Landshövdingedröm med alla rätt!

Landala Egnahem, Göteborg

Egnahemsvägen 22A

På förhand
Avgift
3 373 kr
Antal rum
2
Boarea
54 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3

Landshövdingedröm med alla rätt!

Låt dig charmas av denna landshövdingedröm med attribut som brädgolv, högt i tak, stora fönsterpartier, klädkammare och trendigt renoverade ytskikt.

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 08

 • Extra kontaktperson

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

I hjärtat av Landala Egnahem ligger denna ljuvliga landshövdingedröm. Egnahemsvägen 22A - Bjurfors
I hjärtat av Landala Egnahem ligger denna ljuvliga landshövdingedröm
Den öppna planlösningen gör hemmet luftigt och trivsamt. Egnahemsvägen 22A - Bjurfors
Den öppna planlösningen gör hemmet luftigt och trivsamt
Vackra rosetter pryder taket. Egnahemsvägen 22A - Bjurfors
Vackra rosetter pryder taket
Ytan lämnar plats för såväl soffgrupp som matsalsbord. Egnahemsvägen 22A - Bjurfors
Ytan lämnar plats för såväl soffgrupp som matsalsbord
Låter du blicken vandra neråt slås du av de vackra fotlisterna som karaktäristiskt ramar in rummet. Egnahemsvägen 22A - Bjurfors
Låter du blicken vandra neråt slås du av de vackra fotlisterna som karaktäristiskt ramar in rummet
Öppna sociala ytor och mängder av originaldetaljer präglar detta hem. Egnahemsvägen 22A - Bjurfors
Öppna sociala ytor och mängder av originaldetaljer präglar detta hem

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I hjärtat av Landala Egnahem, praktiskt belägen två trappor upp ligger denna ljuvliga landshövdingetvåa med alla rätt.

Lägenheten är renoverad med moderna färgval som framhäver den trevliga karaktären. Luftig och genomgående planlösning med vackra slipade brädgolv som löper tröskellöst genom bostaden. Stora fönster med generöst ljusinsläpp. Renoverat helkaklat badrum och kök med plats för matbord. Vardagsrummets trivsamma ytor skapar många möjligheter för socialt umgänge. Höga golvlister och flertalet takrosetter påminner detta hem om husets ursprung från 1935.

Eftertraktad adress och välmående förening med god ekonomi som borgar för ett tryggt och kvalitativt boende. Fastigheten har precis genomgått en större fasadrenovering samt renovering av fönster. Välkomna på visning!

Bostaden är omgiven av lummig grönska med endast några få minuters promenadväg till city. Landala Egnahem ligger på en skogsbeklädd höjd med en vacker vy över staden. Intilliggande riktmärken såsom Egnahems pepparkaksbruna villastad eller den populära lilla ankdammen som ligger belägen på samma gata ger området en egen själ. Wavrinskys plats med utmärkta spårvagnskommunikationer ligger alldeles runt knuten, liksom Sahlgrenska och Chalmers. Promenadavstånd till Vasastan och Avenyn med hela dess rika utbud.

Interiör

På populära Egnahemsvägen, i ett vackert hus från 1935, presenteras nu denna unika tvåa. Med en modern och stilren touch har denna 54 kvadratare omsorgsfullt renoverats med fokus på att bibehålla alla vackra originalattribut. Ett hem med alla rätt. Generös takhöjd, slipade och ljuslaserade brädgolv som löper tröskellöst genom samtliga rum, vackra snickerier fint bevarade och flertalet takrosetter. Tillsammans med ett modernt kök och renoverat badrum är detta ett spännande och iögonfallande hem.

Egnahemsvägen är en lugn och enkelriktad gata som är fullkomligt inbäddad bland grönskande omgivningar. Det centrala läget är fantastiskt och den lilla ankdammen längre upp på gatan gör denna oas fridfull. En kort promenad bort erbjuder Avenyn ett stort utbud av restauranger, gallerier och butiker.

