Sekelskiftes 3:a med två kakelugnar

Linné, Göteborg

Övre Djupedalsgatan 11A

På förhand
Utgångspris
5 500 000 kr
Avgift
4 084 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Boarea
90 kvm

Sekelskiftes 3:a med två kakelugnar

Underbar sekelskiftespärla rik på välbevarade detaljer med tyst och rofyllt läge på toppen av Nordhemsberget.

 • Ansvarig mäklare

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

 • Extra kontaktperson

  Josefin Liedholm

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 43

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till denna vackra sekelskiftes trea om ca 90 kvm. Övre Djupedalsgatan 11A - Bjurfors
Välkomna till denna vackra sekelskiftes trea om ca 90 kvm
Bostaden har gott om välbevarade sekelskiftesdetaljer. Övre Djupedalsgatan 11A - Bjurfors
Bostaden har gott om välbevarade sekelskiftesdetaljer
Lugnt läge högt upp på berget. Övre Djupedalsgatan 11A - Bjurfors
Lugnt läge högt upp på berget
Interiörbild. Övre Djupedalsgatan 11A - Bjurfors
Vackra fönster med djupa nischer. Övre Djupedalsgatan 11A - Bjurfors
Vackra fönster med djupa nischer
Härlig innergård med utemöbler. Övre Djupedalsgatan 11A - Bjurfors
Härlig innergård med utemöbler

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en underbar sekelskiftespärla med tyst och rofyllt läge på toppen av Nordhemsberget. Här möts ni av en varm och genuin atmosfär och de bevarade detaljerna från förra sekelksiftet så som brädgolv, vacker stuckatur och nätta takrosetter, utgör ett smycke i sig. Planlösningen är oerhört tilltalande med två spatiösa sällskapsrum i fil och ett kök och sovrum med vackra och unika vinklar. Föreningen äger även en trädgård där man kan njuta av grönskande natur, vinbärsbuskar och körsbärsträd.

Rumsbeskrivningar

Välkomna till denna charmiga sekelskiftestrea på en av Linnés mest attraktiva adresser. Här bor ni i en vacker byggnad högt uppe på Nordhemsberget med närhet till både Linnéstadens härliga puls och Slottsskogens sköna natur. Här gömmer sig även föreningens egna lummiga park med körsbärsträd och vinbärsbuskar.

När ni kliver in i hallen möts ni direkt av en slående takhöjd, ljusgrå väggar som framhäver de vackra dörrkarmarna och ett tidstypiskt brädgolv som löper vidare genom bostadens alla rum. Här finns gott om plats för avhängnings- och förvaringsmöjligheter. Från hallen nås samtliga rum i lägenheten.

Vardagsrummet är pampigt och ståtligt med gott om välbevarade detaljer så som vacker stuckatur, takrosett och en fungerande kakelugn. Stora fönster med djupa fönsternischer erbjuder ett härligt ljusinsläpp och en lummig utsikt. Här ryms en större soffgrupp med tillhörande möblemang. Genom breda och vackra pardörrar (klarglasinfattade) nås det nuvarande biblioteket/arbetsrummet matsalen som också går att nyttja som ett sovrum om så önskas. Även detta rum är rikt på sekelskiftesdetaljer och innehåller bostadens andra kakelugn.

Till vänster om hallen ligger sovrummet. Charmiga vinklar gör rummet unikt och den generösa ytan möjliggör plats för både bokhylla och arbetsplats utöver dubbelsäng med tillhörande möblemang. Härifrån nås även en klädkammare som erbjuder gott om förvaring.

Till höger om hallen nås bostadens kök även detta rum består av vackra vinklar och ett nybyggt skafferi (linoljemålat). Bakom de vita skåpsluckor med inslag av ek faner ryms allt som den matlagnings glada kan tänkas behöva. Det mörkbruna kaklet blir en snygg kontrast till den ljusa bänkskivan. Köket rymmer ett matbord i närheten av fönstret som vetter mot innergården. Väggarna är målade i linoljefärg (guldockra) och utrustningen består av diskmaskin, fläkt, spris/ugn och kyl/frys.

