Majorna, Göteborg

Karl Johansgatan 61

På förhand
Utgångspris
2 350 000 kr
Avgift
2 260 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 5
Boarea
35 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Unik, nyproducerad vindstvåa med hög kvalitet och typisk vindskaraktär. Spännande vinklar och exklusiva material - platsbyggt och utvalt med omsorg.

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Karl Johansgatan 61 - Bjurfors
. Karl Johansgatan 61 - Bjurfors
Inspirationsbild på köket signerat Nordiska Kök. Karl Johansgatan 61 - Bjurfors
Inspirationsbild på köket signerat Nordiska Kök
Vitpigmenterad & hårdvaxoljad enstavsekparkett. Karl Johansgatan 61 - Bjurfors
Vitpigmenterad & hårdvaxoljad enstavsekparkett
. Karl Johansgatan 61 - Bjurfors
. Karl Johansgatan 61 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Låt oss stolt presentera denna unika och nyproducerade vindslägenhet i gemytliga Majorna. Typisk vindskaraktär med takfönster, högt i tak och spännande vinkar som andas hög kvalitet - både när det gäller materialval och disponibla ytor. Här är allt platsbyggt i nutidens design med smarta förvaringslösningar och materialval som är valda med stor omsorg. Färgvalen möter varandra och skapar ett enhetligt intryck. Ett unikt boende i trevlig förening med låg avgift, färdigställt 2020.

Ljuset är direkt påtagligt när ni kliver in i hallen genom en tyst säkerhetsdörr. Ni möts av praktisk klinker i grå nyans från Bricmate. Väggarna är vita och här ryms förvaring direkt till vänster i två garderober. Man har här tagit fram en änglatrappa i murstocken mellan hallen och köket. Redan här får ni alltså en ledtråd om den unika atmosfär som komma skall.

Den mötande och moderna miljön ger en dramatisk kontrast mot den sekelskiftesstil som finns i resten av huset. En luftig och öppen atmosfär uppenbaras efter hallen där allt från ytskikt till materialval och utförande är noggrant genomarbetade. Kök och allrum ligger i en öppen och social planlösning där den framtagna frontespisen blir kronan på verket i detta fantastiska hem. Köket är signerat Nordiska kök, med mörkbetsade ekluckor och överskåp lackade i mörkgrått som skapar en stilren och avskalad ton mot det öppna rummet. Maskinutrustningen består av diskmaskin från Cylinda, samt kyl/frys, spishäll, varmluftsugn och fläkt från kvalitetssäkra Siemens.

Alla ytskikt är likadana i hela hemmet med genomgående 1-stavig vitpigmenterad ekparkett från Tarkett och väggar i vitt. Allrummet kan inredas med soffgrupp samt tillhörande möblemang. Två stora takfönster ger ett vackert ljusinsläpp. En frilagd tegelvägg skvallrar återigen om hemmets vindskaraktär. Man har tagit fram en frontespis som bjuder in ljuset ytterligare och tillsammans med rummets vinklar känns utrymmet unikt.

Den harmoniska sovrummet ligger till vänster om köket. Här får ni plats med dubbelsäng samt garderob för förvaring. Naturligt ljus flödar in genom ett takljus och ett takfönster.

Från hallen nås även det stilrena och helkaklade badrummet som med sina materialval inger en exklusiv och modern känsla. Golvet består av klinker från Bricmate i en grå nyans med golvvärme, och på väggarna sitter vitt 10x20-kakel i halvförband. Badrummet är inrett med en duschhörna med takdusch, som tillsammans med blandare signeras Tapwell. Här finns dessutom en kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Siemens, handdukstorg från INR, wc och kommod med tillhörande handfat från Duravit. Ett snickeribyggt skåp tar hand om förvaringen.

I anslutning till entrédörren nås bostadens generösa förråd. Den tacksamma planeringen gör det möjligt att inreda och använda som klädkammare.

Varmt välkomna till denna unika, nyproducerad vindslägenhet med påkostade materialval. En bostad som måste upplevas!

Interiör

Lägenheten är registrerad som 1 rum och kök i lägenhetsförteckningen

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Nabbepiren
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
10
Antal hyresrätter
2
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Till föreningen hör 8 lägenheter med bostadsrätt samt två lägenheter och en lokal med hyresrätt. Hyreslägenheterna utgör dold tillgång för föreningen vid framtida försäljning. I hyreslokalen i gatuplan drivs restaurang Cyrano. Föreningen äger sin egen mark som förvärvades 2007 och påverkas såldes inte av förhöjd tomträttsavgäld.

Föreningens lån går ut/kommer gå ut nu inom det närmsta. Omförhandling pågår och räntorna kommer sänkas till 1.07-1.1% och bindas på en 7årig period. Detta kommer ge betydligt lägre räntekostnader och stärka föreningens ekonomi ytterligare.

Föreningens ekonomi

Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1980 elstambyte och rörstambyte.
1994 nya balkonger.
2007-2009 renovering av badrum.
2009 utfördes en energideklaration.
2010 renovering av tvättstuga, genomförande av OVK samt rensning och injustering av ventilationen Samma år byttes även vitvaror i de två hyresrätternas kök samt fönsterpartier i butikslokalen.
2012 omfattande renovering av hyreslokalen.
2014 renovering av portgång.
2014 renovering av de två hyresrätterna.
2016 Byte av port
2018- ny värmecirkulationspump, nytt sop- och cykelhus, nytt gårdsbjälklag.
2019 - Ommålning av tak, 10års garanti mot läckage.

Planerade:
Under 2019 bygdes tre nya lägenheter på vinden, det innebär att tre nya lägenheter kommer tillkomma till föreningen. Dessa planeras att säljas början 2020. Därför har vindsförråden flyttats ner till källaren.

TV/bredband

Bredband och Tv från Com Hem

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör ett förråd beläget på samma våningsplan.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 260 kr

Inkl värme, vatten, Kabel-TV

Ekonomi

Andel i föreningen
4,078%
Andel av årsavgiften är
5,82487%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 350 000 kr
Lägenhetsnummer
12
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
35 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Försäkring
200 kr
Summa
200 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1909/2020
Uppvärmning
Fjärrvärme

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa eller sälja bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Pastan på Café Biscotti

Karta

Karl Johansgatan 61

Karl Johansgatan 61,
414 55 GÖTEBORG

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Blåsutgatan 9C
  Utgångspris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 139 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  47 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-03-05 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl Johansgatan 61
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 196 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  34 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kusttorget 2
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 603 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kommendörsgatan 7a
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 760 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seglaregatan 35
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 466 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!