Hoppa till innehåll

Öppen yta möter historisk charm i gårdshuset

Rörsjöstaden, Malmö

Kommendörsgatan 9C

Utgångspris:
3 195 000 kr
Avgift:
4 352 kr*
Antal rum:
3
Boarea:
70 kvm
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
1

*I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud). Bredband tillkommer som en obligatorisk kostnad om 200 kr/månad.

[En bra dold rubrik här]

ANMÄL DIG TILL VISNING

  1. Bokad visning.

Boka visningstid

Ansvarig mäklare

Thierry Asso

Fastighetsmäklare / Senior Partner

Kontakta mig

Bjurfors Malmö City (Huvudkontor)
Thierry Asso

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Öppen yta möter historisk charm i gårdshuset

I gårdshuset med en smula industrikänsla

Beskrivning

På Kommendörsgatan 9C i eftertraktade stadsdelen Rörsjöstaden ligger ett välskött gårdshus från 1869. På första våning väntar 70 kvadratmeter vackert bevarad Malmö-historia kombinerad med urban elegans i denna sociala trea. En genomtänkt planlösning med kök och vardagsrum i öppen planlösning och separata sovrum ger bostaden en unik karaktär tillsammans med tidstypiska valv och delar av det gamla trapphuset som bevarats och infogats i lägenheten. En riktig juvel för det lilla hushållet.

En glasvägg i industriell design skiljer huvudsovrummet från hallen och står i fin kontrast till de genomgående vita väggarna och den slipade parketten. Sovrum nummer två huserar idag en rymlig walk-in-closet men fungerar lika bra som arbets- eller sovrum. Badrum och kök är renoverade och uppfyller det moderna hushållets krav på funktion och standard. Köket är placerat i öppen planlösning med sällskapsrum och matplats vilket gör bostaden social, som gjord för att underhålla gäster.

Den gröna innergården ger en plats att koppla av mitt i stadspulsen, och även innanför badrummet gömmer sig en privat viloplats, formad av det gamla trapphuset.

Läget i Rörsjöstaden är oslagbart. Njut av närheten till busshållplatser, restauranger, och möjligheten att på promenadavstånd uppleva Malmös självklara mötesplatser och knutpunkter. Närheten till både grönområden och stadsliv gör detta till en bostad för dig som vill ha det bästa av två världar.

Interiör

HALL
Centralt placerad med plats för avhängning. Vita väggar och vacker slipad parkett bjuder in till ett välkomnande första intryck.

KÖK
Ett stilrent kök med släta, vita luckor. Smidigt integrerat i den öppna sällskapsytan, perfekt för både vardag och fest. Den unika planlösningen ger en vrå innanför köket med ett extra fönster och plats för skafferivaror och annat.

VARDAGSRUM
En öppen och luftig sällskapsyta med stort fönster som bjuder på härligt ljusinsläpp. Direktkontakt med kocken gör det enkelt att umgås medan middagen tillreds och både matgrupp och soffa för kaffe på maten ryms.

SOVRUM 1
De vita väggarna och den slipade parketten går igen i den privata delen av bostaden och med en platsbyggd glasvägg i industriell stil är detta sovrum både vilsamt och stilsäkert.

SOVRUM 2
Ett flexibelt rum som idag används som en generös walk-in-closet men som enkelt kan göras om till ett andra sovrum om så önskas.

BADRUM
Ett modernt badrum från 2014 med vita, halvkaklade väggar och mörkgrå klinker. Missa inte den lilla gömman innanför badrummet, din tysta meditationsplats eller helt enkelt extra förvaring.

Håll koll på detta objekt

Bilder

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kommendörsnian
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
13
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 433 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja. Föreningen förhåller sig rätten att neka medlemskap om förvärvaren inte har för avsikt att bo själv i lägenheten.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Kommendörsnian är en äkta förening och består av 13 lägenheter, samtliga bostadsrätter, med adresserna Kommendörsgatan 9A-C. Byggnaden uppfördes 1896, men föreningen bildades år 1990 och förvärvade fastigheten 2004.

Föreningens ekonomi

Nabo sköter den ekonomiska förvaltningen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen har en underhållsplan som togs fram i samband med förvärvet. Tappvattenstammarna och avlopps-stammarna byttes under en omfattande renovering under 80-talet.

2012 Taket lades om i samband med att vinden inreddes
2013 Fönsterarbeten
2013 Gårdsarbeten
2014 Värmeväxlare
2014 Ventilationsarbeten
2014 Trapphusrenovering
2015 Byte ståldörrar
2015 Balkongbygge (bygget finansierades av respektive lägenhetsinnehavare som valt att ha balkong)
Föreningen har sålt ut råvinden till ett byggföretag som har byggt lägenheter där. I samband med detta lades taket om.
2018 Nyinstallation av tvättmaskin och värmepumpstorktumlare.
2019 Nya ytterdörrar.
2020 Tvättstugan är renoverad och färdigställd, fönster samt port mot gatan är målade under sommaren.
2021 Renovering av mur mot grannar. Nytt skärmtak för cyklar.

