Med fokus på sällskapsytor

Östra Sorgenfri, Malmö

Östra Farmvägen 40C

Budgivning pågår
Utgångspris
995 000 kr
Avgift
3 451 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Boarea
59 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 1 100 000 kr

BudBudgivareDatumTid
1 100 000 krBudgivare 12019-08-1918:38

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

 • tisdag 27/8, KL 17:00 - 17:30

  Bokad visning.

Boka visning

Med fokus på sällskapsytor

Detta är en sällskapslägenhet! Här ges perfekta ytor för umgänge i både kök och vardagsrum. Hela lgh är i fint skick.

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 84

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Östra Farmvägen 40C - Bjurfors
Detaljer från byggåret. Östra Farmvägen 40C - Bjurfors
Detaljer från byggåret
. Östra Farmvägen 40C - Bjurfors
. Östra Farmvägen 40C - Bjurfors
Ett stort kök med dubbla fönster och matplats. Östra Farmvägen 40C - Bjurfors
Ett stort kök med dubbla fönster och matplats
. Östra Farmvägen 40C - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Längs hörnan av huset finner vi denna superfina 2:a.

Här erbjuds ett hem där sällskapsytorna står i fokus, samtidigt som utsikten över innergården verkligen ger oss det lilla extra.

Bostaden präglas av en smakfull interiör med originalgolv och takhöjd bevarat från byggåret. Trumfkortet är det stora originalköket som har dubbla fönsterpartier mot innergården. Med goda arbetsytor och plats för en större matgrupp är detta det perfekta köket för den som värdesätter det sociala och gärna bjuder in nära och kära på middag.

Tack vare att lägenheten tillhör en av de större 2:orna i föreningen så ges goda ytor i alla rum. Sovrummet rymmer dubbelsäng, och i vardagsrummet finns också plats för matbord och soffgrupp. Badrummet är helkaklat.

Östra Sorgenfri tillhör ett av de områdena i Malmö som ständigt ökar i puls. Här bor man nära Folkets Park och Sankt knut. Det finns goda möjligheter att ta sig fram med kollektivtrafik (nya tågstationen) och om man hellre tar cykeln ligger bland annat Möllevångstorget endast några minuter bort.

Välkommen på visning!

Interiör

Hall
På bekvämt avstånd från entrén finner vi bostaden. Hallen välkomnar på bästa sätt dagsljus och fräscha ytskikt som följer oss igenom bostaden. Här ges goda avhängningsmöjligheter och inbyggd förvaring.

Kök
Köket erbjuder en sällskapsyta som sällan går att finna i bostäder från denna tiden. Här förstärks intrycket av att detta verkligen är något utöver det vanliga. Njut av ett vitt originalkök med L-formad arbetsyta och dubbla fönsterpartier. Tack vare att det finns matplats för 4-6 personer så blir detta en perfekt plats att samlas vid under bjudningar eller bara en lugn lördagsfrukost. Kyl, frys, spis och diskmaskin.

Vardagsrum
Sällskapsrummet ligger vägg i vägg med köket och därför samma fina utsikt över föreningens öppna innergårdsmiljö. Den rektangulära planlösningen möbleras enkelt med soffgrupp och ev matbord vid behov. Fint parkettgolv från byggåret ger karaktär.

Sovrum
Här ges god plats för dubbelsäng, byrå och lösa garderober längs med väggen.

Badrum
Badrummet bjuder på en fräsch känsla med helkaklade väggar och badkar. Utrustat med toalett, spegelskåp och handdukstork.

Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Godheten 4

Övriga byggnader/utrymmen

Det tillhör ett källarförråd till bostaden.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 451 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg, bredband och ett antal tv-kanaler via ComHem. Därtill debiteras självkostnaden för bredband och el.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,3737%
Andel av årsavgiften är
0,3737%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
995 000 kr
Lägenhetsnummer
256
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
59 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1955

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
138
Energideklarationsdatum
2009-09-07

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Godheten
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
259
Antal lokaler
5
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Hsb brf Godheten består av 259 lägenheter samt 5 lokaler upplåtna med bostadsrätt. Föreningen bildades i samband med byggnationen 1955. Husen är ritade av arkitekt Torsten Roos.

Fastighetens tomt är upplåten med tomträtt (2016-2026). Tomträttsavtalet omförhandlades senast 2015 med Malmö kommun.

Avgiftsförändringar
Föreningen planerar inga avgiftshöjningar i dagläget. Föreningen har bokslutsmöte i oktober då nya beslut kan tas. Kontrollerat med föreningen (2019-06-27)

Medlemskap
Föreningen godkänner ej juridiska personer som medlemmar.
Föreningen godkänner ej delat ägande, dvs. att föräldrar köper en lägenhet och låter sitt barn bo i den.
I samband med överlåtelse önskar föreningen göra en lägenhetstillsyn med köpare och säljare på plats. Denna bokas av säljaren med styrelsen.
Överlåtelseansvarig från Brf Godheten bokar ett välkomstmöte med köparen som skall ske innan inflyttning i föreningen och sker i styrelserummet på Östra Farmvägen 34C.

