Takterrassvåning

Vasastaden, Göteborg

Viktoriagatan 15C

Budgivning pågår
Utgångspris
6 995 000 kr
Avgift
4 435 kr
Antal rum
4
Boarea
100 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja
Takterrass
Ja

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 6 850 000 kr

BudBudgivareDatumTid
6 850 000 krBudgivare 22019-05-2314:10
6 800 000 krBudgivare 12019-05-2313:11
6 750 000 krBudgivare 22019-05-2311:47
6 700 000 krBudgivare 12019-05-2309:09
6 650 000 krBudgivare 22019-05-2308:56
6 600 000 krBudgivare 12019-05-2308:49
6 550 000 krBudgivare 22019-05-2219:39
6 500 000 krBudgivare 12019-05-2218:34

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Takterrassvåning

Vi presenterar en internationell takvåning präglad av tidlös design, djärv arkitektur och rumsvolym.

  • Ansvarig mäklare

    Charlotta Lenhammar

    Fastighetsmäklare / Partner

    :
    Telefon: 031-761 79 34

Bilder

Vi presenterar en internationell takvåning präglad av tidlös design, djärv arkitektur och rumsvolym. Viktoriagatan 15C - Bjurfors
Vi presenterar en internationell takvåning präglad av tidlös design, djärv arkitektur och rumsvolym
Känslan av rumsvolym, yta och ljus är omedelbar. Viktoriagatan 15C - Bjurfors
Känslan av rumsvolym, yta och ljus är omedelbar
Kök signerat Bulthaup med maskinpark från Gaggenau. Viktoriagatan 15C - Bjurfors
Kök signerat Bulthaup med maskinpark från Gaggenau
Köksön ger gott om arbetsyta samt plats för flera kockar. Viktoriagatan 15C - Bjurfors
Köksön ger gott om arbetsyta samt plats för flera kockar
Hela våningen är helt insynsskyddad. Viktoriagatan 15C - Bjurfors
Hela våningen är helt insynsskyddad
Helt fri utsikt från fönstret utöver takåsarna mot Vasaparken. Viktoriagatan 15C - Bjurfors
Helt fri utsikt från fönstret utöver takåsarna mot Vasaparken

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Den här adressen får anses vara en av innerstadens mest eftertraktade. Du har ungefär lika långt till Götaplatsen som till Slottsskogen. Allt vad Göteborg har att erbjuda av service, shopping, kommunikationer samt restaurang- och nöjesliv öppnar sig åt alla håll. Du har nästan nära hem, till det upphöjda lugnet på takterrassen med eftermiddagssol. Samtidigt bor du nära grönskan i Vasaparken eller pulsen runt Avenyen.

Trots läget mitt i Göteborg går tankarna när du stiger in i våningen mer till New York, London eller Milano. Med inspiration från internationella takvåningar har här skapats en helt enastående boendemiljö. Gillar du sekelskifte får du däremot nöja dig med husets trapphall. Inne i våningen breder de 100 kvadraten ut sig med notad rökt bok under smått dramatiska arkitekturlinjer. Våningens atmosfär är starkt präglad av en blonda ytor och stora rumsvolymer. Ljuset faller fritt från alla håll via stora takfönster, rundade kupor och höga glaspartier. Planlösningen är vidöppen och fortsätter ut på takterrassen. Det är bitvis mycket högt till tak.

Här finns en mängd designdetaljer, men det dominerande intrycket är hur väl sammanhållen arkitekturen, materialen och formspråket är. Detta är en i ordets ursprungliga betydelse internationell våning. När kvällssolen flödar in genom terrassens öppna glaspartier är atmosfären svårslagen. Utöver de stora sällskapsytorna i öppen planlösning med kök och vardagsrum finns tre härliga sovrum, smart förvaring, tvättavdelning samt ett stort femstjärnigt badrum.

Fastigheten är kanske en av de vackraste fastigheterna i Vasastan och här högst upp i huset gömmer sig denna unika takvåning. Föreningen är mycket välskött och föreningens ekonomi är god, vilket avspeglas i avgiften. Varmt välkomna på visning!

Interiör

Bakom entrédörrarna i det eleganta trapphuset, väntar hissen som tar dig upp i huset ta sedan en trappa upp så kommer du till våningen. Hallen slår an tonen för en modern och internationell miljö. I hallen vilar ett praktiskt klinkergolv och här finns plats för avhängning av ytterkläderna.

Klinkergolvet möter våningens vackra notade rökta bokgolv som i stort sett breder ut sig över alla ytor. Direkt till höger finner du våningens tvättavdelning. Vidare in kommer du till den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum.

Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum bidrar till den öppna känslan och det första intrycket är smått dramatiskt. Känslan av rumsvolym, yta och ljus är omedelbar. Via fem takfönster och sex takkupor och fönsterpartier faller ljuset vackert över öppna ytor och rena arkitekturlinjer. Detta är ett rum som gjort för mingel och förfester.

