Välplanerad 2:a med balkong

Lund - Centrum, Lund

Tullgatan 6 B

Utgångspris
2 700 000 kr
Avgift
2 817 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Boarea
52 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välplanerad 2:a med balkong

Attraktiv lägenhet på Citynära läge med balkong och välplanerade kvadratmetrar. Ett måste för den som vill ha det bästa i centrala Lund!

 • Ansvarig mäklare

  Kristoffer Cedergren

  Fastighetsmäklare / Partner
  F d Karlsson

  :
  Telefon: 0739-20 66 54

Bilder

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På ett av de mest attraktiva områdena i Lund hittar ni denna fina lägenhet med väldisponerade kvadratmetrar. Här kan vi erbjuda ett hem när det är som bäst. Funktionell planlösning med väldisponerade kvadratmetrar, vackra golv och ljusa väggar ger en ljus och fräsch lägenhet.

Stor och perfekt utformad 2:a belägen på tredje våningen. Här har ni ett trevligt kök med plats för ett matbord, rymligt vardagsrum med härliga fönsterpartier och balkong i soligt västerläge. Helkaklat badrum och ett rymligt sovrum. På ett mycket bra läge i Lund bor ni med närhet till det mesta.

I denna bostad bor man på en tvärgata till den något större Stora Södergatan, vilket gör att man kan bo lugnt och ostört trots att det bara är ett stenkast till citylivets puls. Precis i närheten finns allt man kan tänka sig inom service, butiker och restauranger. På endast ett par minuter tar man sig antingen till fots eller med cykel till Stortorget vid shoppingstråken eller varför inte Stadsparken som med sin grönska lockar till mysiga promenader

Interiör

Hallen möter er med fina golv och ljusa väggar. Här finns gott om plats för avhängnings- och förvaringsmöjligheter i inbyggda garderober. Från hallen har ni god uppsikt över denna ljusa lägenhet, som känns betydligt större än sina kvadratmetrar.

Till höger om entrén är köket placerat. Ett trevligt kök med såväl goda arbetsytor som förvaringsmöjligheter i form av skåp och lådor. Det stora fönsterpartiet skapar ett generöst ljusinsläpp åt rummet. Köket rymmer plats för ett matbord för 4-5 personer. Utrustningen består av spis, ugn, fläkt, micro samt kyl/frys.

Vägg i vägg med köket är sovrummet placerat. Ett ljust och rofyllt rum som rymmer med lätthet plats för en stor säng.

Vardagsrummet bjuder plats för såväl soffmöblemang som för matbord eller en skrivbordshörna om så önskas. På golvet ligger fin stavparkett och ljusa väggar. Vardagsrummet har även utgång till balkongen som är placerad i soligt västerläge och bjuder på en vacker utsikt mot föreningens innergård.

Helkaklat badrum som är utrustat med handfat, wc och dusch.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Södervall
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
1000*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Södervall grundades 1938. Bostadsrättsformen innebär att huset ägs av föreningen och att föreningens medlemmar, bostadsrättshavarna, gemensamt är ansvariga för fastighetens skötsel och föreningens ekonomi.

Fastigheten Södervall omfattar 31 lägenheter; 11 ettor, 19 tvåor och 1 dubbellägenhet på fyra rum, med adress Tullgatan 6A och B. Andra halvan av huset mot Södra Esplanaden utgörs av grannföreningen Brf Allén.
Fastigheten har beteckningen Hospitalsträdgården 3 och uppfördes under åren 1938 och 1939 samtidigt med övriga hus i kvarteret. Eftersom byggnaderna ritades av olika arkitekter fick de ändå olika karaktär. Huset med dess tydliga funktionalistiska drag är ritat av lundaarkitekten Hänry Carlsson och ansågs mycket modernt på sin tid. Samtliga lokaler är upplåtna
som bostäder vilket innebär att man inte får utnyttja lägenheterna som kontor eller annan arbetslokal.

Gjorda renoveringar i föreningen:
1981 - Nya kall- och varmvattenledningar.
1987/88 - Förstärkning av balkongerna, förbättrade tak och fasad samt bytte ut fönstren och balkongfronter.
1989 - Tvättstuga helrenoverades.
1996 - Kabel-TV installerades.
1997 - Dag- och spillvattenledningar.
2000 - Fast internetanslutning installerades.
2001 - Elsystemet byttes och fick ökad kapacitet samtidigt som jordfelsbrytare installerades i lägenheterna.
2003 - Stambyte av avloppsrören. Samtliga badrum totalrenoverades.
2007 - Ny apparatur i torkrummet och tvättstugan.
2008 - Båda tvättmaskinerna byttes ut mot moderna, effektiva och energisnåla maskiner. Ny värmepump installerades.
2009 - Säkerhetsdörrar till lägenheter, källare och vindar.
2012 - Nytt elsystem på vinden med självtändande lampor och fler vägguttag.
2016 Bytt vindsfönster, genomfört stamspolning.
2017 - Spackling och målning av torkrum.

