En sann sekelskiftesvåning med karaktär och balkong i sydväst

Rörsjöstaden, Malmö

Löjtnantsgatan 14

Utgångspris
4 295 000 kr
Avgift
3 480 kr
Antal rum
4
Typ
Andelsrätt
Våningsplan
4 av 4
Boarea
90 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

En sann sekelskiftesvåning med karaktär och balkong i sydväst

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På Löjtnantsgatan 14 tornar en vacker byggnad upp sig från 1898. En av Rörsjöstadens underbara våningar, i ett vackert sekelskifteshus finns denna ljuva fyrarummare om hela 90 kvm med begränsad insyn och en fin balkong i sydväst. En sann sekelskiftesvåning där byggnadsåret speglar våningen rakt igenom, takhöjd över 3 meter, vackra spegeldörrar, pampiga stuckaturer, fungerande öppen spis och vacker fiskbensparkett. Tre vackra salonger i fil mot gatan med slående takhöjd och de stora fönstren bidrar till ett härligt ljusinsläpp. Utsikten är vacker! På motsatssidan mot den lugna innergården hittar vi ett sovrum till och det renoverade köket som har en lyxig känsla. Balkongen i sydväst gör den här våningen fulländad. Att föreningen har god ekonomi och att månadsavgiften är låg är ännu ett argument. Precis utanför dörren finner vi den lummiga allén tillsammans med mysiga caféer som bidrar till en rofylld och harmonisk känsla. Här är ett drömboende för den som vill bo i en vacker och genuin våning i ett attraktivt område i city med promenadavstånd till det mesta!

Interiör

Hall
Dem vita väggarna samt fiskbensparkett sätter prägel för hela våningen. Från hallen, genom vackra dubbeldörrar, får du en direkt blick in till de fina salongerna där ljuset flödar in.

Tre salonger i fil
Från hallen stiger du in i de tre pampiga salongerna i fil. Det som gör rummen till något utöver det vanliga är originaldetaljer såsom slående takhöjd, stuckaturer, höga lister, dubbeldörrar, fungerande öppen spis samt det fantastiska ljusinsläppet från de stora fönsterna. Fiskbensparketten i kombination med vita väggar skapar en lugn och harmoniskt grund.
Matsalen ligger i fil med vardagsrummet som utgör den perfekta samlingspunkten för vänner och familj.
Det tredje och sista rummet i fil används idag som sovrum. Även detta rum är lika pompöst som de två andra och bjuder på lika fina attribut från förra sekelskiftet. Härifrån når man våningens balkong belägen i sydväst.

Kök
Köket som vetter mot den lugna innergården är ny renoverat (2018). Vit inredning och vackra mässingshandtag i kombination med vit fasadkakel ovanpå arbetsbänk skapar en fin harmoni. Vita väggar och nylagd fiskbensparkett. Alla maskinerna är integrerade. Full maskinell utrustning som består av kyl/frys (Ikea), diskmaskin (Ikea), spis (Smeg), fläkt och tvättmaskin (Ikea). Från kökstrappan når man vindsförrådet.

Sovrum
Mot gården ligger det andra sovrummet. Här finns vita väggar och fiskbensparkett.

Badrum
Separat duschrum, helkaklat i vitt. Ingång från sovrummet. Från hallen når man separat toalett.

Fakta

Uteplats/balkong

I sydväst

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 480 kr

Inkl värme, vatten och kabel-TV. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg avseende bredband på 185 kr/månad.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,97%
Andel av årsavgiften är
3,98708%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Andelsrätt
Upplåtelseform
Andel i bostadsförening
Utgångspris
4 295 000 kr
Lägenhetsnummer
00046
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Nej
Rum
4
Sovrum
2
Boarea
90 kvm*

* Enligt uppmättning av säljaren. Enligt föreningens lägenhetsförteckning 87 kvm.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1898
Ventilation
Självdrag
Fönster
2-glasfönster

Till lägenheten tillhör både ett vinds- och källarförråd. Notera att månadsavgiften är fördelad enligt följande:
Grundavgift 2 800,25 kr
Bredband 185 kr
Vatten-/värmetillägg 680 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
137

