Ägarlägenhet i Västra Hamnen. Låga kostnader i klokt ägarlägenhetskoncept! vån 4, hiss, garage!

Västra Hamnen, Malmö

Koggens Gränd 3A

Pris
5 975 000 kr
Antal rum
4
Boarea
104 kvm
Typ
Ägarlägenhet
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 19/1, KL 11:45 - 12:15

  Bokad visning.

Boka visning

Ägarlägenhet i Västra Hamnen. Låga kostnader i klokt ägarlägenhetskoncept! vån 4, hiss, garage!

Ägarlägenhet i Västra Hamnen. 104 moderna kvm på våning 4 med hiss och två balkonger. Hög standard och låga driftskostnader i ägarlägenhetsutförande!

 • Ansvarig mäklare

  Robert Hjalmarsson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0703-114 115

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Beskrivning

Beskrivning

Exklusivt boende ritat av White arkitekter. Välkomna till Koggens gränd och en intelligent samt miljösmart ägarlägenhet! Här bor man billigt och prisvärt i smart koncept. Där man även kan äga som Juridisk person. (Företag)

Hög standard, låga driftskostnader och långsiktighet på materialval är det som genomsyrar det smakfulla huset beläget på Koggens gränd. Huset i sig är unikt med sin levande fasad där man tydligt kan se de olika hemmens belägenhet från utsidan. Läget intill parken skapar en grönskande kringmiljö som är unik i sitt slag. Innergården är smakfullt arkitektonisk och en harmonisk plats för husets boende att njuta av. Uppe på taket välkomnar en fantastisk takterrass med sittgrupper, planteringar och träd. Som en gård rakt under himlen!

Lägenheten fördelar sig på 104 m², på våning 4 med hiss från markplan, med tre sovrum samt två balkonger, en stor balkong i söderläge och en mot norr.
Genomgående vita väggar, parkettgolv och en takhöjd på ca 2,7 meter ramar in ett hem som du garanterat trivs i och till fullo äger! I hela bostaden ligger vattenburen golvvärme, förutom i badrummen där det finns elburen golvvärme.

I källaren finns garage med plats för 31 bilar. Hyra 1000:-/månad per garageplats. Förråd i källarplan i anslutning till garaget.

VIKTIGT ! är att förstå konceptet med Ägarlägenhet och dess fördelar.
https://www.lantmateriet.se/sv/Fastigheter/Andra-fastighet/andra-lagg-ihop-dela/Tredimensionell-fastighetsindelning/Agarlagenheter/

Fakta

Fastighetsbeteckning

Slupen 27

TV/bredband

IP tv

Bredband och IP-TV. Fast kostnad: 232 kr/mån. Leverantör: Ownit.

Övrigt

Läs mer om ägarlägenheter och dess fördelar. Förutom att inte betala någon avgift utöver driften och samfällighetskostnaden är att man inte tar över nåt ansvar för något gemensamt lån när man köper en ägarlägenhet (jfr Brf) samt att man kan hyra ut den utan tillstånd.

Härtill kan man även äga som juridisk person

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
3

Denna summa inkluderar driftskostnaderna för el, värme, kall- och varmvatten. Verklig förbrukning för 4 personer, 2 vuxna och 2 barn.

Samfällighetsavgiften (1.400 kr/mån) täcker kostnaden för de gemensamma utgifterna såsom förvaltning, sopor, trappstädning, el i gemensamma utrymmen och avsättning för framtida underhåll.