Planerade renoveringar:
Föreningen diskuterar bygge av ett nytt miljöhus för sopsortering under 2018, men annars inga större renoveringar i dagsläget (2018-04-09).

Föreningen har gemensam upphandling av hushållsel. Varje månad betalar man en preliminär elavgift, samtidigt med månadsavgiften. I januari avläser styrelsen den verkliga elförbrukningen och justerar genom tillägg eller avdrag beroende på hur mycket el man förbrukat under året.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1000 kr som betalas av säljaren. Det tas inte ut någon pantsättningsavgift.

Föreningen tillåter att förälder äger lägenheten medan det är barnet som bor där. Ingen specifik uppdelning av andel behövs.
Juridiska personer som godkänns som köpare är endast kommun eller landsting.

Föreningen höjer i regel avgiften med 1 % per år för att slippa större höjningar, i dagsläget finns ingen övrig beslutad höjning (2018-08-07).

Parkering:
Föreningen har ingen egen parkering. För hantverkare och vid flytt finns en plats på gruset norr om huset som kan lånas genom styrelsen. I mån av plats hyr grannföreningen, Brf Allén, ut parkeringsplatser. För mer information kontakta Brf Allén. Rakt över Södra Esplanaden finns P-huset Margaretedal i Lunds kommuns regi med boendeparkeringsmöjligheter. Även P-huset Dammgården finns i närheten.

Besök gärna föreningens hemsida: www.sodervall.se.

TV/bredband

Via Bredbandsbolaget har vi Internetanslutning med Ethernet (10/100 mbit). Vi har även Comhems digitala nät i huset som ger tillgång till digital-TV, IP-telefoni och Internet via kabel-TV nätet. Du väljer själv vilket du vill abonnera på. Comhems analoga TV-utbud ingår i månadskostnaden. I lägenheterna finns även telefonjack genom Telia, där man även kan få ADSL-internet.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns vinds- och källarförråd.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband. Leverantör: Bredbandsbolaget eller Com Hem.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 817 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Utöver månadsavgiften debiteras en schablonavgift om 200 kr/mån för el. Avläsning görs vid årsskiftet och avräkning sker mot förbrukningen.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,3245%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 700 000 kr
Lägenhetsnummer
B1302
Våningsplan
3 av 4*
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
52 kvm**

* Våningsplan 3 av 4.

** Enligt uppgifter från tidigare säljare. Enligt föreningen 50 kvm.

Byggnadssätt

Byggår
1938

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
143

Området

Att bo i Lunds centrum

Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med såväl den lilla stadens charm som storstadens hela utbud. Lundagård, Botaniska Trädgården och Stadsparken är populära platser för avkoppling och rekreation. Biltrafik är inte tillåtet i Lunds centrum, vilket ger ett skönt och lugnt tempo. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss.

Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna av staden. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Lunds kommun har många fina skolor och har blivit framröstad till en av de främsta skolkommunerna i landet flera år i rad.

Professorstaden är ett populärt bostadsområde som ingår i stadsdelen Tuna. Bebyggelsen består nästan enbart av ståtliga och mycket påkostade villor. Här hittar du den fina idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym.

Vid Stortorget ligger Stadshallen där du bland annat kan lyssna till konserter och föreläsningar. Vid Mårtenstorget hittar du Saluhallen, ett stycke kulturhistoria som uppfördes i början av 1900-talet. I närheten ligger Lunds vackra Domkyrka från 1100-talet och Kulturkvadranten med friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Kristoffer Cedergren

  Fastighetsmäklare / Partner
  F d Karlsson

  :
  Telefon: 0739-20 66 54

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Karl XI gatan 5B
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  4 224 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  80,8 kvm

  Visning: 2018-08-26 12.30 Boka här

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Karl XII gatan 8A
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  1 982 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48,3 kvm

  Visning: 2018-08-21 17.00 Boka här

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Tullgatan 6A
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 945 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Bankgatan 14 C
  Utgångspris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  4 405 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  69,5 kvm

  Visning: 2018-08-26 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Södra Esplanaden 20B
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 889 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Stora Södergatan 39
  Utgångspris
  2 800 000 kr
  Månadsavgift
  3 658 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  64 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Flormansgatan 8
  Utgångspris
  2 100 000 kr
  Månadsavgift
  3 333 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52,2 kvm
 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Spolegatan 22
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 894 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  72 kvm
 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Östra Vallgatan 2A
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 373 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm

  Visning: 2018-08-26 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Finalgatan 17 B
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 513 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  41 kvm
 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Bredgatan 18B
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 740 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  72 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Trädgårdsgatan 7C
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 505 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79 kvm

  Visning: 2018-08-22 17.00 Boka här