Ljus och luftig gavelvåning med balkong i söderläge!

Dammfri, Malmö

Ribevägen 22D

Pris
2 350 000 kr
Avgift
3 754 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
73 kvm

Visning

 • söndag 18/4, KL 13:00 - 13:40

  Bokad visning.

 • tisdag 20/4, KL 18:30 - 19:00

  Bokad visning.

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Ljus och luftig gavelvåning med balkong i söderläge!

Fin trerummare med närhet till allt önskvärt på populär adress. Trevlig planlösning, stor balkong och stabil bostadsrättsförening!

 • Ansvarig mäklare

  Sam Lashkari

  Fastighetsmäklare

  Språk: Svenska, Engelska och Persiska

  :
  Telefon: 0701-64 67 10

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Ribevägen 22D!

På attraktiva Dammfri presenterar vi denna fina trerummare om 73 m². Lägenheten är belägen på andra våningen med rymlig balkong!

Inbjudande och mycket trivsamt boende på väldisponerade kvadratmeter med ljusinsläpp från tre väderstreck. Här är trivselkänslan på topp med ett härligt vardagsrum med utgång till den soliga balkongen, två rymliga sovrum och ett fint kök i originalinredning med generösa ytor och trevlig matplats.

Detta är den perfekta lägenheten för dig som vill bo i en välskött fastighet. I området har man direkt närhet till bra kommunikationer, shopping, restauranger och framför allt Ribersborgs vidsträckta stränder som nås på ett promenadavstånd. I närområdet finns gott om trevliga butiker och välbesökta restauranger och dessutom fina parkomgivningar.

Varmt välkommen på visning!

Interiör

Hall
Stor hall med avhängningsmöjligheter med inbyggda garderober. På golvet ligger laminatgolv och väggarna är ljusa. Från hallen tar vi oss till samtliga rum.

Vardagsrum
Stort och rymligt vardagsrum med gott om plats för soffa, matplats och övrig möblemang. Härifrån nås även den trevliga balkongen. På golvet vilar parkettgolv som kombineras ljusa väggar samt en beige fondvägg.

Kök
Köket är i originalutförande med vita köksluckor och grått stänkskydd. Vidare är köket utrustat med ugn, spis, mikro, kyl och frys samt fläkt. På golvet ligger laminatgolv.

Sovrum 1
Här får man enkelt plats med dubbelsäng och övrig möblemang. I sovrummet finns även god förvaring i form av en walk-in garderob. I båda sovrummen ligger laminatgolv.

Sovrum 2
Även detta sovrummet är stort och rymligt och rymmer allt som önskas i ett sovrum. Ljusa väggar med lila fondvägg.

Badrum
Helklaklat och modernt badrum från 2007. Badrummet är utrustat med dusch, wc, vattenburet handdukstork och handfat.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Langeland
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
186
Antal lokaler
5
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Langeland är en mycket välskött förening som bildades 1954. Föreningen består av 186 bostadsrätter och 5 lokaler (varav 2 bostadsrättslokaler och 3 st hyreslokaler). Föreningen omfattar följande adresser: Ribevägen 14-22 samt John Ericssons väg 65.

Medlemskap
Föreningen accepterar delat ägande mellan förälder och barn. Dock ska barnet äga minst 10%.
Juridisk person accepteras ej som medlem.
Föreningen önskar utföra en tillsyn av bostaden i samband med en överlåtelse. Tillsyn bokas av säljaren via vicevärden Dan Lövgren (telefon 0761-09 41 90).

Föreningens ekonomi

Förvaltning
Örehus sköter den ekonomiska förvaltningen.

Avgiftsförändringar
Föreningen höjde avgiften med 3% januari 2021. I dagsläget finns inga beslut tagna om en kommande avgiftshöjning (2021-02-02), men föreningen ser gärna att det kommer mindre successiva höjningar regelbundet för att bibehålla en stark ekonomi och för att slippa större höjning vid enskilt tillfälle.

