81 kvadratmeter sekelskiftesdröm på Viktoriagatan

Vasastaden, Göteborg

Viktoriagatan 22

På förhand
Utgångspris
4 995 000 kr
Avgift
2 413 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
1 av 4
Boarea
81 kvm

Visning

 • söndag 1/9, KL 14:00 - 14:30

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

81 kvadratmeter sekelskiftesdröm på Viktoriagatan

Välkomna till Viktoriagatan 22 och denna detaljrika sekelskiftestrea. Slående takhöjd, genomgående originalgolv och stabil Brf med låga avgifter!

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 54

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Viktoriagatan 22 och denna detaljrika sekelskiftestrea. Viktoriagatan 22 - Bjurfors
Välkomna till Viktoriagatan 22 och denna detaljrika sekelskiftestrea
Slående takhöjd, genomgående originalgolv och stabil Brf med låga avgifter!. Viktoriagatan 22 - Bjurfors
Slående takhöjd, genomgående originalgolv och stabil Brf med låga avgifter!
Listan på alla dekorativa detaljer i bostaden kan skrivas lång. Viktoriagatan 22 - Bjurfors
Listan på alla dekorativa detaljer i bostaden kan skrivas lång
Interiörbild. Viktoriagatan 22 - Bjurfors
. Viktoriagatan 22 - Bjurfors
. Viktoriagatan 22 - Bjurfors

Bostaden ger en kontinental känsla som för tankarna till städer som Paris, Wien och Berlin - Städer som har inspirerat stadsdelens utformande

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Lägenheten ger er 81 kvadratmeter fördelat på tre rum i sekelskifteskaraktär i en förening med garageplatser i ett gammalt stall inne på gården. Bostaden ger en kontinental känsla som för tankarna till städer som Paris, Wien och Berlin - Städer som har inspirerat stadsdelens utformande. Listan på originaldetaljer i bostaden kan skrivas lång. I alla rum ligger vackra golv i originalutförande och taken är utsmyckade med stuckaturer och takrosetter. Breda fönsterbänkar och klassiska serveringsskåp. Sammantaget är bostadens stora fördelar 1800-talscharm med allt vad det innebär, läget i hjärtat av Vasastaden och bostadsrättsföreningens välstånd.

Viktoriagatan är Vasastadens 600 meter långa ryggrad och sträcker sig från Allén i norr till Fjäderborgen i söder. Fastigheten med adress Viktoriagatan 22 bebyggdes 1885 och är lika ståtligt som ett välhållet exempel på arkitekturstilen nyrenässans. De typiska balustraderna hänger över gatan samt den pampiga föreningsentrén med vissa fönster av rundade valvbågar. Den vackra byggnaden är i gott sällskap med områdets arkitekturskatter som till exempel Tomtehuset, Röhsska museet och Gamla Stadsbiblioteket mitt emot Handelshögskolan.

För att hitta gastronomiska guldkorn behöver ni inte bemöda er att lämna gatan som erbjuder mat från många av jordens hörn. Unna er en finmiddag på Michelinbelönade Koka, ta en eftermiddagskaffe på Mahogny eller ta en halv special på Sjuans Gatukök som är ett populärt lunchhak för stadens poliser.

Alldeles i närheten ligger Vasaparken som är Göteborgs stora citypark. Den stora parken är levande med allt från gryningens stressade hundägare till lunchpromenader, picknickar och studenternas brännbollsspel. Det här är stadsdelens egen trädgård och stadens grönaste lunga.

Interiör

Via den 134 år gamla träporten kommer ni in till den lugna och kullerstensbelagda gården och häng med vidare in i trapphuset. Här är en varning på sin plats: när ni väl klivit in i lägenheten är det svårt att släppa taget. Tre av de alla saker jag vill att ni tittar lite extra på är följande:

Golven! Genomgående original i hela lägenheten. Mörka trägolv skiftas till fiskbensparkett, precis som man vill ha det i ett hus från sent 1800-tal.

Fönstren! Munblåsta av skickliga hantverkare på Oscar II:s tid vid kronan. Från de breda fönsterbänkarna kan en normallång människa stå raklång, prova gärna.

Snickerierna! Bevarade trädörrar, serveringsskåp, dörrfoder och stuckaturer bevarade med största möjliga omsorg.

Känslan när ni välkomnas in i hallen är mycket god. Golvet är ett mörkt trägolv som legat sedan byggnadsåret och rymden är överraskande. Hallen uppfyller alla krav man kan ställa på en värdig entré. Plats för kläder intill väggen eller i den stora klädkammaren. Det här är ett hem som ni vill se mer av!

