Linné, Göteborg

Värmlandsgatan 26

På förhand
Avgift
3 796 kr
Antal rum
2
Boarea
65 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Ja

Välkommen till denna moderna och ljusa 2:a med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Stor balkong med gårdsläge.

 • Ansvarig mäklare

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

 • Extra kontaktperson

  Anna Melin

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-733 20 04

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till denna moderna lägenhet. Värmlandsgatan 26 - Bjurfors
Välkomna till denna moderna lägenhet
Trevlig förening med gott om faciliteter. Värmlandsgatan 26 - Bjurfors
Trevlig förening med gott om faciliteter
Stor och rymlig balkong i västerläge. Värmlandsgatan 26 - Bjurfors
Stor och rymlig balkong i västerläge
. Värmlandsgatan 26 - Bjurfors
Trevlig grönskande innergård. Värmlandsgatan 26 - Bjurfors
Trevlig grönskande innergård
. Värmlandsgatan 26 - Bjurfors

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna moderna och ljusa 2:a med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Bostaden är välplanerad med gott om förvaring iform av praktisk klädkammare och garderober. Bo med lugnt och rofyllt gårdsläge mitt i centrala Göteborg. Njut av den rymliga balkongen om cirka 8 kvm vår och sommartid. I föreningen finns flera gemensamhetsanläggningar så som gym, bastu, biljardrum, som ingår i avgiften, gästlägenhet (300 kr/dygn eller 1500 kr/vecka) samt lokal för uthyrning.

Bo i en levande stadsdel med närhet till allt man kan tänkas behöva eller önska, bra kommunikationer, välsorterade matvaruaffärer, trevliga restauranger och caféer samt Göteborgs stora gröna lunga, Slottsskogen.

Rumsbeskrivningar

Välkommen till en modernt planerad lägenhet precis vid Oscar Fredriks kyrka. Ett mycket centralt och bra läge. Från det att man kliver ut genom porten så är man mitt ute i det pulserande Linnéområdet. Ett stenkast från Linnégatan med dess utbud av butiker, caféer, restauranger, bibliotek mm. Dessutom är det bara en kort promenad till Slottsskogen, saluhallen, mataffärer och kommunikationer.

Lägenheten ligger i de mycket omtyckta JM-husen från 2003 med öppen och social planlösning samt en mycket rymlig balkong är denna bostad lätt att trivas i.

Hissen tar er upp till våning 1/4 där ni möts av en välkomnande hall. Här finns plats för avhängning och förvaring i två garderober. Från hallen får ni en god överblick av lägenhetens disposition.

Kök och vardagsrum har en social och öppen planlösning och de väl tilltagna ytorna tillsammans med generösa fönsterytor tillför en rymlig atmosfär. I vardagsrummet ryms en större soffgrupp och invid fönster vid köket ryms en rejäl matsalsmöbel. Köksinredningen är klassisk i vit och ek, med vitt kakel ovan arbetsytorna. Köket är utrustat med kyl/frys, spis med ugn och diskmaskin samt gott om skåp och arbetsyta. Från köket har ni utgång till den rymliga balkongen.

Balkongen om cirka 8 kvm utgör ett extra rum vår och sommartid och här kan ni njuta varma sommardagar. De generösa ytorna medför att ni med enkelhet kan duka upp för ett flera gäster.

Sovrummet har charmfulla vinklar och här ryms dubbelsäng med tillhörande sängmöbel samt förvaring. Intill sovrummet ligger en praktiskt och rymlig klädkammare.

Det rymliga badrummet är ljust och fräscht med helkaklade väggar i ljusa färger och sandfärgat klinker på golv. Badrummet är utrustat med badkar, handdukstork, handfat, Wc samt tvättmaskin.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Västra Linnéstaden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
81
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Västra Linnéstaden är en välskött bostadsrättsförening. I fastigheten finns 81 bostäder och 2 lokaler.

En del av medlemmarna har gjort kapitaltillskott på sina lägenheter för att sänka sin månadsavgift. På denna lägenheten har inget kapitaltillskott gjorts men möjlighet för detta finns.
Avgiften för drift kommer under några år långsamt höjas, för att nå nivån av det bedömda långsiktiga årliga underhållet.