Kommande renoveringar/underhåll:
Inga betydande renoveringar 2022-2023. Inget större är heller inplanerat för 2024 enligt gällande underhållsplan. Den har dock några år på nacken och vi är vi i färd med att uppdatera den, samt genomföra OVK och Energideklaration. Det kan föranleda renoveringar 2024.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2013 och 2032.

Parkering

I området råder boendeparkering. För mer information se www.malmo.se.

TV/bredband

Kabel-TV: Via Tele2, basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband via Tele2, obligatoriskt tillägg på avgiften om 200 kr/månad (100/10 mbit).

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en gemensam innergård med utemöbler och grill.

Gemensamma utrymmen

På bottenplan finns en gemensam tvättstuga med tvättmaskin, torkskåp och torktumlare. Samtliga bostäder har ett tillhörande förråd i källaren.

Övrigt

Information som berör föreningen är inhämtad via årsredovisning, stadgar och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.
Informationen är kontrollerad 2023-10-13.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 352 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud). Bredband tillkommer som en obligatorisk kostnad om 200 kr/månad.

Ekonomi

Andel i föreningen
5,29879%
Andel av årsavgiften är
5,29879%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
178 424 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 195 000 kr
Lägenhetsnummer
301
Våningsplan
1
Hiss
Nej
Rum
3
Antal sovrum
1
Max antal sovrum
2
Boarea
70 kvm*

*Enligt bostädsrättsföreningen. Bostaden är registrerad som 2 rok.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1896
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-3glasfönster

Energideklaration

Utförd
Ja

Länkar

Om Rörsjöstaden

Att bo i Rörsjöstaden

Oavsett hur mycket kunskap man har om arkitektur bjuder Rörsjöstaden in till en inspirerande livsmiljö. Området skapades med de franska boulevarderna som förebild och idag, nästan 200 år efter byggstart, är det ett av Malmös mest uppskattade bostadsområden. Ett kännetecken är de välskötta trädgårdarna kring bostadsrättsföreningarna, här gäller puts och studs. Vackra S:t Pauli Kyrkogata, aktiviteter i Rörsjöparken och ett rikt utbud av kaféer och restauranger gör också sitt.

Det vackra området Rörsjöstaden var en av de första stadsdelarna i Malmö som uppfördes bortom kanalen. Byggnadsnämnden, som inrättades 1862, var landets första och de fick i uppgift att upprätta en rutnätsplan för Rörsjöstaden med kontinental inspiration hämtad från Paris boulevarder. Nämnden tog sitt jobb på största allvar och byggnationen varade ett halvt sekel. Hela området planerades utifrån den imponerande boulevarden Kungsgatan. Idag är den ett populärt joggingstråk!

I området ligger även S:t Pauli Kyrka som invigdes 1882. Det är en centralkyrka byggd efter principen att det heliga ordet skulle höras av hela församlingen och att alla skulle se prästen under gudstjänsten. Kvarteren kring den tårtformade kyrkan är mycket eleganta med höga flerfamiljshus putsade i nyanser av crème och toppade med tegelröda tak.

Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Husen är fina exempel på hur man ville bo förr och det är uppenbart att den här typen av boende är lika populär idag. Det var vanligt att byggherren själv bestämde utsmyckning på fastigheten och från sent 1800-tal blandade man gärna detaljer från olika epoker. En nymodighet var till exempel balkongen, som inte användes som uteplats, utan främst fungerade som en markör av bostadens viktigaste rum mot omgivningen.

Stadsdelen är stor till ytan där den sträcker ut sig längs kanalen med Drottninggatan i linje. Den boulevardliknande Kungsgatan löper från Värnhemstorget, där Malmö Plaza erbjuder shopping och nöjen, ner till Amiralsgatan. Rörsjöstadens läge gör den attraktiv för den som pendlar till jobb eller skola. Här finns flera viktiga kommunikationsmöjligheter på bara minuters avstånd.

Runt omkring Rörsjöstaden ligger flera fina parker och grönområden men närmast är den egna parken, Rörsjöparken. På sommaren är det många som njuter av solen från en filt. I parken finns också en temalekpark med vattenspel, klätterväggar samt en plaskdamm som är den största i Malmö och sedan något år finns även ett utegym.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Rörsjöstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Kommendörsgatan 9C

Kommendörsgatan 9C

211 50 Malmö

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Anmäl dig till visning

Bokad visning.

Jag vill anmäla mig

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Mäklare

Ansvarig mäklare

Thierry Asso

Jag är intresserad av Kommendörsgatan 9C

Bokad visning.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Liknande bostäder

}