Bostadsrättsförening

Namn
Bf Rörsjöhus upa
Organisationsform/typ
Bostadsförening
Antal lägenheter
26
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bf Rörsjöhus upa är en äkta förening som bildades 1920 och består av 26 lägenheter och 3 lokaler med bostadsrätt (för närvarande café/bageri, sushirestaurang och kemtvätt). Föreningen fördelar sig över adresserna Föreningsgatan 43A-B och Löjtnantsgatan 14-14A. Föreningens tomt är friköpt. SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Bf Rörsjöhus upa är en bostadsförening vilket är en äldre boendeföreningsform som existerade innan bostadsrättslagen grundades 1930. Föreningen lyder under lagen om ekonomiska föreningar och föreningens stadgar, men inte automatiskt under bostadsrättslagen, om inte delar av lagen finns medtagna i dess stadgar.

Avgiftsförändringar:
För närvarande finns det inte några planerade avgiftsförändringar. Kontrollerat med styrelsen 2019-11-08.

Medlemskap:
Föreningen tillåter s.k. delat ägande. Det betyder att en förälder kan stå som delägare av bostaden, trots att det endast är barnet som är boende i lägenheten. Den boende skall dock äga minst 50 % av bostadsrätten. Föreningen tillåter inte juridiska personer som ägare.

Värmekostnaden är en schablonavgift som kan komma att regleras om behov finns.

Föreningen har en gemensam städdag per år med obligatorisk närvaro.

Ovanstående information är hämtad från årsredovisning, hemsida samt representant från styrelsen. Framtida köpare uppmanas att kontrollera ovanstående information med representant från föreningen.

Renoveringar - Utförda och planerade

1991 Installation av fjärrvärme.
1992 Renovering av pannrummet.
1993 Upprustning av innergården.
2000 Elstambyte och renovering av skorstenar.
2002 Ytterdörrar, källarfönster och skyltfönster.
2003 Fasadrenovering och omputsning av fasad, renovering av balkonger och takomläggning (besiktigades 2011).
2004 och 2011/2012 Trapphusrenovering.
2005 och 2011/2012 Renovering av fönster.
2005 och 2008 Pigtrappor renoverades.
2008 Sotning och kontrollering av fungerande kaminer.
2010/2011 Relining av avloppsstammarna.
2010 Mindre renovering av balkonger och tilläggsisolering av fönster.
2011 Bredband drogs in i fastigheten.
2011/2012 Målning av trapphus och fönster mot gården.
2012 Individuell värmemätning infördes , begränsad takrenovering, påbörjades en översyn och renovering av tappvattenledningar där behovet fanns.
2013 Renovering av källarutrymme, trädgårds/innergårdsrenovering och renovering av vattenledningar.
2014 Målning och renovering av lokalernas fönster, byggnation av trädäck.
2015 Ny torkanläggning.
2016 Ventilationsfläkt installerades i tvättstugan, dörrar till innergården målades samt portarna till samtliga entréer, innergård upprustning och installation av automatisk bevattningssystem.
2017 Renovering av tvättstugan och råttstopp installerat i gårdshuset.
2018 Installation av frånluft i tvättstuga.
2018 Utbyte ytterdörr till innergården.
2019 Utbyte portsystem.

Planerade renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2009 och sträcker sig fram till 2020.
Föreningen planerar renovering av fasad och målning av plåttak, för närvarande tas offerter in. Nästa planerade renovering kommer att bli tappvattenstammarna. Föreningen kommer under hösten 2019 att anlita en konsult som ska hjälpa dem att ta fram ritningar och förfrågningsunderlag som sedan lämnas ut på anbud. Mer information kommer så snart föreningen har beslutat sig för vilken entreprenör som kommer att utföra renoveringen. Kontrollerat 2019-11-08.

Parkering

I området råder kommunal boendeparkering. För mer information besök gärna: www.malmo.se/boendeparkering

TV/bredband

TV: Kabel-TV via ComHem ingår i avgiften.
Internet: Bredband via Ownit. Hastighet: 100/100 Mbit/s. En obligatorisk kostnad om 185 kr/mån tillkommer för bredbandet.

