Stor tvåa högst upp i huset med underbar utsikt över trädtopparna!

Rörsjöstaden, Malmö

Industrigatan 2B

På förhand
Utgångspris
2 095 000 kr
Avgift
4 094 kr
Antal rum
2
Boarea
63 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja

Stor tvåa högst upp i huset med underbar utsikt över trädtopparna!

Genomgående bostad med öppen planlösning och vackra attribut!

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Leche

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 52

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I området Rörsjöstaden bor man man med närhet till Rörsjöparkens vackra promenadstråk och mysiga cafeér! Med 5 minuter promenadavstånd når man gågatan och citypulsen, med utbud av restauranger, butiker, cafeér!
Vi tar hissen från markplan upp till översta våningen där vi möts av en fint renoverad bostad med öppen planlösning! Den stora och öppna planlösningen bjuder på ett härligt ljusinsläpp från dom stora fönsterna, med en utsikt över trädtopparna och utan insyn. Här finns tidstypiska attribut som dom fina och bevarade stuckaturerna i taket vilket gör en påmind om när huset är byggt! Köket är i stilfulla materialval tillsammans med en stor och fin köksö som avgränsas mot det stora sällskapsrummet! Dom sociala ytorna är väl tilltagna och bidrar till en väldigt hemtrevlig känsla!
Badrummet är också det stilfullt renoverat med fina materialval och här finns även tvättmöjligheter! Sovrummet ligger in mot den lugna innergården med förvaringsmöjligheter.
Det är ett boende för den som vill bo nära till citypulsen, på en lugn gata med en underbar utsikt och öppna, sociala ytor!
Välkommen på visning!

Interiör

Hallen,
Innanför dörren möts man av en öppen hall med vita, släta väggar och grått vinylgolv, med ett härligt ljusinsläpp då lägenheten är genomgående! Här finns plats för förvaring i inbyggd garderob.

Sällskapsrum:
Från höger i hallen kommer man in i det stora sällskapsrummet som bjuder på en stor öppen planlösning! Taket pryds av fin originalstuckatur tillsammans med bredspacklade, vita väggar. Det finns gott om plats för stor soffgrupp samt stort matbord!

Kök:
I anslutning till vardagsrummet ligger köket som är stilrent renoverat i ljusa materialval samt en läcker köksö med induktionshäll! Köket är utrustat med diskmaskin, kyl/frys, ugn, induktionshäll.
Ett socialt kök för trevliga middagsbjudningar!

Sovrum:
Från vänster i hallen finns sovrummet som ligger in mot den lugna innergården. Även här går golven i grått vinylgolv tillsammans med bredspacklade väggar! Här finns plats för förvaring i garderob samt plats för stor dubbelsäng!

Badrum:
I anslutning till vardagsrummet finns badrummet som är kaklat i vitt tillsammans med mörkt klinkergolv! Badrummet är utrustat med dusch, vask med kommod samt tvättmaskin.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Dadeln 24

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften

Bredband. Leverantör: Ownit. 100 Mbit. Obligatorisk kostnad tillkommer månadsavgiften med 139 kr.

Månadsavgift

Avgift
4 094 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Obligatoriskt tillägg: bredband 139 kr per månad.

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
1,75116%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 095 000 kr
Lägenhetsnummer
8
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
63 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1900
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
132

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Dadeln 24
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
52
Antal hyresrätter
2
Antal lokaler
6
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Dadeln 24 bildades i början av 2000- talet, köpte fastigheten 2005/2006, och är idag en äkta bostadsrättsförening. Det finns 52 bostadsrätter varav två upplåts med hyresrätt och 6 hyreslokaler i föreningen. Adresserna är Föreningsgatan 48C, 50, 52, Bertrandsgatan 1A och B samt Industrigatan 2. Ekonomisk förvaltning sköts av SBC. Tomten är upplåten med tomträtt. Tomträttsavtalet gäller t o m 2029-12-31.

Föreningen godkänner delat ägande mellan förälder och barn, hur stor andel tas upp med styrelsen. Föreningen godkänner ej juridisk köpare.

Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Föreningens ekonomi

Det finns inga beslutade avgiftshöjningar.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar
1982: Installation av ny värmeanläggning.
1982: Elledningar utbytta.
1982-1986: Byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum.
1985: Putsades fasaden, taket lades om och målades samt så byttes elstigare.
2004: Samtliga fönster renoverades och trappuppgångarna målades.
2007: Spolades avloppsstammar.
2008: Säkerhetsdörrar, Postboxar i entré år.
2009: Nya tvättmaskiner i tvättstugorna.
2010: Värmeväxlare samt termostater på samtliga radiatorer byttes, OVK besiktning av ventilation utfördes med godkänt resultat.
2014: Spolades samtliga avloppsstammar och hissarna målades om.
2016: Spolades vattenstammarna och taket byttes delvis.
2017: OVK (Obligatorisk ventilations kontroll)
2018: Fönster- och takbyte.
2019: Uppdatering av bokningssystem för tvättstugor. Webbokning är nu möjlig.

