Arkitektritad villadröm med avskilt läge högt upp bland trädkronorna

Gustavsberg - Betsede, Värmdö

Sofielundsvägen 3

På förhand
Antal rum
5
Boarea
172 kvm
Typ
Friliggande villa
Tomtarea
3778 kvm

Arkitektritad villadröm med avskilt läge högt upp bland trädkronorna

 • Ansvarig mäklare

  Johan Wahlberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 74

 • Extra kontaktperson

  Sophie Palmstierna Eckhéll

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 39

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Smakfull arkitektur med materialval som står sig väl över tid. Sofielundsvägen 3 - Bjurfors
Smakfull arkitektur med materialval som står sig väl över tid
Husets generösa fönstersättning suddar ut gränsen mellan ute och inne. Sofielundsvägen 3 - Bjurfors
Husets generösa fönstersättning suddar ut gränsen mellan ute och inne
Vardagsrum i öppen planlösning mot matplats och kök. Sofielundsvägen 3 - Bjurfors
Vardagsrum i öppen planlösning mot matplats och kök
Fria siktlinjer - passagen förbinder husets två volymer. Sofielundsvägen 3 - Bjurfors
Fria siktlinjer - passagen förbinder husets två volymer
Platsbyggt kök med rymligt skafferi till vänster. Sofielundsvägen 3 - Bjurfors
Platsbyggt kök med rymligt skafferi till vänster
Utanför skymtar det ena av fastighetens två gästhus. Sofielundsvägen 3 - Bjurfors
Utanför skymtar det ena av fastighetens två gästhus

Planskiss

Planlösning
Planritning

Beskrivning

Beskrivning

PÅ FÖRHAND. Detta är en kommande försäljning med planerade visningar i september. Ytterligare bilder publiceras under augusti i samband med att fastigheten besiktigas. Kontakta ansvarig mäklare för ytterligare information samt intresseanmälan.

På kuperad naturtomt, med avskilt läge högt upp bland trädkronorna återfinns denna villadröm signerad arkitekt Rolf Löfström.

Huset är uppfört med utgångspunkten att göra minimalt avtryck på naturen. Platsen var redan förutbestämd då här redan fanns ett mindre fritidshus. Valet föll på att totalrenovera samt samtidigt som en ny husvolym adderades. För att skapa fria siktlinjer genom huset kom den nya delen att sväva ut från berget på en konstruktion med kraftiga limträbalkar.

Huset är uppfört med genomgående tidlösa materialval. Exteriört med liggande falusvart limträpanel i fin kontrast till det valsade plåttaket med detaljer i aluzink. Interiört sammanvävs huset av ett golv av robusta tiljor av furu från sågverk i Dalarna samt vitmålad ohyvlad råspont på väggar och i tak samt frilagda takstolar. Gränsen mellan ute och inne suddas ut genom generös fönstersättning samt ett antal altandörrar som öppnar upp mot till anslutande balkonger, terrass samt tomt.

I söder disponeras kök, matplats och vardagsrum i öppen planlösning över generösa ytor. Ljuset flödar in via generös fönstersättning mot tre väderstreck. Lägg där till den generösa takhöjden upp till nock men synliga takstolar som adderar atmosfär och karaktär. I söder öppnar rummet upp mot en tilltagen balkong som svävar fritt bland trädkronorna. Balkongytan är generös med plats för både matgrupp och loungemöbler. I öster förbinds rummet med en balkong som leder vidare bort till husets entré och vidare ut i trädgården.

Huset erbjuder totalt tre sovrum. Föräldrasovrummet är avskilt placerat och erbjuder takhöjd upp till nock, access till egen balkong samt egen ingång till husets större badrum. På behörigt avstånd i husets äldre del återfinns ett generöst allrum med anslutande gästtoalett samt två mindre sovrum.

Ytterligare sängplatser finns att tillgå i de två gästhusen som båda är uppförda med permanentstandard. Det större gästhuset om ca 22 kvadrat erbjuder platsbyggda sängplatser samt generös golvyta. I direkt anslutning finns ytterligare ett isolerat gästhus om ca 15 kvm.

