Stilren fyra högst upp i huset i klassisk sekelskiftesbyggnad

Rörsjöstaden, Malmö

Föreningsgatan 43B

Utgångspris
4 295 000 kr
Avgift
3 953 kr
Antal rum
4
Typ
Andelsrätt
Våningsplan
4 av 4
Boarea
114 kvm

Visning

 • måndag 24/2, KL 18:00 - 18:15

  Bokad visning.

Boka visning

Stilren fyra högst upp i huset i klassisk sekelskiftesbyggnad

Tidlös sekelskifteslägenhet om 114 kvadratmeter i mycket gott skick med fantastisk utsikt mot hela stan.

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I en av Rörsjöstadens vackra byggnader anno 1898 finner vi denna ljuvliga våning med fantastisk utsikt utan insyn. Denna otroliga våning breder ut sig över 114 m², där inte en kvadratcentimeter har lämnats oberörd. Väl inne i bostaden möts ni av slående takhöjd och stora fönster som skapar en ljus och trivsam boendemiljö. Förutom de vackra och eftersökta äldre kvaliteterna så bjuds ni på ett renoverat hem med fina materialval. Våningen bjuder på tre rum i fil med fri utsikt. Utsikten är magisk! Salongerna skiljs åt av dubbla spegeldörrar och på golvet ligger fiskbensparkett, vackert! Den öppna spisen höjer mysfaktorn. Det här är lägenheten för dig som är ute efter den perfekta kombinationen av äldre charm och moderna inslag!
En av lägenhetens många höjdpunkter är det stora och rogivande sovrummet med badrum en suite. Badrummet är stort och fräscht med dusch, badkar, handdukstork och förvaringsskåp. Lägenheten har dessutom en praktisk gästtoalett. Ett trevligt och nyrenoverat kök mot gården med utgång till kökstrappa, från vilken du når både den trevliga innergården och vindsförrådet.
Som kronan på verket finns här en charmig smidesbalkong som lämpar sig ypperligt för avkoppling och sköna stunder i solen.
Rörsjöstaden är en omtyckt och trivsam del av Malmö som lockar fler och fler boende. Här har du Kungsgatan ett stenkast bort och Gamla staden och Malmös stadskärna nås med en kort promenad.
Varmt välkommen på visning!

Interiör

Hall
När du kommer in genom ytterdörren möts du av en charmig och funktionell hall med fiskbensparkett och vita väggar vilket skapar ett gott första intryck av bostaden. Här finns plats för exempelvis byrå och klädhängare. Längst in i hallen finns ett utrymme med dold förvaring utrustat med elfasystem.

Vardagsrum
Vardagsrummet är bostadens givna samlingspunkt – ett mysigt och lättmöblerat rum med fiskbensparkett och ljusgrå väggar. Stuckatur och takrosett pryder taket. Här njuter du av det underbara ljusinsläppet under dagen och av brasans värmande sken från den öppna spisen när solen har gått ner.

Matrum
Ljust och vackert matrum med fiskbensparkett, ljusgröna väggar, stuckatur och takrosett pryder taket. Fönster och balkongdörr ger ett härligt ljusflöde. Här kan du avnjuta otaliga middagar i goda vänners lag.

Sällskapsrum
Detta fina och ljusa rum har vacker stuckatur, lättmöblerade ytor och plats för soffgrupp och tv-möbel. Ett mycket trevligt sällskapsrum med vita väggar och parkettgolv lagt i holländskt mönster.

Kök
Det trevliga och stilrena köket har nyligen genomgått en totalrenovering. Parkettgolv lagt i holländskt mönster, originaltegeln är framtagen och ett vitt fasat kakel pryder väggen ovan bänkskivan i stenkomposit. Utrustningen består av spis, ugn, micro, kyl/frys och diskmaskin. Vid diskhon finns också ett trevligt fönster som släpper in rikligt med ljus och med en fin utsikt över Rörsjöstadens takåsar. I övrigt har köket påkostade material och plats för matbord och stolar. I anslutning till köket finns ett förvaringsutrymme med kombinerad tvättmaskin/torktumlare, extra kyl samt goda förvaringsmöjligheter.

Sovrum
Från hallen når du lägenhetens master bedroom belägen mot den lugna innergården – ett stort och rogivande rum med fint ljusinsläpp, utrustad med stor garderob och badrum en suite. Här går du på parkettgolv och omges av väggar i gråblå ton.

Badrum
Väldigt stort och fräscht badrum där du till och med får plats med byrå. Här finns både ett badkar och en dusch utrustad med takdusch. I övrigt har badrummet vägghängd wc i separat del, handdukstork och förvaringsskåp. Här ligger mörkt klinkergolv som går fint ihop med rummets ljusa mosaikväggar. Stort fönster som skapar en fräsch och rymlig känsla.

