Renoverad tvåa bland trädtoppars grönska! Ett charmfullt sekelskifteshem med högt belägen balkong.

Linné, Göteborg

Linnégatan 37B

Utgångspris
3 495 000 kr
Avgift
2 667 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 6
Boarea
46 kvm

Visning

 • tisdag 1/12, KL 16:30 - 17:00

  Välkommen att boka din visningstid via Bjurfors.se

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Renoverad tvåa bland trädtoppars grönska! Ett charmfullt sekelskifteshem med högt belägen balkong.

Välkommen högst upp i huset på Linnégatan 37B till en yteffektiv tvåa med renoverat kök, härlig balkong och grönskan utanför fönstret. Stabil brf!

 • Ansvarig mäklare

  Josefin Liedholm

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 43

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Linnégatan 37B - Bjurfors
. Linnégatan 37B - Bjurfors
Utvald detaljbild. Linnégatan 37B - Bjurfors
. Linnégatan 37B - Bjurfors
. Linnégatan 37B - Bjurfors
. Linnégatan 37B - Bjurfors
. Linnégatan 37B - Bjurfors
. Linnégatan 37B - Bjurfors
Utvald detaljbild. Linnégatan 37B - Bjurfors
. Linnégatan 37B - Bjurfors
. Linnégatan 37B - Bjurfors
. Linnégatan 37B - Bjurfors
. Linnégatan 37B - Bjurfors
Vacker entré till Linnégatan 37, anno 1903. Linnégatan 37B - Bjurfors
Vacker entré till Linnégatan 37, anno 1903
De vackra körsbärsträden i Slottsskogen. Linnégatan 37B - Bjurfors
De vackra körsbärsträden i Slottsskogen
På Järntorget blommar det på våren. Linnégatan 37B - Bjurfors
På Järntorget blommar det på våren
Restauranggatan Tredje Långgatan är bara ett stenkast bort från bostaden. Linnégatan 37B - Bjurfors
Restauranggatan Tredje Långgatan är bara ett stenkast bort från bostaden
Närliggande Prinsgatan har flertalet populära restauranger och kaféer. Linnégatan 37B - Bjurfors
Närliggande Prinsgatan har flertalet populära restauranger och kaféer
Skansen Kronan. Linnégatan 37B - Bjurfors
Skansen Kronan

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Pampiga Linnégatan sträcker sig från Järntorgets pulserande knutpunkt i norr till Slottsskogens grönska i söder, en av stadens anrika paradgator med en grönskande allé som kantar den breda gatan. Den klassiska adressen är en dröm för många! Här bakom den vackra porten till hus nummer 37, med lika långt till Långgatornas trendiga kaféer som till joggingturen i parken, återfinns en yteffektiv tvåa som nu söker nya ägare. Bostaden återfinns på högsta originalplan, med utsikt över takåsarna och med ett härligt ljusinsläpp. Byggåret 1903 har satt sin prägel på bostaden som imponerar med generös takhöjd, vacker stuckatur och höga fotlister. Den praktiska planlösningen gör det enkelt att bo två: här finns ett bra sovrum med plats för dubbelsäng och smart förvaring, renoverat kök med köksö som ligger öppet mot vardagsrummet och ett socialt, stort vardagsrum med balkongen utanför. Lägenheten präglas av det totala insynsskyddet och känslan av att befinna sig hög över staden. Här bor ni praktiskt med både tvättmaskin och diskmaskin!

Välkommen till en välskött förening med god ekonomi. Föreningen har sålt råvinden och ett antal nya lägenheten har uppförts där, något som givit ett bra tillskott till kassan och större framtida intäkter för föreningen. Från lägenheten är det enkelt att ta sig till den gemensamma terrassen som får nyttjas av samtliga medlemmar och som dessutom renoveras under 2020.

Interiör

Välkommen upp fem våningar till en sann sekelskiftespärla!

Hall
Vi kliver in i en hall som erbjuder avhängning till höger samt avställning av skor. Här finns även en garderob. Direkt tillgång till vardagsrum, kök och badrum. Generös takhöjd och vackert vitmålat plankgolv i original på golv. Samtliga dörrposter har fina, fasade foder och väggfärgen är behagligt beigegrå.

Vardagsrum
Vidare in i lägenhetens härliga, ljusa vardagsrum som tillsammans med köket blir lägenhetens nav och en central mittpunkt i bostaden. Stuckatur i original pryder vardagsrummet och ett stort fönster med djup nisch ger gott om dagsljus. På golv ligger ett vitpigmenterat trägolv i breda tiljor och väggarna med sina vackra speglar har en beigegrå ton. Vardagsrummet rymmer med enkelhet både matplats och soffdel. Balkongdörrarna ger access till balkongen utanför och det höga läget gör att både vardagsrum och balkong badar i ljus! Känslan att bo högst upp är verkligen påtaglig, ingen balkong finns ovanför och ni har takåsar och grönska i blickfånget.

Balkong
Högsta läget imponerar- med endast himlen som granne! Hit kommer solens strålar morgontid på sommaren och det ryms med enkelhet ett balkongset, krukor och planteringar. Under senare delen av november och december kommer balkongen att renoveras och prydas av ett smidesräcke vilket släpper igenom ännu mer ljus. Åt vänster ser ni grönskan från Nordhemsberget och åt höger ser ni Linnéakyrkans klocktorn sträcka sig upp över hustaken.