Intill köket ligger badrummet med vitkaklade väggar och mossgrön våtrumsmatta. Badrummet är utrustat med handfat, toalett och badkar.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kråkängen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Brf Kråkängen bildades 1984 och är en trevlig bostadsrättsförening belägen i en av Göteborgs mest eftertraktade stadsdelar. Huset stod klart 1906 och i föreningen finns det sammanlagt 44 bostadsrätter och 9 hyreslokaler som hyrs av medlemarna för hobbyverksamhet. Föreningens ekonomi är mycket god och välskött. Nedan följer vilka renoveringar som gjorts i föreningen: Rör och elstammar 1976 stammarna har sedan relinas, omläggning av tak 1985, omputsning av fasaden 1999, ommålning av tak 2004, gårdsrenovering 2003-2005, installation av nya radiatorer 2008-2009 och fasadrenovering 2008-2009. Avloppsstammarna renoverades 2012. Dränering av mark mot gatan 11 A/B 2013. Tätning av hålkäl mot husväggar 2014. Byte fönster mot gården och gavlar samt nya balkonger och altan 2015-2016. För mer info se årsredovisningen och hemsida www.brfkrakangen.se. Föreningen följer en underhållsplan som stäcker sig till 2043. Gemensamma utrymmen som föreningen har är två tvättstugor, festlokal bastu, övernattningsrum samt styrelserum. Medlemmarna sköter städning av trappuppgången på rullande schema. Årsavgifterna planeras vara oförändrade närmaste året.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,8%
Andel av årsavgiften är
2,77971%
Pantsatt
Ja

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
175 kr
Försäkring
100 kr
Summa
275 kr

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
177

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns cykelförråd, vindsförråd, bastu, övernattningsrum, barnvagnsrum och två tvättstugor samt soprum med återvinning. Gemensam innergård med bänkar och bord.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via ComHem ingår i avgiften.

Samtliga lägenheter är anslutna till Bredbandbolaget (100Mbit/s).

Parkering

Boendeparkering finns att tillgå. För prisinformation och områdes sträckning, gå in på www.goteborg.se.
Ett alternativ/komplement är parkering på Nordhemsskolan egen parkering där man är granterad plats, det finns inte fler tillstånd än platser. Där får man parkera mellan 17-08 vardagar och alla helger. Kontakta P-bolaget, Tel 031-774 37 00 för intresseanmälan och köinformation.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 084 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
5 500 000 kr
Lägenhetsnummer
24
Våningsplan
2 av 4*
Rum
3
Boarea
90 kvm**

* Våningsplan 2 av 4.

** Areauppgifter enligt mätning

Byggnadssätt

Byggår
1906
Uppvärmning
Fjärrvärme

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • Tredje Långgatan
 • Slottsskogen
 • Dubbel Dubbel

Karta

Övre Djupedalsgatan 11A

Övre Djupedalsgatan 11A,
413 07 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

 • Extra kontaktperson

  Josefin Liedholm

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 43

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Tredje Långgatan 38
  Månadsavgift
  4 273 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  74 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordostpassagen 37
  Utgångspris
  3 990 000 kr
  Månadsavgift
  4 908 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83 kvm

  Visning: 2020-05-31 13.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 55
  Utgångspris
  4 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 527 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seminariegatan 16
  Utgångspris
  3 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 618 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Exklusiv
  Adress
  Linnégatan 39A
  Utgångspris
  10 500 000 kr
  Månadsavgift
  7 379 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  142 kvm

  Visning: 2020-06-02 17.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 72
  Utgångspris
  4 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 739 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  63,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Övre Husargatan 23A
  Utgångspris
  6 190 000 kr
  Månadsavgift
  4 815 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  95 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Risåsgatan 1
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 928 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  61,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordhemsgatan 16A
  Månadsavgift
  3 924 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Husargatan 39
  Prisidé
  7 000 000 kr
  Månadsavgift
  6 950 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  123 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Andra Långgatan 6A
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  3 735 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Skanstorget 6B
  Pris
  4 300 000 kr
  Månadsavgift
  2 889 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!