Välplanerade kvadratmeter högst upp i huset med balkong och underbar utsikt!

Majorna, Göteborg

Haråsgatan 5

På förhand
Utgångspris
3 950 000 kr
Avgift
4 217 kr
Antal rum
3
Boarea
76 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Balkong
Ja

Välplanerade kvadratmeter högst upp i huset med balkong och underbar utsikt!

Välplanerad funkistrea med härliga umgängesytor och balkong i soligt västerläge med en underbar vy över Majornas takåsar. Bredband ingår i avgiften.

 • Ansvarig mäklare

  Zara Ek

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 41

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Makalös utsikt. Haråsgatan 5 - Bjurfors
Makalös utsikt
Västerläget bjuder på många soltimmar. Haråsgatan 5 - Bjurfors
Västerläget bjuder på många soltimmar
Köket har gjorts större genom att flytta väggen. Haråsgatan 5 - Bjurfors
Köket har gjorts större genom att flytta väggen
Välbevarat originalkök som har moderniserats för bästa funktion. Haråsgatan 5 - Bjurfors
Välbevarat originalkök som har moderniserats för bästa funktion
. Haråsgatan 5 - Bjurfors
Innergården är grönskande och lummig. Haråsgatan 5 - Bjurfors
Innergården är grönskande och lummig

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

I hjärtat av Majorna, på lugna, gröna Haråsgatan välkomnas ni till en välplanerad och ljus trea, högst upp i huset, i populära HSB Brf Ankaret. Här erbjuds ni ett hem i funkisstil där högt i tak och stora fönsterpartier skänker hemmet rikligt med ljus och rymd. Ett ovanligt stort och luftigt kök med gott om förvaringsmöjligheter och stora sociala ytor, två sovrum i bra storlek och vardagsrum med utgång till hemmets ljuvliga balkong. Ett högt och insynsskyddat läge med sol från mitt på dagen till solnedgång och en vidsträckt vy över Majornas vackra takåsar. Här inryms förutom sittgrupp också planteringar för den som önskar. Helkaklat badrum med badkar. Bredband ingår i avgiften.

Här bor ni i hjärtat av Majorna men på en lugn återvändsgata i en stabil förening med god ekonomi, fin gård med gemensamma uteplatser och lekplatser för barnen. Mycket trevligt och populärt område med närhet till det mesta såsom Slottsskogen, mataffär, restauranger, bank, apotek samt kommunikationer.

Interiör

Mitt i hjärtat av Majorna, på lugna återvändsgatan Haråsgatan, välkomnas ni till detta hem som präglas av ljus och utsikt!
Högst upp i huset finner ni denna bostad.

Ni kliver in i hallen som har rikligt med förvaringsmöjligheter i garderober till vänster. Väggarna är ljust grå och på golvet ligger originalparkett.

Om ni följer hallen, uppenbarar sig hemmets ljuvliga kök till höger. En storlek få förunnad skapar en öppen och synnerligen social atmosfär i rummet. Här bryts vita väggar av med det praktiska och snygga rutiga linoleummattan. Ett härligt fönster bjuder in dagsljuset och utanför blickar ni ut över föreningens grönskande gård. Möblera gärna med det större bordet för 6-8 personer, ? här får nära och kära plats. Köksdelen av rummet går klassiska färgval, med välbevarade original skåpluckor som är målade i ljusgrått och vitt kakel med mörk fog bryter av. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys, diskmaskin, hällspis, ugn samt fläkt. Förvaring och arbetsyta råder det ingen brist på. Köket blir en social plats för häng vid gemensamma matlagningen.

Mitt emot köket öppnar vardagsrummet upp sig. En stor och härlig sällskapsyta som präglas av ljus och rymd tack vare den generösa takhöjden och det stora fönsterpartiet. Här får ni med enkelhet plats med soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel. Väggarna är ljusa och en vacker fiskbensparkett i original pryder golvet.

Från vardagsrummet nås bostadens ljuvliga balkong i ett högt och insynsskyddat läge. Härifrån bjuds på en spektakulär vy över Majornas vackra landshövdingefasader, takåsar och Älvsborgsbron därbortom. Västerläget ger många sköna soltimmar. Förutom sittmöbler finns också utrymme för planteringar för den med gröna fingrar.

En praktisk inre hall binder samman vardagsrummet med hemmets ena sovrum. Härifrån nås också en stor klädkammare.

Från denna hall nås också det som idag disponeras som barnrum. Ljusa väggar möter parkettgolv.

Bostadens större sovrum ligger i lugnt läge mot gårdens grönska. Förutom dubbelsäng ges också plats för sängbord och förvaringsmöbler. De härligt blå väggarna kompletteras av fiskbensparkett även här.

Det helkaklade badrummet nås även det från hallen. Väggarna går här i vitt och på golvet ligger mosaik i blåskala. Här finns handfat med överhängande spegelskåp, wc, förvaringsskåp, handdukstork och badkar.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Majorna 350:2

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör två stycken källarförråd och ett mindre matkällarförråd.

Parkering

Det finns 31 garageplatser, 85 parkeringsplatser (varav 8 är gästparkeringar och 2 är 30-minutersparkeringar) samt 11 garageplatser för motorcykel.