Kök
Köket är placerat öppet mot vardagsrummet och har en praktisk köksö med lådor undertill, vita skåpsluckor och är utrustat med ugn, induktionshäll, fläkt, diskmaskin, kyl och frys samt mikro. Här finns belysning ovan arbetsbänken och vitt kakel. På golv ligger ett gediget, vitmålat plankgolv och väggarna är behagligt gråbeige.

Sovrum
Vidare in i ett sovrum med ett lugnt och rofyllt läge. Här ser ni endast grönskan utanför fönstret, som att vakna upp bland lövverken under sommarhalvåret. Tack vare placeringen högt upp i huset känns läget här privat och tyst. Här ryms en stor säng, säljarna har idag en 160 centimeter bred säng och en säng om 180 centimeter får väl plats. Garderoberna utmed rummets långsida erbjuder såväl hängande som liggande förvaring och vid klädstången finns spotlights som ger stämningsfull belysning. Väggarna är målade beigegrå och på golv ligger ett vitmålat plankgolv.

Badrum
Bostadens badrum har uppdaterad inredning i form av frostade duschväggar i glas, takdusch, ett extra skåp, tvättmaskin, bred kommod med två lådor och handfat samt spegelskåp med belysning och wc. Här finns också handdukshängare. Beigegrå golv och vitt kakel.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Bergslänten
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
25
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Bergslänten är en trevlig bostadsrättsförening belägen i en av Göteborgs mest eftertraktade stadsdelar. Huset stod klart 1903 och föreningen förvärvade fastigheten Olivedal 14:3 under 2005. I föreningen finns det sammanlagt 25 lägenheter (1400 kvm) och 2 lokaler (173 kvm), båda lokalerna är uthyrda. Lägenhetsförteckning samt teknisk- och ekonomisk förvaltning sköts av SBC, Sveriges Bostadsrätts Centrum.

Nedan följer vilka renoveringar som gjorts i föreningen: stambyte utfördes 1976. Taket renoverades 2004. Grunden undersöktes utan anmärkning 2005. Gården dränerades och stenlades 2006. Balkonger, fasad, renovering av butikslokal, injustering av värme och byte av samtliga termostater till elementen gjordes 2009. Nya maskiner i tvättstugan 2011. Ny frånluftsfläkt installerades på taket för restaurang, Istället 2012. Nytt portlås och porttelefon installerades 2014. 2018 renoverades soprummet, renovering av uppgång 37B och åtgärder mot fukt på gårdsaltanen gjordes.

Kommande renoveringar under 2020 är b.la. installation av brandtrappa och utbyggnad av terrassen.

Brf Bergslänten har sålt nästan hela vindsutrymmet till HA bygg AB och Svenska bogruppen som byggt 5 vindslägenheter, dessa är klara sommaren 2020. Denna försäljning har inneburit ett bra tillskott till föreningens kassa, dels genom försäljningen av vinden och dels genom att fler avgifter kommer in till föreningens kassa.

I dagsläget finns inga planerade avgiftsändringar.

Parkering

Boendeparkering gäller i området, för ansökan och vidare information se www.goteborg.se.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via ComHem (basutbud ingår i avgiften). Bredband levereras via ComHem (ingår ej i avgiften).

Gemensamma utrymmen

Det finns tvättstuga och en härlig terrass på innergården.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett förråd.

Parkering

Boendeparkering gäller i området, för ansökan och vidare information se www.goteborg.se.

Månadsavgift

Avgift
2 667 kr

I avgiften ingår värme, VA och kabel-tv (basutbud)

Ekonomi

Andel i föreningen
3,1%
Andel av årsavgiften är
3,10404%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 495 000 kr
Lägenhetsnummer
22
Våningsplan
5 av 6*
Hiss
Nej**
Rum
2
Sovrum
1
Max antal sovrum
1
Boarea
46 kvm***

* Högsta originalplan.

** Ej hiss.

*** Enligt uppmätning

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Försäkring
50 kr
Summa
50 kr

Som försäkringskostnad redovisar vi endast det så kallade bostadsrättstillägget. Detta kan ingå i er hemförsäkring. Utöver försäkring tillkommer hushållsel efter egen förbrukning.

Byggnadssätt

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • Tredje Långgatan
 • Slottsskogen
 • Dubbel Dubbel

Karta

Linnégatan 37B

Linnégatan 37B,
413 08 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Josefin Liedholm

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 43

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordenskiöldsgatan 15
  Utgångspris
  3 475 000 kr
  Månadsavgift
  3 098 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Visning: 2020-11-29 13.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Skanstorget 5B
  Utgångspris
  3 690 000 kr
  Månadsavgift
  2 643 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordenskiöldsgatan 7A
  Utgångspris
  3 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 574 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  51 kvm

  Visning: 2020-11-29 14.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kastellgatan 13b
  Utgångspris
  2 900 000 kr
  Månadsavgift
  1 620 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  38 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Olivedalsgatan 16
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 377 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  61 kvm

  Visning: 2020-11-29 12.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Risåsgatan 5
  Prisidé
  4 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 686 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordenskiöldsgatan 23
  Utgångspris
  3 690 000 kr
  Månadsavgift
  2 776 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  64,5 kvm

  Visning: 2020-11-29 12.20 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 55
  Utgångspris
  4 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 591 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seminariegatan 16
  Utgångspris
  3 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 618 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Tredje Långgatan 32A
  Prisidé
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  1 942 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  35 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nilssonsberg 23 / Västergatan 5
  Prisidé
  3 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 015 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordostpassagen 8
  Pris
  3 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 669 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!