Köket kommer från tyska Bultaup. Samtliga maskiner kommer från välrenommerade Gaggenau förutom köksfläkten som är från Fjäråskupan. Här finns bland annat induktionshäll, diskmaskin samt kyl/frys. Gott om arbetsytor och skåp och lådor för kökets alla redskap. Med denna öppna planlösning så väljer du fritt storlek på soffgrupp samt matsalsmöbel.

Tillbaka mot entrén, intill vardagsrumsdelen, ligger ett sov-, gäst- eller arbetsrum. Rummet får karaktär av utgången till terrassen med eftermiddagssol.

Badrummet har femstjärnig miljö med helkaklade väggar och klinker i varma toner. Ett takfönster ger extra premiumkänsla. Badrummet är utrustat med både dusch och badkar, handfat och toalett. Självfallet spotlights med dimmerfunktion samt behaglig golvvärme (elburen i badrummet).

Vidare till den vänstra delen av våningen så överraskas vi med ett mycket charmigt master bedroom. Rummet rymmer dubbelsäng samt garderober.
Bredvid ligger det tredje sovrummet med plats för dubbelsäng.

I denna extraordinära takvåning erbjuds ett livsstilsboende med högsta bekvämlighet, tidlös design och exklusiva material. Här väljer du antingen Vasaparkens fågelsång eller Avenyns stadsbrus - inom en radie av bara några hundra meter. Varmt välkommen på visning!

Fakta

Uteplats/balkong

Takterrass
Ja
Typ av mark
Terrass

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 435 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
4,9%
Andel av årsavgiften är
5,63516%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
6 995 000 kr
Lägenhetsnummer
23
Våningsplan
5 av 5*
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
100 kvm**
Vindsvåning
Ja

* Vind

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1896
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2009-08-24

Om föreningen

Namn
Brf Viktoriagatan 15 CD
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Viktoriagatan 15 CD förvärvade år 2001 fastigheten Göteborg Vasastaden 12:9. Fastigheten bebyggdes 1896 och består av 1 flerbostadshus i 5 våningar. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 182 kvm, varav 2 103 kvm utgör lägenhetsyta och 79 kvm utgör lokalyta. Föreningen upplåter 23 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt.

Nedanstående åtgärder har genomförts:
Rörstambyte 1986, Elstambyte 1986, Omläggning av tak 2004, Nyinstallation av hiss 2005, Omputsning av fasad 2005, Gräsmatta och planteringar 2005, Förråd 2005, Källare renoverad 2005, Gjutjärnsstaket med grindar 2005, Cykelparkering 2005, Gård med belysning 2005, Sophus 2005, Porttelefon 2005, Entrédörrar 2005, Vattenpump 2005, Tryckkärl fjärrvärme 2005, Fönstermålning samt målning av alla plåtdetaljer på fastigheten 2010.
Målning av entreérna.

Plan finns att byta de centrala ventilationsfläktarna samt vissa åtgärder på hissen i trapphuset.

Föreningen förvaltas av SBC.

Föreningens ekonomi

Föreningen har anlitat extern fastighetsskötare för löpande tillsyn och skötsel av själva fastigheten, gården samt alla olika installationer och maskiner. I detta ingår t.ex. dörrar, lampor och lås samt smärre reparationer.
Vår nuvarande fastighetsskötare heter Anders Antbro och nås på mobilnr 0702-650630. Han kan i regel också rekommendera olika hantverkare.

TV/bredband

Comhem.

Området

Mäklaren om Vasastaden

Om Göteborg vore en internationell storstad skulle Vasastaden vara stadens givna essens. Stenhusen från förra sekelskiftet och parkerna bildar tillsammans med de många klassiska kaféerna, barerna och stjärnkrogarna ett koncentrat av det göteborgska storstadslivet. Här möts nu och då, världsvana och småstadscharm, konstgallerier och korvkiosker i en härlig och alldeles speciell blandning.

KLASSISKA GATUKÖK OCH STJÄRNKROGAR
En tidig helgmorgon är den rofyllda tystnaden högst noterbar en milsvid skillnad mot kvällens sprudlande atmosfär, då fest och förväntan hänger i luften. Men utelivet i Vasastaden är någonting helt annat än i centrum och på Avenyn. Här går man ut för att uppleva smaker, mötas och umgås. Kanske avnjuta en välmixad fördrink eller perfekt skummad cortado innan kvällens middag. Det är inte för inte som stadsdelens restauranger stoltserar med majoriteteten av stadens Michelinstjärnor; hela Vasastaden har en självklar internationell prägel, som inte känns påklistrad, utan helt naturlig.

TROTTOARER OCH GRÖNA STRÅK
Det var just med den avsikten stadsplanerarna och arkitekterna drog upp planerna för den nya stadsdelen när den skapades, runt 1860. Målet vara att skapa ett göteborgskt Paris eller Wien med breda boulevarder och påkostade byggnader i nyrenässans- och jugendstil. Att göteborgarna månar om Vasastaden har faktiskt gjort den till en av Sveriges mest välbevarade stadsmiljöer från den här tiden. Överallt kryssar cyklar, spårvagnar och barnvagnar fram utan att det någonsin känns trångt eller bullrigt.

