Ljus sekelskiftestvåa med stor smidesbalkong, fungerande kakelugn & generös sekelskiftescharm

Linné, Göteborg

Skanstorget 3B

På förhand
Utgångspris
4 190 000 kr
Avgift
2 918 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
4 av 4
Boarea
60 kvm

Ljus sekelskiftestvåa med stor smidesbalkong, fungerande kakelugn & generös sekelskiftescharm

Välkommen högst upp i gårdshuset på Skanstorget 3 med grönskande utblick från alla rum! 1000Mbit inkl i avgiften!

 • Ansvarig mäklare

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Det perfekta läget mitt emellan Linné & Vasa erbjuder ett stort utbud av restauranger.... Skanstorget 3B - Bjurfors
Det perfekta läget mitt emellan Linné & Vasa erbjuder ett stort utbud av restauranger...
kaféer och butiker. Dessutom ligger vackra och grönskande Skansen Kronan precis intill. Skanstorget 3B - Bjurfors
kaféer och butiker. Dessutom ligger vackra och grönskande Skansen Kronan precis intill
Balkongen är väl tilltagen och bjuder in till mysiga tillställningar med familj och vänner. Skanstorget 3B - Bjurfors
Balkongen är väl tilltagen och bjuder in till mysiga tillställningar med familj och vänner
. Skanstorget 3B - Bjurfors
Bostaden smyckas av höga fotlister och plankgolv i original från sekelskiftet. Skanstorget 3B - Bjurfors
Bostaden smyckas av höga fotlister och plankgolv i original från sekelskiftet
. Skanstorget 3B - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning
Möjlig planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Mycket charmigt sekelskifteshem högst upp i huset med stor smidesbalkong. Bo med ett tyst läge med grönskande utblick från samtliga rum! Lägenheten smyckas av bevarade detaljer som ökar boendecharmen, eldningsbar kakelugn, stuckaturer och djupa fönsternischer. Här finns en genomgående luftig takhöjd om ca 3,10 meter och höga fotlister som ramar in vitvaxade brädgolv. Badrummet renoverades 2017, utrustat med behaglig golvvärme, dusch med taksil och klinkers av exklusiv Carraramarmor. Köket med vita skåpsluckor från Vedum har en mysig matplats, en maskinpark i rostfritt samt såväl diskmaskin som tvättmaskin. Möjligt att med enkla medel skapa öppen planlösning mellan vardagsrum & kök. Ta chansen att bo högst upp i huset med lugnt & privat läge mitt emellan Linné och Vasastaden.

Brf Skanstorget är en stabil förening med god ekonomi där internet om 1000MBit ingår i avgiften.

Interiör

Hall
Hall med två garderober för avhängning av ytterkläder och skor. I en nisch ryms ytterligare sitt- eller förvaringsmöbel. Hallens generösa takhöjd ger även förvaringsutrymme ovan garderoberna. Framtaget, hårdvaxat plankgolv löper genom hela lägenheten och väggarna är ljust grå.

Vardagsrum
Det stora och luftiga rummet nås via gången från hallen. Vardagsrummet har en härlig takhöjd, stuckatur och takrosett, samt höga fotlister som ramar in de vackra golvplanken. Här finns det gott om plats för sedvanligt möblemang, soffa och förvaringsmöbler. Den vackra kakelugnen med mässingsplåt är ett smycke i sig som dessutom fungerar utmärkt att elda i. Ett högt fönster med djup nisch ger rummet ett fint ljus och lämnar en grönskande utblick. Även de båda balkongdörrarna ger ett fint ljusinsläpp tack vare helglas ner till golv.

Balkong
Vidare ut på balkongen som ramas in av vackra smidesräcken, trätrall och grönskade omgivningar. Lugnt och tyst gårdsläge kombinerat med fin placering högst upp i huset. Plats för både loungemöbler och balkongset. Morgonsol.

Sovrum
Rofyllt sovrum med plats för en dubbelsäng och sängbord. Stort fönster med djup nisch och ett privat läge mot innergården. En stor garderob med skjutdörrar rymmer all förvaring av kläder, skor och väskor, och kan kompletteras med byråer eller förvaring ovanpå garderoberna. Väggarna är målade i en sober grön/blå nyans och vita plankgolv.