Gårdsplats/innergård

På föreningens mysiga innergård finns ett trädäck med utemöbler och grill.

Gemensamma utrymmen

Det finns plats att ställa cyklar i källaren. Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen på innergården. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och ett torkrum. Till varje lägenhet finns ett källarförråd och ett vindsförråd

Länkar

Området

Att bo i Rörsjöstaden

Oavsett hur mycket kunskap man har om arkitektur bjuder Rörsjöstaden in till en inspirerande livsmiljö. Området skapades med de franska boulevarderna som förebild och idag, nästan 200 år efter byggstart, är det ett av Malmös mest uppskattade bostadsområden. Ett kännetecken är de välskötta trädgårdarna kring bostadsrättsföreningarna, här gäller puts och studs. Vackra S:t Pauli Kyrkogata, aktiviteter i Rörsjöparken och ett rikt utbud av kaféer och restauranger gör också sitt.

Det vackra området Rörsjöstaden var en av de första stadsdelarna i Malmö som uppfördes bortom kanalen. Byggnadsnämnden, som inrättades 1862, var landets första och de fick i uppgift att upprätta en rutnätsplan för Rörsjöstaden med kontinental inspiration hämtad från Paris boulevarder. Nämnden tog sitt jobb på största allvar och byggnationen varade ett halvt sekel. Hela området planerades utifrån den imponerande boulevarden Kungsgatan. Idag är den ett populärt joggingstråk!

I området ligger även S:t Pauli Kyrka som invigdes 1882. Det är en centralkyrka byggd efter principen att det heliga ordet skulle höras av hela församlingen och att alla skulle se prästen under gudstjänsten. Kvarteren kring den tårtformade kyrkan är mycket eleganta med höga flerfamiljshus putsade i nyanser av crème och toppade med tegelröda tak.

Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Husen är fina exempel på hur man ville bo förr och det är uppenbart att den här typen av boende är lika populär idag. Det var vanligt att byggherren själv bestämde utsmyckning på fastigheten och från sent 1800-tal blandade man gärna detaljer från olika epoker. En nymodighet var till exempel balkongen, som inte användes som uteplats, utan främst fungerade som en markör av bostadens viktigaste rum mot omgivningen.

Stadsdelen är stor till ytan där den sträcker ut sig längs kanalen med Drottninggatan i linje. Den boulevardliknande Kungsgatan löper från Värnhemstorget, där Malmö Plaza erbjuder shopping och nöjen, ner till Amiralsgatan. Rörsjöstadens läge gör den attraktiv för den som pendlar till jobb eller skola. Här finns flera viktiga kommunikationsmöjligheter på bara minuters avstånd.

Runt omkring Rörsjöstaden ligger flera fina parker och grönområden men närmast är den egna parken, Rörsjöparken. På sommaren är det många som njuter av solen från en filt. I parken finns också en temalekpark med vattenspel, klätterväggar samt en plaskdamm som är den största i Malmö och sedan något år finns även ett utegym.

Köpa eller sälja bostad i Rörsjöstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Rörsjöstadens 3 bästa

3
 • Bouchon
  En gemytlig fransk bistro med naturvinsbar.
 • Café Element
  På bästa läge serveras både fika, dagens lunch och middag.
 • Rörsjöparken
  Njut av en promenad genom den vackra allén, ha picknick i gräset eller stanna till på lekplatsen med barnen.

Karta

Löjtnantsgatan 14

Löjtnantsgatan 14,
211 50 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 63B
  Utgångspris eller Högstbjudande
  4 100 000 kr
  Månadsavgift
  5 099 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  113 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Andel i bostadsförening

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Andréegatan 6
  Utgångspris
  3 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 548 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  72,53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Drottninggatan 5A
  Pris
  4 495 000 kr
  Månadsavgift
  5 369 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  113 kvm
 • Andel i bostadsförening

  Rörsjöstaden, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  Döbelnsgatan 16C
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  5 897 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  3
  Boarea
  112 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Majorsgatan 6
  Pris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  5 989 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  109 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  S:t Pauli Kyrkogata 12
  Utgångspris
  5 195 000 kr
  Månadsavgift
  5 244 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  110 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!