Hemtrevlig bostad med ljus och rymd. Västerbalkong med utsikt mot grönskande omgivning!

Limhamn, Malmö

Rabygatan 67

På förhand
Utgångspris
1 695 000 kr
Avgift
3 506 kr
Antal rum
2
Boarea
53 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Ja

Hemtrevlig bostad med ljus och rymd. Västerbalkong med utsikt mot grönskande omgivning!

På populär adress i lugna och trivsamma kvarter, finner vi denna väldisponerade tvårummare. En trevlig bostad i fint skick med balkong i västerläge!

 • Ansvarig mäklare

  Rebecka Alskog

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-641942

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

På populär adress i lugna och trivsamma kvarter, finner vi denna väldisponerade tvårummare. En trevlig bostad i fint skick med balkong i västerläge!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Skogsmården 13

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Skogsmården
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
95
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Skogsmården förvaltar fastigheten Skogsmården 13 med adresserna Rabygatan 65-73 och består av totalt 95 lägenheter varav 10 st är sammanslagna (2+1) dvs det finns 84 hushåll, 1 lokal.
Föreningens tomt är friköpt.

Medlemskap
Föreningen tillåter s.k. delat ägande där ex. förälder äger en del i lägenheten utan att bo där. Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare. I samband med överlåtelsen utför föreningen en tillsyn av lägenheten där både köpare och säljare ska närvara.

Uppgifter hämtade från föreningens årsredovisning, hemsida samt en representant i styrelsen. För mer information besök gärna föreningens hemsida www.skogsmarden.se. Det går även bra att kontakta föreningens vicevärd Tony Mårtensson, 0730-38 63 60 eller vicevard@skogsmarden.se.

Föreningens ekonomi

Avgiftshöjningen skedde 2019-01-01 med 2% och sedan 3% gjordes 2020-01-01. Ny höjning från 2021-01-01 med 2%. Föreningen avser att fortsätta med liknande höjningar under kommande år.
2021-02-12.

Renoveringar - Utförda och planerade

Renoveringar/underhåll
2015 - Nytt tak och rostfria kanaler i skorstenar.
2016/2017 - Ny cirkulationspump och nytt styrsystem. Nya elmätare i samband med införandet av gemensam el.
2017 - Brandskyddsinspektion av Firesafe, framkomna brister har till en del åtgärdats av Firesafe
2017 - Föreningen har regelbundet spolat, filmat och underhållit avloppsstammarna, senast 2017 och skicket bedömdes som normalt och fullt fungerande.
2017 - Möjlighet till ny säkerhetsdörr till respektive lägenhet (ej obligatoriskt)
2017/2018 - Hissrenovering och årlig besiktning, ny belysning på vindarna.
2018 - Fönsterbyte för våning 4 i samtliga hus
2019- Fönsterbyte (vån 1-3), låsbyte allmänna utrymmen, entrédörrarna byttes ut
2020- värmecentral utbytt och nya kulvertar utbytta

Kommande renoveringar
Enligt underhållsplanen är det snart dags för stambyte/relining och byte av vattenledningar. I ett första skede ska vissa stammar och stickledningar spolas för att sedan filmas. Efter utvärdering av detta kommer styrelsen att starta upp projekt för detta. Denna typ av projekt kommer att sträcka sig över flera år. Svårt att komma med tidsangivelser enligt styrelsen. Kontrollerat 2021-02-12.

Föreningen har en underhållsplan som uppdateras/ändras efter fastigheternas aktuella behov.
Styrelsen poängterar att underhållsplanen uppdateras ständigt.
(Fakta om genomförda, pågående och kommande renoveringar inhämtade via årsredovisningar och kontakt med vicevärden, uppdaterat senast 2021-02-12.

Parkering

Föreningen har 14 parkeringsplatser för en kostnad av 200kr/mån. Separat kö tillämpas. I dagsläget är det 25 st i kö (2020-10-14). Laddbox uppsatt till två p-platser. Förberett för ytterligare inkoppling i framtiden.

TV/bredband

Angående bredband och kabel-tv så kommer föreningen förhoppningsvis att ansluta sig till Bolina 3.0 under mars månad 2021. Då får de bredband 250/250 och kabel-tv via Telia som HSB Malmö skrivit centralt avtal med. Föreningen kommer dock att fram t.o.m. 2023-12-31 fortsatt också ha kabel-tv via ComHem p.g.a. deras långa avtalsskrivning

Gårdsplats/innergård

Mellan husen finns grönytor, lekplats, kolonilotter och vackra planteringar. Området är lugnt och barnvänligt med närhet till hav och storstad.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga finns i 67:an (det finns 2 st men är uppdelat på lägenheterna 1-48 nr 67 och 49-95 nr 71). Två maskiner, torktumlare, torkrum och mangelrum finns i 67:an. Föreningslokal finns och kan hyras gratis av medlem. (lokal för max 30 personer) Föreningen erbjuder medlemmarna att hyra kolonilott på gården för 15kr/mån (2 st i kö).

