Drömlägenhet med braskamin på Östermalm!

Östermalm, Luleå

Östra Parkgatan 25

Budgivning pågår
Utgångspris
1 995 000 kr
Avgift
3 754 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
1 av 2
Boarea
73,5 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Drömlägenhet med braskamin på Östermalm!

Fantastisk bostad med högt i tak, braskamin, helkaklat badrum, renoverat kök i vacker stil, vackra trägolv och listverk.

 • Ansvarig mäklare

  Marie Östling

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-980 44 22

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Vardagsrum. Östra Parkgatan 25 - Bjurfors
Vardagsrum
Vardagsrum. Östra Parkgatan 25 - Bjurfors
Vardagsrum
Kök. Östra Parkgatan 25 - Bjurfors
Kök
Kök. Östra Parkgatan 25 - Bjurfors
Kök
Badrum. Östra Parkgatan 25 - Bjurfors
Badrum
Badrum. Östra Parkgatan 25 - Bjurfors
Badrum

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

En chans som inte kommer ofta i vår stad! I vackert och välunderhållet hus på Östermalm anno 1919 finns denna underbara bostad som renoverats varsamt under de senaste åren. Fantastiska rum som badar i ljus och rymd, 73,4 kvm fördelade på 2 rum och kök. Bostaden har många vackra detaljer som välbevarade trägolv, väggar med handhugget timmer, framknackad murstock, högt i tak och vackra listverk. Sällskapsdelarna kök och vardagsrum är större än i många villor och har en karaktär som måste upplevas på plats. Köket är renoverat 2017 med luckor som följer stilen i bostaden och storleksmässigt inrymmer köket matbord för 8-10 personer. Vardagsrummet har salkänsla och rummets blickfång är braskaminen med den vackra murstocken. Sovrummet är även det av större slag och inrymmer gott om klädförvaring. Helkaklat och påkostat badrum från 2013 med golvvärme och tvättmaskin.Bostaden ligger smidigt till på entréplan i huset som består av 4 lägenheter. Varje lägenhet har en egen garderob i trapphuset som uppskattas mycket av de boende.

Brf Björken 4 erbjuder sina medlemmar parkering med motorvärmare på gården och längre in finns avskild gräsmattetomt där man ostört kan ligga och sola. I källaren finns den gemensamma tvättstugan och de två tillhörande förråden finns i källaren resp på vinden. På våning två finns en tilltagen gemensam balkong som får nyttjas av alla boende i huset. Området är stadsnära och försett med goda busskommunikationer. Kort cykel/promenadavstånd in till stan och närhet till fina och omtyckta strövområden utmed vattnet och över gatan finns mysig park och lekplats.

Välkommen att uppleva denna magiska bostad på visningarna!

Interiör

-Entréhall-
Genom vackra pardörrar äntras hallen där Du direkt möts av bostadens vackra karaktär med bla den tilltagna takhöjden, framknackade murstocken som syns från alla rum utom köket och som har stämningsfull belysning. Hallen har utrymme för förvaring som döljs bakom draperi (förvaringssystemet ingår ej i försäljningen) där en ypperlig arbetsplats också inryms. Vacker passage in mot köket med specialbyggt överljus som även återfinns in till badrummet. Hallen har slitstarkt laminatgolv och tapetserade väggar. (OBS! Hatthyllan är egentillverkad och ingår inte i försäljningen)

-Kök-
Underbart kök med plats för större bjudningar och matlagning med familj och vänner. Två stora spröjsade fönster tillsammans med den tilltagna takhöjden ger mycket liv till rummet. Köket har genomgått renovering 2017 och har ljus inredning med gott om förvaring i lådor och skåp samt rejäl arbetsyta. Praktisk och arbetsvänlig diskho från Köksspecialisten. Inbyggda spottar belyser både hällen och bänkskivan. Köket är utrustat med kyl/frys (ElectroHelios -11), induktionshäll (Electrolux -18), ugn (Electrolux-18), fläkt (Franke-18), diskmaskin (Samsung-15). Köket har gråmålat trägolv och vacker mönstrad Josef Frank tapet med vit boasering.

-Vardagsrum-
Mycket stämningsfullt vardagsrum med flera vackra detaljer; framknackad murstock som belyses vackert och här har ägaren låtit renovera rökkanalen och fått en braskamin installerad som nu är godkänd för eldning. Ägaren har tagit fram delar av stommen och det handhuggna timret har målats vitt och möter vackert dörrverkets listning. Här finns platsbyggd bokhylla, lönnfack och takrosett som är förberedd med el om taklampa önskas monteras. Vardagsrummet har slipat och lackat originalträgolv.

-Sovrum-
Rofyllt sovrum med framknackad murstock med belysning även här och golvet avslöjar placeringen där kakelugn en gång stått. Rummet har gott om förvaring i rymlig skjutdörrs-garderob från Lumi. Trägolvet är slipat och hårdvaxoljat.

