Vasastadsliv på Götabergsgatan

Lorensberg, Göteborg

Götabergsgatan 34

Utgångspris
6 275 000 kr
Avgift
3 751 kr
Antal rum
3,5
Boarea
112 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja

Visning

 • torsdag 26/4, KL 16:00 - 16:30

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Vasastadsliv på Götabergsgatan

I vacker fastighet anno 1918 i ett av Göteborgs mest attraktiva kvarter i Lorensberg är denna smakfullt renoverade 3,5:a belägen.

 • Ansvarig mäklare

  Christian Warberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 33

Bilder

Välkommen till en magnifik bostad. Götabergsgatan 34 - Bjurfors
Välkommen till en magnifik bostad
Vackra skjutdörrar delar av sällskapsrum. Götabergsgatan 34 - Bjurfors
Vackra skjutdörrar delar av sällskapsrum
Ljust vardagsrum med burspråk. Götabergsgatan 34 - Bjurfors
Ljust vardagsrum med burspråk
Exklusivt kök. Götabergsgatan 34 - Bjurfors
Exklusivt kök
Köksö med bänkfläkt, häll och ugn från Gaggenau. Götabergsgatan 34 - Bjurfors
Köksö med bänkfläkt, häll och ugn från Gaggenau
Smarta lösningar och smakfulla materialval. Götabergsgatan 34 - Bjurfors
Smarta lösningar och smakfulla materialval
Interiörbild. Götabergsgatan 34 - Bjurfors
Serveringsskåp i tidstypisk stil. Götabergsgatan 34 - Bjurfors
Serveringsskåp i tidstypisk stil
Sovloft. Götabergsgatan 34 - Bjurfors
Sovloft
Plats för matsalsbordet. Götabergsgatan 34 - Bjurfors
Plats för matsalsbordet
Hall med gott om plats för avhängning. Götabergsgatan 34 - Bjurfors
Hall med gott om plats för avhängning
Vacker parkett i slottsläggning. Götabergsgatan 34 - Bjurfors
Vacker parkett i slottsläggning
Sovrum med burspråk. Götabergsgatan 34 - Bjurfors
Sovrum med burspråk
Öppenhet mellan rummen ger en rymlig och ljus känsla. Götabergsgatan 34 - Bjurfors
Öppenhet mellan rummen ger en rymlig och ljus känsla
Stuckatur. Götabergsgatan 34 - Bjurfors
Stuckatur
Gästrum/barnrum. Götabergsgatan 34 - Bjurfors
Gästrum/barnrum
Bänkskiva i Carrara marmor. Götabergsgatan 34 - Bjurfors
Bänkskiva i Carrara marmor
Wc. Götabergsgatan 34 - Bjurfors
Wc
Förvaring i hall. Götabergsgatan 34 - Bjurfors
Förvaring i hall
Renoverat badrum i klassisk stil. Götabergsgatan 34 - Bjurfors
Renoverat badrum i klassisk stil
Välkommen till en av Göteborgs mest attraktiva adresser!. Götabergsgatan 34 - Bjurfors
Välkommen till en av Göteborgs mest attraktiva adresser!
Här ryms det plats för läshörna, utrymme för skrivbord. Götabergsgatan 34 - Bjurfors
Här ryms det plats för läshörna, utrymme för skrivbord

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I vacker fastighet anno 1918 i ett av Göteborgs mest attraktiva kvarter i Lorensberg är denna smakfullt renoverade 3,5:a belägen. Med fritt hörnläge mot Vasaparken på Götabergsgatan tar ni er in i denna unika bostad om 112 kvadratmeter med slående takhöjd om cirka 3,5 meter. Här genomsyras en genomgående exklusiv känsla och dekorativa detaljer från 1910-talet, såsom fotlister, djupa fönsternischer och nätt stuckatur. Påkostade materialval såsom vitvaror från bland annat Gaggenau, platsbyggt lantkök med klassisk bänkskiva i carrara marmor samt öppen spis. Planlösningen är ytterst väldisponerad där varje kvadratmeter är exemplariskt nyttjad för att skapa rymd och en exklusiv känsla. Välkomna!

Rumsbeskrivningar

Välkomnande möblerbar hall med direktvy mot lägenhetens spatiösa vardagsrum och exklusiva kök. Här finns gott om plats för avhängning och här finner ni även ingång till gästwc. Vitmålade väggar samt golvet är belagt med ekparkett i slottsläggning i nästan hela bostaden.

Klassiskt platsbyggt kök med exklusiva vitvaror från Gaggenau. Praktisk köksö med bänkskiva i carraramarmor med underlimmad diskoho samt induktionshäll, ugn och bänkfläkt från Gaggenau. Bevarade detaljer såsom vacker öppen spis tillsammans med det platsbyggda serveringsskåpet för känslan tillbaka till 1910-talet. Köket inrymmer även micro, inbyggd kaffemaskin samt ett av Gaggenaus mest exklusiva kyl/frysskåp med ismaskin och elektriska höj- och sänkbara hyllplan. En tvättmaskin och torktumlare finns bakom en dold kökslucka. Här är ett kök i högsta klass och för er som uppskattar trevliga stunder i köket.

Via köket når ni lägenhetens kammare som passar perfekt som gästrum alternativt arbetsrum. Tidstypisk pärlspont kläder delar av väggarna och det tillsammans med det mörka golvet ger en rustik och mysig känsla.

Ljust vardagsrum med vacker stuckatur och tidstypiskt burspråk mot grönskande Vasaparken. En sober tapet på väggarna samt ekparkett med slottsläggning på golv. Det väl tilltagna sällskapsutrymmet ger möjlighet att möblera med stor soffgrupp, matsalsbord samt läshörna för er som önskar. Vidare genom spröjsade skjutdörrar öppnar lägenhetens bibliotek upp sig.