För mer info se årsredovisning samt föreningens egna hemsida www.vastralinnestaden.se

Renoveringar - Utförda och planerade

Utfört underhåll;
2013 byttes putsfasaden ut mot gård, och mot gatan.

Kommande underhåll;
Normala åtgärder, som målning, renovering ventilationsaggregat mm. Eventuellt byte av passersystem om ett par år.

Parkering

Föreningen förfogar över 37 garageplatser som är belägna i fastigheten. Kostnaden är 1050kr/månaden. I dagsläget är det kö till samtliga platser.

Garage finns även att hyra på Nordostpassagen och i flera garage i området.

Boende i Brf Västra Linnéstaden omfattas inte av boendeparkering utan hänvisas till föreningens parkeringsalternativ och övriga garageplatser i området.
http://www.p-bolaget.goteborg.se/sv/hyra_parkering/Sok-p-plats/

TV/bredband

Föreningen har ett gruppanslutningsavtal med Bredbandsbolaget som kallas 250/100. (Nedhastighet 150-250 Mbit/s, Upphastighet 60-100 Mbit/s.). Abonnemangets kostnad ingår i månadsavgiften till föreningen.

I månadsavgiften till föreningen ingår även ComHems grundutbud av tv & radio-kanaler.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en mycket välskött innergård med sandlåda för de små och boulebana för vuxna

Gemensamma utrymmen

I fastigheten finns även många uppskattade gemensamhetsutrymmen såsom trevlig och välutrustad festlokal (kan hyras för egna fester), välinrett och fräscht gym, bastu med relaxavdelning, pingis/biljardrum, hobbyrum och tvättstuga. Möjlighet finns även att hyra gästlägenhet. Soprum med möjlighet till god källsortering.

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
109

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns bastu, gym, biljardrum cykelförråd, festlokal, källarförråd, samlingslokal, hobbyrum, gästlägenhet och tvättstuga.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Grundutbudet ingår i avgiften via Com Hem.

Bredband via fiber (250/100). Ingår i avgiften via Bredbandsbolaget.

Parkering

Föreningen förfogar över 37 garageplatser som är belägna i fastigheten. I dagsläget är det kö till samtliga platser.
Garage finns även att hyra på Nordostpassagen och i flera garage i området.
Boende i Brf Västra Linnéstaden omfattas inte av boendeparkering utan hänvisas till föreningens parkeringsalternativ och övriga garageplatser i området.
http://www.p-bolaget.goteborg.se/sv/hyra_parkering/Sok-p-plats/

Månadsavgift

Avgift
3 796 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

varav 1578 kr är obligatoriskt tilllägg

Ekonomi

Andel i föreningen
0,8992%
Andel av årsavgiften är
0,8992%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
132
Våningsplan
1 av 4*
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
65 kvm**

* Våningsplan 1 av 4.

** Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
334 kr
Försäkring
250 kr
Summa
584 kr

Byggnadssätt

Byggår
2001
Uppvärmning
Fjärrvärme

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • Tredje Långgatan
 • Slottsskogen
 • Dubbel Dubbel

Karta

Värmlandsgatan 26

Värmlandsgatan 26,
413 28 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

 • Extra kontaktperson

  Anna Melin

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-733 20 04

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Skanstorget 3B
  Utgångspris
  4 190 000 kr
  Månadsavgift
  2 918 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Tredje Långgatan 42
  Pris
  3 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 484 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordostpassagen 11
  Utgångspris
  3 620 000 kr
  Månadsavgift
  2 788 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Husargatan 27
  Pris
  6 290 000 kr
  Månadsavgift
  5 548 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  100 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Andra långgatan 32
  Pris
  3 690 000 kr
  Månadsavgift
  3 930 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  78 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nilssonsberg 23
  Månadsavgift
  4 576 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  102,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 15
  Utgångspris
  3 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 129 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 51
  Utgångspris
  3 095 000 kr
  Månadsavgift
  2 742 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 26B
  Pris
  2 890 000 kr
  Månadsavgift
  2 274 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Linnégatan 51
  Utgångspris
  5 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 072 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81 kvm

  Visning: 2021-04-11 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nilssonsberg 5
  Månadsavgift
  3 926 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  73 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 41
  Utgångspris
  4 850 000 kr
  Månadsavgift
  4 024 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!