Takterrass och balkong

Ribersborg, Malmö

Nicoloviusgatan 6 B

På förhand
Utgångspris
3 895 000 kr
Avgift
3 552 kr
Antal rum
2
Boarea
71 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
8 av 8
Hiss
Ja

Takterrass och balkong

En otrolig bostad på bästa adress på våning 8/8 med terrass på 16 kvm och stor balkong i söder

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Alternativ planlösning. Nicoloviusgatan 6 B - Bjurfors
Alternativ planlösning. Nicoloviusgatan 6 B - Bjurfors

Här trivs man

Alternativ planlösning. Nicoloviusgatan 6 B - Bjurfors
Alternativ planlösning. Nicoloviusgatan 6 B - Bjurfors
Alternativ planlösning. Nicoloviusgatan 6 B - Bjurfors
Utvald detaljbild. Nicoloviusgatan 6 B - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Ribersborg är ett av Malmös mest populära områden, nära till såväl hav och parker som till city. Här bor du på ett lugnt läge endast ett stenkast från Ribersborgs sandstrand med härlig strandpromenad och salta stänk. Ett mycket efterfrågat läge på stark adress. Här väntar en bostad utöver det vanliga, högst upp i huset med stor terrass i österläge där ni kan njuta av frukosten i solen. På kvällen behöver ni inte oroa er för blåst eller kyla då det är lite tak över terrassen som gör att ni kan njuta med vännerna till sent på natten på de väldisponerade 16 kvm. Om det inte skulle räcka med egen takterrass finns det en stor balkong i söder som erbjuder fri utsikt över stora delar av Malmö och många soltimmar. Sällskapsrummet är hjärtat i lägenheten och rymmer både soffgrupp och matsalsmöblemang utan att det känns trångt. Ett rum med karaktär. Fantastiskt ljusinsläpp från stora fönsterpartier tillsammans med målade vägar och ek golvplanka skapar ett rum utöver det vanliga. Det stora sovrummet ligger i fil med sällskapsrummet och därifrån kommer du ut till den fina balkongen i sydväst med fri utsikt. Köket ligger på andra sidan av lägenheten och har direkt utgång till den stora takterrassen. Detta är en lägenhet för dig som söker någonting utöver det vanliga på en av Malmös bästa adresser.

Interiör

Hall
Rymlig hall med plats för avhängning bakom skjutdörrar och stor klädkammare med hyllor för optimal förvaring. Golvet pryds av stengolv i original och väggarna är målade. Takbelysning som skapar en trevlig stämning.
Kök
Yteffektivt kök med vita skåpsluckor och ekbänkskiva. Vitt kakel ovanför bänkskivan. Trevligt ljusinsläpp från takfönster och glasad dörr till takterrass. Full maskinell utrusning som består av ugn, häll, fläkt, kyl och frys samt diskmaskin.
Terrass om ca 16 kvm ligger i österläge med delvis tak och nylagt golv. Plats för loungegrupp och matbord för flera personer. Infravärme förlänger kvällarna.
Sällskapsrum
Otroligt härlig yta med fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Ek golvplank, väggarna är delvis målade i en mörkare nyans samt med en vacker tapet. En platsbyggd bokhylla.
Sovrum
Stort rum med utgång till balkong i söder med utsikt över takåsarna. Även balkongen har nylagt golv. I sovrummet är väggarna målade i en mörkare nyans och golvet pryds av ek golvplank. Stor garderobsvägg med spröjsade glasdörrar.
Badrum
Uppfräschat originalbadrum med inbyggt badkar och delvis vitt kakel på väggarna. Nytt handfat/tvättställ samt toalett.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Uteplats 1: Balkong, läge sydväst.
Uteplats 2: Terrass, läge öster.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 552 kr

I avgiften ingår värme och vatten. Det tillkommer obligatoriska tillägg avseende kabel-TV 99 kr/månad, bredband 150 kr/månad och en fast avgift för el 50 kr/månad. Kostnad för hushållsel tillkommer utifrån förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,63%
Andel av årsavgiften är
0,616%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 895 000 kr
Lägenhetsnummer
174
Våningsplan
8 av 8*
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
71 kvm**

* Våningsplan 8 av 8.

