Ytterst välplanerad trea med stora ytor, öppen spis och balkong i bästa tänkbara solläge

Johanneberg, Göteborg

Gibraltargatan 38

Utgångspris
3 990 000 kr
Avgift
4 977 kr
Antal rum
3
Boarea
82 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja

Visning

 • måndag 26/10, KL 17:30 - 18:00

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Ytterst välplanerad trea med stora ytor, öppen spis och balkong i bästa tänkbara solläge

Välkomna till denna stilrena trea i ett perfekt citynära läge med stora sociala ytor, balkong i sydväst och fungerande öppen spis!

 • Ansvarig mäklare

  Sara Alfredsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-487921

 • Extra kontaktperson

  Emelie Kronberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617924

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

På den härliga balkongen kan man njuta av många soltimmar. Gibraltargatan 38 - Bjurfors
På den härliga balkongen kan man njuta av många soltimmar
Varmt välkomna till detta välplanerade hem med generösa ytor, öppen spis och solig balkong. Gibraltargatan 38 - Bjurfors
Varmt välkomna till detta välplanerade hem med generösa ytor, öppen spis och solig balkong
I det stora vardagsrummet ryms både matsalsbord med plats för många gäster och en större soffgrupp. Gibraltargatan 38 - Bjurfors
I det stora vardagsrummet ryms både matsalsbord med plats för många gäster och en större soffgrupp
I vardagsrummet finns även en fungerande öppen spis som skänker mysfaktor året runt. Gibraltargatan 38 - Bjurfors
I vardagsrummet finns även en fungerande öppen spis som skänker mysfaktor året runt
Hela bostaden präglas av sitt insynsfria läge med utsikt över grönska från alla fönster. Gibraltargatan 38 - Bjurfors
Hela bostaden präglas av sitt insynsfria läge med utsikt över grönska från alla fönster
Härifrån har man en fin vy längs med Gibraltargatan och livet nedanför. Gibraltargatan 38 - Bjurfors
Härifrån har man en fin vy längs med Gibraltargatan och livet nedanför

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till denna välplanerade trea med stora sociala ytor och balkong i sydvästläge! Lägenheten är belägen tre trappor upp i en välskött fastighet anno 1939. I sann funkisanda är varje kvadratmeter exemplariskt nyttjad där rejäla sällskapsytor i vardagsrummet erbjuder gott om plats för social gemenskap. De två stora sovrummen har fönster mot husets lugna baksida med ett ostört och insynsskyddat läge och erbjuder ypperlig förvaring i flera garderober, extra förvaring finns dessutom i en rymlig klädkammare i hallen. Det ljusa köket som totalrenoverades 2017 är mycket välutrustat och här finns bland annat dubbel kyl/frys, induktions häll, diskmaskin och extra dolda lådor innanför lådfronterna som erbjuder gott om förvaringsutrymme. Badrummet är stilrent inrett i en neutral färgskala. Dessutom erbjuds flera bevarade tidstypiska attribut såsom fungerande öppen spis och fönsterbänkar i vacker sten. Lägg därtill en balkong i sydvästläge där man kan njuta av många soltimmar och lägenheten känns komplett!

Här bor man med ett lugnt och samtidigt centralt läge där du efter bara några få minuters promenad befinner dig mitt i citypulsen på Avenyn som erbjuder ett stort utbud av bra restauranger, gallerior och butiker. Trots det centrala läget präglas området av sina många fina grönområden så som Johannebergsparken, Carlandersparken och Näckrosdammen. Kommunikationerna med kollektivtrafiken är mycket goda då det finns en busshållplats precis intill huset och det är även bekvämt gångavstånd till Landala torg och knutpunkten Korsvägen där du med spårvagn når övriga delar av stan. I närområdet finns det dessutom all tänkbar service så som välsorterade livsmedelsbutiker, vårdcentraler, apotek samt flertalet populära caféer och restauranger. För barnfamiljen finns ett antal olika skolor, förskolor och man har nära till de fina lekplatserna i Johannebergsparken och Näckrosdammen. För den aktive finns ett brett utbud i form av Mossens naturområde med elbelyst motionsslinga och tennisbanor, klätteranläggningen Klätterlabbet, friskvårdsanläggningen Fysiken, Friskis & Svettis och SATS som alla nås endast en kort promenad bort.

Varmt välkomna till ett hem att trivas i!

Interiör

När man öppnar upp dörren och stiger in i lägenheten möts ni av en rymlig hall med plats för ytterkläder och skor samt bra förvaringsmöjligheter i en stor klädkammare. Väggarna är genomgående vitmålade och på golvet ligger ett ljust laminatgolv i samtliga rum.

