4,5:a Vasastaden

Vasastaden, Göteborg

Viktoriagatan 38

Exklusiv
Utgångspris
7 950 000 kr
Avgift
7 114 kr
Antal rum
4,5
Boarea
127 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja

4,5:a Vasastaden

Fantastiskt läge och magisk utsikt, lika hänförande dag som kväll. Ljuvlig hörnlägenhet med balkong, fungerande öppen spis och garage i källaren.

 • Ansvarig mäklare

  Charlotta Lenhammar

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 073-402 88 99

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Vi presenterar en våning med enastående utsikt högst upp i huset. Viktoriagatan 38 - Bjurfors
Vi presenterar en våning med enastående utsikt högst upp i huset
Fantastiskt läge och en magisk utsikt.... Viktoriagatan 38 - Bjurfors
Fantastiskt läge och en magisk utsikt...
. Viktoriagatan 38 - Bjurfors
...lika hänförande dag som kväll. Viktoriagatan 38 - Bjurfors
...lika hänförande dag som kväll
Stora fönsterpartier välkomnar ljuset. Viktoriagatan 38 - Bjurfors
Stora fönsterpartier välkomnar ljuset
Mycket trevligt planerad hörnlägenhet. Viktoriagatan 38 - Bjurfors
Mycket trevligt planerad hörnlägenhet

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Vi presenterar en bostad med ett fantastiskt läge och en magisk utsikt, lika hänförande dag som kväll. Ni möts av generösa ytor och en härlig rymd. En mycket trevligt planerad hörnlägenhet om ca 127 kvm med balkong, fungerande öppen spis med underbara sällskapsytor. Våningen ligger med ett högt och fritt läge med oslagbar utsikt över staden och med Barken Viking och Läppstiftet i blickfånget. Genom generösa fönsterpartier flödar ljuset in. Det stora vardagsrummet har ett rejält fönsterparti i vinkel och här värmer den öppna spisen gott kalla höst- och vinterdagar. Den trevliga matsalen, som kan återställas till sovrum, rymmer stora middagssällskap. Balkongen nås från matplatsen i köket och även från ett av sovrummen. Smakfullt kök. Vidare finns tre lagom stora sovrum varav ett med egen ingång. I passagen till ett av sovrummen ligger även en stor klädkammare. Väl tilltaget badrum med kombinerad tvättmaskin/torktumlare. I garaget, vilket ni bekvämt tar hissen till finns lediga platser. HSB-förening med vacker innergård med sittgrupper, grill, lekplats och boulebana. Här bor ni ljust och fint i en mycket trevlig bostad utmärkt belägen i Vasastaden. Nära till Avenyn och endast en kort promenad till Linné och Slottsskogen.

Interiör

Rumsbeskrivning: Med ett ypperligt läge i Vasastaden är denna mycket trevliga gavellägenhet belägen. Stora fönster ger ett härligt ljusinsläpp och bjuder på en magnifik utsikt över vår stad. Väldisponerad planlösning med en ljus och luftig sällskapsdel, tre lagom stora sovrum varav ett med egen ingång och wc, kök med plats för matgrupp, matsal, balkong och badrum.

Hissen tar er upp till femte våningen. Direkt innanför dörren möts ni av en av stadens vackraste utsikter som man aldrig ser sig mätt på. Välkomnande och rymlig hall som öppnar upp sig vidare mot både vardagsrum, matsal och kök. Golvet är belagt med en ekparkett och väggarna är vita. I en garderob med skjutdörrar erbjuds avhängning av ytterkläder och plats för skor.

Det ljuvliga vardagsrummet har generösa ytor och från det stora fönsterpartiet i vinkel flödar ljuset in. Härifrån njuter ni av den underbara utsikten över Vasastans takåsar! Kalla höst- och vinterkvällar värmer den öppna spisen gott och vår- och sommartid utgör den istället ett vackert smycke. Golvet är belagt med ekparkett och väggarna är vita. Man har mellan vardagsrum och bibliotek satt en vikvägg vilket möjliggör för flera möbleringsalternativ.

Den ljusa och trevliga matsalen rymmer matsalsbord med plats för stora sällskap. För er som önskar kan detta istället återställas till ytterligare ett sovrum. Även här ligger ekparkett och väggarna går i vitt.

Med delvis öppen planlösning från matsalen ligget köket. Detta är smakfullt renoverat 2009 och den maskinella utrustningen består av spishäll, rostfri fläktkåpa, inbyggd ugn och mikro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Invid fönstret passar matbordet bra. Schackrutigt golv och vita väggar. Utgång till balkongen. Balkonggolvet är belagt med trätrall.

Från köket nås ett av sovrummen, som har egen ingång och gäst-WC (renoverat 2010). Ekparkett, vita väggar och tre garderober. Även här finns utgång till balkongen varifrån ni har vacker utsikt över Karl Gustavsgatans takåsar.

