Gavelbostad i populära Norra Guldheden!

Norra Guldheden, Göteborg

Raketgatan 4

På förhand
Avgift
4 089 kr
Antal rum
2
Boarea
57 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Ja

Gavelbostad i populära Norra Guldheden!

Välkomna till detta ljuvliga hem på Raketgatan 4. Med många originaldetaljer återfinns denna ljuva tvåa om 57 kvadratmeter!

 • Ansvarig mäklare

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Gavelläget gör att ljuset flödar in från två olika väderstreck. Raketgatan 4 - Bjurfors
Gavelläget gör att ljuset flödar in från två olika väderstreck
. Raketgatan 4 - Bjurfors
Luftiga ytor lämnar plats för köksbord. Raketgatan 4 - Bjurfors
Luftiga ytor lämnar plats för köksbord
Det vackra brädgolvet är nyslipat. Raketgatan 4 - Bjurfors
Det vackra brädgolvet är nyslipat
Sovrummet blir en skön oas nattetid. Raketgatan 4 - Bjurfors
Sovrummet blir en skön oas nattetid
Helkaklat badrum i neutrala färger, renoverat i föreningens regi. Raketgatan 4 - Bjurfors
Helkaklat badrum i neutrala färger, renoverat i föreningens regi

Planskiss

Planlösning
Alternativ planskiss med kök

Beskrivning

Beskrivning

Med fönster som vetter ut mot grönskan i ett lugnt och avskilt läge från stadens puls välkomnas ni till Raketgatan 4 och denna ljuvliga gavelbostad. Kliv in i en tidskapsel tillbaka till fyrtiotalets Göteborg. Lägenheten kryllar av originaldetaljer så som brädgolv, burspråk samt tidstypisk ekparkett som breder ut sig. Ytan om 57 kvadratmeter bjuder på många spännande vinklar och vrår. Ytskikten är nymålade och golven i samtliga rum har precis slipats! Helkaklat badrum i föreningens regi.

Norra Guldheden ligger påtagligt natur- och stadsnära med Linné och Vasastadens rika utbud av restauranger och caféer runt hörnet. Både Chalmers och Sahlgrenska ligger inom behagligt gångavstånd. Goda kommunikationer från Wavrinskys plats som tar dig till stadens alla hörn på några minuter. Föreningen erbjuder vidare goda gemensamhetsanläggningar som hobbylokal, samlingslokal och en fräsch gästlägenhet med 6 sovplatser.

Interiör

Hallen välkomnar dig in i denna bostad som präglas av ljusa öppna ytor som elegant bryter av mot en ljus ekparkett i original. Här erbjuds smarta förvaringslösningar med en överblick över bostadens samtliga rum. Bostaden badar i ljus tack vare det härliga gavelläget och gör både hall och övriga rum trivsamma. Ekparketten i original är precis nyslipat och följer tröskellöst vidare in i vardagsrummet. Väggarna är målade i en gråbeige varm ton och gör hemmet inbjudande.

I direkt anslutning till hallen nås både sovrum och vardagsrum. Vardagsrummet berikas av generöst ljusinsläpp via stora fönsterpartier i två olika väderstreck. Här skapar du enkelt plats för socialt umgänge då plats för större möblemang ges. Vackra originaldetaljer pryder vardagsrummet i form av ekparkett och charmigt burspråk. Öppna upp fönsterrutorna och njut av varma sommardagar och fåglarnas kvitter. Grönskan sprider ut sig sommartid och känslan av lugn sprider sig genom hela bostaden. Även i detta rum är väggarna färgsatta i den varma tonen av gråbeige.

I sovrummet intill finner du lugnet och en god natts sömn. Sovrummets storlek lämnar plats för både dubbelsäng och tillhörande sängbord. Utanför fönstret blickar du ut över grönskande omgivningar. Precis utanför finns en generös klädkammare, några väl investerade kvadratmeter.

Köket är platsbyggt från Nordiska kök och erbjuder god förvaring och bänksskiva i marmor. Intill det stora fönsterpartiet finns en given plats för matbord för minst 4 personer.

