Hoppa till innehåll

Stilsäkert och modernt parhus med toppläge

Viggbyholm Sjösidan, Täby

Sippvägen 9B

Pris:
10 300 000 kr
Avgift:
3 780 kr*
Antal rum:
6
Boarea:
158 kvm**
Typ:
Bostadsrättsparhus

*inkl vatten, parkering, förråd och sophämtning

**Föreningen
Enligt förening. Enligt ek plan 143 kvm, detta då orangeriet byggdes ut/bekostats av nuv ägare.

[En bra dold rubrik här]

ANMÄL DIG TILL VISNING

  1. Välkommen!

Boka visningstid

Ansvarig mäklare

Ulrika Dahlin

Fastighetsmäklare

Kontakta mig

Bjurfors Täby och Danderyd
Ulrika Dahlin

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Stilsäkert och modernt parhus med toppläge

Beskrivning

Fantastiskt bostadsrättsparhus på Viggbyholms attraktiva sjösida. Med stilren exteriör och en interiör, där man satsat på kvalitet och innovation, kombineras här både form, design och funktion på ett läckert sätt. Arkitektbyrån Blooc har med säker hand skapat något unikt. Den industriella stilen tillsammans med varma toner ger det perfekta boendet för den moderna familjen som vill komma hem till ett läckert boende med minimalt underhåll i fina uppvuxna villakvarter med bara ett stenkast till havet och skärgården.

Läget är lugnt och trivsamt, suveränt för barnfamiljen. På sjösidan ligger förskolan Pilfinken och Drakskeppsskolan (F-5). De större barnen brukar välja Bergtorpskolan, Näsbyparkskolan eller Engelska skolan. Till Roslagsbanan är det gång-/cykelavstånd och här kan man välja på Näsby Parks eller Viggbyholms station. Att ha nära till havet och den begynnande skärgården är tjusningen med läget. Här finns badplatser, både från strand och brygga, samt möjlighet till båtliv i Viggbyholms båthamn. De långa strandpromenaderna ger härliga promenader och Viggbyholms gård med sitt stall och ridskola ger en miljö man ofta inte hittar så här nära stan. Dessutom finns det fotbollsplaner, innebandyhall, tennisbanor och badmintonbanor inom kort avstånd. Här finns det mesta man kan önska i form av aktiviteter och på sommaren brukar man även se seglarskolorna utanför Viggbyholms båthamn.

Interiör

Välkommen in
Redan i hallen möts man av det genomtänkta och moderna, här ges plats för avhängning.

Det läckra och moderna
Vardagsrummet karaktäriseras av det stora stålglaspartiet som ger huset sin industriella känsla. De sociala ytorna är generösa och ger gott om utrymme gör familjen och dess umgänge. Ett platsbyggt skrivbord är placerat i vardagsrummet och ger en bra plats för den som arbetar hemifrån eller för läxläsning. I korridoren på nedre plan har det praktiska placerats, här finns gott om gott om plats för förvaring, städskåp och tekniklösningar som mediacentral och värmepump.

För den sociala kocken
Smakfullt inrett kök med klassiskt formspråk och modern färgsättning. Kökstillverkaren Kvänum har levererat sin erkänt höga kvalitet med smarta, väl anpassade lösningar. Den varma kulören på luckorna bryts av med en bänkskiva i populära terazzo. Köket är i öppen planlösning till de sociala ytorna och ger plats för matlagning och umgänge. Här finns vissa inredningsdetaljer som är unikt framtagna av Blooc. Den maskinella utrustningen kommer från Smeg. Matplatsen är fin intill köket och här finns en braskamin i svart som matchar de svarta stålpartierna.

Ett eget orangeri
Säljaren lät en arkitekt rita ett fantastiskt orangeri som är byggt med golvvärme och treglasfönster, så här kan man njuta av umgänge och en härlig miljö året runt. Från orangeriet nås den fina trädäckade terrassen.

Vackra val i badrum
Smakfullt inrett badrum med vitt kakel och hexagonformad klinker i en vacker terracottaton. Här finns en snygg badrumsmöbel med skålhandfat på kalkstensbänk, duschplats och wc.

De tre sovrummen
Sovrummen känns lyxiga och väl anpassade för storleken på huset. Det större sovrummet är utrustat med stor en walk-in closet, med klädstång i läder och hyllplan från Kvänum. Även barnens sovrum har klädkammare med läderdetaljer. För att du ska slippa släpa tvätt mellan våningsplanen finns tvättstugan på samma plan som sovrummen och ligger i anslutning till badrummet.

Ännu ett läckert badrum
Stort och trevligt familjebadrum där kakel- och klinkervalen återkommer. Här finns ett snyggt solitärbadkar, en fin spegel, badrumsmöbel med skålhandfat och kalkstensbänkskiva samt wc.

Praktiska rum
Snygg och praktisk tvättstuga med fint klinkergolv och modern maskinell utrustning. Utanför huset finns även ett separat förråd för förvaring, ett vid parkeringen och det andra nås från baksidans terrass.