-Badrum-
Exklusivt och helkaklat badrum med snygg inredning och el-golvvärme. Ägaren har till och med lagt ner flertalet timmar på att knacka fram murstocken inne badrummet och försett den med belysning. Badrummet är utrustat med vägghängd wc-stol, takdusch med invikbar glasvägg, tvättställ med förvaring i kommod och snyggt spegelskåp. Tvättmaskin (Bosch-15) är installerad och det finns utrymme samt uttag för torktumlare om sådan önskas installeras.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Björken 4
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
4

Allmänt om föreningen

Föreningen Björken 4 (bildades 2006) äger fastigheten Luleå Björken 4. Byggnaden innefattar 4 lägenheter, i husets källare finns gemensam tvättstuga samt lägenhetsförråd. Ytterligare förråd finns på vinden.

Föreningens ekonomi

Föreningen har i dagsläget inga planerade avgiftsförändringar.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen har under 2018 låtit utföra fasad samt takbyte, i samband med detta har även ny balkong byggts.
Stambyte badrum är utfört löpande allt eftersom renoveringar utförts.

Föreningen ska framöver byta fjärrvärmecentral samt ev. byta till nya lägenhetsdörrar.

Parkering

Föreningen har grusad infart med p-platser för varje lägenhet.
Obligatorisk kostnad för p-plats är 300 kr/månad.

TV/bredband

Fiber via Lunet - avtal tecknas av varje lgh-innehavare
Kabel-tv via ComHem - ingår i avgiften

Gemensamma utrymmen

I husets källare finns gemensam tvättstuga.
Lägenhetsförråd finns både på vinden och i källaren.
I uthus på gården finns utrymme för cyklar, snöslunga, gräsklippare, utemöbler.

Övrigt

Föreningens medlemmar delar på ansvaret för snöskottning av gården (snöslunga finns), gräsklippning samt trappstädning.

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 995 000 kr
Lägenhetsnummer
1001
Våningsplan
1 av 2
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
73,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1919
Uppvärmning
Fjärrvärme

Ombyggnad, Renoveringar

Beskrivning av renoveringar/förbättringar som utförts i lägenhet sedan 2011.

Vardagsrum: Totalrenoverat 2011/2012. Nya ytskikt väggar samt innertak (byggplywood + dubbelgips). Slipat golv och lackerat. Renovering av murstock samt installation av braskamin. Samtlig el/belysning utbytt. Takrosett i gips i tak förberedd för installation av belysning med kablar och infästningsanordning. Multimediacentral i tv-hörna, inklusive nätverksdragning och förberedelse för projektorinstallaion i tak. Nya golv/taklister samt fönsterbrädor.

Badrum: Totalrenoverat 2013. Samtlig el/VVS utbytt. Klinkers med elektronisk golvvärme, kakel på väggar. Överljus mot hall installerad. Ny toalettdörr. Bosch tvättmaskin installerad. Vägghängd toalettstol samt elektronisk handdukstork. Ventilationsfläkt installerad med anslutning till separat rökkanal i murstock.

Hall: Totalrenoverat 2014. Samtlig el/belysning utbytt, automatsäkringsskåp med jordfelsbrytare installerat. Originalträgolv grovslipat och därefter lagt vinylgolv ovanpå. Samtliga ytskikt nya inklusive listverk. Inkommande internet (fiber). Murstock renoverad, nyckelskåp installerat.

Sovrum: Totalrenoverat 2013-2015. Nya ytskikt. Golv slipat och hårdvaxoljat. Samtlig el/belysning utbytt. Renovering av murstock. Platsbyggd förvaring. Nya lister/fönsterbrädor.

Kök: Totalrenoverat 2017. Ny köksinredning (stommar/luckor/bänkskivor/vitvaror). Kyl och frys dock av äldre modell, uppskattningsvis 2010. All el samt VVS utbytt. Köksfläkt ansluten till egen rökkanal i murstock. Bröstpanel och tak målad. Överljus installerat mot entréhall.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 754 kr

Värme, vatten, kabel-tv och tilläggsförsäkring för bostadsrätt ingår i avgiften

Ekonomi

Andel i föreningen
19,21%
Pantsatt
Ja

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
388 kr
Övrigt
300 kr
Summa
688 kr

Föreningen tar ut en fast avgift för el som uppgår till 388 kr/månad.
Obligatorisk kostnad för p-plats med motorvärmare på 300 kr/månad.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
217
Energideklarationsdatum
2009-08-20

Länkar

Karta

Östra Parkgatan 25

Östra Parkgatan 25,
972 42 Luleå

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Marie Östling

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-980 44 22

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Östermalm, Luleå

  Adress
  Backgatan 10C
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 563 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  79,5 kvm

  Visning: 2019-08-05 16.30 Boka här