Boulevardvåning

Lorensberg, Göteborg

Södra vägen 34

Exklusiv
Budgivning pågår
Utgångspris
14 500 000 kr
Antal rum
6
Boarea
212 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Boulevardvåning

Bjurfors presenterar en sexrumsvåning präglad av fransk elegans, med 0 kronor i avgift och egen parkeringsplats på föreningens innergård.

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Stals

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 37

Bilder

Bjurfors presenterar en vacker sexrumsvåning anno 1909. Södra vägen 34 - Bjurfors
Bjurfors presenterar en vacker sexrumsvåning anno 1909
Njut av stadens puls på behörigt avstånd. Södra vägen 34 - Bjurfors
Njut av stadens puls på behörigt avstånd
Matsalen inbjuder till såväl stora kalas.... Södra vägen 34 - Bjurfors
Matsalen inbjuder till såväl stora kalas...
...som intima familjemiddagar. Södra vägen 34 - Bjurfors
...som intima familjemiddagar
Salongens vackra utformning med burspråk är en plats att synnerligen trivas i. Södra vägen 34 - Bjurfors
Salongens vackra utformning med burspråk är en plats att synnerligen trivas i
Platsbyggda bokhyllor skapar en klassisk atmosfär. Södra vägen 34 - Bjurfors
Platsbyggda bokhyllor skapar en klassisk atmosfär
Dagtid är salongen extra ljus tack vare burspråkets fyra höga fönsterpartier. Södra vägen 34 - Bjurfors
Dagtid är salongen extra ljus tack vare burspråkets fyra höga fönsterpartier
Härifrån ser ni ut över parken och kan följa gatans sträckning och ut över Korsvägen. Södra vägen 34 - Bjurfors
Härifrån ser ni ut över parken och kan följa gatans sträckning och ut över Korsvägen
Interiörbild. Södra vägen 34 - Bjurfors
Våningens tidstypiska pardörr med småspröjsat glas och överfönster yttrar sig angenämt. Södra vägen 34 - Bjurfors
Våningens tidstypiska pardörr med småspröjsat glas och överfönster yttrar sig angenämt
. Södra vägen 34 - Bjurfors
Originalgolvet löper tröskelfritt vidare.... Södra vägen 34 - Bjurfors
Originalgolvet löper tröskelfritt vidare...
Det tredje rummet i fil har en fantastisk känsla av takhöjd och stora rumsvolymer. Södra vägen 34 - Bjurfors
Det tredje rummet i fil har en fantastisk känsla av takhöjd och stora rumsvolymer
En kall decemberkväll sprakar elden i den stilrena hörnkakelugnen. Södra vägen 34 - Bjurfors
En kall decemberkväll sprakar elden i den stilrena hörnkakelugnen

Beskrivning

Beskrivning

En varm sommarkväll när ni flanerar upp mot Götaplatsen, längs Södra vägen, är stämningen närmast kontinental. Ni har lämnat bruset vid Korsvägen bakom er och måste spetsa öronen för att ana ljuden från Liseberg. Nedanför det höga sekelskiftespalatset på gatans nummer 34 öppnar sig en liten piazza. Det klirrar svagt från uteserveringen, här finns lite grönska och ett par träd.

Framför er reser sig det högsmala sekelskifteshuset med drag av nyrenässans. Här nere framför porten känns atmosfären nästan italiensk, medan balkongerna, burspråket och takbeläggningen snarast för tankarna till Frankrike. Det var ju också metropoler som Paris och Wien som en gång inspirerade stadsplanerarna och arkitekterna när de breda gatorna i stadsdelen Lorensberg drogs upp och sedan kantades av pompösa byggnader. Denna välhållna fastighet från 1909 är ett bra exempel på tidens arkitekturideal.

