Sekelskiftesjuvel med balkong!

Vasastaden, Göteborg

Aschebergsgatan 7B

Utgångspris
3 995 000 kr
Avgift
3 186 kr
Antal rum
2
Boarea
61 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 5
Balkong
Ja

Sekelskiftesjuvel med balkong!

Välkomna till Aschebergsgatan 7 och en fantastisk sekelskiftestvåa med balkong. Smakfullt renoverat 2020 med mängder av originaldetaljer.

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-46 83 62

 • Extra kontaktperson

  Charlotta Lenhammar

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 34

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Luftigt vardagsrum med 340 centimeters takhöjd och helglasade dubbeldörrar till balkongen. Aschebergsgatan 7B - Bjurfors
Luftigt vardagsrum med 340 centimeters takhöjd och helglasade dubbeldörrar till balkongen
. Aschebergsgatan 7B - Bjurfors
Njut av södersolen mot den lugna innergården. Aschebergsgatan 7B - Bjurfors
Njut av södersolen mot den lugna innergården
. Aschebergsgatan 7B - Bjurfors

Bostaden är sobert renoverad 2020 med bevarade originaldetaljer så som genomgående brädgolv, luftig takhöjd på ca 340 cm, stuckaturer och breda fönsternischer.

Vackra brädgolv och fina stuckaturer. Aschebergsgatan 7B - Bjurfors
Vackra brädgolv och fina stuckaturer
Utvald detaljbild. Aschebergsgatan 7B - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med ett av stans absolut bästa lägen i vackert hus anno 1888 välkomnas ni till denna sekelskiftesjuvelen med direktaccess till innerstadens serviceutbud men med lugnt gårdsläge. Bostaden är sobert renoverad 2020 med bevarade originaldetaljer så som genomgående brädgolv, luftig takhöjd på ca 340 cm, stuckaturer och breda fönsternischer. Stor och nybyggd balkong mot den lugna och grönskande gården som även den erbjuder gott om sittgrupper.

Den cirka 950 meter långa gatan har sedan 1882 bundit ihop stadsdelarna Vasastaden, Landala, Johanneberg och Lorensberg. Nästan 140 år senare är det ett av innerstadens mest attraktiva lägen med dess populära restauranger och närheten till Vasaparken.

Hjärtligt välkomna på visning!

Interiör

På andra våningen i gårdshuset välkomnas ni in till en sann sekelskiftesdröm. Välkomnande hall med plats för avhängning. Väggarna är vita och på golvet ligger ett nyslipat och vitpigmenterat brädgolv som är enhetligt för hela bostaden.

Vardagsrummet är mycket rymligt, ljust och enkelt att möblera. Tak och väggar är renoverade under 2020 och det vackra brädgolvet är nyslipat. Luftig takhöjd på ca 340 cm, vackra taklister, takrosett samt djupa fönsternischer. Via vardagsrummet nås den stora balkongen i söderläge som under årets varmare månader blir ett extra rum mot den ljuvliga innergården. Gott om plats för loungemöbler.

Även sovrummet har under året genomgått en omfattande renovering med det enhetliga golvet och vita väggar. Gott om plats för dubbelsäng samt tillhörande sängmöbel. Längs ena väggen finns en garderob.

Köket ligger i anslutning till hallen. Även här har allt renoverats under 2020 med utrustning i form av kyl/frys, ugn, spishäll samt gott om förvaring.

Badrummet ligger till höger i hallen och är utrustat med badkar, wc samt handfat med kommod.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Vasastaden 17:5

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten nyttjas ett källarförråd. Gemensamt för medlemmarna nyttjas cykelförvaring, innergård samt tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare.

TV/bredband

Öppet fibernät.

Öppet fibernät.

Parkering

För den som är folkbokförd i området är det möjligt att ansöka om boendeparkeringstillstånd. Detta görs hos Göteborgs stad. För mer information, ring Trafikkontoret på tel: 031-368 25 65.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 186 kr

I avgiften ingår värme och VA.

Ekonomi

Andel i föreningen
5,74%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 995 000 kr
Lägenhetsnummer
5
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
61 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och förvaltaren

Energideklaration

Utförd
Ej utförd
Energiförbrukning per kvm och år
102

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kastanjen 7
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Kastanjen 7 förvärvade fastigheten Vasastaden 17:5 år 2004. Föreningen upplåter 15 lägenheter med bostadsrätt och 4 lokaler med hyresrätt.

Under 2019 har det omfattande återuppbyggnadsarbetet fortgått och den planerade inflyttningen av alla boenden sattes till & genomfördes i mars 2020. Många förbättringar har gjorts i fastigheten, både enligt myndighetskrav och adderande investeringar så som; helt nytt tak, uppfyllande av tillgänglighetskrav, uppgraderad ventilation, uppgraderad elstandard i samtliga lägenheter, uppfyllande av akustiska krav, utrymningstrappa & brandfönster, byte av alla vattenstammar & vissa avloppsstammar samt relining av resterande, installation av cirkulationspump, renovering av alla radiatorer i huset, ny undercentral, total genomgång av alla bjälklag i konstruktionen, alla ytskikt i lägenheter, indragning & installation av fiber i samtliga lägenheter, renovering av båda trapphusen och installation av nytt porttelefonisystem. Dessa investeringar har resulterat i att föreningen har åtgärdat mycket i sin underhållsplan och denna ses nu över och uppdateras inför kommande år.