Månadsavgift

Avgift
4 217 kr

Inkl värme, vatten, kabel-TV och bredband. Av den totala avgiften avser 4 092 kr månadsavgift och 125 kr informationsöverföringsbelopp.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,74895%
Andel av årsavgiften är
0,74895%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 950 000 kr
Lägenhetsnummer
91
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
76 kvm

Byggnadssätt

Byggår
1959-1960
Uppvärmning
Fjärrvärme

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
HSB brf Ankaret
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
152
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Ankaret på Haråsgatan ligger i hjärtat av Majorna. Husen är uppförda på en av de allra äldsta delarna av stadsdelen med en vacker utsikt över hamnen och mot Masthuggskyrkan. Föreningen innehar 152 stycken bostadsrätter. Föreningen har en god och stabil ekonomi. Policyn är att upprätthålla en god, stabil och långsiktig ekonomi. Föreningen har en underhållsplan. Föreningen äger sin egen mark och påverkas därför inte av eventuell höjning av tomträttsavgälden. Fastighetsförvaltare & administrativ förvaltning via HSB. Fastighetsskötsel/trädgårdsskötsel av MBA fastighetsservice. Lokalvård sköts av Ada Service partner.

Samtlig information finns på föreningens mycket informativa hemsida: www.brfankaret.se

Renoveringar - Utförda och planerade

Under senaste åren har bland annat följande genomförts:
- Renovering av samtliga tvättstugor, inkl. nytt app/webbaserat bokningssystem. 2019
- Ny lekställning
- Lekstugan renoverades
- Nytt trädäck vid grill/lekplats
- Nya säkra cykelställ
- Nytt passagesystem
- App/webbaserat bokning av gästlägenhet och föreningslokal

Utdrag av planerade åtgärder under kommande fem år:
- Elbilsladdning 2020
- Fler cykelparkeringsplatser
- Bättre ventilation - mekanisk frånluft eller uppgradering av självdrag
- Fasad- och balkongrenovering.
- Byte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar.

Parkering

Det finns 31 garageplatser, 85 parkeringsplatser (varav 8 är gästparkeringar och 2 är 30 minuters-parkeringar) samt 11 garageplatser för motorcykel. P-plats 208:-/månad. Garageplats 367:-/månad. MC-plats 82:-/månad.
Laddplatser för elbil ute (14 st.) och inne (4 st), gästparkering.

TV/bredband

Bredband och TV levereras via ett gruppavtal från Telenor (250 MB hastighet).

Gårdsplats/innergård

På den lummiga innergården finns egen lekpark med gungor, rutschkana och sandlåda samt flera grupper av utemöbler. Föreningen har två permanenta (murade) grillar

Gemensamma utrymmen

Brf Ankaret har sju tvättstugor utspridda i husen. De närmaste finns mellan uppgång 13-15. Två tvättmaskiner och en torktumlare + torkrum i varje tvättstuga. I mattvättrum finns bara en tvättmaskin. Samtliga tvättstugor totalrenoverade under 2019. Elektroniskt bokningssystem.
Föreningen har en mycket trevlig gästlägenhet med plats för upp till sex personer som kan hyras av föreningens medlemmar för 200kr/person och natt. Festlokal (50kr/gång), hobbyrum, pingisrum och snickarverkstad. Föreningen har även en gemensam bastu, Lekplats, uteplats med murad grill, stort berg med lekstuga, odlingar mm och cykelförvaring ute och inne. I ett av garagen finns också en särskild lådcykelparkering.

Övrigt

Föreningen följer bostadsrättslagen, men har en restrektiv syn på att bevilja andrahandsuthyrning. Skäl för andrahandsuthyrning är: tillfälligt arbete, studier/militärtjänstgöring på annan ort, långvarig sjukhusvistelse, vård av anhörig, samt provboende med sambo.

Området

Mäklaren om Majorna

BO I OMTYCKTA MAJORNA
Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Det är en populär stadsdel som ständigt växer och utvecklas. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg.De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan. Den goda blandningen av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden är vad som ger området dess särpräglade charm. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
När du bor i Majorna blir du en del av en levande stadsdel. Här är det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

NÄRHET TILL BÅDE SLOTTSKOGEN OCH SKOLOR
Här har du fantastiska Slottsskogen inpå knuten. Grönområdet står alltid redo att bjuda dig på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

I området finns flera förskolor och grundskolor samt att i centrum hittar du gymnasieskolor och Göteborgs Universitet.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Populära restaurangen Diket

Karta

Haråsgatan 5

Haråsgatan 5,
414 62 GÖTEBORG

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Zara Ek

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 41

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl Johansgatan 15B
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 316 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2021-03-21 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kusttorget 1
  Utgångspris
  3 850 000 kr
  Månadsavgift
  4 480 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  85 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lotsgatan 17
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 760 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kaptensgatan 20E
  Utgångspris
  5 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 526 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  98 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kommendörsgatan 12
  Utgångspris
  2 980 000 kr
  Månadsavgift
  3 453 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl johansgatan 62
  Utgångspris
  2 680 000 kr
  Månadsavgift
  3 478 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl Johansgatan 15B
  Pris
  3 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 316 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabelgatan 35D
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 572 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabelgatan 35E
  Utgångspris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 535 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Timmermansgatan 8
  Utgångspris
  3 700 000 kr
  Månadsavgift
  4 624 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seglaregatan 16
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  6 807 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  101,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Bangatan 58
  Utgångspris
  3 900 000 kr
  Månadsavgift
  4 048 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!