Eminent bostad på absolut A-läge

Davidshall/Malmö Opera, Malmö

Helmfeltsgatan 4B

Utgångspris
4 495 000 kr
Avgift
3 867 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Boarea
100 kvm

Eminent bostad på absolut A-läge

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Denna magnifika byggnad skapades av arkitekterna August Stoltz och Eiler Graebe och beställdes av Svenska sockerbolaget för deras anställda. Fastigheten stod klar år 1929 och är nu en av områdets kulturskatter. Ni har nu möjligheten att införskaffa en eminent bostad på absolut A-läge i absolut bästa skick, med närhet till konstgallerier, Operan, restauranger, antikvariat, shopping, parker, caféer och citytunnelstationen vid Triangeln.

Hela våningen genomgick en omsorgfull renovering och är om hela 100 kvm och disponerar två sällskapsrum, ett sovrum, ett vackert badrum och gästtoalett. Våningen bjuder på vackra snickerier, tidstypiska fönsterpartier, mäktiga spegeldörrar och vackra lamprosetter. Kök och badrum är elegant renoverade och är i bra storlek, köket bjuder på en bra matplats med goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Detta bekväma boende har tillgång till antigen garage eller p-plats.

Interiör

Entré/hall
Välkomnande entré med ekparkett där man direkt slås av den luftiga takhöjden och våningens vackra snickerier. Hallen tar er till samtliga rum.

Kök
Stort och härligt kök med massor av förvaringsmöjligheter och rikligt med arbetsytor. En trivsam matplats för 4 vuxna samt en gedigen maskinpark som gör detta till ett kök att trivas i. Väggarna är vita med en fin fondvägg. Golvet pryds av ekparkett.
Utrustning: Bänkskiva i trä, skafferi , Kyl/frys, diskmaskin, inbyggnadsugn, inbyggd mikrovågsugn, spishäll och fläkt.

Sällskapsrum
Ett vackert rum med fönster mot innergården i söder. Här finns plats för ett stort matbord och om så önskas kan man även kombinera matplats och sittgrupper. Stämningen är förträfflig och måste upplevas. Alla 20-tals attribut finns kvar såsom takhöjden, vackra fönster, takrosetter och vackra dubbeldörrar. De vita väggarna samt den vackra ekparketten höjer känslan ytterligare.

Sällskapsrum/ Sovrum
Via vackra dubbeldörrar i fil med sällskapsrummet finner ni ytterligare en salong. Ytan gör sig perfekt som ett pampigt sällskapsrum eller som ett lyxigt sovrum, ni väljer själva.
Golvet pryds av ekparkett och väggarna är vita.

Sovrum
Ett mysigt och stort sovrum med heltäckningsmatta som enkelt klarar både dubbelsäng och en arbetsplats. Kronan på verket är det privata badrummet som bjuder på bra yta och ett härligt ljusinsläpp via ett vackert fönster. För att höja bekvämligheten finner ni tvättmöjlighet med kombinerad tvättmaskin/torktumlare i direkt anslutning till badrummet.
Klädkammaren är mycket stor och har en praktisk inredning, perfekt förvaring som frigör yta i resten av våningen.

Badrum
Helkaklat badrum med klinkers på golvet i direkt anslutning till sovrummet. Smakfullt renoverat med dusch, handfat, toalett och ett bedårande fönster.

Gästtoalett
En snygg och stilren helkaklad gästtoalett med klinkers på golvet.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Sockerbiten
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
32
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Sockerbiten har funnits sedan september 2003 då fastigheten förvärvades av Drott. Sockerbiten är belägen i centrala Malmö med adresserna Östra Rönneholmsvägen 21 och Helmfeltsgatan 4A-C. Byggnaden uppfördes av Malmö stad för Svenska Sockerbolagets räkning och var färdigställd 1929. Fastigheten består av 32 lägenheter. Det finns även tre kommersiella lokaler i fastigheten som alla tre är uthyrda till företag. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Örehus. Föreningens tomt är friköpt.

Avgiftsförändringar
Inga planerade i dagsläget. Kontrollerat 2020-07-04.

Medlemskap
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare. Föreningen godkänner delat ägande. Styrelsen diskuterar frågan om andelar när frågan kommer på tal.

Hemsida
Besök gärna föreningens hemsida
sockerbiten.bostadsratterna.se

Den slutgiltiga köparen ombeds själv att bekräfta ovanstående information med föreningen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Renoveringar
Fastigheten genomgick en omfattande renovering 1975-76 då den ägdes av Henning Perssons Byggnads AB. Då ska man ha bytt ut i stort sett allt. Nya ledningar för vatten och avlopp och nya elinstallationer mm. Fastigheten förvärvades på 90-talet av Fastighets AB Ragne som i sin tur sålde till Drott. Drott bytte samtliga yttre fönsterbågar i slutet av 90-talet.

Strax efter förvärvet rensades avloppsstammarna. 2004/2005 byttes hissarna ut. 2008 förbättrades fastighetens ventilationssystem och därigenom minskade energiförbrukningen. Föreningen har tätat fönster och dörrar i samtliga lägenheter. Föreningen har förbättrat skalskyddet genom installation av ett nytt datoriserat låssystem och även bytt lås till allmänna utrymmen. Tvättstugorna totalrenoverades 2009. Under 2012 renoverades entréer och trappuppgångar. Visst underhållsarbete är även gjort på balkonger och på taket. 2016 OVK.
November 2016 byttes samtliga dörrar i trappuppgångarna till säkerhetsdörrar. Säkerhetsdörrarna har samma utseende och tidsenliga som de gamla dörrarna.
2020 byte av radiatortermostater. I juli 2020 gick föreningen över till gemensam el med individuell mätning.

