Ljus och välplanerad ettrumslägenhet med mycket centralt, attraktivt och vackert läge!

Lund - Centrum, Lund

Erik Dahlbergsgatan 6

Utgångspris
2 295 000 kr
Avgift
2 871 kr
Antal rum
1
Boarea
42 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja

Ljus och välplanerad ettrumslägenhet med mycket centralt, attraktivt och vackert läge!

 • Ansvarig mäklare

  Bardia Ghasemi

  Fastighetsmäklare / Partner

  Språk: Svenska, Engelska och Persiska

  :
  Mobil: 0707-950757

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna lägenhet vars planlösning är optimalt uttänkt för att varje kvadratmeter ska kunna utnyttjas. En stilren etta i fint skick som bland annat erbjuder generös takhöjd, stora fönster och vackert ljusinsläpp.

Den stora, funktionella och inbjudande hallen med goda avhängningsmöjligheter, hatthylla och gott om plats för jackor och skor ger ett gott första intryck av denna bostad. Därefter hittar vi ett stort, praktiskt och funktionellt kök och ett stort, välplanerat och fräscht allrum med stora fönster, vackert ljusinsläpp, generösa sällskapsytor, plats för soffa och säng och matbord. Badrummet är trevligt och fräscht och har toalett, badkar och handfat.

Detta populära, trendiga och pulserande område i Lund - Centrum är ett mycket populärt bostadsområde med något för alla som vill bo mycket centralt, attraktivt och vackert. Här har du nära till allt vardagen kräver – butiker, restauranger, matbutik, tågstation och bra kommunikationer.
Välkommen!

Interiör

Hall: Den stora, funktionella och inbjudande hallen öppnar upp lägenheten och välkomnar både boende och gäster med vita väggar och charmigt äldre plankgolv. Här finns det mesta man kan kräva av en hall – goda avhängningsmöjligheter, hatthylla och gott om plats för jackor och skor.

Kök: Det stora, praktiska och funktionella köket har ljusa väggar och charmigt äldre plankgolv. Utrustningen består av spis, kyl, frys och fläkt. I övrigt erbjuder köket stora fönster, vita skåpluckor och plats för matbord och stolar.

Allrum: Detta stora, välplanerade och fräscha rum har stora fönster, vackert ljusinsläpp, generösa sällskapsytor, plats för soffa och säng och matbord. Ett allrum med ljusa väggar och charmigt äldre plankgolv.

Badrum : Trevligt och fräscht badrum med toalett, badkar och handfat. Här ligger klinkergolv som går fint ihop med rummets kaklade väggar.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kung Oscar
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
47
Antal hyresrätter
2
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Kung Oscar består av 47 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. I föreningen finns även 2 hyreslokaler. HSB Skåne sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Avgiftsförändringar (kontrollerat 2020-04-08):
Inga beslutade avgiftshöjningar i dagsläget.

Föreningen tillåter inte juridisk person som medlem.
Föreningen accepterar delat ägande, den som nyttjar boende ska äga minst 10%.
Andrahandsuthyrning måste man först söka godkännande hos styrelsen. Normalt accepteras andrahandsuthyrning i högst 1 år, med möjlighet till förlängning i högst 1 år till. Dessa regler gäller även föräldrar/barn-relationer.

Trappstädning ingår i avgiften. Minst en gång per år, oftast på hösten, har föreningen en fixardag där medlemmarna gemensamt genomför lättare förbättrings- och städåtgärder i allmänna utrymmen som trapphus, källare, vind och gemensam innergård.

Besök gärna föreningens informativa hemsida http://kungoscar.net/

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

Planerade renoveringar:
Fönsterutbyte/renovering är tänkt att starta under 2020.