Parkera bilen på den avgiftsfria gatan nedanför eller promenera 250 m från spårvagnshållplatsen och kliv in genom porten. Följ trapporna två våningar upp och kliv på. Från hallen möts ni av en inbjudande öppen känsla där hall möter vardagsrum. Här erbjuds gott om förvaring i inbyggda skjutdörrsgarderober samt krokar att hänga av sig jackan på. Spegeldörrarna på garderoben gör hallen luftig och trivsam. Det ljuslaserade brädgolvet löper vidare in i lägenheten och väggarna här är målade i en ljus kulör.

Vardagsrummet är välplanerat och öppet med gott om plats för soffgrupp, läshörna och matsalsbord. Här finns ytorna för socialt umgänge med flertalet möbleringsalternativ. På golvet ligger det massiva plankgolvet och väggarna är målade i en grå kulör som vackert går ihop med en vitmålad list och låter du blicken vandra neråt slås du av de vackra fotlisterna som karaktäristiskt ramar in rummet. Lampan hänger fritt i den vackra takrosetten.

I anslutning till vardagsrummet ligger sovrummet. Här möblerar du enkelt med dubbelsäng och låter fantasin dekorera det inramade fönsterbrädet, ljuset flödar in och när du öppnar upp det stora fönstret hör du fåglarnas ljuvliga kvitter. Rummet är målat i samma ljusgråa kulör som i vardagsrummet och innan du somnar blickar du upp mot taket och finner även här en vacker takrosett.

Längst den inre hallen mellan vardagsrum och kök, finns den renoverade och uppskattade klädkammaren. Med ett smidigt förvaringssystem är detta utrymme väl investerade kvadratmeter där du med glädje förvarar dina kläder. Här finns både lådor och hänganordning.

Vidare möts du av det mörka köket som snyggt bryter av mot det i övrigt ljusa hemmet. Praktiskt utformat med gott om arbetsytor och förvaring. Två vackra skafferier finns bevarat och ger utmärkt extra förvaring i tidstypisk fattning. Här kan du vid en sittplats för 4 personer njuta av frukosten och blicka ut mot det fria läget. Köket är utrustat med splitter ny spis, diskmaskin och kombinerad kyl/frys. Väggarna har vitmålats och ytan ovan arbetsbänken är klädd med små kvadratiska kakelplattor i grått.

I direkt anslutning till hallen återfinns det renoverade, rymliga och stilfulla badrummet. På golvet ligger en svartskimrigt klinker och väggarna är klädda med vita rektangulära kakelplattor med ljusgrå fog. Här finns en duschhörna med glasvägg, takdusch, wc, handfat med kommod samt överhängande spegel. Taket pryds av infällda spotlights för bästa belysning och golvet är utrustat med värme.

Övrigt:
Till lägenheten medföljer ett större vindsförråd.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Landala 29:23

TV/bredband

Bredband med fiber via Banhof.

Månadsavgift

Avgift
3 373 kr

I avgiften ingår värme och VA.

Ekonomi

Andel i föreningen
5,5814%
Andel av årsavgiften är
5,58%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
1201
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Max antal sovrum
1
Boarea
54 kvm*

* Areakälla enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1935
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Egnahemsvägen 22
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
19
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Bostadsrättföreningen Brf Egnahemvägen 22 äger och förvaltar fastigheten Landala 29:23 med adress Egnahemsvägen 22. Byggnaden omfattar 19 bostadsrätter med en sammanlagd bostadsarea om 921 kvadratmeter samt 3 stycken lokaler (varav 2 st med bostadsrätt) om 165 kvadratmeter.

Föreningen äger sin egen mark och har således ingen tomträtt att ta hänsyn till.

Fastigheten är försäkrad genom Trygg Hansa. Försäkringen omfattar fullvärde. Lägenheterna är fördelande enligt följande:

- 12 st 1 rum & kök
- 5 st 2 rum & kök
- 2 st 3 rum & kök

Gräsklippning samt snöskottning sköts internt av föreningens medlemmar. För mer information, se föreningens årsredovisning.

Utförda renoveringar:
2019 Fasadbyte
2019 Fönsterbyte (3-glas fönster)
2019 Förbättrad utebelysning
2019 Mur mot gatan renoverades

Under våren har fiber dragits in i bostäderna och kommer att kopplas på under sommaren 2020. Ett obligatoriskt men förmånligt tillägg på avgiften kommer att läggas till för detta.