Tomträtt
Föreningens tomt är upplåten med tomträtt och nästa omförhandling sker 2022-12-31. Inför omförhandlingen ska det undersökas ifall ett friköp eller nytt tomträttsavtal blir mest förmånligt för föreningen. I dagsläget (2021-02-02) har föreningen inte fattat några beslut rörande friköp.

Renoveringar - Utförda och planerade

Renoveringar:
Ca 1993 byttes el-stigare och tappvattenstammar i kök och badrum. Samma år byttes samtliga fönster och balkonger renoverades.
1996 Lades tak om (nytt undertak).
1998-1999 Målades räcken i trappuppgångar.
1999-2002 Renoverades tvättstugor och nya maskiner installerades.
2002 Byttes avloppsstammar i kök på Ribevägen 14 och 16. Samma år spolades samtliga avloppsstammar i kök och badrum.
2003-2005 Målades källargångar.
2005 Renoverades fogar på fasaden. Samma år lades dräneringsplåtar på garagetaket gällande Ribevägen 20 och värmeväxlare byttes i pannrummet på Ribevägen 16.
2006-2007 Upprättades räcken och altanskydd till samtliga lägenheter på våning 1.
2010 Miljöhus uppfördes på gården.
2013 Uppfräschning av gården med planteringar, utökad utomhusbelysning och gårdsgrillarna. Nytt passersystem har installerats. Barnvagnsparkering uppförd i källare.
2014 OVK besiktning utförd, samtliga fastigheter godkändes, nytt webbasert styr- och övervakningssystem för värme.
2015 Relining av avloppsstammar.
2016 Installerades mer belysning på innergården.
2017 Löpande underhåll av fastigheten i allmänhet.
2018 Byte av trästaket och spaljeer på innergårdarna.
2020 Trapprenovering, målning samt rengöring av golv. Belysning och övrig inredning sågs över.

Kommande renoveringar
2021 föreningen ska ser över porttelefonerna (2021-02-02)

Parkering

Det finns 106 garageplatser som går att hyra för 250 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. (2021-02-02).

I övrigt råder det boendeparkering i området.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Sydantenn. Grundutbudet ingår i avgiften. Ansluten till bredband. Leverantör: Ownit. Hastighet: 100 Mbit/s. Obligatorisk avgift för bredband tillkommer avgiften med 100 kr/månad.

Gårdsplats/innergård

Gemensamma fasta grillplatser finns på båda gårdarna. Egen grillning får endast ske vid dessa, och på de övriga gemensamma uteplatserna. Grillning på egna uteplatser, balkonger och på gräsmattorna är förbjuden, bland annat på grund av brandrisken. Elgrillar kan användas på balkonger och egna uteplatser.

Gemensamma utrymmen

Goda möjligheter för cykel- och barnvagnsförvaring i respektive fastighets källarutrymme. Passérbricka ger tillträde till portarna.

I källaren finns gemensamma tvättrum med tvättmaskiner, torktumlare och torkrum med torkskåp. Det finns även mangel.

Det finns en fritidslokal som medlemmarna i bostadsrättsföreningen kan hyra. Lokalen består av två rum med utrustat kök, toalett och städskrubb. Denna är belägen i källaren på John Ericssonsväg 65D. Kostnad för att hyra lokalen är 200 kr/tillfälle.

Gästrummet får endast hyras av medlemmar i BRF Langeland och rummet får bokas högst 5 dagar i rad. Det kostar 300 kronor per natt att hyra rummet, oberoende av hur många som övernattar.

Bastu finns i källaren på Ribevägen 20. Du kommer ner i källaren med din tagg om du går in genom porten på Ribevägen 20 A.

Källarförråd ingår till lägenheterna.