** Enligt säljarens uppmätning med dagens norm. 65 kvm enligt bostadrättsförening.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1957-1958
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glasfönster

Till lägenhet tillhör både ett källar- och ett vindsförråd

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
130

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Ribersborg 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
136
Antal hyresrätter
8
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Ribersborg 1 är en äkta förening som bildades 2008 och består av två bostadshus med adresserna Sergels väg 12A-B och Nicoloviusgatan 6A-B. I föreningen finns det 136 lägenheter varav 8 är hyresrätter och 3 är hyreslokaler. Ekonomisk förvaltning sköts av Örehus förvaltning. Tomten är friköpt.

Avgiftshöjningar
I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Kontrollerat 2020-04-21.

El
Föreningen har tecknat ett gemensamt elabonnemang som läses av varje månad. Kostnad för den individuella elförbrukningen och en fast elnätsavgift om 50 kr/mån tillkommer utöver månadsavgiften.

Medlemskap
Föreningen tillåter delat ägande mellan barn och förälder. Ingen speciell ägarfördelning önskas. Juridisk person godkänns endast vid uthyrning av lokal.

Hemsida
Besök föreningens informativa hemsida för mer info: https://www.ribersborg1.se/

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisning, hemsida och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2009 - Avloppsstammarna rensade.
2009 - Styrelserum har färdigställts.
2009 - Nya maskiner installerades i alla tvättstugor.
2009 - Besiktning av tak utfört.
2009 - Nya gårdsarmaturer.
2010 - Byte av portar i två av garagen, byte av torktumlare, färdigställande av gästlägenheten.
2011 - Omläggning av tak, totalrenovering av balkonger, omfogning och tvättning av fasader, byte av tvättmaskiner.
2012-2013 - Uppförande av nytt underjordsgarage väster om Nicoloviusgatan med anläggning av nya utemiljöer.
2013 - Gårdsrenovering, ny anslutning mellan garage och källare på Sergels väg 12.
2014 - Värmeväxlare och styrutrustning för värmesystemet har bytts ut, installation av bredbandsnät i samtliga lägenheter.
2015 - Installation av gemensam el med individuell mätning, nya ventilationsdon i alla lägenheter, tätskiktet till garaget öster om Nicoloviusgatan är färdigrenoverat och ny trädgård är anlagd ovanpå med miljöstation, lekplats, gräsmattor och grillplats.
2016 - Färdigställande av gårdsmiljö mellan husen. Nytt tätskikt på underjordsgaragen mellan husen.
2017 - 3 st nya garageportar. Taggar till garagen.
2018 - Fönsterrenoveringen avslutades i mars 2018. Under arbetet moterades energiisolerglas på insidan av fönstret, tätningslister och dammlister byttes mot nya. Dessutom monterades nya koppelbeslag samt säkerhetsskruv på ytterbågen.
2018 - Renovering av tappvattenstammar.
2019 - Hissrenovering

Pågående renoveringar:
- Relining av avloppsstammar, planeras vara klart till årsskiftet.
- Löpande underhåll utförs kontinuerligt i båda fastigheterna.

Parkering

I föreningen finns 131 garageplatser varav 5 MC-platser. Garageplats kan hyras till en kostnad om ca 625 kr/mån och MC-plats kan hyras till en kostnad om 300 kr/mån. Till platserna är det separat kö. I övrigt råder kommunal boendeparkering i området. För mer information besök: https://malmo.se/boendeparkering.

TV/bredband

Kabel-TV via ComHem. Kostnad: 99 kr/mån.
Bredband via Bahnhof. I alla lägenheter finns det ett bredbandsuttag med tillhörande tjänstefördelare/router. Kostnad: 150 kr/mån. Hastighet: 100/100 Mbit/s (symmetrisk överföringshastighet till varje hushåll).

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en välskött förgård med lekplats, grillplats och sittmöjligheter.

Gemensamma utrymmen

Det finns två tvättstugor i varje fastighet. Varje tvättstuga är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, torkskåp eller torkrum och separata mangelrum.