Hemsida
Besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/malmo/godheten

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Föreningens ekonomi

Föreningen planerar inga avgiftshöjningar. Kontrollerat med föreningen (2019-04-03)

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1995 - nya fönster
2000 - utbyte vattenstammar. I samband med stambytet renoverade föreningen samtliga badrum
2008 - nya tvättmaskiner och torktumlare
2010 - takomläggning och fasadförbättringar
2011 - utbyte värmesystem
2011 - digitalt bokningssystem för tvätt infördes
2014 - totalrenovering trapphus
2015 - OVK
2016 - Relining av avlopsstammar. Klinker och nya maskiner i tvättstugan.
2017: Putsning av fasad. Byte av fönsterbalkar.

Planerade renoveringar:
I dagsläget har föreningen inga planerade. Kontrollerat med styrelsen (2019-06-27).

Parkering

Föreningen har parkeringsplatser 250kr/månaden som kan hyras av medlemmarna. Kösystem tillämpas för dessa. Inga lediga platser finns i dagsläget och kötiden är på några år.

TV/bredband

Internet/bredband: Samarbete med Ownit (100/100 mbit ) ingår i månadsavgiften.
Kabel-TV: Via ComHem och grundutbud ingår i månadsavgiften. Finns möjlighet att välja till fler kanaler genom att ta kontakt med ComHem.

Gemensamma utrymmen

Tvättstugor: Det finns 3 st månadstvättsstugor med totalt 7 tvättmaskiner. Samt en veckotvättstuga (snabbtvätt) med 3 maskiner.
Källare: Ingår till samtliga bostadsrätter.
Gemensamhetslokaler: Samlingslokal med ett bibliotek. Föreningen har också gym, bastu, snickeriverkstad, grillplats, gästrum, barnvagnsrum, cykelrum.

Området

Att bo i Södra Innerstaden

I Södra Innerstaden i Malmö är pulsen hög. Här möts människor över något gott att äta på krogarna runt Möllevången eller på en konsert i Folkets Park. Men området omfamnar mycket mer än så. Här kan man hitta hem nära Europas största stadsidrottsområde eller i eleganta Rörsjöstaden där inspirationen kommer från Paris.

Det mest kända området i Södra Innerstaden är utan tvekan Möllevången. Det kallas allmänt för ”Möllan” och är hela Malmös matkvarter. Här finns restauranger som serverar rätter från alla världens hörn och butiker som säljer svåråtkomliga ingredienser för den som själv vill laga kvällens middag. Möllevångstorget är hjärtat i stadsdelen med en livlig och populär torghandel som erbjuder allt inom frukt och grönt.

Närliggande Bergsgatan har varit insvept i goda dofter sedan år 1888 då Mazetti etablerade sig där. Idag är det prisade Malmö Chokladfabrik som huserar i kvarteret. Butiken Möllans Ost är himmelriket för den som gillar ost – här finns det alla sorter.

En av Malmös viktigaste mötesplatser är Folkets Park. Den anlades i början av 1800-talet och är Sveriges äldsta. Här bjuds det på konserter, teaterföreställningar och ett intensivt klubbliv men det finns också mer familjevänliga nöjen som karuseller, minibondgård, minigolfbana och en plaskdamm. Den har också en populär lekplats och på vintern är det många som åker skridskor på Folkets Parks isbana.

I det vackra området Rörsjöstaden har husen arkitektonisk inspiration från nationalromantik, jugend och nyklassicism. Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar, puts och studs, är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Här tronar S:t Pauli Kyrka.

Rådmansvången ger ett boende mitt i city med utmärkt läge ovanför Pildammsparkens grönska, shoppinggator utanför porten och Triangelns tågstation under fötterna. Precis bortom Pildammsparken ligger Stadionområdet som är ett av Europas största stadsidrottsområden. Mellan Pildammsparken och Stadionvägen ligger Borgmästaregården, som uppfördes i mitten av 1960-talet.

Nobelvägen löper från Malmös östra infarter genom bostadsområdet Katrinelund. Här bor man nära både cityliv och grönområden. I området Flensburg ligger köpcentret Mobilia som rymmer fler än 100 butiker under sina tak. ovan. ta en promenad runt dammarna i pildammsparken så har du fått dagens motion. nedan. roa dig i folkets park, grundad av frank suell på 1800-talet.

Köpa eller sälja bostad i Södra Innerstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Innestadens 3 bästa

3
 • Pildammsparken
  En oas med flera dammar och rikligt fågelliv.
 • Casual Street Food
  Njut av vällagade hamburgare, fish tacos, fish n chips, milkshakes i avslappnad miljö.
 • Mat- och Chokladstudion
  En butik som ägs av Joel Lindquist, vinnaren av Dessertmästarna 2014.

Karta

Östra Farmvägen 40C

Östra Farmvägen 40C,
21441 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning, eller anmäl dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 84

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Östra Sorgenfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Bodekullsgatan 33B
  Pris
  1 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 218 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55,9 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2019-09-01 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Östra Sorgenfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Branteviksgatan 12A
  Utgångspris
  1 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 719 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!