Parkering

För den som är folkbokförd i området är det möjligt att ansöka om boendeparkeringstillstånd. Detta görs hos Göteborgs stad. Kostnad för parkeringstillståndet är för närvarande 215 kr/mån vilket är Göteborgs lägsta pris. För mer information, ring Trafikkontoret på tel: 031-368 25 65.

På flertalet gator är det även fri parkering i 2 timmar. Observera att under delar av året råder parkeringsförbud vissa dagar och tider för att underlätta städning och snöröjning.

Gemensamma utrymmen

Gemensam tvättstuga i husets källare

Området

Mäklaren om Landala Egnahem

I Landala finns alla förutsättningar för livskvalitet, för ung som gammal. Med flera förskolor och grundskolor i området, många bra lekplatser och närhet till såväl service som de centrala delarna av stan med shopping, restauranger och nöjen är det lätt att trivas, vem du än är. Den äldre bebyggelsen med sekelskiftes- och landshövdingehus blandat med moderna byggnader, många grönområden och trevliga butiker skapar den mysiga och pittoreska Landala-stämningen.

SMÅ TORG OCH STORSLAGNA UTSIKTER
Bor du i Landala har du din egen lilla värld utanför knuten. Det tar inte många minuter att promenera ner till Vasastan men allt man behöver finns ändå på Landala Torg vid Kapellplatsen. Med livsmedelsbutik, apotek och systembolag behöver du inte sakna någonting. Lägg därtill bageri, gym, blomsteraffär och bokhandel med ett trevligt litet kafé längst in. Det bästa med Landala är kanske ändå närheten till naturen. Här finns många gröna stråk och strövområden, som Landalaparken med sin damm och det gamla Vattentornet. Dessutom hittar du många gröna öppna ytor mellan husen. Från övre delen av Landala, som ligger på en bergsplatå, har du en fantastisk utsikt över stan och hamninloppet.

UTEGYM OCH KOLLEKTIVTRAFIK
Träningsmöjligheterna är obegränsade, med bland annat Fjäderborgen, Landala Squashhall och flera gym i närheten. Det är inte heller många steg till Mossens idrottsplats med inomhusanläggning, minigolf och motionsslinga. Hållplatserna Chalmers och Kapellplatsen trafikerar många buss- och spårvagnslinjer, så det är lätt att ta sig vidare ut i stan.

KÅKSTADSHISTORIA OCH EGNAHEM
Landalas historia börjar med industrialiseringen, under andra hälften av 1800-talet. Många sökte sig från landsbygden in till städerna för att hitta jobb och Landala blev, jämte Haga och Annedal, en av de första arbetarförorterna. Många bodde i enkla trähus med bristfällig standard, vilket skapade en ohållbar boendesituation. 1883 införlivades Landala med Göteborg och en ny stadsplan upprättades. Kåkstaden revs och ersattes med landshövdingehus i de norra delarna. I Landalabergen byggdes så kallade Egnahem, som skulle göra det möjligt för arbetare och mindre bemedlade att skapa sig ett eget hem.
Under 1920- och 30-talen tillkom landshövdingehus och utpräglade funkishus i nya kvarter mittemellan den gamla arbetarstadsdelen och egnahemsområdet. Från 60-talet och framåt genomgick Landala ännu en stor förändring, då de flesta lands-hövdingehusen revs och nya moderna hus byggdes upp. Trots de många perioderna av rivningar och stadsbyggnad har grönområden kunnat bevaras, vilket tillsammans skapat den pittoreska och mysiga Landala-stämningen. Lugnet och avsaknaden av genomfartstrafik gör att luften känns friskare och lite lättare här.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Landala Egnahem? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Landalas 3 bästa

3
 • Landalaparken
 • Bokhandeln Lohrs Pocket med mera
 • Landala Squash

Karta

Egnahemsvägen 22A

Egnahemsvägen 22A,
413 21 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 08

 • Extra kontaktperson

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Landala Egnahem, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kolonigatan 3A
  Månadsavgift
  3 615 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Landala Egnahem, Göteborg

  Adress
  Ljunggatan 6
  Utgångspris
  4 250 000 kr
  Månadsavgift
  4 756 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  81 kvm

  Visning: 2020-10-23 12.00 Boka här