Linnéstadspanorama

Linné, Göteborg

Nordenskiöldsgatan 5

Pris
7 900 000 kr
Avgift
7 224 kr
Antal rum
4
Boarea
136 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja

Linnéstadspanorama

Bjurfors presenterar en extraordinärt ljus våning om 136 kvm med skyhög utsikt över stad och grönska.

 • Ansvarig mäklare

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Bjurfors presenterar en extraordinärt ljus våning om 136 kvm med vacker utsikt. Nordenskiöldsgatan 5 - Bjurfors
Bjurfors presenterar en extraordinärt ljus våning om 136 kvm med vacker utsikt
Sekelskiftets alla detaljer är på plats med höga fotlister, detaljskurna dörrfoder och dubbeldörrar. Nordenskiöldsgatan 5 - Bjurfors
Sekelskiftets alla detaljer är på plats med höga fotlister, detaljskurna dörrfoder och dubbeldörrar
En junikväll kan gästerna mingla ut på den stora balkongen i söderläge. Nordenskiöldsgatan 5 - Bjurfors
En junikväll kan gästerna mingla ut på den stora balkongen i söderläge
Utsikten är slående och visar tydligt de olika årstiderna, alla med sin charm. Nordenskiöldsgatan 5 - Bjurfors
Utsikten är slående och visar tydligt de olika årstiderna, alla med sin charm
Utvald detaljbild. Nordenskiöldsgatan 5 - Bjurfors

Den nybyggda balkongens svarta smidesräcke kompletterar bilden

Bakom de två höga glaspartierna öppnar sig en närmast andlös panoramautsikt över staden. Nordenskiöldsgatan 5 - Bjurfors
Bakom de två höga glaspartierna öppnar sig en närmast andlös panoramautsikt över staden

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I korsningen nedanför den höga Sekelskiftesfastigheten anar du grönskande höjder i slutet av båda gatorna. Från den stora balkongen högst upp i denna sekelskiftesfastighet öppnar sig ett vidsträckt panorama över Sveaplan, grönskan vid Seminarieparken och ända bort till Annedalskyrkans höga torn. En sommarkväll därute är stämningen mycket speciell, staden därnere ligger långt bort och samtidigt nära. När du stänger balkongdörren vilar tystnaden och friden över de tre salongerna i fil, smyckade med tidsperiodens alla detaljer – ekparketter, stuckaturer, detaljskurna listverk, rejäl takhöjd och dubbla spegeldörrar. De stora fönsterpartierna i fritt söderläge ger våningen ett massivt inflöde av ljus. Känslan av riktigt stora rumsvolymer är stark. Den eleganta våningen om 136 kvm har fyra rum, wc, sobert badrum, hallar och ett kök med mycket speciell atmosfär. Härinne har en stämningsfull matsalsplats skapats i det runda tornrummet med ansenlig takhöjd. Läget är ett kapitel för sig och erbjuder det bästa av två världar. Dels bor du högt över folklivet i Linnéstaden med dess restauranger, caféer och shopping, dels väntar lugnet och näktergalssången i Slottsskogen eller Botaniska trädgården ett litet stycke bort. Atmosfären i dessa kvarter känns internationell, med sina breda paradgator kantade av plataner och höga sekelskifteshus. Stadsdelen är kulturhistoriskt värdefull och levande, full av aktivitet, men på de fridfulla innergårdarna eller i de grönskande parkerna är kontrasten total.

Interiör

Bakom den glasade ekporten ekar trapphallen av sekelskifte. Du tar hissen upp till femte och översta plan där våningens säkerhetsdörr väntar. En rejäl takhöjd samt tidsperiodens originalsnickerier och spegeldörrar slår an tonen för en oerhört smakfull och välbevarad interiör. I hallen finns plats för gästernas ytterkläder samt två garderober.

Direkt in till vänster ligger ett sov-, barn- eller arbetsrum som vetter in mot innergården. Rummet får mjuk karaktär av den diagonala väggen och ljuset faller in över 2-stavsparketten i ek. I taket finns sparsmakad stuckatur och en nätt liten takrosett. Med ett fönster på glänt vaknar du av innergårdens koltrastpar.

Tillbaka i hallen öppnar sig så våningens stora, ljusa och härliga sällskapsytor. Du står i den mellersta av tre salonger ut mot gatan. Den vackra fiskbensparketten sträcker ut under det höga taket med en något mer avancerad stuckatur inklusive takrosett. Sekelskiftets alla övriga detaljer är på plats med höga fotlister, detaljskurna dörrfoder och dubbla spegeldörrar mellan rummen. Känslan av massivt ljus och stora rumsvolymer förstärks av våningens absoluta huvudnummer – bakom de två höga glaspartierna med överfönster öppnar sig en närmast andlös panoramautsikt över staden.

En junikväll kan gästerna mingla ut på den stora balkongen i söderläge. Kvällssolen sveper in staden i ett varmt ljus. Långt där nere pågår folklivet för fullt och längre bort reser sig de grönskande höjderna där Annedalskyrkans höga torn sticker upp. En sådan kväll skulle den breda paradgatan med sina grönskande plataner lika gärna ha legat i Paris. Den vackra balkongens svarta smidesstaket kompletterar bilden. Balkongen har en stor markis för extra soliga dagar. Dagarna i denna våning inleds och avslutas ofta med en stunds eftertanke inför utsikten. Staden känns både långt borta och nära, våningen blir alldeles tyst när balkongdörren stängs.

In till höger ligger nästa salong bakom dubbla spegeldörrar. Rummet känns naturligt som vardagsrum med plats för familjens fredagsmysiga kvällar. Två stora fönsterpartier ger kaskader av ljus i söderläge. Sekelskiftesdetaljerna går igen, golvet har nylagd 1-stavsparkett.