Det större sovrummet nås från den inre hallen och erbjuder både ljus och utsikt. Det är inrett med en stor platsbyggd garderob med skjutdörrar och belysning. Rummen har ekparkettgolv och vitmålade väggar. Från den inre hallen nås även den stora klädkammaren, vilken är inredd med ett praktiskt Elfa-system för bästa förutsättningar för ordning och reda.

Det fräscha badrummet har helkaklade väggar och på golvet ligger ett klinkergolv. Badrummet är utrustat med tvättställ med kommod, spegel, ny dusch med både tak- och handdusch med glasdörrar som kan svängas in mot väggen för mer utrymme, toalett, handdukstork samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Här bor ni i ett högt och fritt läge med utsikt över Vasastans vackra hus och takåsar, med närhet till kommunikationer, skolor, butiker och Vasagatans rika caféliv!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Vasastaden 14:2

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Askungen 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Askungen 1 (äkta) förvärvade tomträtten Vasastaden 14:2 år 2002. Föreningen består enligt årsredovisning 2018 av 204 lägenheter (varav 20 hyresrätter) samt 6 lokaler. Den totala bostadsytan av bostadsrätter är 11 891 kvm och den totala bostadsytan av hyresrätter är 1 313 kvm. Den totala lokalytan är 6 203 kvm, vilket givit en hyresintäkt om 8.1 miljoner/år.

Föreningen har adresser på Föreningsgatan, Karl Gustavsgatan, Thorildsgatan och Viktoriagatan.

Under 2018, 2019 och 2020 byts hissarna. 2018 iordingsställdes nya sopprum med källsortering. 2017 skedde injustering av värmesystemet. Samma år undersöktes tak och fasad för att kunna identifiera kommande underhållsbehov. 2016 renoverades garaget och föreningen gjorde även terrassrenovering. En övernattningslägenhet på Viktoriagatan 38 inreddes under 2015. 2014 färdigställdes två nya lägenheter i bottenplan på Karl Gustavsgatan. 2013 skedde fortsatt konvertering av lokaler till bostäder samt införande av värmeåtervinning på ventilationssystemet. Under 2012 spolades avloppsledningarna, hyresrätterna renoverades samt fönsterna i universitetets lokaler byttes. 2011 sattes nya entrépartier samt stora delar av fasaderna i markplan ommålades. 2009 utfördes OVK. 2008 besiktigades fasaden och en mindre del av fasaden renoverades. Samma år skedde installation av nytt styr- och reglersystem för värme- och ventilationssystemen samt installation av värmeåtervinningsaggregat för ventilationsluften i en av föreningens största kontorslokaler. Balkongerna renoverades 2005. Badrum renoverades 2005/2006. Stammarna spolades 2004 och samma år renoverades trappuppgångarna.

Föreningen har även sett över energiförbrukningen och bytt ut ventilationsfläktarna för att dra ned på kostnader.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker 30 år fram i tiden, och i den underhållsplanen föreligger renoveringar av olika dignitet. År 2022 planeras underhåll av tak och fasad. År 2024 planeras stamrenovering alternativt relining.

Föreningen har vid flertalet tillfällen det senaste omförhandlat stora lån till mer förmånlig ränta, vilket gör att föreningen har sänkt sina räntekostnader väsentligt. Inför 2020 höjdes månadsavgifterna med cirka 5 %. Ytterligare avgiftshöjningar kan komma att ske.

Föreningens 20 hyresrätter utgör en stor dold ekonomisk tillgång. Föreningen får som skrivet tidigare även löpande in stora intäkter från lokalhyror. Föreningen planerar också att konvertera cirka 400 kvm lokalyta till bostäder under kommande åren vilket kommer att medföra en ökad kassa till föreningen.

Föreningen förvaltas av HSB och köpare som inte redan är medlem/medlemmar i HSB kommer att behöva bli det och betala en mindre engångssumma.?

För mer information om föreningen vänligen se deras hemsida: www.brfaskungen1.se, alternativt kontakta någon i deras styrelse eller se senaste årsredovisningar.

Parkering

Ta hissen ner till källaren där det finns lediga garageplatser från cirka 1 500 kr. Föreningen är delägare med 1% i garage-samfällighetsföreningen Linden. Innehavet av de övriga 99 % innehavs av fastighetsförvaltaren Ivar Kjellbergs AB.

För dig som är folkbokförda i området kan även tillstånd om boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad.

TV/bredband

På årsstämman 2019 bestämdes att föreningen ska gå vidare med ett gruppavtal via Telenor för 135 kr/månad per hushåll. Avtalet innehåller bredband 250 mbit och telefonipaketet mini.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en stor prisbelönad gård med boulebana, växtligheter, lekplats, utegrill samt utemöbler. Under 2019 blev gården en så kallad gated community med låsta grindar.

Gemensamma utrymmen

Komplett utrustad tvättstuga finns i källarplan. Cykelförvaring finns. Även övernattningslägenhet.

Uteplats/balkong

Rymlig balkong med utgång från både köket och ett av sovrummen.

