Takvåning i världsklass på ypperligt läge i Rörsjöstadens charmiga kvarter

Rörsjöstaden, Malmö

S:t Pauli Kyrkogata 12

På förhand
Utgångspris
5 195 000 kr
Avgift
5 297 kr
Antal rum
4
Boarea
110 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Takvåning i världsklass på ypperligt läge i Rörsjöstadens charmiga kvarter

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Takvåning i världsklass på ypperligt läge i Rörsjöstadens charmiga kvarter. Takvåningen finner du högst upp i en vacker jugendfastighet från 1908. Våningens första intryck är känslan av ljus och elegans. Här märks det att säljaren har ett öga för detaljer och kvalité. Från första steget inser man att våningen är någonting utöver det vanliga. Det skapas av en betydande takhöjd i kombination med ett enastående ljusflöde från flertalet takfönster och stora fönsterpartier. Den öppna planlösningen med ett exklusivt och väl integrerat kök skapar fria ytor för allt från vardagskvällens sträckläsning i soffan till festmingel med många gäster.
Våningens huvudnummer, utöver sällskapsytorna och den insynsskyddade, solsäkra terrassen, är det väl tilltagna master bedroom med ett tillhörande lyxigt badrum .
Atmosfären en sommarkväll ute på våningens takterrass är svårslagen. Glaspartiet står vidöppet in mot våningen och utsikten är fri mot takåsarna. En sådan kväll är det nästan svårt att föreställa sig att du befinner dig mitt i stan, bara några minuter från stadens myller. På Rörsjöstadens paradgata S:t Pauli Kyrkogata, som kantas av sin vältrimmade allé som leder fram till den pampiga kyrkan belägen mitt på Kungsgatan där Kungsgatans lummiga allé löper förbi. Det är kanske där Rörsjöstaden är som allra mest gemytligt.
Välkommen att uppleva lägenheten på plats!

Interiör

Hallen bjuder på infälld belysning och grå målade väggar samt grå klinker på golvet med golvvärme (el) för att höja trivseln.
Direkt till höger i hallen finner du ett mindre rum med utgång till takterrassen. Rummet kan användas som gästrum/ arbetsrum gästrum/ litet sovrum eller varför inte en egen walk in closet. Till vänster hittar du ett sovrum med utsikt över S:t Pauli kyrkogata. I direkt anslutning till sovrummet hittar du ett eget badrum klätt med vitt klinker på golvet och mörkglaserad kakel på väggarna. Både infälld spotlight och golvvärme (el) är en självklarhet. Dusch, handfat samt toalett.

Rakt fram hittar du den stora sociala avdelningen. Blicken fästs direkt på den framtagna tegelväggen som ger rummet en härlig karaktär och de synliga takbjälkarna med takhöjden som bitvis sträcker sig upp till nock. Väggarna är vita och golvet pryds av mörk ekparkett genomgående i hela lägenheten. Ljusflödet blir något extraordinärt med tanke på de elmanövrerade Velux takfönster samt den vackra utsikten över Rörsjöstadens paradgata S:t Pauli Kyrkogata.

Från vardagsrummet fortsätter vi in i den sociala ytan där den rymliga matplatsen möts med köket i en öppen planlösning. En varm sommarkväll står de stora glaspartierna ut mot terrassen vidöppna och integrerar utemiljön med det redan stora sällskapsrummet. Låt gästerna mingla ut med sina fördrinkar.
Köket är genomtänkt och praktiskt med bra arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Eleganta materialval med svensktillverkade köksluckor från Kaptensgården i svart ek och alla vitvaror är från Smeg. Bänkskivorna är i matt svart granit och italienska kakelplattor. Ett kök där den matlagningsfrälste kan briljera. Bardisken i köket är hissningsbar upp och ner och blir en social yta att umgås vid. Utanför finner vi den härliga terrassen genom de stora öppningsbara glaspartier, perfekt plats att avnjuta en sommarkväll på. Terrassen bjuder på infälld belysning, eluttag och gråa klinkerplattor med ett elegant svart smidesräcke.

Vidare bjuder våningen på ytterligare ett rejält sovrum. Master bedroom finner vi längst in i lägenheten med ett härligt ljusinsläpp genom takfönsterna som adderar en exklusiv känsla. På golvet ligger en tjockare heltäckningsmatta i beige. Den trevliga fondväggen från en Österrikisk domkyrka sätter en extra touch på rummet. I anslutning till sovrummet finner vi det lyxiga badrummet med en vackra sandstensfärgade klinkerplattor som pryder golv och väggar, Golvvärme ( el). Ledbelysning ovanpå de exponerade takbjälkarna. Lyxigt utrustat med WC, dusch och badkar från Nordhem samt en kommod med marmorskiva.

Fakta

Uteplats/balkong

En takterras om ca 12 kvm med utskitk över gården.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 297 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
3,91%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
5 195 000 kr
Lägenhetsnummer
22
Våningsplan
5 av 5*
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
2
Max antal sovrum
3
Boarea
110 kvm**

* Våningsplan 5 av 5.

** 110 kvm enligt säljaren. enligt bostadsrättsföreningen 101 kvm

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1908
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glasfönster

Till lägenheten tillhör ett källarförråd. Detta nås från innergården. Bra förvaring möjlighet, utrymme finns på löftet i lägenheten ca 12 kvm .

Det finns tillstånd/bygglov för att sätta in en braskamin.