Håll koll på detta objekt

Bilder

  • Viggbyholms båthamn. Sippvägen 9B - Bjurfors
    Viggbyholms båthamn
  • Lekparken vid Lorensviksparken. Sippvägen 9B - Bjurfors
    Lekparken vid Lorensviksparken
  • Viggbyholms stall. Sippvägen 9B - Bjurfors
    Viggbyholms stall

Planritning

Planlösning
Planlösning

Fakta om bostaden

Bostadsrättsförening

Namn
Bostadsrättsföreningen Graniten
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
6
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Graniten består av två fastigheter med sex bostadsrättslägenheter. Totalt består bostadsrättsföreningen av fyra huskroppar - två tvåbostadshus och två attefallshus. Till varje bostad hör 1–2 p-platser samt ett förråd om ca 2 m². Attefallshusen har inga p-platser och inga förråd.

Byggstart skedde hösten 2017 och inflyttning under våren 2018.

Föreningens ekonomi

Det finns inga planer på förändringar eller reparationer.

Försäkring

Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg

Parkering

Parkering ingår i avgiften

TV/bredband

Det ingår ingen lösning för tv och bredband genom föreningen.

Övrigt

Ingen pantsättnings- eller överlåtelseavgift utgår.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Bostadsrättsparhus
Byggår
2018
Uppvärmning
Alla bostadsrätter har sin separata frånluftsvärmepump från Nibe.

Utbyggnad av orangeri 2020, utfört i bostadsrättsinnehavarens regi med föreningens godkännande.

Elbilsladdare Charge Amps Halo finns installerad. En smart laddbox med laddningseffekt upp till 11kW.

Parkering

Parkeringar ingår i avgiften.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 780 kr

inkl vatten, parkering, förråd och sophämtning

Ekonomi

Andel i föreningen
19,6%
Andel av årsavgiften är
19,6%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
1 334 060 kr

Andelstal satt till ursprunglig

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Information

Typ
Bostadsrättsparhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
10 300 000 kr
Lägenhetsnummer
2001
Våningsplan
0
Rum
6
Antal sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
158 kvm*

*Föreningen
Enligt förening. Enligt ek plan 143 kvm, detta då orangeriet byggdes ut/bekostats av nuv ägare.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
670 kr
Värme
1 310 kr
Försäkring
416 kr
Summa
2 396 kr
Elförbrukning
13 000 kWh/år

Bredband bekostas av var och en, säljaren har idag en mobilt bredband med snabb uppkoppling.

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
B
Energiförbrukning per kvm och år
37
Energideklarationsdatum
2023-06-05

Bostadsbeskrivning

Digital beskrivning

Länkar

Om Viggbyholm Sjösidan

Att bo i östra Täby

Viggbyholm är en stadsdel i Täby kommun, Stockholms län. Namnet kommer från Viggbyholms gård, tidigare Viggebyholms gård.

I Viggbyholm finns flera grönområden däribland Björnberget, tidigare känt som August Strindbergs Park. Björnberget är en välbevarad parkmark mitt i villaområdet, till största del bestående av kuperad bergsterräng och ett fornminne. Andra grönområden i Viggbyholm är Laurensviksparken intill Värtan och Virauddsparken intill Rönningesjön.

I Viggbyholm finns flera skolor såsom Bergtorpsskolan, Drakskeppsskolan och Viggbyskolan. Man finner här även Viggbyholms småbåtshamn, med Viggbyholms Bå tklubb, en livlig hamnkommers och båtförsäljning. Rönningesjön sträcker sig in i norra Viggbyholm.

Hägernäs är en del av Täby kommun. I Hägernäs bor du nära natur och vatten men även till bra kommunikationer med Roslagsbanan och buss. Det finns flera förskolor och skolor inärområdet. Gribbylund är en stadsdel i Östra Täby. Området domineras idag av småhusbebyggelse med en stor andel småbarnsföräldrar, en mindre centrumanläggning finns även från mitten av 1980-talet. Rönninge Bys H4 gård och Rönningesjön med bad och fint motionsspår. Sjön plogas vintertid för långfärdsskridskor och skidspår. I Hägernäs centrum finns matbutik och restaurang.

Löttingelund gränsar till Gribbylund i söder. Namnet Löttingelund är hämtat från Löttinge gård som är belägen ett hundratal meter ifrån den övriga bebyggelsen. Gården drivs numera av en ridskola.Området domineras av villabebebyggelse och i Löttingelund finns även Täby kommuns nyaste grundskola, Löttingelundsskolan.

Hägernäs Strand växer successivt och har omvandlats från att vara militärt område till att bli ett attraktivt bostadsområde. Här får man ett exklusivt, sjönära boende. Hägernäs Strand är ett nytt, populärt och rofyllt bostadsområde i Täby. Det är ännu inte helt färdigbyggt men beräknas vara klart i slutet av 2012.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Viggbyholm Sjösidan, Täby? Kontakta våra mäklare i Täby. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Anmäl dig till visning

Välkommen!

Jag vill anmäla mig

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Sippvägen 9B

Välkommen!

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

}