Total månadskostnad, inklusive driftkostnad, samfällighetsavgift och bredband & TV

Samfällighet/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Malmö Slupen GA:1, Samfällighet: Malmö Slupen S:1

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energiförbrukning per kvm och år
70

Uteplats/balkong

Här finns 2 balkonger. En stor balkong i söderläge, samt en mindre gårdsvänd balkong mot norr. I huset finns också en gemensam takterrass om ca 140 m²

Planbestämmelser

Detaljplan Detaljplan

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 913 000 kr
Byggnadsvärde
2 003 000 kr
Kod
520, Ägarlägenhetsenhet, bostad

Information

Typ
Ägarlägenhet
Pris
5 975 000 kr
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja*
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
104 kvm**

* Rymlig och modern hiss

** Areauppgifter enligt taxeringsinformationen 1
1 Enligt samfällighet /förening

Bilplats/övriga byggnader

Garage med plats för 31 bilar. Hyra 1000:-/månad per garageplats.

Förråd i källarplan i anslutning till garaget.

Byggnadssätt

Byggår
2012

Förråd i källarplan i anslutning till garaget.

Länkar

Området

Att bo i Västra Hamnen

Det som började som en vision om att skapa en ny typ av boendemiljö har vuxit fram som en spännande stadsdel som sjuder av liv. Under sommarhalvåret drar Västra Hamnen och Dockan åt sig särskilt många besökare. Malmöbor och andra skåningar kommer kanske för att ta ett dopp utmed den långa strandpromenaden. Minst lika många, också utländska turister, fascineras året om av den varierande arkitekturen i boendemiljön där Turning Torso står lika tydlig som ett utropstecken – här är det!

Västra hamnen är en ekologiskt hållbar stadsbebyggelse och den började ta sin form under bostadsmässan Bo01, som hölls sommaren 2001. Syftet med mässan var att visa upp för allmänheten hur övergiven industrimark kunde förvandlas till bostadsområden med affärer, restauranger, hotell och kontor i en levande miljö. Den otillgängliga kustremsan förvandlades också till en mötesplats med utrymme för lekplatser, parker, skateramper, motionsstråk och brygghäng.

Ambitionen att skapa en levande stadsdel infriades verkligen. Idag är Västra Hamnen ett mycket attraktivt bostadsområde där förskolor och skolor hör till Malmös mest uppskattade. Här finns också all service, som t ex apotek, gym och matbutiker. Även flera topprestauranger har etablerat sig här lockade av möjligheten att bjuda gästerna på en upplevelse utöver det vanliga. Flera har borden precis utmed kajkanten och serverar förstås gärna fisk- och skaldjursrätter. Det är också enkelt att vara nära naturen i Västra Hamnen. De boende uppskattar möjligheten att ta ett kvällsdopp vid Scaniabadet och njuter av solnedgången i sundet vid Öresundsbron.

Idag är västra hamnen känd för sin spännande arkitektur med landmärket Turning Torso som stor turistattraktion. Den imponerande 190 meter höga byggnaden har satt Malmö på kartan och besökare från såväl Sverige som övriga världen kommer för att beskåda den.

Granne med Västra Hamnen ligger Dockan. Namnet på området är hämtat från förr då just varvsindustri och Kockums dominerade kustområdet. Nu är det ett trevligt bostadsområde som definieras av flervåningshus med närkontakt till vattnet, restauranger och en fri sikt ut mot horisonten. Den ursprungliga båtdockan har återanvänts och förvandlats till en attraktiv småbåtshamn. Man kan som boende parkera båten utanför porten.

Blandningen av gammalt och nytt är ledord i utformningen av Dockans miljö och flertalet äldre byggnader har fått nya användningsområden, bland annat har Malmö Högskola sin verksamhet i en gammal ubåtshall. Studenter blandas också med kontorsanställda då många små företag men även större internationella sådana har kontor i området. Även Bjurfors har sitt huvudkontor här.

Köpa eller sälja bostad i Västra Hamnen? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Hamnens 3 bästa

3
 • Årstiderna By The Sea
  Gourmetmat från havet vid havet
 • Stapelbädden
  Skateboardpark och kreativt centrum
 • Bar Italia
  Kafé med den godaste italienska glassen

Karta

Koggens Gränd 3A

Koggens Gränd 3A,
211 13 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Robert Hjalmarsson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0703-114 115