Kommande renoveringar
Planer finns på installation av energifönster i samtliga lägenheter. Påbörjas eventuellt 2020. Upphandling pågår.

Parkering

I föreningen finns 22 garageplatser som kan hyras för en kostnad om 700 kr/månad samt åtta parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om 375 kr/månad. Kösystem tillämpas och i dagsläget är det ingen kö (2020-07-04). I övrigt råder boendeparkering i området.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till ComHem.

Gårdsplats/innergård

Mysig och välskött innergård med stensättningar och planteringar. Här finns en gemensam uteplats med utemöbler och grillmöjligheter samt en lekplats för de minsta. Under sommartid finns flera gemensamma möblerade platser. Det finns en trädgård- och trivselgrupp som sköter om gården.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns även cykelförråd, barnvagnsrum, övernattningsrum, friskvårdsrum och bastu. Övernattningsrummet kan hyras för 150 kr/natt. Renoverad tvättstuga finns i källaren. I tvättstugan finns två stora tvättmaskiner samt en mindre maskin för veckotvätt. I anslutning till den mindre maskinen finns även en torktumlare. Vidare finns en stor torktumlare, torkskåp, elmangel och två separata torkrum.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 867 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband. Föreningen har gemensam el och kostnad tillkommer utifrån individuell mätning.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,25%
Andel av årsavgiften är
2,26%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 495 000 kr
Lägenhetsnummer
331
Våningsplan
3 av 4*
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
1
Max antal sovrum
2
Boarea
100 kvm**

* Våningsplan 3 av 4.

** Areauppgifter enligt mätning (mätbevis finns). 95 kvm enligt bostadsrättsföreningen.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1929
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3 glasfönster

Till lägenheten tillhör både ett vinds- och källarförråd.
Lägenhet har genomgått en genomgående uppgradering på senare år med en målning av alla väggar och tak, slipning av trägolv i både sällskapsrummen och i hallen samt en uppgradering av el.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
157

Länkar

Området

Att bo på Davidshall

Området Davidshall är ett paradis för den som älskar mode och trender. Här samsas exklusiva och unika varumärken med vintage. Utbudet av restauranger och caféer är rikt och varierande. Davidshallstorg omges av eleganta byggnader och anses som ett av Malmös vackraste torg. I området Stadsteatern ligger Malmö Opera som håller högsta internationella nivå.

Davidshall är ett delområde i centrala Malmö. Området avgränsas av Södra Förstadsgatan, Regementsgatan, Fersens väg och Östra Rönneholmsvägen. Bebyggelsen består främst av flerbostadshus på fyra våningar från tidigt 1900-tal.

Södra Förstadsgatan är en härlig gågata med många mysiga butiker. På tvärsgående Storgatan finns biograf och butiker. Fersens väg som är en viktig gata i Malmö är uppkallad efter Fabian von Fersen, statsman och militär som levde på 1600-talet. När före detta statsminister Göran Persson fortfarande var hemmavarande i Malmö var han bosatt i en etagevåning på Fersens väg.

Mitt i området ligger Davidshallstorg. Det uppstod i tomrummet efter Kockums Mekaniska Werkstad som flyttade till Västra Hamnområdet 1910. Under slutet av 1800-talet fanns här också det välbesökta värdshuset Davidshall, vars ägare David Leander givit namn åt det nuvarande området och torget. Gatumiljöerna från sent 1920-tal och tidigt 1930-tal är ett typiskt exempel på Malmöitisk senklassicism. Vid torgets ena sida ligger det gamla polishuset som är står inför en förvandling som bostadshus. Kring torget finns många restauranger och uteserveringar som bjuder på en gemytlig atmosfär. Här finns också ett flertal unika butiker inom inredning och mode.

Ett lugnare område på en mer central plats än Stadsteatern är svårt att hitta i Malmö. Här finns också allt för den kulturintresserade. Malmö Opera, Malmö Konsthall och Konserthuset nås inom några minuters gångväg. Här hittar du också idrottsanläggningar, underbara S:t Petri kyrka samt Triangeln, ett paradis för shoppingfantaster. Triangelns tågstation är idag en av Europas mest trafikerade tågstationer. Här ifrån tar du dig till Kastrup och vidare till Köpenhamn på mindre än 30 min.

Malmö Opera och Musikteater (före detta Malmö Stadsteater) är i dag en av de mest expansiva i Norden med högsta internationella nivå. Här presenteras verk från klassisk till nyskriven opera till musikal och repertoaren är stor. Målet är att uppföra musikteater för alla, såväl barn och ungdomar som vuxna.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Davidshall? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Davidshalls 3 bästa

3
 • Escama
  Trevlig och populär tapasbar med äkta spansk stämning.
 • Di Penco
  En trappa ner hittar du denna genuina italienska pärla där Giovanni serverar typiska italienska rätter.
 • Teddys antikshop
  En personlig antikbutik ett stenkast från Fersens väg.

Karta

Helmfeltsgatan 4B

Helmfeltsgatan 4B,
211 48 MALMÖ

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Davidshall/Malmö Opera, Malmö

  Adress
  Erik Dahlbergsgatan 9
  Utgångspris
  3 145 000 kr
  Månadsavgift
  4 048 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  78 kvm

  Visning: 2020-08-06 17.35