Kommande renoveringar:
Byte av tappvattenledningar beräknas påbörjas i april 2020. Projektet planeras vara klart någon gång i december.
Fönsterbyte planeras att genomföras hösten 2021. I samband med fönsterbytet har föreningen för avsikt att putsa om fasad, lägga om papptak samt byta ut stuprör vid behov. Föreningen följer en underhållsplan.

Föreningen har för avsikt att stycka av en av lokalerna och upplåta den avstyckade delen till bostadsrätt. Föreningen har fått ett positivt förhandsbesked från kommunen för detta projekt.

Parkering

Det råder boendeparkering i området.

TV/bredband

Com Hem som TV leverantör. Bahnhof är ny bredbandsleverantör f r o m hösten 2020. Anslutningshastighet 1000 Mbit/s mot en kostnad om 139 kr/månad. Kostnaden blir fortsatt obligatorisk. Fastigheten har en fiberoptisk anslutning.

Gårdsplats/innergård

Grillar och utemöbler finns för gemensamt bruk av föreningen medlemmar

Gemensamma utrymmen

Föreningen har ett cykelförråd och två tvättstugor med vardera två tvättmaskiner samt en torktumlare och ett torkskåp och stort torkrum. Tvättstugorna är placerade i bottenplan på Föreningsgatan 50A.

Övrigt

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Föreningens mailadress är dadeln24@gmail.com.

Länkar

Området

Att bo i Rörsjöstaden

Oavsett hur mycket kunskap man har om arkitektur bjuder Rörsjöstaden in till en inspirerande livsmiljö. Området skapades med de franska boulevarderna som förebild och idag, nästan 200 år efter byggstart, är det ett av Malmös mest uppskattade bostadsområden. Ett kännetecken är de välskötta trädgårdarna kring bostadsrättsföreningarna, här gäller puts och studs. Vackra S:t Pauli Kyrkogata, aktiviteter i Rörsjöparken och ett rikt utbud av kaféer och restauranger gör också sitt.

Det vackra området Rörsjöstaden var en av de första stadsdelarna i Malmö som uppfördes bortom kanalen. Byggnadsnämnden, som inrättades 1862, var landets första och de fick i uppgift att upprätta en rutnätsplan för Rörsjöstaden med kontinental inspiration hämtad från Paris boulevarder. Nämnden tog sitt jobb på största allvar och byggnationen varade ett halvt sekel. Hela området planerades utifrån den imponerande boulevarden Kungsgatan. Idag är den ett populärt joggingstråk!

I området ligger även S:t Pauli Kyrka som invigdes 1882. Det är en centralkyrka byggd efter principen att det heliga ordet skulle höras av hela församlingen och att alla skulle se prästen under gudstjänsten. Kvarteren kring den tårtformade kyrkan är mycket eleganta med höga flerfamiljshus putsade i nyanser av crème och toppade med tegelröda tak.

Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Husen är fina exempel på hur man ville bo förr och det är uppenbart att den här typen av boende är lika populär idag. Det var vanligt att byggherren själv bestämde utsmyckning på fastigheten och från sent 1800-tal blandade man gärna detaljer från olika epoker. En nymodighet var till exempel balkongen, som inte användes som uteplats, utan främst fungerade som en markör av bostadens viktigaste rum mot omgivningen.

Stadsdelen är stor till ytan där den sträcker ut sig längs kanalen med Drottninggatan i linje. Den boulevardliknande Kungsgatan löper från Värnhemstorget, där Malmö Plaza erbjuder shopping och nöjen, ner till Amiralsgatan. Rörsjöstadens läge gör den attraktiv för den som pendlar till jobb eller skola. Här finns flera viktiga kommunikationsmöjligheter på bara minuters avstånd.

Runt omkring Rörsjöstaden ligger flera fina parker och grönområden men närmast är den egna parken, Rörsjöparken. På sommaren är det många som njuter av solen från en filt. I parken finns också en temalekpark med vattenspel, klätterväggar samt en plaskdamm som är den största i Malmö och sedan något år finns även ett utegym.

Köpa eller sälja bostad i Rörsjöstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Rörsjöstadens 3 bästa

3
 • Bouchon
  En gemytlig fransk bistro med naturvinsbar.
 • Café Element
  På bästa läge serveras både fika, dagens lunch och middag.
 • Rörsjöparken
  Njut av en promenad genom den vackra allén, ha picknick i gräset eller stanna till på lekplatsen med barnen.

Karta

Industrigatan 2B

Industrigatan 2B,
212 14 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Leche

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 52

Förslag på andra bostäder

 • Andel i bostadsförening

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Celsiusgatan 2C
  Pris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 147 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  S:t Pauli Kyrkogata 15B
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 673 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  74 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sturegatan 20B
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 272 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  85,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Andel i bostadsförening

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Celsiusgatan 4 C
  Pris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 677 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!