Även uppe i den stora sexrumsvåningen om 212 kvm går tankarna till Frankrike. Originalparketterna öppnar upp ytorna i de tre stora sällskapsrummen i fil. Takhöjden är ansenlig och kaskader av dagsljus faller in från höga glaspartier. Alla detaljer från tiden är på plats; höga fotlister, tidsenliga snickerier, spegeldörrar samt en sparsmakad stuckatur som bär sin tids lite stilrenare prägel. Planlösningen och atmosfären är enastående och våningen stoltserar bland annat med två balkonger, tre kakelugnar, två badrum, tvättstuga samt öppen spis. Denna finns i det platsbyggda Lidhultsköket med lekfulla referenser till ett klassiskt franskt brasseri. Köket har massiv träinredning, lyxiga arbetsytor i mässing samt kylskåp från Norcool vilket är lika stort som tre standardkylskåp. Dessutom erbjuds en egen parkeringsplats på föreningens låsta innergård.

Brf Södra vägen 34 är troligen den mest solida i stan; skuldfri, goda lokalintäkter samt stora intäkter och värden i de nio hyresrätterna föreningen besitter. Detta gör att föreningen årligen stärker kassan trots att de inte gör något avgiftsuttag från dess medlemmar.

Förutom atmosfären i dessa trivsamma kvarter med rikt restaurang- och caféliv, små butiker och grönska är naturligtvis det strategiska läget i city anmärkningsvärt. Ett par kvarter upp väntar folklivet på Götaplatsen och Avenyn. Bokstavligen alldeles runt hörnet ligger Korsvägen där evenemangsstråket sträcker ut med sina många attraktioner och evenemang. Vill ni komma snabbt ut på E6:an, eller utnyttja kollektivtrafiken, bor ni optimalt.

Rumsbeskrivningar

Ta hissen eller trapporna upp till husets tredje bostadsplan. En tidstypisk pardörr med småspröjsat glas och överfönster bjuder in till hallen som förbinder till våningens samtliga rum, så när som på köket. Känslan av sekelskiftets ljusa interiörer och ansenliga rumsvolymer infinner sig redan i entrén. Till höger ligger en lite avskild och mer privat sovrumsavdelning med två stora sovrum, badrum samt inbyggda originalgarderober. Rakt fram öppnar sig den första av tre sekelskiftessalonger och till vänster döljer sig ännu det väl tilltagna köket samt jungfrukammare. I hallen finns bra med avhängning samt ett gästbadrum från 2010 i lyxig mörk ton med wc, handfat och dusch. I hall, de båda sovrummen, den inre passagen mellan sovrummen samt i köket är golven upprättade.

Ta steget in i den första av tre salonger i fil. Den känns given som bibliotek då platsbyggda bokhyllor skapar en klassisk atmosfär. Dagtid är rummet extra ljust tack vare burspråkets tre höga glaspartier i tre olika väderstreck. Härifrån ser ni ut över parken och kan följa gatans sträckning och ut över Korsvägen. Rummet är mycket ståndaktigt med hörnkakelugn och mycket rymd.

Via ett brett dörrvalv fortsätter ekparketten i fiskbensläggning in till matsalen där bordet står dukat till fest. Även här finns en hörnkakelugn. Här finns plats för allt från julmiddagar á la Fanny och Alexander till familjens långa och fridfulla söndagsbruncher. En sommarkväll kan dörren ut till balkongen stå öppen. Häruppe är stämningen mycket angenäm när ni betraktar folklivet i kvällssolen, långt där nere.

Det tredje rummet i fil är det stora vardagsrummet med fönster ut över gatan. Kommer era gäster en kall decemberkväll sprakar elden i den stilrena hörnkakelugnen. Det ryker ur glöggmuggarna som väntar på spiselkanten. Två stora och höga glaspartier ger kaskader av ljus. Känslan av takhöjd och stora rumsvolymer blir här extra påtaglig. Detta är ett rum för allt från förfester till fredagsmys eller vardagskvällarnas nedvarvning framför en bra teveserie.

