Smakfull funkis med separat sovrum och solig balkong

Majorna - Sandarna, Göteborg

Orustgatan 13D

På förhand
Utgångspris
2 195 000 kr
Avgift
2 525 kr
Antal rum
1,5
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Boarea
45 kvm

Smakfull funkis med separat sovrum och solig balkong

Varmt välkomna till en ytterst väldisponerad 1.5:a med separat sovrum. Här möter nyrenoverade ytskikt bevarade funkisdetaljer. Solig balkong.

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Charmfull funkis i härliga Sandarna!. Orustgatan 13D - Bjurfors
Charmfull funkis i härliga Sandarna!
En underbar vy bort mot Älvsborgsbron och många sköna soltimmar. Orustgatan 13D - Bjurfors
En underbar vy bort mot Älvsborgsbron och många sköna soltimmar
Vackra fönsterbänkar i sten och bevarade gjutjärnsradiatorer pryder hemmet. Orustgatan 13D - Bjurfors
Vackra fönsterbänkar i sten och bevarade gjutjärnsradiatorer pryder hemmet
. Orustgatan 13D - Bjurfors
. Orustgatan 13D - Bjurfors
Badrummet är helt nyrenoverat. Orustgatan 13D - Bjurfors
Badrummet är helt nyrenoverat

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till en ytterst väldisponerad 1.5:a med separat sovrum. Här möter nyrenoverade ytskikt bevarade funkisdetaljer. Bostader erbjuder ett trivsamt vardagsrum med plats för både soffgrupp och matsalsbord för många gäster, bevarat funkiskök med nyrenoverade ytskikt, separat sovrumsdel med plats för 160-säng och klädförvaring i två inbyggda garderober. Nyrenoverat badrum och stor solig balkong mot grönskan utanför.

Sandarna är en levande stadsdel med sina pittoreska och mysiga kvarter med lokala handlare och butiker. Bara några minuter bort finns Mariaplan med sitt utbud av kaféer, restauranger och småbutiker. Slottsskogen och Änggårdsbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden. Området har småstadens charm med en blandad bebyggelse som utgörs av såväl moderna hus som äldre fastigheter från början av 1900-talet.

Kommunikationerna är mycket goda. Spårvagnshållplatsen Sannaplan leder dig snabbt in till Göteborgs stadskärna åt ena hållet och Göteborgs skärgård åt andra hållet. Alldeles i närheten finns också en mataffär med ett bra utbud.

Interiör

Interiör: Två trappor upp välkomnas ni in i detta ljusa hem. Hallen är välkomnande med plats för avhängning direkt till både höger och vänster. Två platsbyggda garderober skänker mer förvaring. Plats finns också för mindre hallmöbel. Hallens väggar är ljusgrå och här finns en originalparkett som löper vidare in i vardagsrummet.

Till höger nås det härliga vardagsrummet. Ett rum som präglas av rymd och ljus tack vare det stora fönsterpartiet och den generösa takhöjden. Rummet inbjuder till umgänge och gemenskap där ni och vännerna ryms vid både en stor matplats framme vid fönstret eller i soffan med tillhörande möblemang. Väggarna är nymålade där vitt möter en grå fondvägg.

Här nås också den härliga balkongen som ligger i ett högt och fritt läge omgiven av grönska. Solen når er från mitt på dagen till sen eftermiddag och utsikten mot Älvsborgsbron är fantastisk, särskilt kvällstid.

Köket är ett fint möte mellan bevarade funkisdetaljer och nyare vitvaror. Ett praktiskt arbetskök där det finns rikligt med förvaringsutrymme och bra arbetsytor. De bevarade originalskåpen är vackert ommålade i en ljusgrå ton som tillsammans med tidstypiska beslag blir en fin kontrast till det i övrigt vitmålade. Här finns spis, fläkt, ugn och kyl/frys. Golvet kläs av en nyinlagd parkett som löper vidare in i sovrummet.

Innanför köket ligger hemmets sovrum. En smart alkov med plats för 160-säng i rofyllt läge mot föreningens bilfria framsida. Kläderna förvaras i två inbyggda garderober.

Badrummet nås från hallen och är helt nyrenoverat. Klinkergolv i olika grå toner möter ett vitt kakel. Här finns dusch, wc, handfat med kommod och ovanhängande spegelskåp samt handdukstork.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Göteborg Sandarna 15:8

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett stort vindsförråd och ett lite mindre källarförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 525 kr

Inkl värme, vatten, kabel-TV.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,256%
Andel av årsavgiften är
2,55%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 195 000 kr
Lägenhetsnummer
18
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Nej
Rum
1,5
Boarea
45 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Försäkring
200 kr
Summa
200 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1946
Uppvärmning
Fjärrvärme

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Orustgatan 13
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Orustgatan 13 förvärvade fastigheten Göteborg Sandarna 15:8 under 2016 och består av 38 stycken lägenheter, varav 35 st bostadsrätter och 3 st hyresrätter samt tre uthyrda förråd i källarplan. De tre hyresrätterna blir en dold tillgång för föreningen då de kommer säljas den dagen de sägs upp. En hyresrätt såldes under 2019 och inbringade på så sätt en bra inkomst till föreningen.

I samband med att föreningen bildades så genomfördes en teknisk besiktning av fastigheten och man upprättade en ekonomisk plan. Det finns en plan för kommande renoveringar och det har man i den ekonomiska planen tagit höjd för, men föreningen planerar eventuellt ändå att höja med 2-3 % vid nästa årsskifte för att ta höjd för ev räntehöjningar mm.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen planerar att renovera taket under sommaren 2020.

Under 2017 genomfördes en relining av avloppsstammarna.
Under 2018 Föreningen byttes samtliga fönster, balkongerna renoverades och förstorades, ett nytt mekaniskt frånluftssystem samt OVK genomfördes.

Parkering

Föreningen har ett antal p-platser. Separat kö till dessa. I övrigt finns boendeparkering i området. Utanför på gatan finns också 4 timmars gratisparkering.

TV/bredband

Ansluten till Com Hem.

Gemensamma utrymmen

Gemensamt i fastigheten finns en tvättstuga (uppgång B) utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp och ett torkrum. Här finns också utrymme för cykel- och barnvagnsförvaring.

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg.

De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa eller sälja bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Ekobutiken Ekorätt

Karta

Orustgatan 13D

Orustgatan 13D,
414 74 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna - Sandarna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Orustgatan 13C
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 477 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  44 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna - Sandarna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Jordhyttegatan 25D
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 930 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna - Sandarna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Orustgatan 14C
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  3 706 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna - Sandarna, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Donsögatan 3B
  Utgångspris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 334 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  49 kvm