Gästtoalett
En praktisk gästtoalett med wc och handfat. Vit mosaik ovanför handfat och vita väggar med karaktäristisk, blommig fondvägg.

Balkong
Från matrummet når du en charmig smidesbalkong med underbart söderläge. Här finns plats för bord och stolar där du kan slå dig ned med en kaffe i solen medan du blickar ut över gatan och Malmös stadspuls.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong i söder

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 953 kr

Inkl värme, vatten och kabel-TV. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg avseende bredband på 185 kr/månad.

Ekonomi

Andel i föreningen
4,22%
Andel av årsavgiften är
4,52647%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Andelsrätt
Upplåtelseform
Andel i bostadsförening
Utgångspris
4 295 000 kr
Lägenhetsnummer
00041
Våningsplan
4 av 4*
Hiss
Nej
Rum
4
Sovrum
1
Max antal sovrum
2
Boarea
114 kvm**

* Våningsplan 4 av 4.

** enligt uppmätning 114 kvm enligt föreningens register 99 kvm

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1898
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glasfönster isoler

Till lägenehten tillhör både ett vinds- och källarförråd.

Notera att månadsavgiften är fördelad enligt följande:
Grundavgift 3 179,08 kr
Vatten-/värmetillägg 774 kr
(Värmekostnaden är en schablonavgift.)
Bredband 185 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
137

Bostadsrättsförening

Namn
Bf Rörsjöhus upa
Organisationsform/typ
Bostadsförening
Antal lägenheter
26
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bf Rörsjöhus upa är en äkta förening som bildades 1920 och består av 26 lägenheter och 3 lokaler med bostadsrätt (för närvarande med följande verksamhet: Sushirestaurang, restaurang och psykologverksamhet). Föreningen fördelar sig över adresserna Föreningsgatan 43A-B och Löjtnantsgatan 14-14A. Föreningens tomt är friköpt. SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Bf Rörsjöhus upa är en bostadsförening vilket är en äldre boendeföreningsform som existerade innan bostadsrättslagen grundades 1930. Föreningen lyder under lagen om ekonomiska föreningar och föreningens stadgar, men inte automatiskt under bostadsrättslagen, om inte delar av lagen finns medtagna i dess stadgar.

Avgiftsförändringar:
För närvarande finns det inte några planerade avgiftsförändringar. Kontrollerat med styrelsen 2019-11-08.

Medlemskap:
Föreningen tillåter s.k. delat ägande. Det betyder att en förälder kan stå som delägare av bostaden, trots att det endast är barnet som är boende i lägenheten. Den boende skall dock äga minst 50 % av bostadsrätten. Föreningen tillåter inte juridiska personer som ägare.

Föreningen har en gemensam städdag per år med obligatorisk närvaro.

Ovanstående information är hämtad från årsredovisning, hemsida samt representant från styrelsen. Framtida köpare uppmanas att kontrollera ovanstående information med representant från föreningen.

Renoveringar - Utförda och planerade

1991 Installation av fjärrvärme.
1992 Renovering av pannrummet.
1993 Upprustning av innergården.
2000 Elstambyte och renovering av skorstenar.
2002 Ytterdörrar, källarfönster och skyltfönster.
2003 Fasadrenovering och omputsning av fasad, renovering av balkonger och takomläggning (besiktigades 2011).
2004 och 2011/2012 Trapphusrenovering.
2005 och 2011/2012 Renovering av fönster.
2005 och 2008 Pigtrappor renoverades.
2008 Sotning och kontrollering av fungerande kaminer.
2010/2011 Relining av avloppsstammarna.
2010 Mindre renovering av balkonger och tilläggsisolering av fönster.
2011 Bredband drogs in i fastigheten.
2011/2012 Målning av trapphus och fönster mot gården.
2012 Individuell värmemätning infördes , begränsad takrenovering, påbörjades en översyn och renovering av tappvattenledningar där behovet fanns.
2013 Renovering av källarutrymme, trädgårds/innergårdsrenovering och renovering av vattenledningar.
2014 Målning och renovering av lokalernas fönster, byggnation av trädäck.
2015 Ny torkanläggning.
2016 Ventilationsfläkt installerades i tvättstugan, dörrar till innergården målades samt portarna till samtliga entréer, innergård upprustning och installation av automatisk bevattningssystem.
2017 Renovering av tvättstugan och råttstopp installerat i gårdshuset.
2018 Installation av frånluft i tvättstuga.
2018 Utbyte ytterdörr till innergården.
2019 Utbyte portsystem.