Till höger om hallen, med fönster mot husets grönskande baksida, ligger köket som totalrenoverades 2017. Köket är välutrustat och erbjuder det mesta för den matlagningsintresserade. Här erbjuds bra förvaring bakom vita släta skåpsluckor, dessutom med dubbla lådor innanför alla lådfronter vilket ger extra förvaringsutrymme. Ovan den mörkgrå köksbänken är det kaklat i vitt. Den maskinella utrustningen består av: induktionsspishäll, fläkt, inbyggd ugn och mikro, integrerad diskmaskin och dubbel uppsättning kyl/frys. Intill fönstren finns det plats för ett köksbord.

Vidare in i bostaden nås det ena sovrummet till höger från hallen. Här finns plats för en större säng och klädförvaring erbjuds i flera garderober vilket gör att rummet passar alldeles utmärkt som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Med fönster mot husets lugna baksida blir rummet tyst och ostört helt utan insyn.

I slutet av hallen nås det rymliga vardagsrummet som erbjuder gott om plats för umgänge. Den stora öppna ytan ger plats för både ett stort matsalsbord med plats för många sittande gäster och en soffgrupp med tillhörande möblemang. Ett större fönsterparti i västläge bjuder in ljuset och förhöjer känslan av rymd i rummet. Kalla höst- och vinterkvällar värmer den fungerande öppna spisen gott samtidigt som den vår- och sommartid utgör ett vackert smycke att vila blicken på. Från vardagsrummet nås även den härliga balkongen i soligt sydvästläge. Här kan man njuta av många soltimmar från lunch fram till sen kväll.

I fil med vardagsrummet ligger även det stora sovrummet med fönster mot husets baksida. Här finns gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och ypperlig förvaring för era kläder erbjuds i flera garderober. Här finns även en fransk balkong som med fördel kan stå på glänt nattetid tack vare det lugna och skyddade läget mot husets grönskande baksida.

Från hallen nås badrummet som är stilrent inrett med vita kaklade väggar med en grå bård och på golvet ligger grå klinker i samma nyans. Badrumsmöbler finns i form av toalett, handfat i kommod, spegelskåp, handdukstork och badkar.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Rymlig balkong i sydvästläge

Månadsavgift

Avgift
4 977 kr

I avgiften ingår värme och vatten.

Ekonomi

Andel i föreningen
5,527%
Andel av årsavgiften är
5,93%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 990 000 kr
Lägenhetsnummer
11
Våningsplan
3 av 6*
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
82 kvm

* Lägenheten är belägen på det tredje våningsplanet från markplan (våning 2 i hissen)

Byggnadssätt

Byggår
1939

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
137

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Gibraltargatan 38
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
23
Antal hyresrätter
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Gibraltargatan 38 är en välskött förening som registrerades och förvärvade fastigheten Göteborg Johanneberg 28:9 år 2015. Fastigheten är friköpt. I föreningen finns 23 lägenheter om totalt 1426 kvadratmeter varav 21 lägenheter är bostadsrätter och 2 lägenheter är hyresrätter. De två hyresrätterna innebär en dold tillgång för föreningen och när de avyttras så kommer det innebära ett bra kapitaltillskott som kommer stärka föreningens ekonomi ytterligare. Föreningen har även ett pågående projekt med att exploatera en del av vinden vilket också kommer innebära ett bra kapitaltillskott när det genomförs. I samband med att man i så fall bygger på vinden kommer man att flytta samtliga förråd till källaren och vån 0. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Den ekonomiska förvaltningen handhas av Husjuristerna.

Byggnaden bedöms, efter en teknisk besiktning under våren 2015, vara i bra skick.

Utfört underhåll i urval:
1988 - ROT-renovering inkl. stambyte.
2016 - Rensning och spolning av avlopp och ventilationskanaler
2017 - Målning av takplåtar, fönsterkarmar och balkongdörrar mot Gibraltargatan
2018 - Fasadrenovering mot Gibraltargatan och målning av tak
2018 - Samtliga öppna spisar gjordes eldningsbara

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via Com Hem. Fiber via Com Hem.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd samt tillgång till föreningens två cykelförråd på husets baksida samt tvättstuga i källaren utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel samt separat torkrum.