Betsede är naturskönt beläget med närhet till både badsjön Ösby Träsk samt havsbad i Betsedeviken, skogsmarker och vandringsleder. Inom bekvämt promenadavstånd finns två samfällda badplatser vilka sammanlänkas av en vacker strandpromenad. I anslutning finns även en gräsplan där traditionsenligt midsommarfirande hålls samt samfällda bryggor med möjlighet till badplats. Via Betsedeviken når man Stockholms inlopp med populära resmål som Vaxholm och Rindö. Utmed Sofielundsvägen löper Värmdöleden, en populär vandringsled, som förbinder området med Mörtnäs i öster och Norra Lagnö i väser för vidare promenad till Nackareservatet. Utmed Aspviksvägen finns busshållplats för vidare transport till Gustavsberg och Stockholm.

I Gustavsberg finns närcentrum med bekvämligheter såsom mataffär, apotek, post, bank, caféer, bageri och restauranger. Här finns även simhall med gym och äventyrsbad, sporthall, tennishall, skatepark samt såväl ute- som inomhusrink för ishockey och fotbollsplan vilken vintertid spolas för skridskoåkning.

Interiör

Ljus möblerbar hall med generös golvyta och tilltagen takhöjd. Förvaring i platsbyggd garderobsvägg samt utmed vägg samt praktisk klinkergolv med underliggande golvvärme. Hallen förbinder husets husets framsida med terrassen i väster.

Vidare in i huset disponeras återfinns köket i öppen planlösning med matplats och vardagsrum. Ytorna badar i ljus och rymd tack vare generös fönstersättning och takhöjd upp till nock.

Vardagsrumsdelen erbjuder generös plats för soffgrupp och övrigt möblemang. Mitt i golvet i riktning mot den angränsande matplatsen är bjälklaget förberett för installation av en vattenmantlad kamin som efter installation både värmer kropp och själ samt husets vattenburna värmesystem.

Matplatsen erbjuder gott om svängrum med plats för ett tilltaget matbord modell större där stora sällskap kan samlas runt bordet. Varma dagar kan måltider intas på någon av de två angränsande balkongerna, frukostbalkongen i öster eller den stora balkongen i söder.

Köket är platsbyggt med stommar och specialbeställda fronter med frästa grepp. Här erbjuds bra arbetsytor samt förvaring i skåp och lådor samt ett generöst skafferi som pricken över i:et. Maskinell utrustning med kyl, frys, varmluftsugn och mikro i praktisk arbetshöjd, diskmaskin samt induktionshäll och fläkt. Köksön fungerar som en länk mot angränsande matplats och erbjuder praktiska avställningsytor samt bra förvaring i skåp på dess utsida.

Föräldrasovrummet är avskilt beläget från övriga sovrum med utsikt mot trädens grenverk. Rummet erbjuder plats för dubbelsäng, sängbord samt skrivbordshörna. Ljusinsläpp mot väster samt utgång till privat balkong. I fil återfinns husets rymliga badrum.

Badrummet är likt resten av huset inrett med tidlösa materialval. Rummet är generöst till ytan och inrett med handfat förankrat i en tilltagen kommod, belyst spegel, toalett, duschhörna. Rummet är förberett för badkar. Vitt mat kakel på vägg samt svart klinker på golv med underliggande golvvärme. Naturligt ljusinsläpp via generöst fönster mot anslutande vegetation.

Huset ursprungliga del utgår från ett generöst allrum som med fördel kan nyttjas som TV-rum alternativt bibliotek eller tonårshäng. Rummet har ljusinsläpp från väster och norr samt erbjuder bra golvyta med plats för både soffgrupp och övrigt möblemang. Den gamla eldstaden adderar värme och karaktär.

I direkt anslutning återfinns husets två mindre sovrum, båda med förvaring i platsbyggda garderober och bra plats för säng.

I anslutning till allrummet finns även en gästbadrum inrett med samma smakfulla material som det större badrummet. Här återfinns dusch, toalett samt handfat nedfällt i kommod med betongskiva samt spegel.

Tvättstugan nås via hallen och erbjuder en generös klädvårdsavdelning med tvättmaskin och torktumlare under platsbyggd bänkskiva samt förvaring i väggfasta skåp. På motstående sida återfinns husets värmesystem samt enhet för centraldammsugare.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Betsede 1:115

Ombyggnad, Renoveringar

2016 - Fiber installeras.
2010 - Tillbyggnad och totalrenovering av huset.
2010 - Renovering gästhus/friggebod 15 kvm.
2009 - Inkoppling kommunalt VA.
2009 - Renovering gästhus 22 kvm.