De genomgående vita väggarna ger en fin kontrast mot de mörka brädgolven, och vidare in i bostaden ligger köket. Alla vitvaror från Bosch är integrerade i köksinredningen och bänkskivorna är i körsbärsträ. Frukosten avnjuts intill det enorma fönstret mot den lugna gården.

Lägenheten stoltserar med sina tre stora, munblåsta och 220 cm höga fönster ut mot Viktoriagatan, varav två i vardagsrummet. Rummet blir osedvanligt ljust med en takhöjd på 340 cm som får oss att hellre vilja publicera kubikmeter istället för kvadratmeter. På golvet ligger fiskbensparkett och väggarna är målade i grått. Rummet rymmer både soffgrupp och matsalsgrupp.

Sovrummet är en dröm för sekelskiftesentusiasten. Storleken på rummet är väl tilltagen och rymmer dubbelsäng, nattygsbord och garderober som komplement till lägenhetens två stora klädkammare.

Innanför köket ligger bostadens tredje rum. Rummet används fördelaktigt som arbetsrum, gästrum eller till familjens senaste tillskott. Bred fönsternisch, vitmålade väggar och det enhetliga brädgolvet.

Badrummet är helkaklat och utrustat med duschkabin, handfat, wc, handdukstork och tvättmaskin.

Välkomna på visning!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Vasastaden 15:12

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör två förråd som båda är ca 4 kvm stora varav ett är beläget precis utanför lägenhetsdörren. Gemensam innergård med sittgrupper och garageplatser. Föreningen har ingen gemensam tvättstuga.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via Com Hem.

Bredband via Com Hem.

Parkering

På gården har föreningen 5 garageplatser, separat kö gäller. En garageplats kostar ca 1100 kr/månad.

För er som är folkbokförda i området kan även tillstånd om boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 413 kr

I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg för kabel-TV tillkommer om 70 kr/mån.

Ekonomi

Andel i föreningen
5,05%
Andel av årsavgiften är
5,27778%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 995 000 kr
Lägenhetsnummer
1
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
81 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och förvaltaren

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
375 kr
Försäkring
208 kr
Summa
583 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
151
Energideklarationsdatum
2012-11-05

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Viktoriahuset
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen registrerades 1988 hos Bolagsverket. Brf Viktoriahuset är en äkta förening och består av 10 lägenheten samt 1 lokal med bostadsrätt. Lägenhetsfördelningen är 4 st 2 rok, 1 st 3 rok, 1 st 5 rok och 4 st som är större än 5 rok.

Fastigheten bebyggdes 1885 och består av ett mycket fint renoverat flerbostadshus i nyrenässantisk stil. Föreningen äger marken som fastigheterna står på och påverkas således inte av tomträttsavgäld.

Byggnadens totalyta är enligt årsredovisningen 1 604 kvm varav 1 537 kvm utgör lägenhetsyta och 67 kvm utgör lokalyta.

Mycket är gjort i huset på senare år. De flesta rörstammar är bytta men något regelrätt stambyte är inte gjort. Många VA-ledningar har bytts ut av lägenhetsinnehavare själva under senare års renoveringar. Enligt Ställets Rör (som har god översyn gällande VA i föreningen) behöver stammar inte bytas på lång tid då stammarna fortfarande är i bra skick. Exempel på annat underhåll är:
2018 - Fasad- och fönsterrenovering där plåtdetaljer bytts ut, stuckaturer har murats i samt målningsarbeten på fönster och fasad.
2017 - Installation av elektrisk porttelefon
2016 - Byte av elcentral i källaren
2015/2016 - Renovering av fasadbalkong mot gatan
2015 - VVS
2014/2015 - El (fasadsanering)
2014 - Översyn av dagvattenbrunn inklusive nya rör samt isolering
2014 - Nybyggnad av balkonger
2013 - Innergården, garagetaket och soprummet renoverades
2013 - Källarutrymmena renoverades
2013 - Samtliga lägenhetsdörrar målades
2012 - Renovering av källare, t.ex. rörbyten, isolering av rör etc.
2012 - Installation av el i stuprören mot is
2012 - Trapphusen renoverades
2010 - Taket mot Viktoriagatan renoverades
2009 - Tak
2005 - Fasad
2005 - El
Föreningen har även renoverat trapphuset till ursprunglig färgsättning.

Föreningen följer en underhållsplan.

Brf Viktoriahuset är en välskött förening med stabil ekonomi. Nyckelvärdet för belåning på enbart 2 385 kr/kvm enligt årsredovisning 2017 är fantastiskt. Medel för Göteborg är ca 6 000 kr/kvm. Likaså är även avgifterna klart lägre än snittet i Göteborg och det finns i dagsläget inga planer på att göra några avgiftsförändringar.

Lägenhetsförteckning samt ekonomisk förvaltning sköts av SBC.