Uteplats/balkong

Balkong i västerläge.

Månadsavgift

Avgift
3 506 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
1,12251%
Andel av årsavgiften är
1,12482%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 695 000 kr
Lägenhetsnummer
23
Våningsplan
1 av 4*
Hiss
Ja**
Rum
2
Boarea
53 kvm***

* Halvtrappa upp från entréplan.

** Hissen går ner till källarplan.

*** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Byggnadssätt

Byggår
1954

Länkar

Området

Att bo på Limhamn

En pittoresk ”stad i staden”. Den gamla fiskeorten Limhamn känns allt mindre som en del av Malmö och mer som en egen liten stad. Den genuina småskaliga känslan som råder här samt läget vid havet attraherar många. I centrum finns ett rikt utbud av restauranger och butiker. Det finns bland annat köttaffär, ostbutik, fiskrökeri, chocolaterie, tehandel och karamellkokeri.

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. En populär samlingspunkt är Limhamns torg som har en stor gräsplätt, lekplats, boulebana, vattenfontän och flera bänkar att koppla av på. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad och loppmarknad här varje år.

I centrala Limhamn finns flerbostadshus medan utkanterna till största delen består av villaområden. Ön på Limhamn erbjuder bland annat möjlighet till bad, promenadspår och fantastisk solnedgång över Öresund. Här finns även en mycket populär fiskeplats som lockar många fiskare varje dag samt skola, gym och matbutik.

Centrala Limhamn når du på 5 minuter med cykel och här erbjuds ett stort serviceutbud. När det gäller kultur kan Limhamn visa upp soldattorpet, som härstammar från 1800-talet. Här finns det ett stort bildarkiv och varierande utställningar. Varje år arrangeras det ett traditionsenligt midsommarfirande där familjer breder ut sina filtar med picknick och dansar runt midsommarstången. Hamnfestivalen är ett också ett populärt evenemang som äger rum under tre dagar i augusti. Då vimlar hamnen av mataktörer, musik, nöjen och vattenaktiviteter.

Sibbarp ligger vid Öresundsbrons brofäste nära Limhamn. I området finns många bostadshus men det är också ett fritidsområde med en fyrstjärnig camping. Strandhuset är en populär restaurang med havsutsikt och egen minigolfbana i retrostil som har öppet sommartid.

Annetorp är ett bostads- och industriområde mellan Annetorpsvägen och Linnégatan väster om Limhamns kyrka. Området har en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerfamiljshus. Här finns också Folkets hus, skolor, förskolor, ishall och idrottsplats. I den södra delen ligger industriområdet med flera hundra verksamma företag. Övriga bostadsområden är Hyllie by och Djupadal. Hyllie by ligger mellan Lorensborgsgatan och Elinelundsvägen, och Djupadal mellan Rudbecksgatan och Inre Ringvägen väster om Elinelundsvägen. Båda områdena består till största delen av villor och radhus. I närheten finns Elinelunds fina koloniområde och Hyllie park folkhögskola. På folkhögskolan kombinerar eleverna teoretiska studier med skapande verksamhet.

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7-9 vilket ger plats för cirka 450 elever.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Limhamn? Kontakta Bjurfors mäklare på Limhamn! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Limhamns 3 bästa

3
 • Kaka på Kaka
  Lite charmigt och prisbelönat kafé, där det läggs stor kärlek på att baka och laga mat från grunden.
 • Limhamns kött & vilt
  Förstklassig butik med kött utan tillsatser som kommer från lokala bönder och jägare.
 • Mastio
  Tidigare mästerkocksvinnaren Sandra Mastio serverar stenugnsbakade gourmetpizzor med lokala råvaror.

Karta

Rabygatan 67

Rabygatan 67,
216 13 Limhamn

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Rebecka Alskog

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-641942

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Limhamn, Malmö

  På förhand
  Adress
  Östra bernadottesgatan 38 A
  Utgångspris eller Högstbjudande
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  4 632 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Limhamn, Malmö

  Adress
  Älggatan 48A
  Utgångspris eller Högstbjudande
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 461 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  53,4 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Limhamn, Malmö

  På förhand
  Adress
  Västanväg 49B
  Utgångspris
  1 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 761 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  58 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!