Sekelskiftescharm

Lund - Centrum, Lund

Bredgatan 23

Utgångspris
3 895 000 kr
Avgift
4 779 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1
Boarea
93 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Sekelskiftescharm

En halvtrappa upp på Bredgatan 23 finns denna charmiga sekelskiftestrea. Renoverat badrum, magnifikt kök, 2 sovrum och salong med härlig takhöjd.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Thodenius

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 20

 • Extra kontaktperson

  Joacim Ernstsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 11

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna charmerande sekelskifteslägenhet på populär adress i hjärtat av Lunds centrum. Här möts vi av ett boende som moderniserats med varsam hand och där fokus har lagts på känsla och kvalitet. I härlig symbios med tidstypiska detaljer som en enastående takhöjd, stuckaturer och vackra pardörrar hittar vi här ett renoverat badrum med tvättmöjligheter samt ett fantastiskt modernt kök. Rofyllt sovrum in mot den mysiga innergården samt rejält med sociala ytor i vardagsrum och matsal/sovrum. Via köksingången når man innergården där södersolen kan avnjutas i lugn och ro. Nuvarande ägare har renoverat lägenheten från grunden genom att t.ex. dra in alla elkablar i väggarna, slipat och lackat golven, återställt de gamla stuckaturerna samt totalrenoverat väggarna från teglet och ut.

Här bor du med butiker, restauranger och citys hela utbud utanför porten. Innanför porten känns dock stadspulsen långt borta. Här bor den kräsne som vill ha nära till allt. Suveränt läge för den som pendlar, mycket nära Centralstationen, diverse bussförbindelser samt den nya spårvägen. En trevlig bonus är att man har första parkett på Lundakarnevalen!

Interiör

Entré och hall
Genom ståtliga pardörrar en halv trappa upp välkomnas vi in till bostaden. Hallen ger gott om plats för ytterkläder och skor. Hallen är väldigt ljus tack vare det genomgående ljusflödet.

Vardagsrum
Luftigt och ljust vardagsrum med tidstypiska attribut så som brädgolv, höga golvlister, stuckatur, takrosett och pardörrar till matsalen i fil. Rummet ger plats till både matsals- och soffmöblemang. Skulle det finnas behov av fler rum kan rummet delas av. I fönstren i vardagsrum och matsal sitter plisségardiner från Moogio.

Sovrum
I fil från vardagsrummet ligger ett av bostadens två sovrum. Rummet används idag som matsal men kan även lämpa sig som bibliotek eller barnrum. Utsikt över Bredgatan.

Badrum
Helkaklat fräscht badrum utrustat med wc, dusch, tvättmaskin (handtaget saknas), torktumlare och golvvärme. Badrummet renoverades av föreningen 2008-2010. Övrig inredning och förvaring är från 2018.

Kök
Välplanerat och hemtrevligt kök från IKEA med god förvaring och stora arbetsytor. Köket renoverades 2016 och är utrustat med kyl/frys, spis (Smeg) med häll och dubbla ugnar, diskmaskin och fläkt. Bänkskiva i massivt trä. Centrerat i köket finns en smart mobil köksö, perfekt avlastning och bra förvaring. I anslutning till köket finns ett rymligt halvkaklat skafferi med förvaringshyllor.

Sovrum
Från hallen når vi bostadens andra sovrum. Rummet är lugnt beläget mot innergården. Plats finns för dubbelsäng och gott om förvaring i platsbyggda garderober.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Strykjärnet
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Strykjärnet är en centralt belägen (äkta) förening bestående av 13 bostadsrätter. Föreningen bildades 1984 och det var i samband med detta som fastigheten köptes. Föreningen har anlitat HSB för den ekonomiska förvaltningen. Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlemmar. Delat ägande tillåts, boende ska äga minst 10%.

För att hålla avgifterna nere anordnas gemensamma städdagar två gånger om året. Trappstädning i stora trapphuset ingår i avgiften men den gamla "kökstrappan" städas just nu av de bostadsrättsinnehavare som har en dörr i anslutning till trappan, men en upphandling av städning av ytan är påbörjad.

Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget (kontrollerat 2019-10-15).

Renoveringar - Utförda och planerade

Fasadrenovering utfördes år 2000 och 2017 tvättades, lagades och målades fasaden och samtliga fönster mot gatan.
Elrenovering i trapphus utförd 2004.
Takrenovering utförd 2005.
Omläggning av el i källare och vind utfördes år 2005.
Trapphuset renoverades 2007 samt 2017 inklusive entrén.
Innergården anlades och gjordes vid under 2008.
Renoveringen av vatten- och avloppsstammen slutfördes 2010.
Tak mot gården målat under 2017
Fönster mot gården utbytta under 2017
2018 Underhållsrenovering, byte av fönster, renovering av tak, restaurering av fönster i trapphuset etc. Se årsredovisning.

I dagsläget (2019-10-15) finns inga planerade renoveringar. Endast mindre underhållsarbeten i tvättstugan.

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser.

TV/bredband

Bredband från Telia finns indraget i samtliga lägenheter. Varje lägenhetsinnehavare står själv för bredbandskostnad och TV-utbud.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd på ca 13 kvm samt två små skafferi/förråd om ca 2 kvm i trapphuset utanför köksingången.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 779 kr

I avgiften ingår: Värme och vatten

Ekonomi

Andel i föreningen
7,81677%
Andel av årsavgiften är
7,81677%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 895 000 kr
Lägenhetsnummer
2
Våningsplan
1
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
93 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
700 kr
Försäkring
300 kr
Övrigt
429 kr
Summa
1 429 kr

Övrigt är: TV och Bredband från Telia.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
196

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Bredgatan 23

Bredgatan 23,
22221 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Thodenius

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 20

 • Extra kontaktperson

  Joacim Ernstsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 11

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Svanevägen 38
  Utgångspris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  4 535 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  81 kvm

  Visning: 2019-11-24 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Tullgatan 3a
  Utgångspris
  3 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 840 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  90 kvm

  Visning: 2019-11-24 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Södra Vägen 9F
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  4 851 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  82 kvm

  Visning: 2019-11-21 17.00

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Norra Promenaden 3D
  Utgångspris
  3 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 771 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  80,6 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Karl XII Gatan 10 A Lund
  Utgångspris
  3 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 559 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  88 kvm

  Visning: 2019-11-24 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Spolegatan 22
  Utgångspris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 530 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  71 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Finalgatan 15C
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 901 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Kung Oskars väg 9a
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 232 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  63 kvm

  Visning: 2019-11-24 10.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Östra Vallgatan 59B
  Pris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 997 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Stora Tomegatan 28
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  4 075 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  73 kvm

  Visning: 2019-11-24 15.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Brunnsgatan 6
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 120 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Finalgatan 9
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 857 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  77 kvm