För mer information om föreningen vänligen kontakta någon i föreningens styrelse alternativt se senaste åresredovisningar.

Byggnadssätt

Byggår
1885
Uppvärmning
Fjärrvärme

Området

Mäklaren om Vasastaden

Om Göteborg vore en internationell storstad skulle Vasastaden vara stadens givna essens. Stenhusen från förra sekelskiftet och parkerna bildar tillsammans med de många klassiska kaféerna, barerna och stjärnkrogarna ett koncentrat av det göteborgska storstadslivet. Här möts nu och då, världsvana och småstadscharm, konstgallerier och korvkiosker i en härlig och alldeles speciell blandning.

KLASSISKA GATUKÖK OCH STJÄRNKROGAR
En tidig helgmorgon är den rofyllda tystnaden högst noterbar en milsvid skillnad mot kvällens sprudlande atmosfär, då fest och förväntan hänger i luften. Men utelivet i Vasastaden är någonting helt annat än i centrum och på Avenyn. Här går man ut för att uppleva smaker, mötas och umgås. Kanske avnjuta en välmixad fördrink eller perfekt skummad cortado innan kvällens middag. Det är inte för inte som stadsdelens restauranger stoltserar med majoriteteten av stadens Michelinstjärnor; hela Vasastaden har en självklar internationell prägel, som inte känns påklistrad, utan helt naturlig.

TROTTOARER OCH GRÖNA STRÅK
Det var just med den avsikten stadsplanerarna och arkitekterna drog upp planerna för den nya stadsdelen när den skapades, runt 1860. Målet vara att skapa ett göteborgskt Paris eller Wien med breda boulevarder och påkostade byggnader i nyrenässans- och jugendstil. Att göteborgarna månar om Vasastaden har faktiskt gjort den till en av Sveriges mest välbevarade stadsmiljöer från den här tiden. Överallt kryssar cyklar, spårvagnar och barnvagnar fram utan att det någonsin känns trångt eller bullrigt.

KORVKLASSISKER OCH KONSTGALLERIER
Men en stadsdel blir inte levande bara för att man planerar den så. Den växer och spretar åt de håll den själv vill och det är självklart så att människorna som bor, arbetar och rör sig där sätter sin unika prägel. Därför har Vasastaden också sina anspråkslösa småbutiker, sköna fikahäng, prisvärda lunchhak och klassiska gatukök. Många är de göteborgare någon gång snubblat in på Sjuans korvbar framåt småtimmarna efter en glad utekväll eller tentapluggat på något av kaféerna längs Vasagatan.

Kvarteren är inte bara hem för kulinariska upplevelser, utan är också ett mecka för konst, musik och allehanda annan kultur. Såväl Röhsska och HDK som Schillerska gymnasiets estetiska program sätter sin prägel på området och det finns hela 20 konstgallerier att kryssa sig fram mellan. Jazzhuset på Erik Dahlbergsgatan, som varit en vital del av Göteborgs musikliv sedan 70-talet, var tidigare en renodlad jazzklubb. Idag huserar allt från indiepop och garagerock till DJ:s och rena danskvällar på klubben.

SEKELSKIFTESHUS OCH 90-TALISTER PÅ CYKEL
Bland stadsdelens mer framträdande arkitektoniska byggnadsverk märks universitetsbyggnaden vid Vasaparken som knyter ihop studentlivet med Handelshögskolan längst ner mot Haga, där även Universitetsbiblioteket ligger mitt emot. Så det är inte konstigt att Vasagatan är den av studenter på cykel hårdast trafikerade leden i Sverige.

Köpa eller sälja bostad i Vasastaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Vasastadens 3 bästa

3
 • Levantine - kvarterskrog och fine dining i ett
 • La Fleuriste - en av stadens bästa blomaffärer
 • Michelin-restaurangen Koka

Karta

Viktoriagatan 22

Viktoriagatan 22,
411 25 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 54

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Aschebergsgatan 27
  Utgångspris
  4 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 600 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  84 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Viktoriagatan 19
  Utgångspris
  3 250 000 kr
  Månadsavgift
  3 876 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 16A
  Utgångspris
  3 200 000 kr
  Månadsavgift
  3 434 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Chalmersgatan 27A
  Utgångspris
  5 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 014 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  87 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Aschebergsgatan 32
  Utgångspris
  4 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 269 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  71 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Storgatan 19 B
  Utgångspris
  4 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 299 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  71 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Viktoriagatan 12 A
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  1 379 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Erik Dahlbergsgatan 33 C
  Pris
  7 450 000 kr
  Månadsavgift
  6 137 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  128 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Viktoriagatan 34
  Utgångspris
  4 600 000 kr
  Månadsavgift
  4 423 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!