Parkering

I källaren finns ett stort garage. Föreningen är delägare med 1% i garagesamfällighetsföreningen Linden. Innehavet av de övriga 99 % innehavs av fastighetsförvaltaren Ivar Kjellbergs AB. Det finns lediga platser.

Boendeparkering finns i området. För mer information om områdets sträckning och priser, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
7 114 kr

Av den totala avgiften (7 651 kr) avser 7 114 kr månadsavgift och 537 kr obligatoriskt tillägg för elavgift.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,97256%
Andel av årsavgiften är
0,97256%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
7 950 000 kr
Lägenhetsnummer
77
Våningsplan
5 av 5*
Hiss
Ja
Rum
4,5
Sovrum
2
Max antal sovrum
4
Boarea
127 kvm**

* Våningsplan 5 av 5.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
537 kr
Försäkring
200 kr
Summa
737 kr

En schablonsumma för el på 537 kr/mån, avläsning sker årsvis och regleras på hyresavin

Byggnadssätt

Byggår
1972
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
137
Energideklarationsdatum
2015-03-19

Området

Mäklaren om Vasastaden

Om Göteborg vore en internationell storstad skulle Vasastaden vara stadens givna essens. Stenhusen från förra sekelskiftet och parkerna bildar tillsammans med de många klassiska kaféerna, barerna och stjärnkrogarna ett koncentrat av det göteborgska storstadslivet. Här möts nu och då, världsvana och småstadscharm, konstgallerier och korvkiosker i en härlig och alldeles speciell blandning.

KLASSISKA GATUKÖK OCH STJÄRNKROGAR
En tidig helgmorgon är den rofyllda tystnaden högst noterbar en milsvid skillnad mot kvällens sprudlande atmosfär, då fest och förväntan hänger i luften. Men utelivet i Vasastaden är någonting helt annat än i centrum och på Avenyn. Här går man ut för att uppleva smaker, mötas och umgås. Kanske avnjuta en välmixad fördrink eller perfekt skummad cortado innan kvällens middag. Det är inte för inte som stadsdelens restauranger stoltserar med majoriteteten av stadens Michelinstjärnor; hela Vasastaden har en självklar internationell prägel, som inte känns påklistrad, utan helt naturlig.

TROTTOARER OCH GRÖNA STRÅK
Det var just med den avsikten stadsplanerarna och arkitekterna drog upp planerna för den nya stadsdelen när den skapades, runt 1860. Målet vara att skapa ett göteborgskt Paris eller Wien med breda boulevarder och påkostade byggnader i nyrenässans- och jugendstil. Att göteborgarna månar om Vasastaden har faktiskt gjort den till en av Sveriges mest välbevarade stadsmiljöer från den här tiden. Överallt kryssar cyklar, spårvagnar och barnvagnar fram utan att det någonsin känns trångt eller bullrigt.

KORVKLASSISKER OCH KONSTGALLERIER
Men en stadsdel blir inte levande bara för att man planerar den så. Den växer och spretar åt de håll den själv vill och det är självklart så att människorna som bor, arbetar och rör sig där sätter sin unika prägel. Därför har Vasastaden också sina anspråkslösa småbutiker, sköna fikahäng, prisvärda lunchhak och klassiska gatukök. Många är de göteborgare någon gång snubblat in på Sjuans korvbar framåt småtimmarna efter en glad utekväll eller tentapluggat på något av kaféerna längs Vasagatan.

Kvarteren är inte bara hem för kulinariska upplevelser, utan är också ett mecka för konst, musik och allehanda annan kultur. Såväl Röhsska och HDK som Schillerska gymnasiets estetiska program sätter sin prägel på området och det finns hela 20 konstgallerier att kryssa sig fram mellan. Jazzhuset på Erik Dahlbergsgatan, som varit en vital del av Göteborgs musikliv sedan 70-talet, var tidigare en renodlad jazzklubb. Idag huserar allt från indiepop och garagerock till DJ:s och rena danskvällar på klubben.

SEKELSKIFTESHUS OCH 90-TALISTER PÅ CYKEL
Bland stadsdelens mer framträdande arkitektoniska byggnadsverk märks universitetsbyggnaden vid Vasaparken som knyter ihop studentlivet med Handelshögskolan längst ner mot Haga, där även Universitetsbiblioteket ligger mitt emot. Så det är inte konstigt att Vasagatan är den av studenter på cykel hårdast trafikerade leden i Sverige.

Köpa eller sälja bostad i Vasastaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Vasastadens 3 bästa

3
 • Levantine - kvarterskrog och fine dining i ett
 • La Fleuriste - en av stadens bästa blomaffärer
 • Michelin-restaurangen Koka

Karta

Viktoriagatan 38

Viktoriagatan 38,
411 25 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Charlotta Lenhammar

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 073-402 88 99

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Adress
  Erik Dahlbergsgatan 33 C
  Utgångspris
  7 495 000 kr
  Månadsavgift
  6 444 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3-4
  Boarea
  128 kvm