Modern och välplanerad 4:a om 103 m² från 2017 i centrala Lund

Lund - Centrum, Lund

Raffinadgatan 5

Utgångspris
3 995 000 kr
Avgift
5 258 kr
Antal rum
4
Boarea
103 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Modern och välplanerad 4:a om 103 m² från 2017 i centrala Lund

Modern och välplanerad 4:a om 103 m² från 2017 som är belägen på Sockertorget vid Kung Oskars bro i centrala Lund

 • Ansvarig mäklare

  P-O Renvalder

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-24 52 53

Bilder

Vardagsrum. Raffinadgatan 5 - Bjurfors
Vardagsrum
Vardagsrum med köket i bakgrunden. Raffinadgatan 5 - Bjurfors
Vardagsrum med köket i bakgrunden
Kök och matplats. Raffinadgatan 5 - Bjurfors
Kök och matplats
Kök. Raffinadgatan 5 - Bjurfors
Kök
Köket har öppen planlösning mot vardagsrummet. Raffinadgatan 5 - Bjurfors
Köket har öppen planlösning mot vardagsrummet
Badrum med tvätt. Raffinadgatan 5 - Bjurfors
Badrum med tvätt
Entré/Hall. Raffinadgatan 5 - Bjurfors
Entré/Hall
Entré/Hall med garderober på höger sida. Raffinadgatan 5 - Bjurfors
Entré/Hall med garderober på höger sida
Sovrum 3 som har klädkammare. Raffinadgatan 5 - Bjurfors
Sovrum 3 som har klädkammare
Sovrum 3. Raffinadgatan 5 - Bjurfors
Sovrum 3
Sovrum 2. Raffinadgatan 5 - Bjurfors
Sovrum 2
Sovrum 1. Raffinadgatan 5 - Bjurfors
Sovrum 1
Toalett med dusch. Raffinadgatan 5 - Bjurfors
Toalett med dusch
Rymlig balkong i väster. Raffinadgatan 5 - Bjurfors
Rymlig balkong i väster
Balkong. Raffinadgatan 5 - Bjurfors
Balkong
Entré från Raffinadgatan. Raffinadgatan 5 - Bjurfors
Entré från Raffinadgatan
. Raffinadgatan 5 - Bjurfors
Fastighetskarta. Raffinadgatan 5 - Bjurfors
Fastighetskarta

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna välplanerade och moderna 4-rumslägenhet från 2017 som är belägen på Sockertorget vid Kung Oskars bro i centrala Lund endast en kort promenad från tågcentralen. En ljus och trivsam lägenhet om 103 m² på andra våningen med hiss och stor balkong i västerläge. Öppen och modern planlösning mellan kök och vardagsrum, 3 rymliga sovrum och 2 badrum varav det ena med tvätt. Lägenheten är i nyskick så här är det bara att flytta in. Välkommen på visning!

Interiör

Välkommen in i denna synnerligen välplanerade och moderna lägenhet från 2017 som är attraktivt belägen i centrala Lund.

Entré/hall som har garderob med skjutdörrar för ytterkläder. Direkt till höger finns ett rymligt sovrum (nr 3) som har en klädkammare.

En bit längre in finns ett stort badrum som har vitt kakel och grått klinkergolv. Här finns dusch med glasdörrar, wc, tvättställ med kommod, spegel med belysning, tvättmaskin, torktumlare, bänkskiva i laminat ovanpå maskinerna och vägghängda skåp. Förberett för handdukstork.

Stilrent kök som har inredning från Marbodal med vita släta luckor, bänkskiva i grå laminat, vitt kakel och en mindre köksö. Utrustningen består av induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin, inbyggd varmluftsugn, inbyggd mikrovågsugn samt två kombinerade kyl/frys. Alla maskiner är av märket Siemens från 2017. Rejäl matplats för större sällskap och fönster mot gatan.

Öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet. I vardagsrummet finns utgång till balkongen om ca 9 m² i västerläge mot gården på baksidan.

Sovrum 1, som ligger i anslutning till vardagsrummet har fönster mot balkongen och en garderob.

Sovrum 2 har en garderob med skjutdörrar samt fönster mot Raffinadgatan. Utanför detta sovrum finns en mindre hall som har städskåp och linneskåp.

I anslutning till denna hall finns ett helkaklat badrum som har vitt kakel och grått klinkergolv. Här finns dusch med glasdörrar, tvättställ samt wc.

Alla rum i lägenheten har enhetlig ekparkett och vitmålade väggar.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Sockerbiten 3

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Sockertorget 2
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
63
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

I Brf Sockertorget 2 finns det 63 lägenheter och föreningen förvaltas av JM AB. Sockertorget är ett kvarter med två sidor. Mot gatan är det ett urbant uttryck med strama röda tegelfasader, stilfullt uppbrutna av partier med ljust skivmaterial. På gårdssidan, i söder- och västerläge, är uttrycket mjukare och ljusare med mer variation i fasadernas horisontella och vertikala linjespel.