Badrummet renoverades i samband med föreningens stambyte 05-07. Helkaklat med golv och väggar som bryter av varandra i en harmonisk ton. Ena hörnet utgörs av ett badkar. Övrig utrustning består av wc-stol, tvättställ, spegelskåp samt handdukstork.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Norra Guldheden nr 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
454
Antal hyresrätter
20
Antal lokaler
12
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Norra Guldheden nr 1 är en privat bostadsrättsförening som är belägen i en av Göteborgs mest eftertraktade stadsdelar Norra Guldheden. Bostadsområdet invigdes 1945 i samband med utställningen Bo-Bättre som ett mönsterområde för modernt boende. Fastigheterna bebyggdes mellan 1945-47 och omfattar adresserna Raketgatan, Dalheimersgatan och Daniel Petterssons Gata.

Föreningen registrerades under 1999 och förvärvade fastigheterna 2004. I föreningen finns det 25 stycken bostadshus med sammanlagt 454 stycken lägenheter och 12 lokaler. Runt 20 stycken av dessa lägenheter är just nu upplåtna med hyresrätt. När någon av hyresrätterna säljs ombildas den till bostadsrätt och intäkterna från lägenhetsförsäljningen kommer att stärka föreningens ekonomi ytterligare. Lägenheterna disponeras enligt följande: 1 rok 18 stycken, 2 rok 248 stycken, 3 rok 63 stycken, 4 rok 125 stycken. Den totala bostadsarean uppgår till 32 171 kvm.

Föreningen följer en 30 årig underhållsplan. Urval av avslutade renoveringar:

2005-2006 renovering av hissar
2005-2006 el- och rörstambyte
2005-2007 badrumsrenovering
2009-2010 färdigställande av gästlägenhet
2010 och 2012 upprustning av lekplats
2011 och framåt - takbyte och fasadrenovering

Under de senare åren har också elstammar bytts ut, tvättstugorna renoverats, nybyggda sopstationer har installerats mellan husen och värmeledningar har renoverats för att optimera anslutningen mot fjärrvärmen. 17 av 24 skalskydd i föreningen har också renoverats.

Planerat underhåll:
2016-2020 Fortsatt förbättring fasader och tak
2016-2020 Hissar
2016-2020 Utemiljö
2016-2020 Dränering
2016-2020 Renovering fönster i dåligt skick
2016-2020 Byte av elledningar i källare och vindsutrymmen
2016-2020 Renovering av trapphus

För ytterligare information om avslutade renoveringar se årsredovisningen.

Ekonomi:
Styrelsen ser inte att avgifterna kommer behöva höjas och har som mål att på längre sikt kunna sänka dem.

Gå gärna in och läs mer i årsredovisningen eller på föreningens fina hemsida: www.brfnorraguldheden.se

Har man frågor rörande föreningen går det bra att maila styrelsen på: styrelsen@brfnorraguldheden.se.

Parkering

Som föreningsmedlem kan man ställa sig i kö för att hyra varmgarage genom att kontakta info@riksbyggen.se. Boendeparkering råder i området.

TV/bredband

Kabel-TV via Ownit.
Bredband (1000Mbps) via fiber. Leverantör: Ownit.

Gemensamma utrymmen

Alla boende i området kan nyttja föreningens hobbylokal, föreningslokal, gym och övernattningslägenhet. Föreningen har 19 tvättstugor, belägna i 19 hus. Husen på Daniel Petterssons gata och Dalheimersgatan delar på gemensamma tvättstugor. Tvättider vardagar kl 7-22, och kl 8-22 på helger. Cykel- & barnvagnsförråd i huset.

Övrigt

Förskola inom gångavstånd.
Promenadavstånd till city.
Knutpunkt vid Wavrinskys plats.

TV/bredband

Kabel-TV via Ownit.

Bredband (1000Mbps) via fiber. Leverantör: Ownit.

Parkering

Som föreningsmedlem kan man ställa sig i kö för att hyra varmgarage genom att kontakta info@riksbyggen.se. Boendeparkering råder i området.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 089 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV samt bredband.

