Högst upp i huset med underbar utsikt.

Drottningtorget, Malmö

Norra Vallgatan 6

Utgångspris
2 395 000 kr
Avgift
4 023 kr
Antal rum
2
Boarea
64 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja

Högst upp i huset med underbar utsikt.

Trevlig och öppen planlösning med fina detaljer.

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Carlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 52

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till drottningtorget.

Här torna ett av många vackra hus upp sig och på Norra Vallgatan 6 finner vi en vacker byggnad, där vi möter en trevlig och pampig ingång.
Man tar hissen upp till sjätte våningen, här möts vi av en trevlig och unik vindsvåning. Här finns detaljer som synliga bjälkar som utmärker sig på ett vackert sätt, renoverat kök som ligger på en upphöjning av betong med en öppen och trevlig planlösning. Här finns plats för stort bord och soffgrupp för sociala stunder och trevliga middagar. Utsikten är slående och man har blick mot bangården och hela vägen mot turning torso! Sovrummet ligger i en avskild del med plats för stor säng och förvaring i garderob.

Området kring Drottningtorget bjuder på restauranger, caféer och mysiga butiker med en fin kvarterskultur och ett gemytligt intryck. Här är en lägenhet med strategiskt bra läge med nära till centralstationen och bra kommunikation samt nära in till stadskärnan, i ett bevarat och vackert hus från början av 1900-talet med bevarade och vackra detaljer.

Välkommen på visning!

Interiör

Hall:
Välkommen in i hallen. Här möts vi av trevlig parkett tillsammans med vitmålade väggar och spotlights i taket. Här finns plats för ytterplagg och skor.

Sällskapsrummet:
I anslutning till hallen finner vi sällskapsrummet som breder ut sig i en öppen planlösning. Golvet fortsätter i den fina ekparketten tillsammans med vitmålade väggar och fina detaljer som takbjälkarna vilket bidrar till en härligt vindskänsla. Här finns gott om plats för stor soffgrupp och stort matbord.

Kök:
Vidare i den öppna planlösningen finns köket som ligger på en liten upphöjd platå där golvet är i betong med vitmålade luckor och bänkskiva i massivt trä. Köket är utrustat med med ugn, spishäll, fläkt, integrerad kyl och frys samt diskmaskin. Köket renoverades 2015.

Sovrum. Från höger i hallen kommer man till sovrummet som bjuder på härligt brädgolv som är vitmålat tillsammans med takfönster och vitmålade väggar. Här finns en mindre klädkammare samt en platsbyggd förvaring. Här finns plats för stor dubbelsäng och skrivbord.

Badrum:
I anslutning till hallen och sällskapsrummet ligger badrummet. Golvet är i vitt klinker med golvvärme tillsammans med beiga kakelväggar. Badrummet är utrustat med vikbara duschdörrar i glas, wc, handfat med kommod, spegelskåp samt handdukstork.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Drottningtorget Dragonen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
66
Antal hyresrätter
1
Antal lokaler
6
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Drottningtorget Dragonen är en äkta bostadsrättsförening som upplåter 66 lägenheter samt 1 lägenhet och 6 lokaler med hyresrätt. Fastigheten byggdes 1905. Föreningen äger marken. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar. Kontrollerat 2020-03-24.

Medlemskap
Föreningen tillåter delat ägande mellan förälder/barn.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information. www.brfdragonen.se

Informationen är hämtad från föreningens årsredovisning, hemsida samt en representant i styrelsen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

Föreningens ekonomi

I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar. Kontrollerat 2020-03-24.

Renoveringar - Utförda och planerade

1982 Rörstamsbyte. Elstamsbyte. Nyinstallation av hiss. Omputsning av fasad. Nya balkonger.
1990 Renovering av balkonger.
2004 Omläggning av tak. Helt nytt plåt/papptak på hela fastigheten.
2004 Renovering av balkongerna mot gården.
2004 Målning och reparation av samtliga fönster.
2004/2005 Mindre fasadmålning mot gården.
2005 Renovering av soprum.
2007 Gårdsrenovering. Förbättrad dränering och fuktisolering av fasad under jord.
2008 Underhållsspolning av avloppsstammar.
2009 Målning av portgångar mot Husargatan.
2009 Nya maskiner i samtliga tvättstugor.
2009 Hissrenovering.
2009 Utbyte av samtliga ljusarmaturer inne på gården.
2010-2011 Nyinstallerat bredband i fastigheten.
2011 Utbyte av fjärrvärmeväxlare och styrsystem.
2011 Renovering av hyreslokal Drottningtorget 2A.
2011 Byte av låssystem till fastighetens gemensamma utrymmen.
2012 Byte av takfläktar (fyra stycken) till fastighetens ventilationssystem. Renovering av tre stenbalkonger samt renovering av fyra mosaikfönster.
2013 Byte av takfläktar
2013-2014 Renovering av trapphus
2014 Underhållsspolning av avloppsstammar. Renovering av mosaikfönster.
2015 Underhållsmålning av fönster. Renovering av fönster på Husargatan.
2016 Relining och hissrenovering.
2016 Fasadrenovering Husargatan.
2018 Hissrenovering.

