Unik etagelägenhet på toppläge med egen takterrass!

Lund - Centrum, Lund

Bantorget 11 B

På förhand
Utgångspris
3 300 000 kr
Avgift
3 686 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 2
Boarea
55 kvm

Unik etagelägenhet på toppläge med egen takterrass!

Denna bedårande bostad från förra seklets början fylls av charm, tidstypiska detaljer, etage, penthouse-känsla och en egen takterrass.

 • Ansvarig mäklare

  Kristoffer Cedergren

  Fastighetsmäklare / Partner
  F d Karlsson

  :
  Telefon: 0739-20 66 54

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

En alldeles bedårande bostad i ett charmigt hus från förra seklets början, väntar på nya ägare. Hit flyttar den som vill bo på riktigt A-läge och som vill äga ett boende med karaktär. Lägenheten har hög mysfaktor - dess spännande planlösning ger dig möjlighet att möblera på flera sätt, efter behov och smak. På entréplan erbjuds två stora rum för matsal och vardagsrum och med köksdel i hallen. Här finns även det helkaklade badrummet med dusch. Med imponerande takhöjd och från matsalen öppet upp till nock nås trappan upp till andra våningen. Här möts vi av kanske Lunds mest rofyllda sovrum på insynsskyddat läge med vacker utsikt över takåsarna. De stora fönsterpartierna skänker rikligt med ljus och ger rummet den där penthouse-känslan. Här öppnar vi upp skjutdörrspartierna och välkomnas av den fantastiska takterrassen med plats för både loungemöblermang och matplats. En given plats under den varma årstiden för lata sommardagar och ljumma grillkvällar. Ett boende i toppklass som måste upplevas! Välkommen hem!

På Bantorget 11 bor du i absoluta centrum med Grand Hotel och Klostergatan som närmsta granne. Till Centralstationen tar det inte många minuter att gå.

Föreningen heter Brf Västertull 2 och består av 6 lägenheter och 2 hyreslokaler som hyrs ut.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Västertull 2
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
6
Antal lokaler
2
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Ja
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Gathuset uppfördes ursprungligen 1861 och det stora gårdshuset uppfördes 1879. Det mindre gårdshuset längst in på tomten är nyrenoverat.
Föreningen bildades i mars 2013 och består av 6 lägenheter och 2 lokaler uppdelat på tre huskroppar.

Föreningen är en sk "oäkta" bostadsrättsförening. Det innebär att det tillkommer en årlig förmånsskatt samt skatt på eventuell vinst vid försäljning ligger på 30 % vilket annars ligger på 22 %. Man får ej ansöka om uppskov av eventuell vinst vid försäljning.
För mer info ang "oäkta" förening ladda hem broschyren "skatteregler för bostadsrättsföreningar och deras medlemmar" SKV nr 378 på www.skatteverket.se

I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar för 2021 (kontrollerat med styrelsen 2021-03-01)

I månadsavgiften ingår värme, vatten och hushållsel.

Föreningen accepterar delat ägande, till exempel när en förälder äger en del och barnet som bor i lägenheten, den andra. Det finns ingen önskan om andelsfördelning.

Föreningens tomt är friköpt.
Föreningen accepterar juridiska person som köpare.
Föreningen accepterar andrahandsuthyrning.

Giltighetstiden har gått ut för energideklaration och därför finns det ingen sådan att tillgå för tillfället. Inom kort kommer ny att utföras enligt föreningen (kontrollerat 2021-03-03).

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar i föreningen:
Byggnaden har underhållits löpande. Det nuvarande skicket bedöms vara normal standard.
2005 Fasad, tak, tvättstuga
2013 Vindskivor och omfogning av skorsten
2015 Ny fjärrvärmecentral.
2016 Delar av taket på gårdshuset byttes i samband med en vindsinredning. Byte av entrédörrar mot gården. Nya entrélås och portkod. Nybyggnad av källarförråd. Renovering av några fönster mot gården. Ny torktumlare.
2017 Ny tvättmaskin. Installation av fiber för internet.
Förbättrat lås och portkod samt gjort några andra mindre reparation- och underhållsåtgärder.
2019 Putslagning på gårdsfasader. Renovering av kontorslokalen på gården i samband med nyuthyrning. Åtgärdande av en vattenskada: Ny beläggning på altan, urtorkning, utbyte och förstärkning av vattenskadat bjälklag, återställande fram till ytskikt i vattenskadade lägenheten.