Från våningens vardagsrum leder en passage - med ingång till en fullutrustad tvättstuga med vask - intill köket. Här överraskar våningen på allvar med ett relativt nyskapat kök från 2010 i klassisk fransk brasseristil. Den platsbyggda inredningen i massiv ek från Lidhult är mörklaserad och bokstavligen förgylld med arbetsytor och detaljer i mässing. Golvet i orientalisk stil från Marrakech och de höga vitrinerna bidrar till den starka atmosfären. Golvet har behaglig värme. Kylskåpet i vinkel kommer från Norcool och är som tre stora kylskåp i ett. De tre mässingslamporna över köksön med arbetsyta i mässing är värmelampor av samma typ som används för att hålla maten varm i restauranger. Köket har även låtit skapa plats åt en större vinkyl.

Den exklusiva inredningen och utrustningen, kökets lekfulla karaktär och charmfulla planlösning bidrar till en mycket behaglig stämning. En traditionellt murad och fungerande öppen spis anknyter återigen till det franska, och rummets både diagonala och välvda arkitekturlinjer bidrar starkt till karaktären. Bakom ett glasparti i hörnet ligger en frukostbalkong med morgonsol, vänd inåt gården. Köket rymmer även matplats, skåp och sideboard med mera.

Tillbaka vid entrédörren ligger den lite privata sovrumsavdelningen med våningens fantastiska badrum. Det ligger i en liten passage med garderober som förbinder till två stora sovrum, det ena ut mot gatan och det andra in mot gården.

Det helkaklade badrummet är lika modernt som exklusivt, med en subtil referens till sekelskiftesstilen. Väggkaklets grafiska blommönster i svartgrått harmonierar väl med handfatskommoden i äldre stil. Här finns även transparant badkar, dusch, handdukstork och en vägghängd wc-stol. Golvets ljusa klinker har skön golvvärme för kalla morgnar.

De två sovrummen känns harmoniska med sina höga fönster, trägolv och bra förvaring i garderober. Rummet in mot gården känns naturligt som master bedroom med två stora fönster in mot den lugna innergården. Tapeterna från Ralph Lauren skapar karaktär.

Intill köket ligger den gamla jungfrukammaren. Rummet är charmigt och känns lämpligt som barn-, gäst- eller arbetsrum. Fönstret vetter in mot gården. Här finns förvaringsmöjligheter bakom garderobslösning.

Sammantaget är detta en enastående sekelskiftesvåning med all tänkbar bekvämlighet och en tidlös atmosfär - bara några kvarter från det mesta i Göteborgs innerstad.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong 1 mot gatan och mot väster.
Balkong 2 mot gården och mot öster.

Övriga byggnader/utrymmen

Till våningen hör ett källarförråd om cirka 6 kvm.

Tvättstugan är belägen i källaren under C-huset och där finns alla nödvändiga maskiner.

Cykelparkering finns på gården.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem (ingår).

Bredband. Leverantör: Com Hem (ingår).

Parkering

Parkeringsplats på gården ingår, ingen kostnad tillkommer.

Månadsavgift

Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
400 kr
Försäkring
250 kr
Summa
650 kr

Driftkostnaderna avser hemförsäkring samt hushållsel. Driftkostnaderna kan variera.

Byggnadssätt

Byggår
1909
Uppvärmning
Fjärrvärme

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Södra Vägen 34
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
1138
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Den vackra fastigheten uppfördes 1909. Föreningen bildades redan 1921 och är en av Göteborgs äldsta. Den består av 10 bostadsrätter, 9 hyresrätter samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen är obelånad och har dessutom mycket goda hyresintäkter från hyresrätterna och lokalerna. Detta medför att föreningen årligen visar positivt resultat trots att de inte gör något avgiftsuttag från medlemmarna. Det finns även cirka 2,8 Mkr i kassan. Föreningen besitter även parkeringsplatser på gården. Dessa hör till de större våningarna.