Badrum
Stilrent och snyggt badrum från 2017 utrustat med kommod från Ballingslöv, rund spegel, duschhörna med taksil och inkaklad hylla, vägghängd wc och handdukstork. Behaglig golvvärme med enkel injustering och dimbara spotlights. Vitt kakel och klinkers av Carraramarmor. Våtrumsintyg finns.

Kök
Vedumkök med vita skåpsluckor, ett vitrinskåp, svart stenbänk och vitt kakel. Belysning ovan arbetsbänk av LED-spotlights. Den rostfria maskinparken inkluderar kyl/frys, mikro, ugn (varmluft) och fläkt samt spishäll. Här finns även diskmaskin och en tvättmaskin med 3,5 kg kapacitet. Ett stort fönster med djup nisch ger fint ljus. Plats för en matplats för 4 personer. Möjlighet att, likt flera av grannarna, öppna upp väggen in till vardagsrummet för att skapa en öppen planlösning. Köket har en vacker mönstrad tapet på väggarna och det vita, framtagna plankgolvet.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Annedal 23:28

Bostadsrättsförening

Namn
BRF Skanstorget i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
66
Antal hyresrätter
2
Antal lokaler
7
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Skanstorget bildades 2001 och omfattar fastigheterna Skanstorget 3–6 som är byggda mellan 1887–1907. Föreningen består av 66 bostadsrätter, 2 hyresrätter samt 12 lokaler som alla är upplåtna med hyresrätt. Tack vare dessa marklokaler med attraktivt läge kan medlemsavgifterna hållas låga. Fastigheten värms upp med fjärrvärme vilket är en miljövänlig och ekonomisk uppvärmningsform. Föreningen har tecknat ett så kallat bostadsrättstillägg med sitt försäkringsbolag Länsförsäkringar.

Föreningen har ett eget fibernätverk för bredband (1000 Mbit) som levereras av Ownit. Kostnaden för detta är 100 kronor/månad. Önskas IP-telefoni finns även möjlighet för föreningens medlemmar att teckna ett förmånligt avtal med Ownit.

Föreningen har en belåningsgrad per kvm på ca 4700 kr, snittet i centrala Göteborg är ca 6000 kr/kvm. I nuläget finns beslut på att amortera 20.000kr/månad.

Under nästa år konverteras ett förrådsutrymme på över 100 kvm till kontor för att öka intäkterna för föreningen.

Under början av 2020 sänktes avgifterna med 5%.

Se mer info på föreningens hemsida https://www.hemsidan.com/skanstorgetigoteborg

Renoveringar - Utförda och planerade

Fastigheten genomgick en större renovering inklusive rörstambyte 1978. Rörstambytet följdes upp med avloppsrensning 2006. Sedan övertagandet av fastigheterna har föreningen utfört följande större arbeten:

2002-2003 målat om trapphusen
2003 ny tvättstuga på gården
2004 renovering av samtliga badrum
2005-2009 fasadrenoverat och satt upp nya portar mot gatan
2010 lades taket om och ventiler samt termostater byttes. Detta finansierades med föreningens egna likvida medel. Under detta år upprättades en underhållsplan som sträcker sig fram till 2040.
2011 genomfördes större arbeten såsom fasad på gårdssida, omfogning av väggar, modernisering av elinstallationer samt löpande, mindre underhåll. Dessutom byggdes fem balkonger mot gårdarna vilka bostadsrättshavarna själva finansierade.
2012 installerades ny el på vind, nya fogar i fasad mot gården (samtliga hus) och nya vindsfönster mot Skanstorget.
2013 uppgraderades fibernätet och fasadarbete utfördes på Skanstorget 4 A.
2015 gjordes en genomgång av alla fönster och eventuella fel åtgärdades.
2016 installation av automatiska portöppnare och hissarna renoverades på Skanstorget 3 A och 6 A. Under 2016 renoverades även samtliga fönster samt vissa balkongdörrar. Fasaderna mot gårdarna renoverades (ny puts och färg).
2017 nya trapphusskärmar
2018 Konvertering av lagerlokal till restaurang
2019 Nya energisnåla tvättmaskiner och torkskåp i tvättstugorna. Trapphus har målats om.
2020 OVK

Under 2021 planerar man en del målningsarbeten och att se för framtiden vem som kommer att utföra en grundförstärkning när det blir aktuellt. Skanstorget 3 och 4 är redan grundförstärkta och gårdshuset Skanstorget 5B och 6B står på berg.