Föreningen kommer att byta förvaltare vid årsskiftet 2018/2019.

Huset har mätare installerade till varje lägenhet för att mäta el och varmvattenförbrukningen. Varmvatten debiteras respektive bostadsrättshavare relaterat till uppmätt förbrukning. Varmvatten debiteras kvartalsvis genom föreningen på ordinarie avgiftsavi. El-abonnemang tecknas däremot av bostadsrättshavaren själv.

Systemet är ett trådlöst system som samlar in mätdata från respektive lägenhet utan manuell avläsning. Mätdata samlas ihop centralt och debiteringen sker efter faktisk förbrukning i efterskott hos er ekonomiska förvaltare. Förbrukningen för tre månader kommer som en separat post på den första avin i varje kvartal.

Föreningen tillåter delat ägande (mellan t.ex. förälder och barn), och den boende ska äga minst 5 %. Föreningen tillåter juridisk person som köpare.

Avgiftsförändringar:
Det finns inga planerade avgiftsförändringar. (Kontrollerat med styrelsen 2018-10-01)

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda
Föreningen har inga utförda renoveringar då huset är nybyggt.

Planerade
Inglasning av balkonger. (finansieras av den boende) Offert har gått ut men bygglov är inte klart än så föreningen väntar fortfarande på byggstart.

Parkering

Totalt finns det 44 parkeringsplatser till Brf Sockertorget 2:s bostadsrättslägenheter och uthyrningslokaler tillsammans. I parkeringsgaraget finns 3 st handikappanpassade parkeringsplatser. En p-plats kostar 800 kr/månad och det är separat kö. För tillfället finns några lediga platser. (2018-10-01) Besöksparkeringar som tillhör bostadsrättsföreningen finns inte. Fabriksgatan, Raffinadgatan mfl gator i området som kommunen ansvarar för kan också nyttjas som parkering för besökande. Notera de olika tidsbegränsningar för parkering som gäller på de olika gatorna och var det råder parkeringsförbud.

TV/bredband

Obligatorisk kostnad för Telia Triple Play (TV, bredband, IP-telefoni) på 220 kr/mån. Internetanslutning med en hastighet på 100/100 Mbit per sekund. Du som boende kan beställa högre hastigheter på internet, du kan beställa fler TV-kanaler/TV-paket samt tjänster på din bredbandstelefoni.

Gemensamma utrymmen

Det finns 51 st cykelplatser i Sockertorget 2. Ett förråd tillhandahålls till varje lägenheterna. Det finns också cykelrum, barnvagnsrum och rullstolsförråd.

Det finns en gästlägenhet som kan hyras för 300 kr/natt.

Övrigt

Besök gärna föreningens hemsida för mer information, http://brf-sockertorget-2.socinet.com.

Ovanstående information är inhämtad från årsredovisning samt styrelsemedlem. Slutlig köpare uppmanas att bekräfta ovanstående uppgifter med föreningen.

Uteplats/balkong

Balkong om ca 9 kvm i västerläge.

TV/bredband

Obligatorisk kostnad för Telia Triple Play (TV, bredband, IP-telefoni) på 220kr/mån. Internetanslutning med en hastighet på 100/100 Mbit per sekund. Du som boende kan beställa högre hastigheter på internet, du kan beställa fler TV-kanaler/TV-paket samt tjänster på din bredbandstelefoni.

Tillträde

1 mars 2019 eller enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 258 kr

Inkl värme och kallvatten.
Varmvatten debiteras efter förbrukning kvartalsvis. Obligatorisk kostnad för Telia Triple Play (TV, bredband, IP-telefoni) på 220 kr/mån.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,9777%
Andel av årsavgiften är
1,9777%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 995 000 kr
Lägenhetsnummer
51104
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
103 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
350 kr
Vatten/Avlopp
70 kr
Summa
420 kr

Kostnaden för varmvatten är ca 70 kr/månad baserad på en person i hushållet.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2017

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
B
Energiförbrukning per kvm och år
52

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen. ovan. lund präglas av gröna områden, perfekta för rekreation och avkoppling nedan. inbjudande arkitektur i centrala lund

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  P-O Renvalder

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-24 52 53

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Karl XI gatan 11B
  Pris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  4 730 kr
  Antal rum
  4,5
  Boarea
  127 kvm
 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Norbergsgatan 5B
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 470 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  68,7 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Spolegatan 20 C
  Utgångspris
  3 900 000 kr
  Månadsavgift
  7 767 kr
  Antal rum
  5
  Boarea
  125 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Stora Södergatan 39
  Utgångspris
  2 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 658 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  64 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Trädgårdsgatan 7C
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 505 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  74 kvm