Föreningen är i tvist med en tidigare bostadsrättshavare i gårdshuset som köpte och inredde vinden samt byggde en altan. Föreningen menar att altanen byggdes felaktigt så att regnvatteninträngning skedde genom altanen och in i underliggande lägenhet. Den förre ägaren till lägenheten motsatta sig ansvar. Tvisten ligger ni Lunds tingsrätt med inplanerad huvudförhandling i februari/mars. Föreningen räknar med ett beslut och utfall i cirka mitten på April 2021.

I föreningens försäkring finns rättsskyddsersättning så föreningen får delvis försäkringsersättning för att driva rättsprocessen. Föreningen har hittills erhållit två försäkringsutbetalningar.

Planerade renoveringar i föreningen (kontrollerat 2021-03-01):
Bland annat relining planeras om ca 5-10 år. För fler planerade åtgärder, vänligen se föreningens underhållsplan.

Parkering

Föreningen har en p-plats på arrenderad mark som är uthyrd.

TV/bredband

TV- antenn.
Bredband - Finns både vanlig telefon/ADSL och fiberanslutning. Fiber in i lägenheten, öppet nät. Man tecknar abonnemang själv.

Gemensamma utrymmen

Det finns källarförråd. Gemensam tvättstuga i källaren. Föreningens gemensamma innergård får fritt användas av medlemmarna.

Övrigt

Det tillkommer en årlig förmånsskatt för denna lägenhet på grund av att föreningen är en så kallad oäkta bostadsrättsförening. Anledningen till att föreningen klassas som en oäkta bostadsrättsförening är bland annat att de får in hyresintäkter från lokaler. Att man får in hyresintäkter från lokaler som hyrs ut innebär att en oäkta bostadsrättsförening kan ta ut en lägre avgift av dem som bor i lägenheter i föreningen.

För denna lägenhet innebär det följande:
Förmånen för inkomståret 2020 uppgick till 12 201 kr enligt föreningens ekonomiska förvaltare Lägenhetsinnehavaren betalar 25 % skatt på detta belopp.

Detta innebär 12 201 kr x 25 % = 3 050 kr i förmånsskatt per år.

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening och skatteverket. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med skatteverket mm.

Månadsavgift

Avgift
3 686 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, el.

Ekonomi

Andel i föreningen
14,572068%
Andel av årsavgiften är
20,67346%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 300 000 kr
Lägenhetsnummer
40006
Våningsplan
2 av 2*
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
55 kvm**

* Våningsplan 2 av 2.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1860
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
113
Energideklarationsdatum
2011-01-04

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Bantorget 11 B

Bantorget 11 B,
222 29 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Kristoffer Cedergren

  Fastighetsmäklare / Partner
  F d Karlsson

  :
  Telefon: 0739-20 66 54

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Bredgatan 20A
  Pris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 546 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  58 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Bantorget 13D
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 775 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  42 kvm

  Visning: 2021-04-18 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Bankgatan 11B
  Utgångspris
  2 800 000 kr
  Månadsavgift
  2 442 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Södra Esplanaden 18
  Utgångspris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  2 463 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37 kvm

  Visning: 2021-04-18 14.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Bankgatan 13
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 280 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Änggatan 3A
  Pris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 818 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  39 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Tullgatan 1B
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 910 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  71 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Fredsgatan 4A
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 233 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Bankgatan 15B
  Utgångspris
  4 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 203 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  86 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Södra esplanaden 5A
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 638 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Kung oskars väg 5B
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 547 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Trollebergsvägen 15
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 686 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  84,5 kvm

  Visning: 2021-04-19 17.00 Boka här