Övrigt

Föreningsinformationen är inhämtad via årsredovisning och kontakt med styrelsen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera informationen, framförallt om något är av väsentlig betydelse för dig som köpare. Kontakt: vicevard@brflangeland.se. Besök gärna föreningens informativa hemsida: www.brflangeland.se

Övriga byggnader/utrymmen

Källarförråd

Månadsavgift

Avgift
3 754 kr

Inkl värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg till hemförsäkringen.
- Obligatorisk kostnad för bredband om 100 kr/mån tillkommer.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,585106564452132%
Andel av årsavgiften är
0,61%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 350 000 kr
Lägenhetsnummer
156
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
73 kvm*

* Areauppgift enligt bostadsrättsförening

Byggnadssätt

Byggår
1949-51

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F

Länkar

Området

Att bo i Västra Innerstaden

Det är snudd på omöjligt att tänka sig Malmö utan Ribersborgsstranden. Att leva i storstaden vid Öresund definieras lätt med sommardagar i sanden där. I Västra Innerstaden finns flera exklusiva bostadsområden som ligger precis invid eller med närhet till Ribersborgsstrandens vatten men ändå lugnt och ostört. Här finns bostäder med både citys och naturens alla möjligheter utanför porten året om. Det signalerar livskvalitet på Malmö-vis.

I västra innerstaden är det lätt att finna ro även om citypulsen slår bara några kvarter bort. Något som verkligen kännetecknar området är parkerna. I Malmös största, Pildammsparken, utnyttjas varje meter fullt ut. Mellan dammarna, vars innehåll en gång betydde skillnad mellan liv och död för stadens folk, ringlar motionsspår. Nu spelas här utomhusteater och man kan både ta en fika och träna på utegymmet i parken. Malmö stad har i flera områden byggt upp temalekplatser åt barnen, här ligger Spindellekplatsen tänkt för de minsta.

Fridhem, som ligger i Slottsstaden, är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Husen är eleganta och skolorna i närområdet utmärkta. Ribersborgsstranden och det vackra Kallbadhuset, som uppfördes 1898 och är klassat som byggnadsminne, ligger bara ett stenkast bort. Att ta ett vinterdopp från bryggan och sedan värma sig i bastun är tradition för många.

Västra Innerstaden är stor till ytan och rymmer många bostadsområden som alla har sin karaktär. Västervång ligger söderut längs Ribersborgstranden. Flera områden följer sedan inåt Malmö Centrum och Kronprinsen där kvarteren idag är mycket livliga. Skyskrapan skulle bli en stad i staden med butiker och service för de boende. Bostadsområden som Rönneholm, Dammfri, Lorensborg och Nya Bellevue ligger alla med närhet till Pildammsparken och Stadionparken.

Om man vill bo centralt i villa eller småhus i Malmö är Solbacken ett givet val. I charmiga Solbacken spänner stilarna över de senaste hundra åren då förtätning skett. Det var här som de första funkisvillorna Malmö byggdes och hela området är inbäddat i lummig grönska. Området länkas ut mot kusten till Mellanheden där flerfamiljshusen byggdes efter idén om ’hus i park med tillgång till ljus och luft’.

Populära Friluftsstaden var länge ett av Malmös mest välkända områden. Det tog form under 1940-talet och radhusens nyskapande finesser som sopnedkast direkt vid köksbänken och inbyggda skohyllor gjorde att det fick stor internationell uppmärksamhet.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Dammfri? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Innerstadens 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Vackert och välbevarat badhus som erbjuder bad, bastu, SPA samt fika och middag året om.
 • Teaterlekplatsen i Pildammsparken
  En dröm för de små med sagoslott, kulisser och scen.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren

Karta

Ribevägen 22D

Ribevägen 22D,
217 46 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sam Lashkari

  Fastighetsmäklare

  Språk: Svenska, Engelska och Persiska

  :
  Telefon: 0701-64 67 10

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Dammfri, Malmö

  Adress
  Korsörvägen 10A
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  5 145 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  73,5 kvm

  Visning: 2021-04-13 16.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Dammfri, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  Ängdalavägen 31
  Utgångspris
  1 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 635 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  52 kvm

  Visning: 2021-04-12 16.30

 • Bostadsrättslägenhet

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Bobergsängen 3E
  Pris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 235 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  71,1 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Bobergsängen 1C
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 502 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ribevägen 14 B
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 795 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!