Tomt

Kuperad naturtomt där hus och gästhus placerats med avskilt läge, granne med trädkronorna. För den odlingsintresserade finns ytor att tillgå, främst på gårdsplanen mellan husen.

TV/bredband

Fastigheten är ansluten till öppet fiber.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Värmdö Aspvik GA:4 med ändamål: vägar.
Värmdö Betsede GA:1 med ändamål: vägar.

Samfällighet: Värmdö Betsede FS:3 med ändamål: fiske.

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 070 000 kr
Byggnadsvärde
850 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2

Fastigheten är ansluten till larm via Sector Alarm, abonnemanget kan överta av köparen. Redovisade driftskostnader är nuvarande ägares faktiska. Kontakta leverantörer och kommun för beräkning enligt egna förutsättningar.

Pantbrev

Det finns 12 st pantbrev uttaget om sammanlagt 5 331 360 kr

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Uteplats/balkong

Tomten och huset erbjuder flertalet uteplatser i alla väderstreck vilka gör det möjligt att följa solens vandring (alternativt söka skugga eller lä) oavsett tidpunkt på dagen.

Övriga byggnader/utrymmen

Gästhus om ca 22 kvm. Huset är isolerat och smakfullt inrett med ljusa ytskikt och erbjuder generös golvyta samt sängplatser i platsbyggda loftsängar. Perfekt tonårsboende eller gästhus.

Gästhus om ca 15 kvm. Även detta hus är isolerat och smakfullt inrett med ljusa ytskikt. Huset har tidigare nyttjats som både studio, kontor och replokal.

Förråd om ca 10 kvm. Oisolerat verktygsförråd.

Carport om ca 20 kvm med plats för en bil.

Planbestämmelser

Detaljplan 163. Detaljplanebeskrivning finns bilagd under dokument,

Parkering

Generös uppfart med plats för fem bilar varav en i carport. Vidare finns en alternativ infart som tar dig hela vägen upp till huset.

Tillträde

Enligt ök.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Rum
5
Sovrum
3
Boarea
172 kvm*
Tomtarea
3778 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan
Byggår
1964*
Fasad
Liggande limträpanel
Grund
Krypgrund med ovanliggande träbjälklag
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Vattenburen golvvärme. Luft till vatten CTC eko Zenit I 550.
Takbeklädnad
Valsad plåt
Ventilation
Mekaniskt FTX med värmeåtervinning.
Utvändigt plåtarbete
Aluzink
Fönster
Isolerglasfönster med spröjs
Grundmur
Lecasten och betong

* Tillbyggt och totalrenoverat 2010

Fastigheten är ansluten till larm via Sector Alarm.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Området

Att bo i Gustavsberg

Gustavsberg är centralorten på Värmdö med kommunkontor. Gustavsbergs centrum är ett småskaligt skärgårdscentrum med en galleria som har flera olika butiker, banker och annan service. I utkanten av Gustavsberg finns Värmdö marknad med bland annat Coop.

I Gustavsberg finns också ishall, bollhall, konstfrusen bandybana vid Ekvallen och Gustavsbergsbadet, motionssimning, äventyrsbad och spa. De större idrottsföreningarna är Gustavsbergs idrottsförening samt Värmdö hockey.

Gustavsberg är kanske mest känt för sin berömda porslinsfabrik som grundades 1825. Samhället Gustavsberg började byggas upp under slutet av 1800-talet med arbetarbostäder. Gustavsberg är en typisk bruksort med flera kända byggnader från 1940–1950-talen av arkitekten Olof Thunström.

Nere i hamnen finns gamla fabriksbyggnader som numera rymmer konstnärlig och kulturell verksamhet och är ett uppskattat turistmål.

Ett populärt bostadsområde i Gustavsberg är Farsta Slottsvik med villor, radhus och punkthus uppförda i en stramare arkitektur under 1990-talet. Runt gamla Farsta slott finns olika former av äldreboende för 55+. Andra bostadsområden är Hästhagen, Höjdhagen/Ekedal, Lugnet, Bjönkärret, Betsede, Aspvik och Norra Lagnö.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Betsede, Gustavsberg? Kontakta våra mäklare i Värmdö. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Sofielundsvägen 3

Sofielundsvägen 3,
13438 Gustavsberg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Johan Wahlberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 74

 • Extra kontaktperson

  Sophie Palmstierna Eckhéll

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 39