Praktisk fyra i fint skick, hiss samt balkong.

Majorna, Göteborg

Gröna Gatan 33

På förhand
Utgångspris
3 950 000 kr
Avgift
5 747 kr
Antal rum
4
Boarea
100 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 9
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Praktisk fyra i fint skick, hiss samt balkong.

Rymlig fyra mitt i Majorna med en härlig balkong i sydost mot den lugna och gröna innergården. Omtyckt brf med bra ekonomi. Hiss finns.

 • Ansvarig mäklare

  Zara Ek

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 41

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Föreningens fina gård samlar grannfamiljerna. Gröna Gatan 33 - Bjurfors
Föreningens fina gård samlar grannfamiljerna
Rymlig balkong mot den lugna och gröna innergården. Gröna Gatan 33 - Bjurfors
Rymlig balkong mot den lugna och gröna innergården
En rymlig och praktisk fyra, perfekt för familjen!. Gröna Gatan 33 - Bjurfors
En rymlig och praktisk fyra, perfekt för familjen!
Utsikt från ett av sovrummen. Gröna Gatan 33 - Bjurfors
Utsikt från ett av sovrummen
Genomtänkta tapetval som tillsammans med originalgolvet skänker karaktär. Gröna Gatan 33 - Bjurfors
Genomtänkta tapetval som tillsammans med originalgolvet skänker karaktär
. Gröna Gatan 33 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Mitt i Majorna finner vi denna fräscha väldisponerade 4:a om 100 kvm på vån 2 av 9, hiss finns. En ljus bostad med en rymlig balkong i soligt sydostligt läge med utsikt mot den om somrarna grönskande gården. Lägenheten har ett stort kök med matplats för 4-6 personer. Det renoverades 2014. Stort helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare, renoverat -08, det finns även en gäst-wc. 3 stycken fina sovrum finns i bostaden. Varav ett av de har utsikt mot Älvsborgsbron.

Centralt och lugnt läge med närhet till bra kommunikationer, restauranger, caféer och affärer samt promenadavstånd till Slottsskogen. Denna bostad lämpar sig exemplariskt för familjen med sitt läge, antal rum och praktiska planlösning. Bostaden har en genomgående planlösning som skänker bra ljusinsläpp från stora fönsterpartier i tre väderstreck. Vidare finns det väldigt gott om förvaringsutrymmen i form av flertalet garderober.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong med utsikt mot gårdens grönska

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör ett källarförråd.

Parkering

Garage, med in- och utfart från Karl-Johansgatan, rymmer 47 bilar. Utanför in- och utfarten har föreningen också 6 parkeringsplatser. Kösystem tillämpas på både garage- och p-platser.

Månadsavgift

Avgift
5 747 kr

Inkl. värme, vatten, kabel-tv . Varav 90kr /mån är ett obligatoriskt tillägg som avser bredband, total avgift om 5837 kr/mån

Ekonomi

Andel i föreningen
1,2998%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 950 000 kr
Lägenhetsnummer
421
Våningsplan
2 av 9
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
100 kvm*

* Uppgifter enligt Brf.

Byggnadssätt

Byggår
1965

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energideklarationsdatum
2019-10-22

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Gröna Gatan 27-39
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
88
Antal hyresrätter
7
Antal lokaler
6
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Gröna Gatan 27-39 bildades 2005 och är en trevlig bostadsrättsförening belägen i populära stadsdelen Majorna. Husen stod klara 1965. I föreningen finns det sammanlagt 88 lägenheter varav 7 är hyresrätter samt 6 lokaler, varav en används som övernattningsrum. Föreningen äger marken och påverkas alltså inte av eventuell höjning av tomträttsavgäld.
Föreningens ekonomi är att anse god och välskött. HSB har idag hand om den ekonomiska förvaltningen och är vicevärd samt fastighetsskötare.

Inga beslutade avgiftsjusteringar.

Denna information är lämnad av styrelsen i Brf Gröna gatan 27-39.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda:
V/A stammar och el-stammar byttes i samtliga lägenheter under 2009. Samma år rustade föreningen även upp tvättstugan.
Hissbyten i de höga husen var klara 2010. Radonmätning med godkänt resultat har utförts. Säkerhetsdörrar har under 2012 satts in och föreningen har fortsatt sitt arbete med OVK av lägenheter och lokaler samt kontinuerligt arbete med brandskydd.
Fasadrenovering av höghuset gjordes 2016.
Byte av entrédörrar 2017.
Fasadrenovering av låghusen 2018. Även renovering av balkongen ingick.
Uppgradering av fläktaggregat i höghusen 2018.
Takbyte låghusen 2018

Parkering

Garage, med in- och utfart från Karl-Johansgatan, rymmer 47 bilar samt 4 MC-platser. Utanför in- och utfarten har föreningen också 6 parkeringsplatser. Kösystem tillämpas på både garage- och p-platser.

TV/bredband

Föreningen har avtal med ComHem som levererar TV-utbudet till alla lägenheter.
"Tre hål i väggen" för TV, radio, bredband och telefoni.

Gårdsplats/innergård

Gården, som omges av fastigheten på tre sidor och av gårdsgatan på den fjärde, ger plats för lek, umgänge och avkoppling. Föreningen har tillsatt en trädgårdsgrupp som sköter underhållet. En förening med fin gemenskap d'r det bor många barnfamiljer.

Gemensamma utrymmen

2 tvättstugor och ett mangelrum finns på källarplanet vid uppgång 35. Barnvagnsförråd finns mellan uppgångarna 27 och 29. Cykelförråd finns i källargången vid uppgång 35. Det finns också ett barncykelförråd mot gården med lånecyklar. Till varje lägenhet hör ett förråd, antingen källar- eller vindsförråd.

Området

Mäklaren om Majorna

BO I OMTYCKTA MAJORNA
Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Det är en populär stadsdel som ständigt växer och utvecklas. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg.De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan. Den goda blandningen av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden är vad som ger området dess särpräglade charm. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
När du bor i Majorna blir du en del av en levande stadsdel. Här är det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

NÄRHET TILL BÅDE SLOTTSKOGEN OCH SKOLOR
Här har du fantastiska Slottsskogen inpå knuten. Grönområdet står alltid redo att bjuda dig på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

I området finns flera förskolor och grundskolor samt att i centrum hittar du gymnasieskolor och Göteborgs Universitet.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Populära restaurangen Diket

Karta

Gröna Gatan 33

Gröna Gatan 33,
414 54 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Zara Ek

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 41

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Seglaregatan 26
  Utgångspris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 916 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1
  Boarea / Biarea
  70 kvm / 4 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mors Backe 5
  Utgångspris
  4 850 000 kr
  Månadsavgift
  5 504 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  101 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kommendörsgatan 12
  Utgångspris
  2 980 000 kr
  Månadsavgift
  3 453 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl Johansgatan 15B
  Pris
  3 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 316 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Timmermansgatan 8
  Utgångspris
  3 700 000 kr
  Månadsavgift
  4 624 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seglaregatan 16
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  6 807 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  101,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Bangatan 58
  Utgångspris
  3 900 000 kr
  Månadsavgift
  4 048 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Haråsgatan 5
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 217 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ekedalsgatan 3C
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 157 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Såggatan 20E
  Utgångspris
  4 495 000 kr
  Månadsavgift
  5 309 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  85 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mors Backe 7
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  4 447 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!