Tvättstugan finns i hus nr 12, nås från innergården. I tvättstugan finns två tvättmaskiner, en mangel och två torkskåp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
154

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Rörsjön
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
21
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Huset byggdes år 1908 och föreningen omfattar adresserna S:t Pauli Kyrkogata 12 och 14. Föreningen köpte huset 1980 och är idag en HSB-förening bestående av 21 lägenheter. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB. Fastigheten är upplåten med tomträtt, omförhandling av tomträttsavgälden sker var tionde år, nästa gång är 2028.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo

Avgiftshöjningar
Senaste avgiftshöjningen skedde 2020-01-01 med 1%.

Medlemskap
En individuell bedömning av delat ägande görs i varje fall. Ett sånt upplägg får diskuteras i styrelsen i det enskilda fallet.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

Renoveringar:
1982 Byte av V/A-stammar i kök och badrum. Renovering av trappuppgångar.
2005 Renovering av fasad, fönster och tak.
2007 Spolning av avloppsstammar. Dränering av grunden.
2008 Energibesiktning med åtgärdsförslag.
2009 Trappuppgångar.
2014/2015 Balkongbygge för de medlemmar som önskade detta.
2016 Dränering innergård. Besiktning av fastigheten. Stammar spolades.
2017 Renovering av gäststuga.
2018 Målning av fönster mot innergård.
2019 Målning av fönster mot gatan och målning av portarna, Renovering av muren på gården samt nytt cykelställ, värmecentral.

Föreningen följer en underhållsplan.

Parkering

I området råder boendeparkering. För mer information se www.malmo.se.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via ComHem, grundutbud ingår.

Bredband via ComHem eller fiber via HSB Bolina. Varje bostadsrättsinnehavare tecknar själv avtal.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en fantastisk innergård med en stor gräsmatta, stor sandlåda och rikligt med välskötta växter. På gården finns två gemensamma uteplatser och två grillar som kan bokas. Här finns även cykelparkering.

Gemensamma utrymmen

Tvättstugan finns i hus nr 12, nås från innergården. I tvättstugan finns två tvättmaskiner en torktumlare, en mangel och två torkskåp.

Föreningen tillhandahåller en gäststuga på gården som kan hyras för 100 kr/natt.

Föreningen har två stycken barnvagnsrum in mot gården.

Länkar

Området

Att bo i Rörsjöstaden

Oavsett hur mycket kunskap man har om arkitektur bjuder Rörsjöstaden in till en inspirerande livsmiljö. Området skapades med de franska boulevarderna som förebild och idag, nästan 200 år efter byggstart, är det ett av Malmös mest uppskattade bostadsområden. Ett kännetecken är de välskötta trädgårdarna kring bostadsrättsföreningarna, här gäller puts och studs. Vackra S:t Pauli Kyrkogata, aktiviteter i Rörsjöparken och ett rikt utbud av kaféer och restauranger gör också sitt.

Det vackra området Rörsjöstaden var en av de första stadsdelarna i Malmö som uppfördes bortom kanalen. Byggnadsnämnden, som inrättades 1862, var landets första och de fick i uppgift att upprätta en rutnätsplan för Rörsjöstaden med kontinental inspiration hämtad från Paris boulevarder. Nämnden tog sitt jobb på största allvar och byggnationen varade ett halvt sekel. Hela området planerades utifrån den imponerande boulevarden Kungsgatan. Idag är den ett populärt joggingstråk!

I området ligger även S:t Pauli Kyrka som invigdes 1882. Det är en centralkyrka byggd efter principen att det heliga ordet skulle höras av hela församlingen och att alla skulle se prästen under gudstjänsten. Kvarteren kring den tårtformade kyrkan är mycket eleganta med höga flerfamiljshus putsade i nyanser av crème och toppade med tegelröda tak.

Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Husen är fina exempel på hur man ville bo förr och det är uppenbart att den här typen av boende är lika populär idag. Det var vanligt att byggherren själv bestämde utsmyckning på fastigheten och från sent 1800-tal blandade man gärna detaljer från olika epoker. En nymodighet var till exempel balkongen, som inte användes som uteplats, utan främst fungerade som en markör av bostadens viktigaste rum mot omgivningen.

Stadsdelen är stor till ytan där den sträcker ut sig längs kanalen med Drottninggatan i linje. Den boulevardliknande Kungsgatan löper från Värnhemstorget, där Malmö Plaza erbjuder shopping och nöjen, ner till Amiralsgatan. Rörsjöstadens läge gör den attraktiv för den som pendlar till jobb eller skola. Här finns flera viktiga kommunikationsmöjligheter på bara minuters avstånd.

Runt omkring Rörsjöstaden ligger flera fina parker och grönområden men närmast är den egna parken, Rörsjöparken. På sommaren är det många som njuter av solen från en filt. I parken finns också en temalekpark med vattenspel, klätterväggar samt en plaskdamm som är den största i Malmö och sedan något år finns även ett utegym.

Köpa eller sälja bostad i Rörsjöstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Rörsjöstadens 3 bästa

3
 • Bouchon
  En gemytlig fransk bistro med naturvinsbar.
 • Café Element
  På bästa läge serveras både fika, dagens lunch och middag.
 • Rörsjöparken
  Njut av en promenad genom den vackra allén, ha picknick i gräset eller stanna till på lekplatsen med barnen.

Karta

S:t Pauli Kyrkogata 12

S:t Pauli Kyrkogata 12,
211 49 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kungsgatan 28
  Utgångspris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 299 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  80 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 63B
  Utgångspris eller Högstbjudande
  4 100 000 kr
  Månadsavgift
  5 099 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  113 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Drottninggatan 5A
  Pris
  4 495 000 kr
  Månadsavgift
  5 369 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  113 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Stenbocksgatan 4D
  Pris
  5 495 000 kr
  Månadsavgift
  7 381 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2
  Boarea
  141 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Majorsgatan 6
  Pris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  5 989 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  109 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!