Övrigt

Det planeras att eventuellt byggas på Chalmers parkering längs med Gibraltargatan (projekt Gibraltarvallen). Planen är att det skall byggas flervåningshus med både bostäder och lokaler. För mer information gå in på följande länk:

https://goteborg.se/wps/portal/start/byggande--lantmateri-och-planarbete/kommunens-planarbete/plan--och-byggprojekt/!ut/p/z1/hY3NCsIwEIQfaTdpSdpjIjbYDU21FptcSk5S0OpBFHx6g3gStHObn4-BAAOEOd6nY7xNlzmekvdBjC2rt4VmCp0pK9zsqa0asg4ph8PSIKQaf0jhh_-O9Y7rDNE4_uYX__8cLPA-8XLMuUFW54wKoSUqS6tMkBRkJXTgNfh12ZjuAddz3w_PTr0AUci7Fg!!/dz/d5/L2dBISEvZ0FBIS9nQSEh/p0/IZ7_42G01J41K86B70ALKC36K76KL7=CZ6_P1JQ8B1A0OG9F0ITKPFNKLO0K4=MEviewDetail!BN0469QCP13==/#collapse-048912452523760297

Området

Mäklaren om Johanneberg

Att bo i Johanneberg är att få det bästa av två världar. Att på några minuters promenad nå Göteborgs absoluta mittpunkt bäddar för spontant aktivt stadsliv men när citypulsen blir för påträngande flyr Johannebergsborna ofta hem till det stillsamma småstadslivet med sina gröna parker, trygga kvarterskrogar och mysiga kaféer.

STJÄRNKRÖGARE OCH JUNKFOOD
Johanneberg är en av Göteborgs mest populära stadsdelar. Många väljer att bo här just för att det är så nära till centrala Göteborg – Korsvägen, Södra vägen, Götaplatsen och Avenyn men ganska snart inser man att det inte finns någon anledning att lämna sin kära stadsdel. Här finns ju allt man behöver: enkla kvarterskrogar och en av landets främsta stjärnkrogar, mysiga kaféer och småbutiker och inte minst en skön och avslappnad atmosfär.

FUNKIS OCH SWEDISH GRACE
Det centrala läget till trots, så upplevdes faktiskt Johanneberg ligga ”i utkanten” när området skapades på 1920-talet. Det stora flertalet av stadsdelens byggnader är från den här tiden, när nordisk klassicism (även kallat Swedish Grace) mötte funktionalism, vilket har satt sin karaktäristiska prägel. Faktum är att Övre Johanneberg är ett av Sveriges mest välbevarade funkisområden och blandningen av stilar, bostäder och affärsverksamheter i samma byggnader skapar den där härliga, levande och trivsamma småstadskänslan.

GRÖNYTOR OCH TRAFIKNAV
Johannebergsborna är verkligen bortskämda med gröna parker. Näckrosdammen är den självklara platsen för grillning eller mys i solen och i Johannebergsparken finns en fin och välbesökt lekplats. Dessutom finns många mindre grönytor mellan bostadshusen, där folk tar spontana pauser och picknickar. Eftersom det är gångavstånd till allt ser man hela tiden människor i rörelse. De som rör sig i snabbare tempo väljer Mossens motionsslinga, eller tränar på Fysiken – den enda anläggningen med bollsport på schemat.

På tal om gångavstånd, är det aldrig långt till någonting om man bor i Johanneberg. Med flera stombusslinjer, gott om hållplatser och med en av lokaltrafikens stora knutpunkter Korsvägen på promenadavstånd, är Johanneberg bästa läget oavsett om du ska till Mölndal, Centralstationen eller ut i vida världen via Landvetter. Men det är egentligen oviktigt – som Johannebergsbo trivs man bäst hemma.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Johanneberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Johannebergs 3 bästa

3
 • Thörnströms kök
 • Johannebar - stans trevligaste kvarterskrog
 • Johannebergs Glass - glass med genuina råvaror

Karta

Gibraltargatan 38

Gibraltargatan 38,
412 58 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sara Alfredsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-487921

 • Extra kontaktperson

  Emelie Kronberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617924

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gyllenkrooksgatan 1
  Utgångspris
  3 275 000 kr
  Månadsavgift
  3 331 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-10-27 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Adress
  Utlandagatan 10
  Utgångspris
  5 495 000 kr
  Månadsavgift
  5 569 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  96 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Budgivning pågår
  På förhand
  Adress
  Frida Hjertbergs Gata 14
  Utgångspris
  4 700 000 kr
  Månadsavgift
  2 583 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  74 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Frida Hjertbergs gata 14
  Utgångspris
  3 500 000 kr
  Månadsavgift
  2 087 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Cosselsgatan 3A
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 528 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Borraregatan 1
  Utgångspris
  4 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 644 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  84 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Rosensköldsgatan 9
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 510 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Engdahlsgatan 2
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 282 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Örnehufvudsgatan 3
  Utgångspris
  4 450 000 kr
  Månadsavgift
  4 151 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Eklandagatan 41B
  Utgångspris
  3 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 294 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  69 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gyllenkrooksgatan 15
  Utgångspris
  3 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 871 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Brushanegatan 5A
  Utgångspris
  3 200 000 kr
  Månadsavgift
  2 950 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!