Utförda renoveringar:
2019 Byte/renovering av resterande avlopp i källarplan samt dess anslutning till kommunens avloppsnät i gatan.
2018/2019 Stamsystemet bytt i källaren
2017 Komplettering av avloppssystemet. För verifiering av status och förbättring genomfördes filmning av samtliga avloppsstammar i fastigheten. Alla punkter som klassificerades som risker har åtgärdats. Borttagning av brunnar och byte av alla rör på innergården genomfördes 2017.
2016 Ny fjärrvärmeväxlare, nytt digitalt reglersystem för värmeenergioptimering. Renovering av ventiler. Elementvatten har bytts till syrefritt fjärrvärmevatten. En lokal byggdes om till bostadsrätt och såldes.
2014 Renovering av bastu, hobbyrum, tvättstuga, mangelrum.
2013 Förbättringsarbete på gården.
2012-2017 komplettering av avloppssystem.
2011 Renovering av trapphusen.
2007 Nya elstamledningar och jordfelsbrytare.
2005 Relining av avloppsstammarna omgång 1.

Det har genomförts en successiv förbättring och uppgradering av avloppssystemet och efter plan och vid behov av renovering av avloppsstammar görs det enligt strumpmetoden. Föreningen har sedan 2005 arbetat med att säkra funktion av avloppssystem. Nästan alla synliga rör i källare och gård har bytts. Hela systemet har spolats och filmats flera gånger fram till varje lägenhet. Svaga punkter på icke synliga ställen har åtgärdats med strumpmetod. Vid renovering av badrum och kök bytes alla rör mot nya och kopplingen till huvudstam säkras med byte eller strumpmetoden. Vertikala stammar har åtgärdats delvis eller helt utifrån behov. Fastighetens VVS system är i relativt gott skick och ett stambyte planeras 2035 i underhållsplanen.

Parkering

Föreningen har ingen egen parkering. Boendeparkering finns i området.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och bredband via Svenska Stadsnät/Perspektiv Bredband 100MB/100MB.

Gårdsplats/innergård

Vacker och arkitektritad innergård med tillgång till gemensamma utemöbler.
Miljöstation finns på gården.

Gemensamma utrymmen

Gemensam tvättstuga finns i källaren och är utrustad med tre tvättmaskiner och en torktumlare. I anslutande lokalen finns ett torkrum.
Bastu med dusch samt förrum med diskbänk och kyl. Hobbyrum finns i källaren.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör det till ett förråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 871 kr

I avgiften ingår: Värme, vatten och kabel-TV. Obligatoriskt tillägg om 99 kr/mån för bredband tillkommer samt 98 kr/mån för el, individuell mätning.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,12103%
Andel av årsavgiften är
1,1782%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 295 000 kr
Lägenhetsnummer
14
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja
Rum
1
Sovrum
1
Boarea
42 kvm*

* Uppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1934

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Erik Dahlbergsgatan 6

Erik Dahlbergsgatan 6,
222 20 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Bardia Ghasemi

  Fastighetsmäklare / Partner

  Språk: Svenska, Engelska och Persiska

  :
  Mobil: 0707-950757

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Södra esplanaden 18B
  Pris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 346 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  38 kvm

  Visning: 2020-08-16 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Norbergsgatan 5C
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  2 354 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  47,9 kvm

  Visning: 2020-08-16 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Östra vallgatan 27
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 985 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  33 kvm

  Visning: 2020-08-16 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Bankgatan 9A
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 917 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Visning: 2020-08-13 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Kung Oskars väg 3
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  1 387 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  39 kvm

  Visning: 2020-08-09 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Flormansgatan 10
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 187 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm

  Visning: 2020-08-09 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Södra Esplanaden 5 B
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  2 570 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Visning: 2020-08-09 12.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Bredgatan 4E
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  1 848 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  46 kvm

  Visning: 2020-08-09 15.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Mittlinjen 13B
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 345 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Visning: 2020-08-09 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Stora tvärgatan 26
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 721 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  40,5 kvm

  Visning: 2020-08-09 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Kung Oskars Väg 41
  Pris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 894 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm

  Visning: 2020-08-16 12.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Finalgatan 15B
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 426 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Visning: 2020-08-09 13.45 Boka här