Parkering

Boende i området är berättigade till boendeparkering via Göteborgs stad. Boende i området har tillgång till boendeparkeringen på Skanstorget, Linnéområdet samt Vasa och Lorensberg. På Skanstorget kan man stå dygnet runt och det är mycket sällan problem att få en plats.

Se www.goteborgstad.se för mer info.

Se http://goteborg.se/wps/portal/start/parkeringstillstand-och-parkeringsplatser/parkera/parkeringskartor/boendeparkering--karta/ för områdestäckning

TV/bredband

I avgiften ingår ett grundutbud av tv-kanaler från Bredbandsbolaget samt 100 kr läggs på avgiften för 1000 Mbit internet från Ownit.

Gårdsplats/innergård

Mellan husen finns gårdsyta som nyttjas för cykelparkering (anvisade platser) samt sittgrupper och planteringar. Det pågår ett projekt i föreningen för att utreda hur bäst nyttja dessa gårdar, samt föreningens råvindar och källare.

Gemensamma utrymmen

Föreningens tvättstuga kan bokas alla dagar i veckan och återfinns i det gårdshus som ligger mellan 4:ans och 5:ans gård. Här finns fyra stora tvättmaskiner, två torktumlare och två stora torkskåp. Boka tvättid görs enkelt genom tagg när man går in i ett av föreningens alla trapphus, eller via bokningssida på internet.

Föreningens medlemmar kan även använda återvinningsrum för tidningar, flaskor, batterier och övrig grov återvinning och sortering.

Uteplats/balkong

Egen balkong om ca 5 kvadratmeter.

Månadsavgift

Avgift
2 918 kr

I avgiften ingår värme, vatten, ett grundutbud av tv-kanaler samt internet
Utöver månadsavgiften tillkommer ett tillägg om 100 kr för informationsöverförningsbelopp.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,23632%
Andel av årsavgiften är
1,23206%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 190 000 kr
Lägenhetsnummer
70
Våningsplan
4 av 4*
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
60 kvm**

* Lägenheten är belägen på högsta boendevåning med endast råvind ovanför

** Areauppgifter enligt uppmätning

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
200 kr
Försäkring
100 kr
Summa
300 kr

Byggnadssätt

Byggår
1900*
Fönster
3-glasfönster

* Fastigheterna uppfördes ca år 1900

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
180
Energideklarationsdatum
2009-01-09

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • Tredje Långgatan
 • Slottsskogen
 • Dubbel Dubbel

Karta

Skanstorget 3B

Skanstorget 3B,
411 22 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 23
  Pris
  4 790 000 kr
  Månadsavgift
  3 179 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  78,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Tredje Långgatan 42
  Pris
  3 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 484 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordostpassagen 11
  Utgångspris
  3 620 000 kr
  Månadsavgift
  2 788 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Andra långgatan 32
  Pris
  3 690 000 kr
  Månadsavgift
  3 930 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  78 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 15
  Utgångspris
  3 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 129 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 51
  Utgångspris
  3 095 000 kr
  Månadsavgift
  2 742 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 26B
  Pris
  2 890 000 kr
  Månadsavgift
  2 388 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 41
  Utgångspris
  4 850 000 kr
  Månadsavgift
  4 024 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordostpassagen 23a
  Accepterat pris
  2 690 000 kr
  Månadsavgift
  2 040 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  44 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seminariegatan 16
  Utgångspris
  3 750 000 kr
  Månadsavgift
  4 083 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  64 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 24
  Utgångspris
  4 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 596 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordhemsgatan 72B
  Pris
  4 375 000 kr
  Månadsavgift
  4 226 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  78 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!