Pågående/planerade renoveringar:
För närvarande pågår renovering av fasaden. Arbetet kommer att fortsätta under 2020.
Föreningen kommer att införa gemensamt elavtal under 2020.
Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig från 2017 och 20 år framåt.

Parkering

I området råder boendeparkering.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Telenor, grundutbud ingår i avgiften. Bredband via Ownit, 100 Mbit, tecknas själv.

Föreningen har sagt upp avtalet med Ownit per den 1 juni 2020 och kommer sedan ha bredband via Bahnhof.
Idag tecknar varje medlem ett avtal med Ownit som kostar 189 kr/mån för 100/100 Mbit/s via fiber, men med det nya avtalet kommer det kosta 74 kr/mån för 1000/1000 Mbit/s. Denna summa kommer hamna på hyresavin som en tilläggskostnad.

Gårdsplats/innergård

På innergården finns två uteplatser och en gemensam grill samt en lekplats.

Gemensamma utrymmen

I fastigheten finns tre tvättstugor som bokas med ett elektroniskt bokningssystem. Det finns cykelförråd i markplan/källare samt ett antal cykelställ på innergården.

Till varje lägenhet hör ett förråd på vinden.

TV/bredband

Telenor

Own It

Parkering

I området råder boendeparkering.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 023 kr

I avgiften ingår: värme, vatten och kabel-TV (grundutbud).

Ekonomi

Andel i föreningen
1,1014%
Andel av årsavgiften är
1,11713%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 395 000 kr
Lägenhetsnummer
22
Våningsplan
6 av 6*
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
64 kvm**

* Vindsvåning

** Area enlig bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1905
Uppvärmning
fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Utförd
Utförd

Länkar

Området

Att bo i Malmö City

I Malmö City går livet i takt med storstadens puls med allt man kan önska vad gäller shopping, service, skolor, nöjen, kaféer och restauranger. Samtidigt utmärker sig områden som alla har en egen speciell karaktär vad gäller boende, livsstil och tillgång till de oaser som kan vara lövgröna eller havsblå. Hela Öresundsregionen och särskilt Malmö är attraktivt som bostadsort, populariteten fortsätter att stiga och det är särskilt de centrala delarna som lockar mest.

Det finns över fem kilometer kanaler i centrala Malmö idag och utmed dessa uppskattade vattenvägar finns vägar, parker, kontor och bostadshus. Malmö fick sitt stadsbrev år 1275 och redan då hade bebyggelsen växt utmed vattnet i flera århundraden. Drottningtorget, som uppfördes på 1800-talet, ligger vid det som var dåtidens shoppingområde, ”torggatan” Adelgatan. Nu för tiden hålls här den populära Bondens Marknad där närproducerade varor lyfts fram. Vid torget finns en boulebar samt en populär glassbutik där alla varianter av glass och sorbet tillverkas för hand. Längre österut fanns Slussen och där ligger nu flerfamiljshus uppförda från början av 1900-talet och framåt.

Gamla staden är det område som klarade sig bäst under rivningsboomen på 1970-talet och idag finns det många charmiga flerfamiljshus av äldre sort vid gatorna runt Stortorget och Lilla Torg likväl som nyskapande restauranger som gör avtryck på den gastronomiska kartan. Runt Lilla Torg ligger också flera designbutiker och nöjeslivet är intensivt på sommarhalvåret då uteserveringarna ramar in ytan av kullersten.

Till det gamla Malmö hör också naturligtvis slottet Malmöhus. Det byggdes på 1500-talet och inramas av kanaler och växtlighet. Malmö är känt som ”parkernas stad” och de gröna oaserna med lekparker och kaféer finns i nästan alla områden. Malmöhus ligger i Slottsparken men det finns totalt 15 större parker i staden.

När man bor i Malmö City ligger det mesta bara en promenad eller cykeltur bort. I kvarteren i områden som Lugnet och vid Kapellplan finns flera köpgator och gallerior, t ex Hansacompagniet, Caroli City och Triangeln. I området Rådmansvången, där bostäder blandas med butiker och kontor, finns också en viktig förklaring till varför så många pendlare väljer att bo i Malmö City, nämligen Triangelns tågstation. Den underjordiska kommunikationslösningen stod färdig år 2010 och är nu en av Europas mest trafikerade stationer, då det går både snabbt och smidigt att pendla lokalt och regionalt. På mindre än 30 minuter tar man sig via Kastrup vidare till Köpenhamn.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Drottningtorget? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Malmö Citys 3 bästa

3
 • Slottsträdgårdens kafé
  TV-kocken Tareq Taylors gröna fik
 • Paddla kanot
  Kanalturen går förbi 6 parker och under 20 broar
 • Malmö Konsthall
  Svensk och internationell samtida konst

Karta

Norra Vallgatan 6

Norra Vallgatan 6,
21125 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Carlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 52

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Drottningtorget, Malmö

  Adress
  Österportsgatan 4A
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 894 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  70 kvm

  Visning: 2020-04-07 16.20 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Drottningtorget, Malmö

  På förhand
  Adress
  Stora Trädgårdsgatan 3B
  Utgångspris eller Högstbjudande
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 546 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Drottningtorget, Malmö

  På förhand
  Adress
  Österportsgatan 1B
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 452 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Drottningtorget, Malmö

  Adress
  Österportsgatan 5 B
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 201 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  73 kvm