KORVKLASSISKER OCH KONSTGALLERIER
Men en stadsdel blir inte levande bara för att man planerar den så. Den växer och spretar åt de håll den själv vill och det är självklart så att människorna som bor, arbetar och rör sig där sätter sin unika prägel. Därför har Vasastaden också sina anspråkslösa småbutiker, sköna fikahäng, prisvärda lunchhak och klassiska gatukök. Många är de göteborgare någon gång snubblat in på Sjuans korvbar framåt småtimmarna efter en glad utekväll eller tentapluggat på något av kaféerna längs Vasagatan.

Kvarteren är inte bara hem för kulinariska upplevelser, utan är också ett mecka för konst, musik och allehanda annan kultur. Såväl Röhsska och HDK som Schillerska gymnasiets estetiska program sätter sin prägel på området och det finns hela 20 konstgallerier att kryssa sig fram mellan. Jazzhuset på Erik Dahlbergsgatan, som varit en vital del av Göteborgs musikliv sedan 70-talet, var tidigare en renodlad jazzklubb. Idag huserar allt från indiepop och garagerock till DJ:s och rena danskvällar på klubben.

SEKELSKIFTESHUS OCH 90-TALISTER PÅ CYKEL
Bland stadsdelens mer framträdande arkitektoniska byggnadsverk märks universitetsbyggnaden vid Vasaparken som knyter ihop studentlivet med Handelshögskolan längst ner mot Haga, där även Universitetsbiblioteket ligger mitt emot. Så det är inte konstigt att Vasagatan är den av studenter på cykel hårdast trafikerade leden i Sverige.

Köpa eller sälja bostad i Vasastaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Vasastadens 3 bästa

3
  • Levantine - kvarterskrog och fine dining i ett
  • La Fleuriste - en av stadens bästa blomaffärer
  • Michelin-restaurangen Koka

Karta

Viktoriagatan 15C

Viktoriagatan 15C,
411 25 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

  • Pris:
  • 0 kr
  • Kontantinsats:
  • 0 kr
  • Exempelränta:
  • %
  • Räntekostnad:
  • + 0 kr / mån
  • Amortering:
  • + 0 kr / mån
  • Månadsavgift:
  • + 0 kr / mån
  • Driftskostnad:
  • + 0 kr / mån
  • Skattereduktion:
  • - 0 kr / mån
  • Ungefärlig månadskostnad:
  • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

  • Ansvarig mäklare

    Charlotta Lenhammar

    Fastighetsmäklare / Partner

    :
    Telefon: 031-761 79 34

Förslag på andra bostäder

  • Bostadsrätt

    Vasastaden, Göteborg

    Budgivning pågår
    På förhand
    Adress
    Erik Dahlbergsgatan 8 B
    Utgångspris
    4 250 000 kr
    Månadsavgift
    1 820 kr
    Antal rum
    2,5
    Sovrum
    1-2
    Boarea
    65 kvm

    Kommer snart ut till försäljning!

  • Bostadsrätt

    Vasastaden, Göteborg

    Adress
    Erik Dahlbergsgatan 30
    Utgångspris
    6 750 000 kr
    Månadsavgift
    5 804 kr
    Antal rum
    3
    Sovrum
    2
    Boarea
    114 kvm

    Visning: 2019-06-04 17.00 Boka här

  • Bostadsrätt

    Vasastaden, Göteborg

    På förhand
    Adress
    Viktoriagatan 22
    Utgångspris
    4 995 000 kr
    Månadsavgift
    2 413 kr
    Antal rum
    3
    Boarea
    81 kvm

    Kommer snart ut till försäljning!

  • Bostadsrätt

    Vasastaden, Göteborg

    Exklusiv
    På förhand
    Adress
    Karl Gustavsgatan 7A
    Utgångspris
    7 450 000 kr
    Månadsavgift
    10 416 kr
    Antal rum
    4
    Sovrum
    2-3
    Boarea
    158 kvm

    Kommer snart ut till försäljning!

  • Bostadsrättslägenhet

    Vasastaden, Göteborg

    På förhand
    Adress
    Erik Dahlbergsgatan 33 C
    Pris
    7 450 000 kr
    Månadsavgift
    6 137 kr
    Antal rum
    4
    Boarea
    128 kvm

    Kommer snart ut till försäljning!

  • Bostadsrättslägenhet

    Vasastaden, Göteborg

    På förhand
    Adress
    Viktoriagatan 34
    Utgångspris
    4 600 000 kr
    Månadsavgift
    4 423 kr
    Antal rum
    3
    Boarea
    77 kvm

    Kommer snart ut till försäljning!

  • Bostadsrättslägenhet

    Vasastaden, Göteborg

    Exklusiv
    Adress
    Karl Gustavsgatan 18 A
    Utgångspris
    8 150 000 kr
    Månadsavgift
    7 937 kr
    Antal rum
    5
    Sovrum
    3
    Boarea
    143 kvm

    Visning: 2019-05-26 17.45 Boka här