Välplanerad 2:a med balkong

Lund - Centrum, Lund

Tullgatan 6 B

Utgångspris
2 700 000 kr
Avgift
2 817 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Boarea
52 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välplanerad 2:a med balkong

Attraktiv lägenhet på Citynära läge med balkong och välplanerade kvadratmetrar. Ett måste för den som vill ha det bästa i centrala Lund!

 • Ansvarig mäklare

  Kristoffer Cedergren

  Fastighetsmäklare / Partner
  F d Karlsson

  :
  Telefon: 0739-20 66 54

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På ett av de mest attraktiva områdena i Lund hittar ni denna fina lägenhet med väldisponerade kvadratmetrar. Här kan vi erbjuda ett hem när det är som bäst. Funktionell planlösning med väldisponerade kvadratmetrar, vackra golv och ljusa väggar ger en ljus och fräsch lägenhet.

Stor och perfekt utformad 2:a belägen på tredje våningen. Här har ni ett trevligt kök med plats för ett matbord, rymligt vardagsrum med härliga fönsterpartier och balkong i soligt västerläge. Helkaklat badrum och ett rymligt sovrum. På ett mycket bra läge i Lund bor ni med närhet till det mesta.

I denna bostad bor man på en tvärgata till den något större Stora Södergatan, vilket gör att man kan bo lugnt och ostört trots att det bara är ett stenkast till citylivets puls. Precis i närheten finns allt man kan tänka sig inom service, butiker och restauranger. På endast ett par minuter tar man sig antingen till fots eller med cykel till Stortorget vid shoppingstråken eller varför inte Stadsparken som med sin grönska lockar till mysiga promenader

Interiör

Hallen möter er med fina golv och ljusa väggar. Här finns gott om plats för avhängnings- och förvaringsmöjligheter i inbyggda garderober. Från hallen har ni god uppsikt över denna ljusa lägenhet, som känns betydligt större än sina kvadratmetrar.

Till höger om entrén är köket placerat. Ett trevligt kök med såväl goda arbetsytor som förvaringsmöjligheter i form av skåp och lådor. Det stora fönsterpartiet skapar ett generöst ljusinsläpp åt rummet. Köket rymmer plats för ett matbord för 4-5 personer. Utrustningen består av spis, ugn, fläkt, micro samt kyl/frys.

Vägg i vägg med köket är sovrummet placerat. Ett ljust och rofyllt rum som rymmer med lätthet plats för en stor säng.

Vardagsrummet bjuder plats för såväl soffmöblemang som för matbord eller en skrivbordshörna om så önskas. På golvet ligger fin stavparkett och ljusa väggar. Vardagsrummet har även utgång till balkongen som är placerad i soligt västerläge och bjuder på en vacker utsikt mot föreningens innergård.

Helkaklat badrum som är utrustat med handfat, wc och dusch.

Fakta

Om föreningen

Namn
Brf Södervall
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
1000*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Södervall grundades 1938. Bostadsrättsformen innebär att huset ägs av föreningen och att föreningens medlemmar, bostadsrättshavarna, gemensamt är ansvariga för fastighetens skötsel och föreningens ekonomi.

Fastigheten Södervall omfattar 31 lägenheter; 11 ettor, 19 tvåor och 1 dubbellägenhet på fyra rum, med adress Tullgatan 6A och B. Andra halvan av huset mot Södra Esplanaden utgörs av grannföreningen Brf Allén.
Fastigheten har beteckningen Hospitalsträdgården 3 och uppfördes under åren 1938 och 1939 samtidigt med övriga hus i kvarteret. Eftersom byggnaderna ritades av olika arkitekter fick de ändå olika karaktär. Huset med dess tydliga funktionalistiska drag är ritat av lundaarkitekten Hänry Carlsson och ansågs mycket modernt på sin tid. Samtliga lokaler är upplåtna som bostäder vilket innebär att man inte får utnyttja lägenheterna som kontor eller annan arbetslokal.

Föreningen har gemensam upphandling av hushållsel. Varje månad betalar man en preliminär elavgift, samtidigt med månadsavgiften. I januari avläser styrelsen den verkliga elförbrukningen och justerar genom tillägg eller avdrag beroende på hur mycket el man förbrukat under året.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1000 kr som betalas av säljaren. Det tas inte ut någon pantsättningsavgift.

Föreningen tillåter att förälder äger lägenheten medan det är barnet som bor där. Ingen specifik uppdelning av andel behövs. Juridiska personer som godkänns som köpare är endast kommun eller landsting.

