Vardagsrum
Ett stort fönsterparti i söderläge släpper in rikligt med ljus i rummet och här ryms både ett stort soffmöblemang, fotöljer och bokhyllor. Väggarna är ljusa och på golvet ligger en vacker parkett.

Balkong
Man tar sig vidare ut till den stora balkongen i ett högt läge genom matsalen. Här ryms både utemöblemang, odlingar samt blomster för den som så önskar. Balkongen har ett soligt söderläge.

Badrum 1
Helkaklat badrum med mörkt klinkers på golvet och ett vitt kakel på väggarna. Här finns en dusch, vit kommod med badrumsspegel ovan och wc-stol. Golvvärme!

Sovrum 1
Ljust, stort sovrum med stora fönster i österläge. Sovrummet rymmer både en stor dubbelsäng med tillhörande sängbord och garderober. Här ligger en ekparkett och väggarna är ljusa samt en mörkgrön fondtapet. Mitt emellan detta sovrum och "sovrum 2" finns ett mindre rum som idag används som kontor.

Sovrum 2
Detta sovrummet rymmer en enkelsäng och ett skrivbord eller förvaringsmöbel. Mysigt sovrum som kan användas som barnrum, gästrum eller kontor. Ett stort fönster i österläge står för ett fint ljusinsläpp.

Sovrum 3
Rofyllt och väl tilltaget sovrum som både en stor dubbelsäng med tillhörande sängbord och ett skrivbord för den som önskar. Även detta sovrum har fönster i österläge.

Badrum 2
Detta badrum är äldre i skicket och har halvkaklade ljusa väggar och ett ljusgrått klinkers på golvet. Här finns ett badkar, wc-stol, handfat och ett spegelskåp.

Helt enkelt ett perfekt boende för den som sålt villan och nu vill bo mitt i Linné eller för den växande barnfamiljen mitt i Linné!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Olivedal 5:24

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Nordosten
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
199
Antal hyresrätter
27
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Nordosten förvärvade 2006 fastigheten Olivedal 5:24. Föreningen upplåter 199 lägenheter med bostadsrätt samt 27 lägenheter och 4 lokaler med hyresrätt. Föreningen har god ekonomi och disponerar över 27 hyreslägenheter som på sikt vid försäljning kommer att stärka ekonomin ytterligare. De 4 lokalerna tillsammans med de 27 hyresrätterna skapar goda intäkter till föreningen.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Primär. Föreningen har upprättat en ny underhållsplan som sträcker sig från 2018-2047. Under 2015 amorterade föreningen 5 miljoner på sina lån och ytterligare 3 miljoner amorterades under 2016.

Det finns inga kända avgiftsförändringar i dagsläget.

För mer information se årsredovisningen eller föreningens hemsida www.brfnordosten.se
Lägenhetsförteckning samt ekonomisk- och teknisk förvaltning sköts av Primär fastighetsförvaltning.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar
2008 Spolades och filmades avloppsstammarna.
2008-2009 Gjordes en injustering av värmesystemet samtidigt byttes termostater.
2009-2010 Gjordes en översyn av fasaderna.
2009-2011 Renoverades balkonger.
2009-2011 Utbyte av fläktar i ventilationssystemet
2013 Totalrenoverades föreningens alla 9 hissar.
2014-2015 Nytt inpasseringssystem och entréer
2014-2015 Renovering tvättstugorna
2016-2017 Byten av terrassfronter, lagning av betongskador och målning av partierna under terrasserna mot Vegagatan är slutfört
2018-2019 Relining av stammarna. Relining är en enklare och beprövad metod att renovera stammarna i stället för att helt byta ut dem.
2019 Renovering av trapphus och källargångar

Parkering

Föreningen har 150 p-platser. För mer information kontakta föreningens samordnare Robin på Primär, 031-709 10 71. För tillfället är det ingen kö.

Elstolpar finns på 12 st garageplatser för laddning av elbil.

Boendeparkering finns i området. För priser och områderssträckning för boendeparkering gå in på www.goteborg.se/trafikkontoret/

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via ComHem (grundutbud av analoga samt digitala kanaler ingår i månadsavgiften). Föreningen har tecknat ett avtal för gruppanslutning av bredband från OwnIT på 1Gbit som ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Trevlig bilfri innergård med mataffär och lekplats inom området samt närhet till Slottsskogens rekreationsområde.

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd, källarförråd, och tvättstuga.

Uteplats/balkong

Balkong i söderläge

Övriga byggnader/utrymmen

Källarförråd

Månadsavgift

Avgift/hyra
7 248 kr

inkl värme, vatten, grundutbudet i kabel-tv och bredband

Ekonomi

Andel i föreningen
0,8%
Andel av årsavgiften är
0,92%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
5 750 000 kr
Lägenhetsnummer
244
Våningsplan
4
Hiss
Ja
Boarea
126 kvm

Byggnadssätt

Byggår
1969
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
123
Energideklarationsdatum
2010-05-17

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • Tredje Långgatan
 • Slottsskogen
 • Dubbel Dubbel

Karta

Nordostpassagen 22

Nordostpassagen 22,
413 11 GÖTEBORG

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Ida Almgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 32

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordostpassagen 37
  Utgångspris
  3 990 000 kr
  Månadsavgift
  4 908 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83 kvm

  Visning: 2020-05-31 13.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Övre Husargatan 23A
  Utgångspris
  6 190 000 kr
  Månadsavgift
  4 815 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  95 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Husargatan 39
  Prisidé
  7 000 000 kr
  Månadsavgift
  6 950 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  123 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 30A
  Prisidé
  6 900 000 kr
  Månadsavgift
  4 895 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  107 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Alfhemsgatan 1A
  Utgångspris
  6 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 685 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  85 kvm

  Visning: 2020-05-30 11.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 29
  Utgångspris
  5 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 629 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  93 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Olivedalsgatan 4
  Utgångspris
  5 690 000 kr
  Månadsavgift
  6 595 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  117 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Majorsgatan 8
  Utgångspris
  5 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 379 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sveagatan 2C
  Utgångspris
  5 850 000 kr
  Månadsavgift
  2 696 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  84 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordostpassagen 46
  Utgångspris
  4 900 000 kr
  Månadsavgift
  4 856 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  96 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!