Föreningen har en gästlägenhet som kan bokas via hemsidan mot en avgift om 300 kr/natt (400 kr/natt vid storhelg). Lägenheten ligger i källaren på Sergels väg 12 (ingång vid gaveln).

I båda fastigheterna finns även cykelrum och barnvagnsrum.

Det finns möjlighet att hyra andra rum/utrymmen (förråd) i fastigheten som står tomma. Priset varierar beroende på storlek och utrymme.

Övrigt

Ovanstående information är inhämtad från föreningen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera informationen med föreningens styrelse. Besök gärna föreningens informativa hemsida: www.ribersborg1.se

Länkar

Området

Att bo på Ribersborg

Malmö är en av få storstäder som har en strand mitt i stan och Ribersborgsstranden, kallad för ”Ribban” eller ”Malmös Copacabana”, är mycket populär. Hit kommer människor för att sola, bada och umgås. Ribersborg är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden, mycket tack vare sitt lugna välordnade läge mellan innerstaden och havet. Och årstidernas växlingar hindrar inte de boende här från att doppa sig; vinterbad är stärkande.

Vackra Ribersborg ligger i Västra Innerstaden och avgränsas av Regementsgatan och Limhamnsvägen. Området får mycket av sin karaktär genom närheten till stranden och livet där, men det erbjuder också en mycket trevlig stadsmiljö. Särskilt längs Regementsgatan ligger kaféer, restauranger och mysiga inredningsbutiker tätt. I Ribersborg finns också full service vad gäller skolor, äldre- och barnomsorg.

Precis vid Limhamnsvägen ligger ett av områdets mest kända bostadskvarter, Ribershus, som är ett fint exempel på stilen funktionalism. Det första huset uppfördes redan 1937-1938 men området bebyggdes ända fram till 1950-talet. I Ribersborg finns även högre hus med utsikt mot Öresund. Lägenheterna är i spännande utföranden, vissa är i 2,5 plan byggda med snedställda väggar, rundade hörn och halvcirkelformade matplatser.

Ribersborgsstranden är verkligen speciell och under sommarhalvåret samlas många av Malmös invånare här. Det är lätt att hitta en avskild plats vid vattenbrynet, på gräset eller i skuggan då bad- och fritidsområdet är mycket stort. Längs helastranden löper en 2 km lång gång- och cykelbana som utnyttjas flitigt av både inlines-åkare och löpare. Den som vill bada på grunt vatten håller sig invid strandkanten, men den som vill svalka sig på djupt vatten direkt kan gå ut på någon av de tio bryggor som sträcker sig ut i Öresund. Det finns även ett handikappanpassat bad. På kvällarna byts badning ut mot grillning, salsadans och kubbspel.

Längst ut på en av bryggorna finns också det välkända Ribersborgs Kallbadhus. Den vackra träbyggnaden uppfördes 1898 och var som populärast under 40-talet med ca 5000 besökare per dag under varma sommardagar. ’Kallis’ erbjuder havsbad, soldäck, vedbastu, massage, ansiktsbehandling och har också en restaurang. Att doppa sig i Öresund en vinterdag och sedan värma sig i bastun är livskvalitet i sann Ribersborg-stil.

Detta är en miljö som erbjuder en plats för alla, oavsett om man är en vattenälskande hund, en beachvolleybollspelare eller om man älskar att bada näck!

Köpa eller sälja bostad på Ribersborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ribersborgs 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Njut av bad, bastu och god mat året runt
 • Via Napoli
  Populär Neapolitansk krog
 • Ribersborgsstranden
  Malmös Copacabana

Karta

Nicoloviusgatan 6 B

Nicoloviusgatan 6 B,
217 57 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  Adress
  Sergels väg 9B
  Prisidé
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 394 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm

  Visning: 2020-07-13 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  Adress
  Limhamnsvägen 12B
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 280 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  75 kvm

  Visning: 2020-07-15 18.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Limhamnsvägen 12B
  Pris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 845 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Limhamnsvägen 6A
  Utgångspris
  4 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 718 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  94,8 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 21A
  Pris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 969 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Limhamnsvägen 6C
  Utgångspris
  5 300 000 kr
  Månadsavgift
  3 612 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  93 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!