Under sommaren 2020 planeras upprustning av innergården tillsammans med grannföreningen Schillerska Tomten samt installation av brandtrappa. Dessutom ska vindslägenheter byggas vilket ger fina intäkter till föreningen.

1976 utfördes ROT-renovering i fastigheten.

Driftskostnad (per månad)

Försäkring
167 kr
Summa
167 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1888
Uppvärmning
Fjärrvärme

Området

Mäklaren om Vasastaden

Om Göteborg vore en internationell storstad skulle Vasastaden vara stadens givna essens. Stenhusen från förra sekelskiftet och parkerna bildar tillsammans med de många klassiska kaféerna, barerna och stjärnkrogarna ett koncentrat av det göteborgska storstadslivet. Här möts nu och då, världsvana och småstadscharm, konstgallerier och korvkiosker i en härlig och alldeles speciell blandning.

KLASSISKA GATUKÖK OCH STJÄRNKROGAR
En tidig helgmorgon är den rofyllda tystnaden högst noterbar en milsvid skillnad mot kvällens sprudlande atmosfär, då fest och förväntan hänger i luften. Men utelivet i Vasastaden är någonting helt annat än i centrum och på Avenyn. Här går man ut för att uppleva smaker, mötas och umgås. Kanske avnjuta en välmixad fördrink eller perfekt skummad cortado innan kvällens middag. Det är inte för inte som stadsdelens restauranger stoltserar med majoriteteten av stadens Michelinstjärnor; hela Vasastaden har en självklar internationell prägel, som inte känns påklistrad, utan helt naturlig.

TROTTOARER OCH GRÖNA STRÅK
Det var just med den avsikten stadsplanerarna och arkitekterna drog upp planerna för den nya stadsdelen när den skapades, runt 1860. Målet vara att skapa ett göteborgskt Paris eller Wien med breda boulevarder och påkostade byggnader i nyrenässans- och jugendstil. Att göteborgarna månar om Vasastaden har faktiskt gjort den till en av Sveriges mest välbevarade stadsmiljöer från den här tiden. Överallt kryssar cyklar, spårvagnar och barnvagnar fram utan att det någonsin känns trångt eller bullrigt.

KORVKLASSISKER OCH KONSTGALLERIER
Men en stadsdel blir inte levande bara för att man planerar den så. Den växer och spretar åt de håll den själv vill och det är självklart så att människorna som bor, arbetar och rör sig där sätter sin unika prägel. Därför har Vasastaden också sina anspråkslösa småbutiker, sköna fikahäng, prisvärda lunchhak och klassiska gatukök. Många är de göteborgare någon gång snubblat in på Sjuans korvbar framåt småtimmarna efter en glad utekväll eller tentapluggat på något av kaféerna längs Vasagatan.

Kvarteren är inte bara hem för kulinariska upplevelser, utan är också ett mecka för konst, musik och allehanda annan kultur. Såväl Röhsska och HDK som Schillerska gymnasiets estetiska program sätter sin prägel på området och det finns hela 20 konstgallerier att kryssa sig fram mellan. Jazzhuset på Erik Dahlbergsgatan, som varit en vital del av Göteborgs musikliv sedan 70-talet, var tidigare en renodlad jazzklubb. Idag huserar allt från indiepop och garagerock till DJ:s och rena danskvällar på klubben.

SEKELSKIFTESHUS OCH 90-TALISTER PÅ CYKEL
Bland stadsdelens mer framträdande arkitektoniska byggnadsverk märks universitetsbyggnaden vid Vasaparken som knyter ihop studentlivet med Handelshögskolan längst ner mot Haga, där även Universitetsbiblioteket ligger mitt emot. Så det är inte konstigt att Vasagatan är den av studenter på cykel hårdast trafikerade leden i Sverige.

Köpa eller sälja bostad i Vasastaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Vasastadens 3 bästa

3
 • Levantine - kvarterskrog och fine dining i ett
 • La Fleuriste - en av stadens bästa blomaffärer
 • Michelin-restaurangen Koka

Karta

Aschebergsgatan 7B

Aschebergsgatan 7B,
411 27 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-46 83 62

 • Extra kontaktperson

  Charlotta Lenhammar

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 34

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Adress
  Karl Gustavsgatan 33
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 848 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  66 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Erik Dahlbergsgatan 8 B
  Utgångspris
  4 250 000 kr
  Månadsavgift
  1 820 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Föreningsgatan 18A
  Fast pris
  3 100 000 kr
  Månadsavgift
  3 317 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  56,7 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Föreningsgatan 18B
  Fast pris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  2 302 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37,1 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 1B
  Utgångspris
  3 900 000 kr
  Månadsavgift
  4 660 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  74 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Vasagatan 18
  Utgångspris
  6 200 000 kr
  Månadsavgift
  833 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 16A
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 434 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Viktoriagatan 34
  Utgångspris
  4 600 000 kr
  Månadsavgift
  4 423 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Vasastaden, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Västergatan 6 A
  Utgångspris
  5 750 000 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  90 kvm

  Visning: 2020-05-26 17.00 Boka här