Korsa den största salongen och stig in i ytterligare en, med stort fönsterparti ut mot gatan. Här finns samma härliga ljus och tidstrogna detaljer. Rummet används idag som sovrum och en garderob hämtar upp originalmiljön med stiliserade speglar.

Från detta rum leder en spegeldörr ut i en liten, inre hall med ett gäst-wc. Bakom ytterligare en spegeldörr överraskar våningen med ett stort och annorlunda kök med svart golv. Köksdelens tidlösa retroinredning har inslag av utrustning och detaljer rostfritt. Köket får stark karaktär av den rundade väggen där ett djupt valv leder in i en matsalsplats i våningens tornrum. Två höga fönsterpartier ger ljus och utsikt över gården och Skansen Kronan. Ett par levande ljus i fönstren och ett festdukat bord räcker för att skapa en närmast historisk atmosfär i det runda rummet med högt i tak.

Från den inre hallen – under ett tidstypisk valv – leder en passage med höga skjutdörrsgarderober in till våningens ljusa och sobra badrum. Det ligger med stort fönsterparti högt över gården och har grafitgrå klinker och vitt helkakel med inslag av mosaik. Här finns wc, handfatskommod och dusch bakom glasväggar.

Sammantaget är detta en enastående ljus sekelskiftesvåning med tre salonger i fil med hög och närmast andlös utsikt över stad och grönska.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Svecia
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
25
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Svecia huserar på Sveagatan 24 och Nordenskiöldsgatan 5 och förvärvade fastigheten 1989 Kommendantsängen 5:11 och upplåter 25 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2037 som revideras kontinuerligt.

Föreningen har i samband med att grannfastigheten bebyggdes låtit göra kontrollmätningar för att utreda om grundförstärkande åtgärder behövs. Resultatet var mycket positivt och tyder på att ingen åtgärd behövs. Detta tillskrivs det faktum att huset står på berggrund.

Följande åtgärder är utförda:
1983 Vatten-, avlopp- och elstambyte,
1990 Nyinstallation av hiss,
1996-1997 Byggdes nya balkonger mot Nordenskiöldsgatan
2000 Ny maskinpark i tvättstugan,
2001 Omputsning av fasad,
2003-2004 Renovering av trapphus,
2005 Renovering av hiss,
2008 Nya balkonger,
2008 Renovering av tvättstuga, målning av fönster,
2009 Byte av lås i allmänna utrymmen,
2010 Målning av balkonger, ny tvättmaskin, målning av tak,
2011 byte av radiatorer i hyreslokaler, spolning av avloppsrör, ny tvättmaskin, rengöring av ventilationskanaler.
2012 Nya ventilationsfläktar på taket, Uppgradering av bredbands och tv-uttag (Comhem)
2012 målning tak
2014 balkongbyggnation mot Sveagatan
2014 nya säkerhetsdörrar
2015 målning av fönster ( obs nya är underhållsfria)
2016 OVK utförd och godkänd, vilket görs regelbundet.
2016 tätning skorstenar och granskning av fogar taket
2016 Ny tvättmaskin
2017 ljud isolering lokal
2017 ny tryckkärl
2018 Nytt torkskåp
2019 ny underhållsplan
2020 Föreningen har gjort en omfattande fasadrenovering samt byte av fönster(treglas) och balkongdörrar mot gatan. Där man har restaurerat fasaden till original utförande inklusive framtagande av gamla friser.

Det närmaste 5 åren är inga större renoveringar inplanerade utöver löpande underhåll.

Parkering

Boendeparkering finns att tillgå i området. Det finns även närliggande garage där man kan hyra platser.

TV/bredband

Kabel-TV och bredband via Comhem eller Bredbandsbolaget.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en mysig innergård med grillmöjligheter och sittmöbel. Härifrån nås även den gemensamma tvättstugan med tillgång till 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 2 torkskåp och en mangel. Gemensamt cykelförråd nås från gatan. Till lägenheten tillhör även ett vindsförråd.

Månadsavgift

Avgift
7 224 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel- TV

Ekonomi

Andel i föreningen
6,21%
Andel av årsavgiften är
6,21%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
7 900 000 kr
Lägenhetsnummer
15
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja
Rum
4
Boarea
136 kvm*

* Areakälla enligt Uppmätning

Byggnadssätt

Byggår
1903

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2019-04-25

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • Tredje Långgatan
 • Slottsskogen
 • Dubbel Dubbel

Karta

Nordenskiöldsgatan 5

Nordenskiöldsgatan 5,
413 09 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kastellgatan 18A
  Utgångspris
  6 895 000 kr
  Månadsavgift
  6 158 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  1-3
  Boarea
  119 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Budgivning pågår
  På förhand
  Adress
  Linnégatan 27
  Utgångspris
  6 200 000 kr
  Månadsavgift
  3 359 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  105 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Andra långgatan 63
  Pris
  5 390 000 kr
  Månadsavgift
  2 303 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  87 kvm

  Visning: 2021-01-24 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Värmlandsgatan 16B
  Pris
  4 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 698 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  84 kvm

  Visning: 2021-01-25 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Majorsgatan 1
  Pris
  5 990 000 kr
  Månadsavgift
  5 430 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  94 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Rosengatan 9
  Utgångspris
  7 800 000 kr
  Månadsavgift
  4 186 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2
  Boarea
  113 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sveagatan 3
  Utgångspris
  5 875 000 kr
  Månadsavgift
  3 187 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  87,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Värmlandsgatan 20
  Prisidé
  5 650 000 kr
  Månadsavgift
  2 006 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  94 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Majorsgatan 8
  Utgångspris
  5 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 379 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sveagatan 2C
  Utgångspris
  5 850 000 kr
  Månadsavgift
  2 696 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  84 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!