I biblioteket/arbetsrummet finns en stilren öppen spis som dominerar intrycket. Allt som behövs en novembrig kväll är en trave björkved och en bra bok.

Sovrum i hörnläge har ett vackert burspråk. Här ryms det plats för läshörna, utrymme för skrivbord samt en stor säng med tillhörande sängbord. Golvet är även här belagt med ekparkett med slottsläggning och väggarna är målade i äggskalsvit.

Stilrent renoverat badrum i klassiskt utförande med vitt kakel på vägg och ljus crémefärgadklinker med svart inslag på golv samt infällda spotlights i tak. Här finns smakfulla materialval från bland annat fired earth och här inryms badkar med duschväggar i glas, golvvärme, wc samt handfat.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Götaberg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades 1985 och består av 25 lägenheter med bostadsrätt samt en lokal med bostadsrätt. Föreningen äger även tre garage som hyrs ut till medlemmarna. Fastigheten är i gott skick, där stora renoveringar är gjorda på senare år, för mer detaljerad information se årsredovisningen. Föreningen har en outnyttjad råvind som nu kommer att byggas om till bostäder vilket ger nya intäkter till föreningen. I och med detta flyttas förråden från vinden ner till källaren.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,92227%
Andel av årsavgiften är
2,92227%

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
324 kr
Försäkring
302 kr
Summa
626 kr

Byggnadssätt

Byggår
1918
Uppvärmning
Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns cykelförråd, tvättstuga och vindsförråd.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. ComHem

Bredband via ComHem.

Parkering

Föreningen förvaltar över 3 garageplatser. Till garageplatsen är det separat kö.

Boendeparkering finns i området. För mer information om områdets sträckning och priser, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 751 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
6 275 000 kr
Lägenhetsnummer
1202 / 8
Våningsplan
2 av 5*
Hiss
Ja
Rum
3,5
Sovrum
1
Boarea
112 kvm**

* Våningsplan 2 av 5.

** Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
148
Energideklarationsdatum
2008-10-09

Området

Mäklaren om Lorensberg

Genom hjärtat av Göteborg där pulsen slår som hårdast, löper stans pulsåder Avenyn med butiker, restauranger, kaféer och de klassiska nattklubbarna. Men Lorensberg är mycket mer än bara Avenyn. Kvarteren har gamla anor och ett högt kultur-historiskt värde och det är nära till allt. Mer centralt än så här kan man helt enkelt inte bo.

HISTORISK MARK OCH FRAMTIDSVISIONER
I Lorensberg andas husen historia. Det var här stans societet skulle bo när den förnäma stadsdelen planerades på 1860-talet. Sedan dess har de stora, pampiga stenhusen i Jugend-, nationalromantik och tjugotalsklassicism fått sällskap av funkishus från 1930-tal och tillsammans med nyare hus från 70- och 80-talen skapar de den där klassiska storstadskänslan som är så typisk för Lorensberg.
Genom stadsdelen löper Göteborgs paradgata Avenyn – lika självklart som den alltid gjort, även om den fört en undanskymd tillvaro under många år. Nu är den 850 meter långa paradgatan på frammarsch igen. Stora förändringar är på gång och de stora märkenas flaggsskeppsbutiker slås upp jämte några av stans mest välrenommerade nattklubbar och restauranger. Snart nog är Avenyn ett av Göteborgs säkraste kort igen. Ett måste för besökare utifrån och den plats stadens invånare helst visar upp.

KLUBBKIDS OCH KULTURTANTER
Längst upp vid Götaplatsen skiner Carl Milles Poseidon ståtligt ner över Avenyn, omringad av Konstmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. Det är ingen riktig sommar utan att man hunnit avnjuta en kväll i solnedgången på Götaplatsens tak, samtidigt som man blickar ut över Avenyn. Platsen byggdes till Jubileumsutställningen 1923 och är i nyklassicistisk stil. Här i finkulturens centrum är det inte långt till andra nöjen och på klubbarna längs Avenyn festas det till långt fram på småtimmarna. På parallellgatan Södra vägen hittar du ett pärlband av restauranger för alla smaker och många små fina inredningsbutiker och mysiga kaféer.

STILLA GATOR OCH CIRKUS
Det centrala läget till trots uppstår ett märkligt lugn så snart man viker av från huvudgatorna. Men lugnet bedrar. Mitt i Göteborg är det aldrig långt att ta sig någonstans. Flera buss- och spårvagnslinjer löper genom stadsdelen och Korsvägen, Valand och Hedens busscentral är tre av stans viktigaste knutpunkter.
Snett bakom Götaplatsen planeras det för det nya området Cirkus Lorensberg, med bostäder och lokaler. Social och ekologisk hållbarhet kommer att prägla området och ska bidra till att hela Lorensberg blir en influens som inbjuder till ett gott vardagsliv och möten i innerstadsmiljö.

Köpa eller sälja bostad i Lorensberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lorensbergs 3 bästa

3
 • Götaplatsens restauranger Toso, Mr P och Bar Himmel
 • Fratelli Gridelli - italiensk pärla
 • Laura Ashley - klassiska och moderna inredningsdetaljer

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Genom att klicka på "Skicka" godkänner du Bjurfors användarvillkor.

 • Ansvarig mäklare

  Christian Warberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 33

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Södra Vägen 11
  Utgångspris
  4 950 000 kr
  Månadsavgift
  5 486 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  101 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Hedåsgatan 7
  Utgångspris
  6 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 000 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  112 kvm