Varav 3911 kr/mån avser föreningens avgift per månad och 178 kr/mån avser obligatoriskt tillägg för bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,16%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
6112
Våningsplan
1 av 4*
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
57 kvm**

* En halvtrappa upp

** Areakälla enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1945
Ventilation
F

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
150
Energideklarationsdatum
2019-10-08

Området

Mäklaren om Guldheden

Funkishus med gröna gårdar och nära till allt man behöver. Det är Guldheden. De flesta husen här är byggda på 40- och 50-talen runt lokala små torg med butiker som lätt blir nya favoriter.

LÄKARHISTORIA OCH TAKE AWAY
När Guldheden byggdes var det som bostadsområde för personalen på Sahlgrenska. Det arvet finns kvar och påminner oss genom alla gator som är döpta efter läkare och sjuksköterskor, till exempel Doktor Becks gata eller Syster Estrids gata. Med boendekvalitet i åtanke byggdes stadsdelen som ett mönsterområde, med skön natur inpå knuten och all tänkbar service på de små torgen. Idén bakom mönsterstadsdelen var att bygga för grannsämja och gemenskap, en känsla som många guldhedsbor menar lever kvar än idag. På ett av torgen, Guldhedstorget, hittar du mataffär, en liten take away och en fantastisk blomsteraffär. Ett annat torg i typisk 50-talsanda är Doktor Fries torg, med schackrutiga plattor och skulpturen Fina Fisken. Här finns bland annat flera restauranger, matbutik, apotek, bibliotek och gym.

KLASSISK ARKITEKTUR OCH RÖDA STUGOR
Många av husen har en slående utsikt över stora delar av stan och från Guldhedens Vattentorn ser du ända ut till Vinga. Tornet är ett klassiskt utflyktsmål för många Göteborgare – en pampig byggnad med höga valv och målningar på insidan, ritad av arkitekten Nils Einar Eriksson, som även gjort Biografen Draken, Göteborgs konserthus och Park Avenue. Strax intill Guldhedstorget ligger Olssons Trädgård, en liten pärla till park som anlades av konstnären och trädgårdsentusiasten Carl Olsson. En annan grön oas är idylliska Änggårdskolonin i Guld-hedsdalen, med små söta stugor, grusade gångar och blomstrande trädgårdar. Södra Guldheden gränsar till Änggårdsbergen, na-turreservatet som är som gjort för promenader i unik och varierande natur eller långa löprundor i härlig terräng.

TÄT TERRÄNG OCH GODA GRANNAR
Husen i Norra Guldheden är från 1940-talet medan den södra delen påbörjades ett årtionde senare. Typiskt för dessa hus är att de är byggda med kvalitetsmaterial, direkt på plats och av skickliga hantverkare. I sann funkisanda är bostäderna ljusa, bekväma och praktiska. Den omväxlande terrängen behölls för att skapa en trivsam och grön boendemiljö, utan för många störande inslag. Avsaknaden av genomfartsleder bidrar till att Guldheden än idag upplevs som ett lugnt och stillsamt bostadsområde, trots närheten till stadskärnan. Kommunikationerna är annars helt optimala, med Wavrinskys plats som central knutpunkt och många buss- och spårvagnslinjer som kör täta turer. Det går också enkelt att ta sig till Mölndal, genom Toltorpsdalen och på en kvarts promenad ner genom Vasastaden är du redan vid Avenyn. Så nära centrum – men ändå så avskilt. Möjligheten att välja stadspuls med shopping, restauranger och nöjesliv eller promenader i skog och natur är helt enkelt oslagbar.

Köpa eller sälja bostad i Norra Guldheden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Guldhedens 3 bästa

3
 • Vattentornet med sitt välbesökta café
 • Olssons Trädgård
 • Mossens idrottsplatsmed motionslinga

Karta

Raketgatan 4

Raketgatan 4,
413 20 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Norra Guldheden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Daniel petterssons gata 2B
  Månadsavgift
  4 310 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Norra Guldheden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ängemarken 7C
  Månadsavgift
  2 702 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  39,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Norra Guldheden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lövskogsgatan 15 A
  Månadsavgift
  2 586 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Norra Guldheden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Dalheimersgatan 4A
  Månadsavgift
  4 781 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  64 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!