Besök gärna föreningens hemsida: https://www.hemsidan.com/sodervall/

Renoveringar - Utförda och planerade

Planerade renoveringar (kontrollerat 2019-03-12):
Föreningen skall bygga ett miljöhus som planeras vara klart april 2019. Även en uppfräschning av framsidan av huset med trädgård och gräsmatta planeras. Under 2020 eller 2021 kommer takomläggning, renovering av balkonger och eventuellt solceller på taket sättas upp. I övrigt mindre underhåll som planeras.

Styrelsen har inte fattat några beslut kring avgiftshöjning inför 2020 men diskussioner pågår hur de ska finansiera renovering av tak och balkonger i enlighet med underhållsplanen som ska genomföras under 2020, antingen via lån, högre avgiftshöjning än tidigare årlig höjning om 1%, eller en kombination av dessa. Men som sagt inga beslut är fattade utan fattas troligen under hösten.

Gjorda renoveringar i föreningen:
1981 - Nya kall- och varmvattenledningar.
1987/88 - Förstärkning av balkongerna, förbättrade tak och fasad samt bytte ut fönstren och balkongfronter.
1989 - Tvättstuga helrenoverades.
1996 - Kabel-TV installerades.
1997 - Dag- och spillvattenledningar.
2000 - Fast internetanslutning installerades.
2001 - Elsystemet byttes och fick ökad kapacitet samtidigt som jordfelsbrytare installerades i lägenheterna.
2003 - Stambyte av avloppsrören. Samtliga badrum totalrenoverades.
2007 - Ny apparatur i torkrummet och tvättstugan.
2008 - Båda tvättmaskinerna byttes ut mot moderna, effektiva och energisnåla maskiner. Ny värmepump installerades.
2009 - Säkerhetsdörrar till lägenheter, källare och vindar.
2012 - Nytt elsystem på vinden med självtändande lampor och fler vägguttag.
2016 Bytt vindsfönster, genomfört stamspolning.
2017 - Spackling och målning av torkrum.
2019 - Nya ytterdörrar

Parkering

Parkering:
Föreningen har ingen egen parkering. För hantverkare och vid flytt finns en plats på gruset norr om huset som kan lånas genom styrelsen. I mån av plats hyr grannföreningen, Brf Allén, ut parkeringsplatser. För mer information kontakta Brf Allén. Rakt över Södra Esplanaden finns P-huset Margaretedal i Lunds kommuns regi med boendeparkeringsmöjligheter. Även P-huset Dammgården finns i närheten.

TV/bredband

Via Bredbandsbolaget har vi Internetanslutning med Ethernet (10/100 mbit). Vi har även Comhems digitala nät i huset som ger tillgång till digital-TV, IP-telefoni och Internet via kabel-TV nätet. Du väljer själv vilket du vill abonnera på. Comhems analoga TV-utbud ingår i månadskostnaden. I lägenheterna finns även telefonjack genom Telia, där man även kan få ADSL-internet.

Gårdsplats/innergård

Mysig trädgård med grillmöjligheter och utemöbler.

Gemensamma utrymmen

I källaren i hus 6A finns en tvättstuga med 2 tvättmaskiner, torktumlare och centrifug. Föreningen erbjuder även cykelförråd och hobbyrum.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns vinds- och källarförråd.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband. Leverantör: Bredbandsbolaget eller Com Hem.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 817 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Utöver månadsavgiften debiteras en schablonavgift om 200 kr/mån för el. Avläsning görs vid årsskiftet och avräkning sker mot förbrukningen.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,3245%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 700 000 kr
Lägenhetsnummer
B1302
Våningsplan
3 av 4*
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
52 kvm**

* Våningsplan 3 av 4.

** Enligt uppgifter från tidigare säljare. Enligt föreningen 50 kvm.

Byggnadssätt

Byggår
1938

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
143

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Tullgatan 6 B

Tullgatan 6 B,
223 54 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Kristoffer Cedergren

  Fastighetsmäklare / Partner
  F d Karlsson

  :
  Telefon: 0739-20 66 54

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Tullgatan 7A
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 990 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  49 kvm

  Visning: 2019-06-17 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Prennegatan 6E
  Utgångspris
  2 790 000 kr
  Månadsavgift
  4 743 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  79 kvm

  Visning: 2019-06-19 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Södra Esplanaden 20
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 427 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  59 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Finalgatan 17B
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 513 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  41 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslokal

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Bankgatan 14
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  5 577 kr
  Antal rum
  3
  Boarea / Biarea
  69,5 kvm / 25 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Kung Oskars väg 43
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 016 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Gyllenkroks allé 29
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 903 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  50 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Stora Tomegatan 28
  Pris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 703 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  46 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Revingegatan 5B
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 592 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Bankgatan 9B
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  2 744 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Agardhsgatan 7
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  1 989 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  45 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!