Mycket fin 3:a med radhuskänsla!

Lövskatan, Luleå

Genvägen 30D

Utgångspris
1 795 000 kr
Avgift
4 400 kr
Boarea
72 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3

Visning

 • tisdag 1/12, KL 16:30 - 17:00

  Föranmälan krävs, max 2 personer / sällskap - Välkommen att boka via länk eller mejl

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Mycket fin 3:a med radhuskänsla!

Välkommen till denna mycket trevliga 3:a som erbjuder fina våtutrymmen och två egna uteplatser - Välkommen på visning!

 • Ansvarig mäklare

  Marie Östling

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-980 44 22

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Bastu. Genvägen 30D - Bjurfors
Bastu
Bastu / relax / badrum. Genvägen 30D - Bjurfors
Bastu / relax / badrum
Vardagsrum. Genvägen 30D - Bjurfors
Vardagsrum
Vardagsrum. Genvägen 30D - Bjurfors
Vardagsrum
Kök / hall. Genvägen 30D - Bjurfors
Kök / hall
Kök. Genvägen 30D - Bjurfors
Kök

Planskiss

Planlösning
Planlösning, entréplan
Planlösning
Planlösning, övre plan
Planlösning
Planlösning, källare

Beskrivning

Beskrivning

Påkostad 3:a med radhuskänsla på Lövskatan! Egen ingång och två egna uteplatser för sol från morgon till sena kvällen. Bostaden har en total yta om 108 kvm bestående av 72 kvm boyta och biyta om 36 kvm i källaren. På entréplan finns ett välhållet kök med vit inredning och i nära anslutning finna det ljusa vardagsrummet som inrymmer både matplats och soffhörna. Från vardagsrummet leder dubbla helglasade dörrar ut till den fina uteplatsen där du rymmer både grill och loungemöbler. På övre plan finns två rymliga sovrum, god förvaring i två större garderober/klädkammare samt ett mycket snyggt helkaklat badrum med golvvärme. Källaren har genomgått en omfattande renovering 2018 och inrymmer idag en mycket påkostad bastu och relaxavdelning med golvvärme. I källaren finns även utrymme med tvättmaskin samt ett praktiskt förråd.

Brf Freja 2 består av sex radhuslängor med 36 lägenheter. Det finns mycket gott om parkeringar inom föreningen, 64 st carportplatser med förråd samt 5 st motorvärmarplatser. Lägenheterna är i två plan med källare i mysig radhusmiljö. I månadsavgiften ingår värme, VA, bredband, digital-tv (grundutbud) IP-telefoni samt bostadsrättstillägg till hemförsäkringen. I föreningen finns gemensam tvättstuga samt cykelförråd där man kan vinterförvara sina cyklar.

Lövskatan är ett trevligt och stadsnära område med gångavstånd till centrum. Här finns blandad bebyggelse bestående av både lägenheter och villor. Närhet till området Örnäset där bekvämligheter såsom skola, förskola, matvarubutik, restaurang och vårdcentral m.m. finns. Kort promenad och cykelavstånd in till centrala Luleå.

Interiör

-Entréhall-
Nätt entréhall med avhängning i rymlig garderob med skjutdörrar. Hallen har slitstark matta på golvet och ljusa väggar.

-Kök-
Ljust och välhållet kök med tidlös inredning så som vita luckor, dekorativ mosaik och vita bänkskivor. Köket är utrustat med kyl/frys (Electrolux-äldre), induktionshäll (Ikea, ca -10), spisfläkt (Cylinda, ca -10), ugn (Ikea, ca -10) samt diskmaskin (Bosch, äldre). Köket har nätt matplats med platsbyggt barbord som belyses via spottar i taket. Köket har laminatgolv och vita väggar.

-Vardagsrum-
Mycket trivsamt och insynsskyddat vardagsrum som har rikligt med ljusinsläpp från dubbla helglasade altandörrar samt fönster. Vardagsrummet inrymmer både matbord och soffgrupp, från vardagsrummet nås den omtyckta uteplatsen där du kan njuta av solen från tidig morgon till lunchtid och grilla året runt (uteplats finns även på framsidan). Laminatgolv och ljusmålade väggar.

Övre plan

-Sovrum 1-
Det större sovrummet inrymmer både dubbelsäng och annan önskad förvaringsmöbel som tex byrå eller fristående garderober. Rummet har ljusinsläpp via två fönster. Laminatgolv och målade väggar samt fondtapet. Klädförvaring finns i garderob i övre hallen.

-Sovrum 2-
Även sovrum 2 inrymmer en dubbelsäng om så önskas och har samma fina golv som sovrum 1 och vitmålade väggar. I detta rum finns förvaring i en rymlig garderob/klädkammare.

-Badrum-
Mycket fint badrum renoverat för ca 10 år sedan i tidlöst helkaklat utförande, el-golvvärme för skön komfort. Här finns wc, handfat med kommod, överskåp med spegel, takdusch med glasvägg och högskåp.

Källarplan

-Bastu / relax / badrumsavdelning-
Mycket fin och påkostad bastu med intilliggande badrumsavdelning från 2018. Utrymmet har klinkergolv med el-golvvärme, väggarna i badrumshörnan är kaklade med vitt kakel och i relaxen och i bastun är väggarna klädda betsad träpanel och har stämningsfull belysning via spottar längs väggarna. Badrumsavdelningen är utrustad med duschplats, toalett och handfat med förvaring i kommod.

I källaren finns även ett oinrett utrymme som nuvarande ägare disponerar som klädvård med tvättmaskin (Samsung, ca -10) samt ett rymligt förråd. Under trappan finns en frysbox som ingår i köpet.

Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Freja 2

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Freja 2
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
36
Antal hyresrätter
1
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Freja 2 består av sex radhuslängor på Genvägen i Luleå. Fastigheten består av 36 lägenheter och en lokal som används som tvättstuga. Föreningen har 35 bostadsrätter och 1 hyresgäst. Föreningen har även 64 st carportar med förråd, 4 parkeringsplatser för besökande samt 2 st husvagnsplatser att hyra. Ungefär hälften av carportarna hyrs ut till medlemmarna i grannföreningen Brf Freja 1.

Föreningen har god ekonomi med låga månadsavgifter. Lägenheterna är i två plan med källare i mysig radhusmiljö. Gemenskap och mycket god sammanhållning är kännetecknande för föreningen.

Föreningens ekonomi

Årsavgiften kommer genom index höjas med 2% from 2021-01-01. Föregående år index höjdes årsavgiften för 2020 med 1% och 2019 med 2%.
Föreningen hade en avgiftsfri månad i december 2019.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2006: Motorvärmarcentraler.
2008: Byte star-n- och radiatorventiler.
2008: Fjärrvärmecentral.
2008: Dränering.
2010: Stammar (relining).
2011-2012: Fasadmålning.
2011-2012: Nya ytterdörrar samt skärmtak.
2013: Fasadmålning carportar.
2015: Nya vindskydd och staket.
2015: Asfaltering, belysning cykelparkering.
2016: Byte belysning o ytterdörr i tvättstuga.
2016: Nya snörasskydd monterade.
2016: Altandörrar utbytta.
2017: Elektronisk bokningssystem i tvättstuga.
2017: Nya motorvärmaruttag med digital anslutning.
2018: Utbyte belysningsarmaturer till led.
2019: Installerat värmekablar till dagvattenledning, byte av pump undercentral, byte vindskivor, 2 st nya gästparkeringar.
2020: Tv-sändningen övergick från analogt till digitalt.

Styrelsen har genomfört den stadgeenliga besiktningen 2019-09-17. Under besiktningen konstaterades att fastigheterna är i bra skick. Inget behov av åtgärder.

De närmsta åren planerar styrelsen inga större åtgärder. Styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen, som upprättats 2018.

Parkering

I föreningen finns 64 st carport-platser med förråd (pris 270 kr/mån + elförbrukning), 4 st parkeringsplatser för besökande (pris 50 kr/dygn) samt 2 st husvagnsparkeringar (pris 250 kr/mån + elförbrukning). Alla medlemmar erbjuds en plats i carport (ungefär hälften av carport-platserna hyrs ut till medlemmarna i grannföreningen Brf Freja 1).

TV/bredband

Digital-tv via ComHem (grundutbud ingår i månadsavgiften).
Bredband via Telenor 250/100 Mbit (ingår i månadsavgiften).
Telefoni med Telenor via nätverksuttaget (ingår i månadsavgiften).

Gårdsplats/innergård

Gemensam grillplats på baksidan av Genvägen 24 F/28 A.

Gemensamma utrymmen

Den gemensamma tvättstugan ligger i början av fastigheterna, vid 16A, där har man satt in ett digitalt bokningssystem samt även rörelsestyrd belysning. Bokas antingen via dator/ mobil eller tagg i tvättstugan.

Övrigt

NYTTJANDERÄTTSAVTAL
Köparen av bostadsrätt i Freja 2 skriver under ett nyttjanderättsavtal för fram- och baksidan av lägenheten. Detta dokument finns att läsa under "Bostadsfakta".

GEMENSAMHETSEL
Föreningen tillämpar s.k. gemensamhetsel. Detta innebär att man har ett gemensamt abonnemang för Freja 2:s samtliga lägenheter. Kostnaderna för elförbrukningen fördelas genom en så kallad undermätning, vilket kort och gott innebär att alla berörda lägenhetsinnehavare har en egen elmätare och endast betalar för sin egen förbrukning. Elmätarna sitter i källaren. Varje månad betalar bostadsrättsinnehavaren en preliminär el-avgift och sedan efter att man har läst av sin elmätare så får man en slutdebitering för det året, antingen kan man få betala mer eller så kommer den preliminära el-debiteringen att sänkas beroende på hur mycket man har förbrukat.

ÖVRIGT
Föreningen har ett trådlöst brandvarningssystem som sitter i alla lägenheter, soprum, tvättstuga, styrelserum och vindsutrymmen.

Uteplats/balkong

Uteplats på framsidan vid den egna entrén med eftermiddags- och kvällssol. Stor altan/uteplats på baksidan nås från vardagsrummet och har förmiddagssol. Marken tillhör föreningen, ingen upplåten mark tillhör lägenheten (se nyttjanderättsavtal under bostadsfakta-fliken).

Månadsavgift

Avgift
4 400 kr

I månadsavgiften ingår värme, VA, digital-tv (grundutbud), bredband , IP-telefoni samt bostadsrättstillägg till hemförsäkringen.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,77778%
Andel av årsavgiften är
2,77778%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 795 000 kr
Lägenhetsnummer
52-2086-1-34-4
Våningsplan
0
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
72 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
221 kr
Summa
221 kr

Föreningen tillämpar s.k. gemensamhetsel. Nuvarande ägare har under det senaste året haft en elkostnad på 2.650 kr/år. Observera att driftkostnaden varierar beroende på familjesammansättning och levnadsvanor.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1945

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2011-10-13

Området

Om området

Lövskatan är ett trevligt och stadsnära område med gångavstånd till centrum, blandad bebyggelse bestående av både lägenheter och villor. Närhet till området Örnäset där bekvämligheter såsom skola, förskola, matvarubutik, restaurang och vårdcentral m.m. finns.

Karta

Genvägen 30D

Genvägen 30D,
97436 Luleå

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Marie Östling

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-980 44 22