Inget större underhåll är planerat inom den närmsta tiden.

För mer information om föreningen vänligen kontakta någon i deras styrelse alternativt se deras senaste årsredovisningar.

Ekonomi

Andel i föreningen
15,2263%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
14 500 000 kr
Lägenhetsnummer
3
Våningsplan
3 av 6*
Hiss
Ja
Rum
6
Boarea
212 kvm**
Kakelugn/Öppen spis
Ja

* Våningsplan 3 av 6.

** Uppmätning skedde 18 december 2013. Enligt föreningens ekonomiska förvaltare är våningen 222 kvm.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
104

Området

Mäklaren om Lorensberg

Genom hjärtat av Göteborg där pulsen slår som hårdast, löper stans pulsåder Avenyn med butiker, restauranger, kaféer och de klassiska nattklubbarna. Men Lorensberg är mycket mer än bara Avenyn. Kvarteren har gamla anor och ett högt kultur-historiskt värde och det är nära till allt. Mer centralt än så här kan man helt enkelt inte bo.

HISTORISK MARK OCH FRAMTIDSVISIONER
I Lorensberg andas husen historia. Det var här stans societet skulle bo när den förnäma stadsdelen planerades på 1860-talet. Sedan dess har de stora, pampiga stenhusen i Jugend-, nationalromantik och tjugotalsklassicism fått sällskap av funkishus från 1930-tal och tillsammans med nyare hus från 70- och 80-talen skapar de den där klassiska storstadskänslan som är så typisk för Lorensberg.
Genom stadsdelen löper Göteborgs paradgata Avenyn – lika självklart som den alltid gjort, även om den fört en undanskymd tillvaro under många år. Nu är den 850 meter långa paradgatan på frammarsch igen. Stora förändringar är på gång och de stora märkenas flaggsskeppsbutiker slås upp jämte några av stans mest välrenommerade nattklubbar och restauranger. Snart nog är Avenyn ett av Göteborgs säkraste kort igen. Ett måste för besökare utifrån och den plats stadens invånare helst visar upp.

KLUBBKIDS OCH KULTURTANTER
Längst upp vid Götaplatsen skiner Carl Milles Poseidon ståtligt ner över Avenyn, omringad av Konstmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. Det är ingen riktig sommar utan att man hunnit avnjuta en kväll i solnedgången på Götaplatsens tak, samtidigt som man blickar ut över Avenyn. Platsen byggdes till Jubileumsutställningen 1923 och är i nyklassicistisk stil. Här i finkulturens centrum är det inte långt till andra nöjen och på klubbarna längs Avenyn festas det till långt fram på småtimmarna. På parallellgatan Södra vägen hittar du ett pärlband av restauranger för alla smaker och många små fina inredningsbutiker och mysiga kaféer.

STILLA GATOR OCH CIRKUS
Det centrala läget till trots uppstår ett märkligt lugn så snart man viker av från huvudgatorna. Men lugnet bedrar. Mitt i Göteborg är det aldrig långt att ta sig någonstans. Flera buss- och spårvagnslinjer löper genom stadsdelen och Korsvägen, Valand och Hedens busscentral är tre av stans viktigaste knutpunkter.
Snett bakom Götaplatsen planeras det för det nya området Cirkus Lorensberg, med bostäder och lokaler. Social och ekologisk hållbarhet kommer att prägla området och ska bidra till att hela Lorensberg blir en influens som inbjuder till ett gott vardagsliv och möten i innerstadsmiljö.

Köpa eller sälja bostad i Lorensberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lorensbergs 3 bästa

3
 • Götaplatsens restauranger Toso, Mr P och Bar Himmel
 • Fratelli Gridelli - italiensk pärla
 • Laura Ashley - klassiska och moderna inredningsdetaljer

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Genom att klicka på "Skicka" godkänner du Bjurfors användarvillkor.

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Stals

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 37