Planerade renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2009 och sträcker sig fram till 2029.
Föreningen planerar renovering av fasad och målning av plåttak, för närvarande tas offerter in. Nästa planerade renovering kommer att bli tappvattenstammarna. Föreningen kommer under hösten 2019 att anlita en konsult som ska hjälpa dem att ta fram ritningar och förfrågningsunderlag som sedan lämnas ut på anbud. Mer information kommer så snart föreningen har beslutat sig för vilken entreprenör som kommer att utföra renoveringen. Kontrollerat 2019-11-08.

Parkering

I området råder kommunal boendeparkering. För mer information besök gärna: www.malmo.se/boendeparkering

TV/bredband

TV: Kabel-TV via ComHem ingår i avgiften.
Internet: Bredband via Ownit. Hastighet: 100/100 Mbit/s. En obligatorisk kostnad om 185 kr/mån tillkommer för bredbandet.

Gårdsplats/innergård

På föreningens mysiga innergård finns ett trädäck med utemöbler och grill.

Gemensamma utrymmen

Det finns plats att ställa cyklar i källaren. Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen på innergården. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och ett torkrum. Till varje lägenhet finns ett källarförråd och ett vindsförråd

Länkar

Området

Att bo i Rörsjöstaden

Oavsett hur mycket kunskap man har om arkitektur bjuder Rörsjöstaden in till en inspirerande livsmiljö. Området skapades med de franska boulevarderna som förebild och idag, nästan 200 år efter byggstart, är det ett av Malmös mest uppskattade bostadsområden. Ett kännetecken är de välskötta trädgårdarna kring bostadsrättsföreningarna, här gäller puts och studs. Vackra S:t Pauli Kyrkogata, aktiviteter i Rörsjöparken och ett rikt utbud av kaféer och restauranger gör också sitt.

Det vackra området Rörsjöstaden var en av de första stadsdelarna i Malmö som uppfördes bortom kanalen. Byggnadsnämnden, som inrättades 1862, var landets första och de fick i uppgift att upprätta en rutnätsplan för Rörsjöstaden med kontinental inspiration hämtad från Paris boulevarder. Nämnden tog sitt jobb på största allvar och byggnationen varade ett halvt sekel. Hela området planerades utifrån den imponerande boulevarden Kungsgatan. Idag är den ett populärt joggingstråk!

I området ligger även S:t Pauli Kyrka som invigdes 1882. Det är en centralkyrka byggd efter principen att det heliga ordet skulle höras av hela församlingen och att alla skulle se prästen under gudstjänsten. Kvarteren kring den tårtformade kyrkan är mycket eleganta med höga flerfamiljshus putsade i nyanser av crème och toppade med tegelröda tak.

Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Husen är fina exempel på hur man ville bo förr och det är uppenbart att den här typen av boende är lika populär idag. Det var vanligt att byggherren själv bestämde utsmyckning på fastigheten och från sent 1800-tal blandade man gärna detaljer från olika epoker. En nymodighet var till exempel balkongen, som inte användes som uteplats, utan främst fungerade som en markör av bostadens viktigaste rum mot omgivningen.

Stadsdelen är stor till ytan där den sträcker ut sig längs kanalen med Drottninggatan i linje. Den boulevardliknande Kungsgatan löper från Värnhemstorget, där Malmö Plaza erbjuder shopping och nöjen, ner till Amiralsgatan. Rörsjöstadens läge gör den attraktiv för den som pendlar till jobb eller skola. Här finns flera viktiga kommunikationsmöjligheter på bara minuters avstånd.

Runt omkring Rörsjöstaden ligger flera fina parker och grönområden men närmast är den egna parken, Rörsjöparken. På sommaren är det många som njuter av solen från en filt. I parken finns också en temalekpark med vattenspel, klätterväggar samt en plaskdamm som är den största i Malmö och sedan något år finns även ett utegym.

Köpa eller sälja bostad i Rörsjöstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Rörsjöstadens 3 bästa

3
 • Bouchon
  En gemytlig fransk bistro med naturvinsbar.
 • Café Element
  På bästa läge serveras både fika, dagens lunch och middag.
 • Rörsjöparken
  Njut av en promenad genom den vackra allén, ha picknick i gräset eller stanna till på lekplatsen med barnen.

Karta

Föreningsgatan 43B

Föreningsgatan 43B,
211 52 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Förslag på andra bostäder

 • Adress
  Kornettsgatan 24A
  Utgångspris
  4 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 819 kr
  Antal rum
  3,5
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  106,94 kvm

  Visning: 2020-02-24 16.40 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sturegatan 20B
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 272 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  85,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 63B
  Utgångspris eller Högstbjudande
  4 100 000 kr
  Månadsavgift
  5 099 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  113 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Andel i bostadsförening

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Andréegatan 6
  Utgångspris
  3 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 548 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  72,53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Majorsgatan 6
  Utgångspris
  3 850 000 kr
  Månadsavgift
  5 989 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  109 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!